💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 401
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 945
Стратегически ход, но в полза на Алекса и Виктория 😃
They remain master strategists!

# 946
  • София
Но предпочитам да ми крещят в лицето, вместо да ми скрият пъзела и да се хилят като да не казвам какви.

Само да вметна, че не са се хилили. Това е нарочен монтаж от продукцията, за да ги очернят още повече.
То си личи как са рязани и наслагвани кадри, не стоят естествено кадрите.

# 947
Като гледам що народ се радва на постъпката на девойките и я одобрява предвиждам такъв живот, че сааааамооо си викаааааммм данооооо НЕ. Както е тръгнало след още 10тина години ще е оправдано да си сипват стрихинин в кафето, щот тва сепак е само игра и няма значение начинът по който ще надиграеш останалите. Ама това, че можеш, че се раздаваш, че ти пука за всички около теб...пфф,  отживелици разни. Колкото по мръснишки играеш, толкова по добре. И винаги други ще са виновни за твоят избор.
Само че трябва и да отчетеш кой започна да играе мръснишки. Метафорично- ако първи ти сипят стрихнин в кафето и знаеш, че ще продължават да ти сипват, ти ще стоиш ли и ще гледаш като знаеш какъв ще е изходът и, че няма да спрат, докато не го постигнат? Ако знаеш, че има и хора, които гледат как ти сипват, ще ти е жал ли за тях и ще отидеш ли да им кажеш, че и ти си решил да ,,сипеш” докато ,, по-добрият” победи?  Simple Smile

# 948
Аз пък не разбирам как се приема за нормално да имаш сливи в устата и да не можеш да се защитиш при все, че си пълнолетен и уж разумен човек. И че едва ли не чакаш някой друг да те "избави" от "агресора". Топки ли нямаш да се опълчиш по-рано и по по-умен и достоен начин?
Precious snowflakes.
Радвай се, че не разбираш и се моли да не ти се случва.

Едната (несбъдната) коалиция в пълния си капацитет/бройка, гледат епизода! 🙂

Само Мани и Фейгин липсват, за да бъде пълна картинката! Глупави са те, глупави! Язък!
А Гого пак с грешните хора. 🤪

# 949
Не приемам агресията, нито я оправдавам, но това е телевизионно предаване, със снимачен екип, който е достатъчно време на терен. Не е като да си сам с агресор в реалния живот, в който ако съжителстваш с него,  е задължително да си тръгнеш.
 Ако говорим за група е друго, защото почти винаги има агресор. Тогава се изправяш, показваш гръбнак, отстояваш позиция и игнорираш малоумниците. Тук обаче агресията е повод, за да разпаднат племето и  открият нови съмишленици,  иначе са аут. Чисто стратегически ход, така че хайде стига с тази буря в чаша вода. Не агресията е причина, а липсата на стратегически съюзници, които да обърнат мача.
Именно. Липса на стратегически съюзници в случая означава, че никой не те счита за фактор в племето, сложили са ти мишената и само чакат да те отстрелят. Дори те информират за това положение по възможно най-....категоричния начин.
В племето на жълтите също можеше да се случи. Но Джаферович беше достатъчно мъдра, за да не го допусне. Племето си остана цяло, игра като отбор, всички горяха за победата. Същото можеше да се случи и при сините, но не стана, защото там предпочетоха друга тактика - як хейт за Мани и Фейгин, високомерие, концентриране изцяло в следващата част на играта с новите съюзници, бетониране на коалицията. Ами така се съсипва един отбор. Съсипаха го.
Въпрос на избор и манталитет е дали да се изправиш срещу агресорите и да крещиш заедно с тях. Някои го могат, други имат друг начин.

# 950
  • София
Значи с това "агресори" се прекалява вече. Живяла съм 2 години с човек, който без да повишава тон, те мачка психически. Такива хора за мен са Илиян и Мани. И знам какво е да си от другата страна, да не издържаш и да си изпускаш нервите. Викащите не винаги са лошите, а да не говорим, че наистина има хора, които са по-гръмогласни и всяко по-разпалено обяснение от тях може да се възприеме като повишаване на тон.
Не съм фен на Алекса, даже изобщо, но не вярвам той да би прецакал така отбора само за да се събере с Елица.
До вчера от сините харесвах Гого и Фейгин. Постъпката на двете момичета ме накара да харесам дори Виктория, а Фейгин ми изпадна от класациите. Жал ми е за нея, защото си личи, че е добро дете, но се поведе по акъла на Мани. А Мани е по-силна от нея в игрите и ще може да оцелее, дори да я пращат на елиминации. За Фейгин не съм толкова сигурна.

# 951
  • София
Само да кажа, че някои хора тук явно знаят някои неща от изтекли спойлери и за това са толкова силно възмутени.
Ами никой не ви кара да се спойлирате. То и аз разбрах едно нещо, не съм го желал, но не роптая, какво да направя. А и не е 100% сигурно, докато не го видя, няма да повярвам.
Други неща слава богу не знам!

Та, много лесно е да коментират някои като знаят какво се случва.

