💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 758
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 840
Скрит текст:
Докато бяха при Сините Мани и Фейгин даваха всичко от себе си за племето. Не са имали издънките на Цецо и Вики в отборните игри. Бяха и двете капитани, победиха и предпочетоха племето пред личната облага. Сключиха пакт Мани и Вики да елиминират слабите звена Касим и Цецо, но Вики и Алекса се отметнаха от думата си по-бързо от представител на малцинствата в сладкарница. Всичко това съчетано с неумението на Вики да говори без да вика и с агресията на Цецо и Алекса преляха чашата.

Затова и написах - каквото повикало - такова се обадило.

А за Гого - сам се постави в тази ситуация мълчейки и не взимайки страна. Ще ми е любопитно да го видя при Жълтите, но си мисля, че Жени ( с подкрепата на Фифо, за когото Гого е основен конкурент на арената) бързо ще го качи на пързалката. И не мога да я виня в един такъв избор, в никакъв случай. Това е просто хладен бизнес. Какъвто беше за Мани и Фейгин играта днес.
И всичко в крайна сметка стана заради един Цецо! Trollface
Аз бих го формулирал така - всичко стана за един гласоподавател.
Ама май, май всичко стана заради Един Илиян Joy

# 841
  • SF
Изненадана съм колко хора одобряват постъпката на Мани и Фейгин в анкетата... Хората сме различни, цветни, това е хубаво, уважавам различното мнение, но откровено съм малко разочарована от резултатите.

Гледай сега... Simple Smile Аз като зрител я одобрявам. Епизодът беше интересен с тези саботажи. Генчо също се закани да саботира. Алекса също можеше да търси разпадане, за да попадне при Елица...
Не одобрявам спрямо останалите участници в племето - Гого, който копа и вадеше дънери, Алекса, който почти сам добута лодката. Даже сам да я влачеше, щеше да му е по-лесно, отколкото някой да му я натиска в пясъка...
Иначе не мисля, че са били овиквани, сплашвани, психясвани и т.н.
Колкото Жени нанася психически тормоз над съотборниците си, толкова и на тези двете психиките им са били застрашени.
Това е просто игра.
Щеше да е още по-интересно, ако и Алекса, без да знае за саботажа на Фейгин и Мани, беше саботирал, но и Генчо също. Да не могат да финишират и двата отбора. Simple Smile

# 842
Още нещо се сещам.
Когато Цветан клатеше въжето на Илиян, и той отпадна, същия настояваше Цветан като се прибере да разкаже пред племето как го е саботирал. След като вече е бил измислил план как частта от тях тримата, която остане, да саботира същото това племе. Тъй, ок. Само че, къде тук е другата част, а именно - и те да си кажат пред племето за своя саботаж? Или отново двойните стандарти? Ок, решил, саботирал. Не е против правилата. Обаче, изискваш, а ти самия не даваш насреща. Защо Мани и Фейгин не си признаха, че е умишлено това, което правят? Както Генчо си каза?
И според мен Жени стратегически ще стреля по Гого, а Фифо ще номинира Мани с довода, че имат нужда от мъжка сила, а жени си имат много и хайдее, пак ще е пръв след Гого на арената.
Именно. Фифо няма да номинира мъж. Това казвам.
Но неговото мнение ще е без значение.

В лайфа Мани и Илиян споделиха, че са се спрели на този стратегически ход, след като са разбрали, че Алекса лъже и е взел лично предимство на капитанската. А те много добре знаят колко ключово може да бъде едно предимство.

Защо да играят честно след като другата коалиция ги излъга и се опита да ги подхлъзне да гласуват за Касим, за да номинират Илиян, а след това Алекса отново излъга за своя собствена изгода? А те преди това да се раздават на всички битки, докато Цецо и Вики викат като мажоретки отстрани и носят храна на племето си в критични седмици на глад? За да може Цецо да ги нарича мишки, но докато рева от радост като видя надениците, не бяха мишки.

След поредици от некоректно ходове те не са длъжни да играят "честно". Пак казвам, саботирането (но само в битката за обединение по лично мое мнение) е част от играта, щом не е забранено и след няколко сезона ще се гледа просто като един от многото възможни стратегически ходове.

# 843
Гого лично “благодари” на саботьорките по негов интелигентен начин. Можеше да си спести тази травма, но отмъщението на двете беше по-важно.

# 844
  • София
Много силова игра в духа на играта между Пух и Фифо е достатъчна да елиминира Гого срещу Алекса и Генчо според мен.

