💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 457
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 2 895
  • София
Според мен на истинските стратези не им трябва предварително създадена коалиция с която да влязат / жълтите/, не се афишират като такива предварително, само защото са прочели една книжка и са изгледали предишни сезони/  Илиян и Туджаров от предишния сезон/ и двамата ги видяхме какво направиха. 
Истинския стратег създава коалиция на терен според материала с който разполага. Истинския стратег, може и да не направи коалиции, а племе. Защото хора надарени с тази дарба успяват да увлекат след себе си други хора без ленински лозунги и без врякане и заплахи. На тях просто им идва от вътре, те умеят да намерят пътя към всеки човек и да го убедят в " правилното " решение.
В първата част на играта е нормално да се гонят слаби играчи, така шанса да са на реката е по-малък, шанса да се съхранят като племе за в бъдеще е по-голям. Стратегията на жълтите" тази година да спечели жена" се провали в момента в който започнаха да губят силни играчи и да висят на реката. 

# 2 896
  • София
В На Кафе обсъждат последните събития от Игрите (за драмите от снощния епизод)

# 2 897
  • Другата България
За довечера и вчера написах, отказвам се да давам прогнози. Ако следваме плановете на продукцията, трябва да изправят силен играч срещу Мишето. Червен такъв. След снощи и това, което писах за Зорница, залагам на мъж.
Не разбрах дали имунитетът на двете “приятелки“ и Гого е бил само за снощи, ако е така и жълтите паднат, Мани ще е на прицел от Евгения. С нетърпение чакам отпадането на Мани, признавам си съвсем честно. Още ми е пред очите снощи, когато с равния си тон и ....за мен негалещ слуха акцент се изправи срещу Гого и останалите и заяви, че Фейгин е искала да отиде при Гошо и тя е скрила частта. Тъй де, “приятел“ в нужда се познава.

# 2 898
И така, моите 5 стотинки по въпроса със саботажа и снощния епизод.
Явно съм някакъв изрод, ама ми беше смешно доста често. И в началото, когато оплакваха Елица, все едно се е споминала, и накрая Викито като взе да врещи пак за чест и достойнство и да се изживява като Фейгината съвест. От излъченото изглежда, че Мани и Фейгин ги тормозят, дали е така не се наемам да кажа, защото не съм била на мястото на събитията, за да оценя ситуацията.
Аз също не мога да понасям да ми се крещи, независимо от причината. Всичко може да се каже и спокойно, а това, че Вики е емоционална, по никакъв начин не ѝ дава право да навиква останалите участници.  Наистина изглежда, че не им дава изобщо възможност да се изкажат. Дудне си, казва си мнението и после всичко ѝ минава покрай ушите и грам не се опитва да разбере позицията на другите. Абе доста неприятна ситуация, сигурно щях да искам да се махна от това племе, само и само да не слушам Викторините истерии, затова и когато намекнаха, че ще саботират гласувах, че одобрявам решението им.
Няма да си кривя душата, стана ми неприятно като гледах битката в понеделник, въпреки че продължавам да ги разбирам, ми беше криво и ми се искаше да се откажат от решението си.
Продукцията естествено не пропусна момента, за да създаде скандал, както и да затрудни играта на не толкова съществените участнички Мани и Фейгин. Техен си е продукта, тяхно право си е да ни пробутват скандали.
Мани реагира изключително зряло и хладнокръвно на ситуацията за мен. Дори да беше влязла в обяснителен режим, никой нямаше да ѝ прости, защото даде прекрасен повод да я номинират до дупка. Така че си пое негативите достойно, без да се оправдава. И съм съгласна, че Фейгин си има глава на раменете и ако не е искала, няма как да я накарат да направи, каквото и да е.
Много ме дразни как подтикват Фейгин да се оправдае с Мани и Илиян. Не помня даже кой го казваше ама беше нещо от рода на: "Кажи си, те те накараха, нали? Ти нямаше така да направиш." Вярно, че е на 19, ама не е на 5, за Бога.
Не мога да разбера защо има толкова изненадани хора от Гоговата реакция. Съвсем нормално си реагира за човек, който е прецакан. Не се разкрещя, не използва обидни думи, беше чисто и просто разочарован, защото вложи големи усилия да не се разпадне племето, а някой му е подлял вода. Сега Мани ще му е черна и каквото и да направи, ще го осъжда. Не съм изненадана изобщо, че е в коалицията на Алекса и Виктория, защото те го играят герои, а той си е също с геройски наклонности.
Като обобщение: изненади в реакциите няма за мен. Вики си крещи и показва нагледно защо на някого му се е приискало да се махне от нейната компания, Гого е разочарован, Алекса го играе състрадателен баща, Мани си отстоява позицията, Фейгин пак е в дилема. Всеки си е реагирал според това, което е показал до момента като емоционална интелигентност.

# 2 899
  • София
Сладури Heart Eyes. Дали да не предложим и един Ришельо? Хм
Скрит текст:
Обещания колаж за тримата мускетари и Дартанян
Или най-обичаните участници в историята на ИВ
Simple Smile

въпрос от мен, кой е Дартанян, кой Атос, кой Портос и кой Арамис? 😋
Дартанян май е ясен, хаха, ама другите?

Lafusko,

Ето ви и кардинал Ришельо 😎

# 2 900
  • Sunshine state
С теб съм, Мери Ан. И аз искам да видя гърба на Мануела час по-скоро! Тук се надявам Джафа да влезе в действие, че я знаем какъв питбул е. 😜

# 2 901
Лекар на терен 🤣🤣🤣😍😍😍

# 2 902
Лекар на терен 🤣🤣🤣😍😍😍

Изпревари ме бе, жена. Grinning Страхотен е Гогчо. Heart Eyes
Алиа нали знаеш, че съм ти фен тук във форума. HeartKissing Heart

# 2 903
  • София
Гарганела,
Хубава идея, ако някой иска нека го направи наистина, но няма проблем и ако не е оцветено, защото аз по принцип съм известен, че чета всичко в темите, в които участвам активно (иначе то няма смисъл) и няма шанс да пропусна някой въпрос. Значи, аз си копирам всички мнения с въпроси и на финала ще ги прегледам, ще видя дали отговарят на условията и ще видя кои три са събрали най-много лайкове. Ако има повтарящи се ще е още по-лесно даже.

За всички останали в темата ще давам периодично линковете, за да могат да цъкнат, прочетат и ако искат да лайкнат.

Към момента имаме 7 потребители със зададени въпроси.

https://bg-mam.ma/p/1493839/45495407
https://bg-mam.ma/p/1493839/45495412
https://bg-mam.ma/p/1493839/45495438
https://bg-mam.ma/p/1493839/45495476
https://bg-mam.ma/p/1493839/45495488
https://bg-mam.ma/p/1493839/45495623
https://bg-mam.ma/p/1493839/45495867

# 2 904
Може би малко се връщам назад в действието, но повдигнах този въпрос в мое видео, но ми е интересно какво мислите тук.

Какво мислите за това, че едно племе се разпада на игра - независимо дали е най-многобройното или малобройното?
Не се ли губи малко смисъла да пазиш племето силно за едно обединение?

Съжалявам ако е обсъждан въпроса, но не съм попаднал, когато съм минавал през мненията

Естествено че такъв развой има проблем с логиката. Нещо което е пазено в немалко битки изведнъж се решава в една. По-логично щеше да е  например - племето което в дадена седмица достигне 5 човека да се разпадне. Ако две племена са стигнали 5 човека в една и съща седмица - тогава чрез битка само между тях се решава кое да се разпадне.  Това да е казано от водещите на висок глас в първи епизод.
Това което виждаме е само един от многото случаи на мъгляви правила и неяснота кога какво се случва - неща за които многократно пиша.

# 2 905
Aaaa, Гената - кардинал Ришвльо е топ предложението на сезона! Бравос, Дяволо - няма по-добро сравнение за Гената. Smiley

# 2 906
Моля гласувайте за  Епизод 40  (26-ти Октомври)

https://www.surveymonkey.com/r/5G3ZF68

Всеки може да си променя гласуването ако пожелае на по-късен етап,
както и да види резултатите след изпращане на своите гласове (бутона "Done")
Обобщена статистика за седмицата ще има всеки уикенд.

Какво оценяваме:

Състезанието беше интересно, но си беше отборно състезание, не отборна игра.
Ръкавиците очевидно не вършеха работа (по-плъзгави отколкото без тях)
Не разбрах защо идеята да се отпусне максимално напред, за да е необходима по-малка сила не се прилагаше масово, а чак накрая и то само от един участник, когото другите не разбраха.

# 2 907
  • софия
Съгласна със Soney. На практика се обезмисля цялото старание да си опазят племената. Уф, то излезе в нищото, докато се накумя да отговоря. Иде реч за въпроса на Ауткаст.

# 2 908
Вчера, Георги беше ли там когато имаше другарски съд над Фейгин?
Май го, нямаше.

# 2 909
Аз няма да си формулирам въпросът към Илиян, но ми се иска да чуя от него как допуснаха Виктория да им превземе племето (още преди Алекса) - къде изпуснаха конците? Защо не омагьосаха Вели и Касим от самото начало?
Ако си бяха изиграли картите по-добре, гонеха Виктория първа (почти го постигнаха първата седмица, но защо на втората пуснаха Вели и Касим? Виктория имаше гласове, а не имунитет) и си изчистваха играта занапред. За всички е ясно, че тя беше агресорът, а и далеч не беше добра в игрите.
Ако го дефинирам като въпрос: защо не подсигуриха отстраняването на Виктория като глава на противниковата коалиция още на ранен етап, като беше очевидно, че нито е силен играч, нито е добра компания? И защо на късен етап предпочитаха да стрелят по Цецо, а не по нея.

@Diavolo, извинявам се, ако вече е питано нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт