💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 788
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 2 550
Брей. че голямо обединение в темата. Да не би Вики и родата да са тук.
Да, Вики се държи като мутра, да, Вики е агресор. Да, Фейгин не смееше, да номинира Цецо, защото после и търсеха сметка и я заплашваха.
Никой не би саботирал племето си, ако се чувства там добре.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 06:17 от bonbonka6

# 2 551
  • Пловдив
Мани си каза,че са направили саботажа заради обстановката в племето и хората, които са щели да дойдат.
Фейгин съжаляваше, защото е много слаб характер ,няма сила в нея, за съжаление. А и Виктория и Алекса са по-големи от нея и явно ги взема за авторитет . Много е лесно на масата да се обедини срещу един човек ,много. За това и си мълчаха Генчо и другите от червените . Гената си хапеше устата, за да не вземе отношение, а с това щеше да застраши собствената се игра. Нахвърлиха се всички срещу момичетата , ЗАЩОТО СА В ГРУПА и така е лесно . Вики си показа рогата, защото Елица вече я няма, преди това беше по-ниска от тревата. Повръща ми се от такива хора. Които мачкат, когато се чувстват силни .
А защо мислите,че ролята на Фейгин и Мани е да осигурят комфорт на Вики, Алекса и Гого? Според вас те са отишли в една игра,за да играят за други хора ??? Какви й бяха аргументите на Виктория, с които крещеше срещу Фейгин? Аз аз аз аз. Момиче , света не се върти около теб. А хората, които не одобряват постъпката на Мани и Фейгин е,защото .... застрашиха Свети Гого. Наистина ли те трябва да мислят за чуждия комфорт ? А за техния някой да помисли ? А Гого е малка душица, харесвайте си го. И той се ядоса основно, защото в това племе е застрашен . Ако беше при Алекса и Вики, нямаше да му пука. Тук няма гръб и за това е бесен. Как пък го изкарваме чиста душа. Това,че сади дръвчета, не го прави добър човек. А иначе, браво на Мани. Страхотен човек е. Не ми харесаха хората в червеното племе как подеха хора заради сърбина, но ...такива са хората. Конформисти. И в реалния живот,за огромно съжаление.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 08:06 от luba_rizova

# 2 552
  • Стара Загора
Не вярвайте на всичко, което се казва за чиста монета.
Днес Мани каза "Аз исках да съм в друго племен, а Фейгин искаше да е при Жоро, така че всички сме доволни". Допоследно и двете искаха да са в едно и също племен, а не разделени. Според мен просто си говорят на момента, което им е по-изгодно, или поне на Мани де. Което като цяло е нормална подсъзнателна защитна реакция.
Еее, това не вярно. Още преди 3,  4 епизода , миналата седмица, в разговор Мани и Фейгин си казаха коя къде иска да бъде.

# 2 553
  • София
Ако ще се придържаме към аналогията с форума, някой може да ми се пени, да ме заплашва с бан и да ми забранява да пиша, но тъй като не е модератор (аналог на продуцентите в ИВ), не може да ми накриви шапката и ще продължавам да си пиша. (=онеправданите можеха да си седят в племето, без някой да им направи нещо).

# 2 554
  • София
Преди години имах позната която беше жертва на домашно насилие. Нейния мъж се държеше като Алекса- крещеше, обиждаше, накрая я биеше/ тя казваше, че била паднала, хлъзнала се на мокрия под/. След това я гушкаше и тя му обещаваше да на прави повече така. И това продължаваше до безкрай. Свекървата беше като Виктория, когато не беше на нейното крещеше като побъркана и все " аз колко жертви направих" , аз, аз ,аз. Тогава си мислех, че свеки е виновна за всичко.

Другарския съд над Фейгин ми беше противен. Да, не са вързани там, но влизат с договор и евентуалното им излизане е обвързано с разни условия които може да не могат да си позволят. Затова стоят, ако не  се лъжа имаше участници в предишни сезони които молеха да бъдат номинирани и умишлено падаха на битка за да излязат.

На мен Гого не ми е любимец, но разбирам  защо се  се ядоса. Той веднъж забрави да извади парчета от пъзела, сега му беше дежа вю. Не съм сигурна, че го е страх от номинации, в началото на играта искаше да ходи, да победи и да се връща. Дори си мисля, че не е много наясно с правилата. Според мен той си мисли, че трябва да се чистят слабите и финала да е за силните. То и така е редно и според мен, ама само според мен и Гого.

За Елица и Алекса мисля, че условието поставено пред Алекса е да не са заедно с Елица в едно племе.
Затова Алекса изтъргува мястото си в червеното племе, за да остане Елица, двамата така имат повече шанс за победа. Ако червените бяха загубили, той нямаше да избере пандичката в своето племе по същата причина, но при така развилата се ситуация, нямаше избор. Елица е знаела, че трябва да отпадне и май не беше много нещастна от това. Тя още първия ден, каза че влиза в играта заради Алекса и стоя там заради фикс идеята да се съберат в едно племе.