Не съм съгласен, защото Гого има страшно кардио. Трябва да има и друг елемент и да изостане с доста, иначе трудно ще се даде. Иначе да, ясно е, че ако има тежести няма много голям шанс, ама аз отдавна съм писал, че именно заради това Фифо е по-надеждния в многокомпонентна силова битка. Защото реално няма слабо място. Плува, силен е, пластичен е, издръжлив е. При Гого плуването куца малко и заради ръста и килограмите си няма тази груба сила, но има ум, сърце и невиждан интелект, така че ако изобщо се стигне до битка с Алекса или Генчо, нека видим какви са елементите в нея. Не може да се прогнозира така.
Непобедими няма. Юлиян за малко да загуби от Ана Мария, за какво говорим повече...
За това и това не са истински Игри на волята, а Биг брадър на плажа.

# 845
Гого лично “благодари” на саботьорките по негов интелигентен начин. Можеше да си спести тази травма, но отмъщението на двете беше по-важно.

Дано са доволни крехките невинни момиченца.

# 846

Това, което направиха Мани и Фейгин се нарича предателство, защото те са в един отбор. Няма значение харесват ли се или не. В отборна биткавсеки дава колкото му е във възможностите или честно си признава, че ще играе против тях.
Ще кажете игра е. Да, игра е, но това е постъпка на човек, който ще извърши същото и в реалността, и не дай си боже нещо в живота, здравето, кариерата или семейството ми зависи от такава персона.
А Фейгин е и Олимпийски състезател. Срам за титлата Олимпиец. Състезател, който се състезава за Чест!

Нали правите разлика между отбор в спортно състезание и племе в риалити?

Какъв срам, какви 5 лева, каква реалност? Да не е завързала на възел кънките на съотборник?
Мани да не е саботирала раздвижването на пациент?

Беше обяснено многократно, а и го видяхме. Не е можело да се говори. "Разговорът приключи" са думите на Виктория, когато не иска да чуе.

Няма предателство тук, защото в крайна сметка победителят е само един. И защото действието не е насочено срещу приятелски лагер.

Че то по тази логика да взимат да крият частите от пъзелите на другите отбори-дали Щеше да е позволено? Не са длъжни да помагат на племето си, но нямат право да пречат по такъв начин. Именно защото в един момент всеки ще се бори като индивидуален играч. На всичко отгоре, така те със сигурност се разделят. Ако са две в екип, винаги биха имали двойно повече шанс.
Не могат да ме убедят, че са се борели за оцеляването си. Просто не са могли да се поберат в кожата си от яд и са искали да им натрият носовете, по най-гнусния възможен начин.

# 847
Явно в нашата родина грубото отношение се приема като "добър ден" , нещо в реда на нещата . Пък  позволяващите си да кълнат и псуват в инстаграм, и те са такива. Така, че ясно ми е , защо не могат да си обяснят постъпката на Мани и Фейгин. Явно никой не вижда нищо нередно даден човек да стои във стресираща среда, да не може да си закуси поне на спокойствие. Ако мълчи да го ругаят защо мълчи, ако каже нещо- защо говори дълго . Дори без конкретни обиди - да усеща агресивно отношение за всяко свое действие и бездействие, да му се показва колко е нехаресван и маловажен и прочие и прочие.
Не видях някой да ги е задължил да стоят насила в такава отровна психо среда.Браточката как напусна миналата година, без да навреди на друг.
Не можели да закусят на спокойствие.Айде , де! Курортистки с к..ки номера.

А, значи с тормоз може да гониш съотборници, но иначе трябва отбора да се пази и да не се саботира Joy
Нищо подобно не съм написала! Ама всеки си го вижда през своя "крив макарон".
А от "професионална" гледна точка и викането  на Вики , и мръсните задкулисни схеми са си проява на тормоз.Даже при степенуването му, вторият излиза на преден план.Защото субектът може да се стресира, но и да получи възможност да се защити в единия случай, а в другия да не разбере откъде го е огряло и да си носи последствията.Това да кроиш планове и да ги осъществяваш, как да провокираш някого вербално или физически също си е форма на тормоз.