Така и не разбрахте, че има хора като мен и още десетки, десетки тук, които не знаят нищо и гледат ден за ден. Треперил съм над Фифо, винаги се е връщал. Сега ще се трепери и над Гого, вярвам, че и той ще се върне, защото е нинджа.

А тези, които уж знаят всичко и после се възмущават ще ги помоля поне веднъж да си спестят спойлерите и да гледат на сляпо, гарантирам ви, че тръпката от неизвестността е 100 пъти по-силна от знанието, което само ви гложде отвътре, защото липсва надеждата в добрия край.
Това е все едно да кажете на малко дете, докато се радва на подаръка под елхата, че дядо Коледа е измислица и онзи ден сте му купили играчката от магазина.
Който разбрал - разбрал!
Който не, живи и здрави!

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 08:50 от Diavolo

# 952
Добро утро.
Малеее, още се говори за снощните случки. Наистина значи продукцията са успяли да изпълнят целта си.
Хващам се сега за главата, четейки как да ти крещят в лицето, да те обиждат, да те сплашват, било предпочитано 😳😱🤯 Или пък срещу такъв тип вербална агресия, нямало ли топки да се изправи който и да било?! Ух, като човек преминал през такъв тип агресия, излязъл от такъв тип токсична среда, това смачкване, тъпчене, крясъци, когато не ти позволят да се изкажеш дори, не се издържа психически и не просто те смачква, ами започваш да се чудиш дали не залсужаваш това. Не мога да го обясня толкова добре, но не го пожелавам и на най-неприятния си човек. Дано никой не изпада в такива ситуации.
Че има монтаж, има. Че има сценарий - има. Но там все пак не са професионални актьори, колко добре ще го играят това избухване, злобни закани и прочее?….

# 953
Тя продукцията ще надиграе Мани и Фейгин. Избавиха се от лошите хора, но може и да не им трае дълго радостта. Силно се съмнявам да успеят да се задържат за дълго в играта.

# 954
  • София
Няма смисъл да коментирам повече. Всеки гледа и одобрява или не според собствените си разбирания. Само знам, че скоро ще има голям рев и вой, така че е излишно сега да се хабят нерви.

Виктория, да не си ти? Храниш, храниш, и после нямало смисъл да се обсъжда повече Joy

В Сървайвър има едно много важно правило. Грижиш се за хората, които са на дъното, иначе ти резват главата. Да, ходът им може и никой да не бутне, но те така и така вече се бяха бетонирали. А Мани и Фейгин никога не са имали реален шанс да победят. Алекса вероятно ще спечели, и без този ход, събирането му с пандичката си беше сигурно. Та поне си дадоха шанс да излязат от това отровно племе.

Между другото, за мен много по-грубо беше, когато на полуфинал един участник подсказа на друг участник на пъзела, за да отстранят Ваня. Ама тогава нямаше такива реакции. А аз дори не им помня имената на въпросните Joy

# 955
  • София
Diavolo, не виждам как няма да счупим пореден рекорд с 300+ страници Grinning Страстите много се нажежиха, а мина сами първият епизод. Днес на капитанската битка няма да е интересно, но на номинациите ще хвърчат глави.

Prepare for battle!

# 956
  • Пловдив
Мани и Илиян кой мачкаха психически, че нещо ми се губи ?
А иначе, на мястото на момичетата не бих постъпила така, просто не съм отмъстителен характер, а и обичам честността, но ги разбирам и поздравявам за смелостта. А ,наистина, е супер смешно да бъдат обвинявани, че са лоши, защото развалили рахата на ... Гого??? Хах. Сигурна съм, всеки и влизал в тази игра,за да помогне на Гого да спечели и това му е първата мисъл. Абе много странни хора. Както може Филип да ходи на елиминации,  както може Генчо да ходи на елиминации, Илиян, Мани, Фейгин, така може и всеки друг. Ако Гого е хитър, ще се справи. Ако е силен, също. В края на краищата всеки отива да спечели сам, а не да играе чуждата игра по чуждата свирка и да си приема съдбата в чужда угода.

# 957
  • София
Между другото, за мен много по-грубо беше, когато на полуфинал един участник подсказа на друг участник на пъзела, за да отстранят Ваня. Ама тогава нямаше такива реакции. А аз дори не им помня имената на въпросните Joy

Да, ''добричкия'' доктор, който трябваше да спечели в ковид годината.
С Боби дружно изхвърлиха Ваня от финала, за да се кичи после Паулина, като първата жена финалист.

# 958
Хм, Виктория говореше за 6 от 8 парчета на руля, а Фейгин скри само 1. Май ще трябва да се гледа и следи епизодът отново. Стана твърде сложно.

Иначе гледам е била много тежка нощ. Прекалено много се вживяваме за неща, които не зависят от нас, а участниците са наемници подписали договори.

И без това ежедневието е скапано. Това място го използваме за развлечение.
Тя Виктория не е с много мозък. 6 от 8 дупки имаха за лостовете, а на липсващото парче бяха останалите 2 дупки.

# 959
И за мен беше грубо Милен да подсказва на Борислав, за да отстранят Ваня, но и тя си беше виновна, че толкова се забави на торбичките.

Общи условия

Активация на акаунт