# 2 555
  • София
Между другото какво ви е мнението за отношението на Виктория към Алекса? Тази жена се държи като влюбена, прегръдки, милувки, сълзи. Аз на негово място не бих позволила такава близост, предвид, че после жена му ще гледа. Гнусно ми стана от тези кадри снощи.

# 2 556
Не симпатизирам на крещенето на Вики и начина и да взема надмощие по този начин, но чак агресор не е. Казва и се показва открито, ако им стиска да и скроят шапката - с поведение на игнориране, заговор.....

Джаферович ми е същия манипулатор, само, че с кадифени  ръкавици без да повишава тон, мига,  скрита зад бавно многословие.

# 2 557
  • София
Илиян колко и с какво да ги е дразнел? И да не са показали дразненето продукцията? Куков беше дразнител и нон-стоп показваха скандалите. Скандалите в сините бяха, защото някой от "недосегаемите" беше номиниран или защото някой от троицата не им се връзваше на манипулациите и им объркваше плановете. Като толкова ги е дразнел Илиян, да си бяха пратили най-силния войн да го отстрани, както направи Генчо с Куков. А те голяма чест и достойнство, ама треперят да не отидат на битка.

# 2 558
  • София
Алекса прекалено се вживя в ролята на "бащата на племето" (по Ралица), но никой не е бил длъжен да го слуша и да се подчинява. Те са равни там, никой не е шеф на другия и може Виктория да си вика колкото иска, нищо не може да им направи.
Между другото, точните му думи към Касим бяха "Може ли да ме гледаш в очите, като ми говориш?", което поне формално не е никакво насилие.
Самият Алекса на мен ми е доста шарен и хлъзгав, хем ми харесва, хем не съвсем.

# 2 559
На двете "крехки и млади" момичета явно малко са им крещели. Или пък изобщо не им е крещяно чааак толкова. Подло, много подло.

Да им крещят и държат сметка непознати с мания за величие и чрез избиване на комплекси - хайде няма нужда.
Когато Виктория и Алекса искаха да ги прикоткат за техните си цели, бяха мега мазни и мили,ама като не стана на тяхното и веднага си показаха истинските чувства.
И аз на мястото на Мани и Алекс ще искам да съм с други хора,които поне отстрани изглеждат нормални.

# 2 560
Трябва да ви кажа, че не знам дали и вие се чувствате така, уж е просто предаване, но този епизод направо ме напрегна, доста неприятно беше.
За да отбия малко от основните конфликти , имам чувството, че лайтмотивът този сезон  е култът към личността. Основни герои: Елица, Джаферович, Алекса. 😂😂😂😂 Като викаха вместо Непобедими. ,, Елица!”, хем прихнах, хем бях????😂😂🤣 Тука трябва лекар.
Епизодите в последно време ме връщат в сталинистките години в Съветския съюз. Точно така си ги представям. Герои, достойни за пример, другарски съд, предатели, приказки за чест и достойнство, разкаяния и покаяния и ...много страх.
Ама всичко това си има своите многобройни фенове.

# 2 561
Абе щом Джафа, дето морал няма, каза, че такова нещо не би направила, смятай.
Тя каза и че няма да  гласува за жена.

# 2 562
Алекса прекалено се вживя в ролята на "бащата на племето" (по Ралица), но никой не е бил длъжен да го слуша и да се подчинява. Те са равни там, никой не е шеф на другия и може Виктория да си вика колкото иска, нищо не може да им направи.
Между другото, точните му думи към Касим бяха "Може ли да ме гледаш в очите, като ми говориш?", което поне формално не е никакво насилие.
Самият Алекса на мен ми е доста шарен и хлъзгав, хем ми харесва, хем не съвсем.
На мен в сериала ми е най-смешно как някаква резерва влиза в две различни племена и послушковците на мига го правят капитан защото е месия, спасител, обединител и велик вожд. Като прибавим и думите му "Ама вие бугарите наистина само чакате да дойде някой чужденец да ви оправи...." Чудна картинка.
Всички племена играят за Елица и Алекса и само им се кланят и им пригласят в пеенето.

# 2 563
Така е, Виктория определено е лапнала по Алекса, а и той явно одобрява подобно отношение. Елица сигурно затова толкова истерясваше, ревнива е

# 2 564
Струва ми се, че паметта ви е къса. Когато Фейгин номинира Цецо, Алекса и Виктория, въпреки че това не беше в техен плюс за играта и признаха, че е достойна, че е подкрепила своите. Тогава им се издигна в очите за разлика от сега, когато директно потъна и зари в дъното с постъпката и ценностната си система.
Мани вече и не искам да я коментирам. Изключително долно представяне.

Общи условия

Активация на акаунт