# 848
  • Другата България
Скрит текст:
Още нещо се сещам.
Когато Цветан клатеше въжето на Илиян, и той отпадна, същия настояваше Цветан като се прибере да разкаже пред племето как го е саботирал. След като вече е бил измислил план как частта от тях тримата, която остане, да саботира същото това племе. Тъй, ок. Само че, къде тук е другата част, а именно - и те да си кажат пред племето за своя саботаж? Или отново двойните стандарти? Ок, решил, саботирал. Не е против правилата. Обаче, изискваш, а ти самия не даваш насреща. Защо Мани и Фейгин не си признаха, че е умишлено това, което правят? Както Генчо си каза?
И според мен Жени стратегически ще стреля по Гого, а Фифо ще номинира Мани с довода, че имат нужда от мъжка сила, а жени си имат много и хайдее, пак ще е пръв след Гого на арената.

В лайфа Мани и Илиян споделиха, че са се спрели на този стратегически ход, след като са разбрали, че Алекса лъже и е взел лично предимство на капитанската. А те много добре знаят колко ключово може да бъде едно предимство.

Скрит текст:
Защо да играят честно след като другата коалиция ги излъга и се опита да ги подхлъзне да гласуват за Касим, за да номинират Илиян, а след това Алекса отново излъга за своя собствена изгода? А те преди това да се раздават на всички битки, докато Цецо и Вики викат като мажоретки отстрани и носят храна на племето си в критични седмици на глад? За да може Цецо да ги нарича мишки, но докато рева от радост като видя надениците, не бяха мишки.

След поредици от некоректно ходове те не са длъжни да играят "честно". Пак казвам, саботирането (но само в битката за обединение по лично мое мнение) е част от играта, щом не е забранено и след няколко сезона ще се гледа просто като един от многото възможни стратегически ходове.
От къде са го “разбрали“? След като Алекса не каза сам? Някой от продукцията ли е дошъл да ги уведоми? Просто ми стана интересно. Едно е да предполагаш, друго е да “знаеш“ нещо.
Скрит текст:
Още нещо се сещам.

Защо да играят честно
Скрит текст:
след като другата коалиция ги излъга и се опита да ги подхлъзне да гласуват за Касим, за да номинират Илиян, а след това Алекса отново излъга за своя собствена изгода? А те преди това да се раздават на всички битки, докато Цецо и Вики викат като мажоретки отстрани и носят храна на племето си в критични седмици на глад? За да може Цецо да ги нарича мишки, но докато рева от радост като видя надениците, не бяха мишки.

В случая коментирах това, което Илиян искаше, и което той индиректно не предостави в реципрочност.
Думата “честност“ явно му е непозната.

# 849
  • SF
Много е тъпо Мани и Фейгин да си признаят без бой, че са саботирали, защото те са още в играта заедно с хората, които саботираха.
Как би се възприело такова признание от новите им племена.
Плюс това те не се гордеят с постъпката си. Не съжаляват, но знаят, че не е готино спрямо останалите Сини.
Какво да каже Мани на Гого? - Аз те пратих тук да си бушон. И аз съм бушон, но и ти си бушон.

# 850
Дано поне не продължавате да искате двойка Мани-Гого. На Гого не му трябва такава.
И предишното Мани, и сегашното са си направо мани, мани.

# 851
Явно в нашата родина грубото отношение се приема като "добър ден" , нещо в реда на нещата . Пък  позволяващите си да кълнат и псуват в инстаграм, и те са такива. Така, че ясно ми е , защо не могат да си обяснят постъпката на Мани и Фейгин. Явно никой не вижда нищо нередно даден човек да стои във стресираща среда, да не може да си закуси поне на спокойствие. Ако мълчи да го ругаят защо мълчи, ако каже нещо- защо говори дълго . Дори без конкретни обиди - да усеща агресивно отношение за всяко свое действие и бездействие, да му се показва колко е нехаресван и маловажен и прочие и прочие.
Само хора, които не знаят какво е такъв тип тормоз, не разбират тази постъпка. Обяснявам си го все едно - живееш с агресор, психически насилник, от които искаш да се отървеш или да избягаш и правиш всичко възможно. Дори да не е добра постъпка, в случая е оправдана.

# 852
Не виждам Мани да е много заинтригувана от Гого. Гледа с голям интерес към Лефтеров в промото.

# 853
  • София

Айде и той дранматизми. Всички имат травми. Но той нямаше проблем, когато срещу двете момичета се лееха заплахи. И на фона на хейта, когото сега ще получат, налива масло в огъня. Туко що тотално ми отпадна от класацията. Сайонара, не си достоен.

# 854

Айде и той дранматизми. Всички имат травми. Но той нямаше проблем, когато срещу двете момичета се лееха заплахи. И на фона на хейта, когото сега ще получат, налива масло в огъня. Туко що тотално ми отпадна от класацията. Сайонара, не си достоен.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт