💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 470
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 1 800
  • Пловдив
Джаферович много обидена го раздаде,  Ралица не и казала каква награда е взела за себе си. "Няма женска коалиция" ...а къде и беше нейната коалиция когато се договориха с Фифо ?

# 1 801
  • Другата България
Сега да се върна към друго, което много ме вълнува. И което мисля, че няма да стане.
Сегашният момент е просто перфектен, дори направо amazing за една коалиция Гого-Фифо-Рали-Мишето, а защо не и Лефтеров. Точно сега, когато капитанството е в Ралица, сабите са в нея, сега е момента да се отстреля Евгения. Или Мирела. Тия четиримата, пълни дървета - кой от кой по-голямо, ако поне един от тях реши да вкара малко логика и стратегия, играта може да се обърне на 180 градуса. Еееех, Зоране, Бо, къде сте.....
А защо мисля, че няма да стане? Филип - пълно дърво в социалната игра, и его относно игра с жени. Да, съюзи се с Евгения, и ако реши към първите две да прибави и лоялност, каузата е пердута.
Гого - един добродушен наивник, който е чул думата “игри“ и е решил да се запише за участие, без да довърши това с “волята“, и да вкара малко размисъл, че трябва воля и за отношения с “хиени“, не само като физическа подготовка. Търси силни съюзници, харесват му силни съюзници, затова и играеше с Вики и Алекса, затова и отиде при Фифо вчера, ама пропуска елемента “стратегия“ и главния стратег в племето, в което се навря. Щото Евгения така и Филип “си избра“ от резервите, и после го подкара на заколение всеки път. Само заради това дано му светне лампичката, дано...
После, Рали. Гого в женски вариант. Тя още вярва, че Фифо е гласувал за нея като капитанКА на база игри, а не стратегия.....
Мишето е най-обиграна от тях четиримата, в нея ми е надеждата. Защото ако тя не ги подкара сега, това е последния влак и за нея лично. Ако има жълт съвет и някак Мани е спасена, Мишето е на пангара.

# 1 802
  • Където морето целува небето...
Елица си каза при Гала, че не е искала да участва. Записала е Алекса и явно от продукцията са искали и нея, така аз лично разтълкувах думите ѝ.
"Той искаше много да участва.... аз го записвам, следователно правим всичко той да влезе... " и тн. Плакала е, че той го иска много, а е в резервите, а тя не е чак толкова надъхана, а е в племе. За мен това момиче го използваха и Алекса и продукцията.
Изобщо не искам Пандьо победител!

# 1 803
  • Другата България
А, в десятката.
Не съм гледала участието ѝ при Гала, явно трябва.
Просто както и предполагах, и не само аз.
Благодаря ти.
Естествено, че от продукцията ще искат и нея, как ще изпуснат такъв сюжет....
Да, същото мисля, че я използваха. Но тя трябваше да е наясно, че при тях няма празно, изстискват до последно всеки един.

# 1 804
  • Където морето целува небето...
А, в десятката.
Не съм гледала участието ѝ при Гала, явно трябва.
Просто както и предполагах, и не само аз.
Благодаря ти.
Естествено, че от продукцията ще искат и нея, как ще изпуснат такъв сюжет....
Ето го:
https://play.nova.bg/video/na-kafe/season-14/kafe-2022-10-26/609549
От третата минута започва самото интервю. Много свежа!

# 1 805
1. Против томахавката съм, защото вече имаме таен предмет/награда даващ вид предимство. Може би двойното отхвърляне на Сабите и желанието да раздвижат играта е довело до решението да включат ново тайно оръжие, ако се абстрахираме в кого попадна. Можеше отначалото на играта да включат Томахавката и да отпаднат Сабите. Но така догодина без изненада какво ще измислят? Щит на спасението, шапка невидимка, бумеранга на отмъщението...
Хитро се получи с двете "тайни" предимства в двата отбора.
2. Да, правилно взе парите и предимството Ралка, нямаше и избор.
3. Непобедимите побеждават. Сега е момента Алекса да се развихри и да посвети победата на Елица! Smiley
4. Не гласувах. Там какво се случва зад камерите е мистерия. Дано има изненади.

# 1 806
  • София
Съгласен. Само че Ралица все още си мисли, че има женска коалиция. Май и Мишето, уви... Те не гледат играта отстрани като нас. Много силен тактически ход на Жени да я направи капитан Ралица и така да им хвърли прах в очите на Ралица и Михаела. Иначе момента е идеален за преврат. Фифо има 200 гроша (или 4 гласа ако трябва да се вярва на Ралица и обявения ценоразпис), обаче кой би играл с него освен Гого? Лефтеров по-скоро е с жените, защото му е комфортно под двойната опека на Жени и Мирела. Дали би рискувал една открита война с жените? Не знам, не знам, но по-скоро няма да иска. Филип си удари главата в стената и сега няма да смее, намекна че би искал да пробва с Гого, но на по-късен етап. Всичко се развива прекалено бързо, няма много време за реорганизации. Мани се върти около Лефтеров, явно е надушила къде би имала успех и е усетила, че както Жени дърпа конците, така и Лефтеров ги дърпа, но не толкова явно като Жени. Лефтеров е ключа. Но той както писах в момента се чувства сигурен, а и на него не му трябват силни мъже напред във формата. Особено както в момента останаха само 5. Генчо, Георги Алекса, Лефтеров, Гого и Фифо. Това е. Така че не виждам причина да прави мъжка коалиция с Фифо и Гого. Може двамата да са пробвали извън камерите, но Митко не се е съгласил (ама само гадая). Мишето е другата която трябва да направи някакъв ход. Тя също може да обърне нещата. Но трябва да е решителна, а не като предния път. Филип вече няма доверие в Михаела, защото ги изостави с Чакала предния път. Само опипа почвата и после си изми ръцете с тях.
Отделно всички ги е страх много от Джаферович. Тя има някакъв ореол и останалите не смеят да направят нищо, за да не ги напляска мама.
Иначе Гого къде да отиде освен при Фифо. Те най-добрите си се надушват и усещат. Само че за съжаление на Гого, Фифо не е силния вътре в племето. Той е силен ама на Арената, докато вътре в племето, не дърпа той конците и не реди той тактиката, а Жени.
Та нещата на нас са ни ясни и какво трябва да се направи, но всъщност е много сложно за тези вътре.
Ключът тук е дали Мишето и Рали към момента вярват все още в женската коалиция. Дали хода на Жени сработи. Защото иначе коалицията щеше да стане факт. Мишето, Ралица + новите (Гого и Мани), а тогава вече и Фифо ще отиде там, защото той на Жени никога няма да има пълно доверие, както и тя на него. Те са като два хищника, които временно са се съгласили да не се нападат.

# 1 807
Е, ето, съвсем ясно е, че и Елица е искала да излезе от предаването и е усетила ясно, че и донесе само негативи. Само се надявам ако Алекса вземе наградата да делят парите наполовина, понеже аз не вярвам в неговите искрени чувства и какво ще направи ако вземе 100 бона. А най-добре да прецакат Пандьо с грошове и томахавки малко преди финала.

# 1 808
  • София
Честно казано в момента е идеален момент за жените и в двете племена да изчистят мъжете. Те и без това са малко, а съдейки по 2 и 3 сезон, финалната битка трудно може да бъде взета от жена срещу мъж. А, в момента в предаването са само силни мъже. Всеки един от тях е реален конкурент и трудно ще му измъкнат победата, ако дори само 1 е на финал. Но, при жълтите няма да се получи, поне не и сега, при червените е по-вероятно, но Алекса с тези бонуси е невъзможен за бутване, поне на този етап. Надеждата ми е да отпадне когато игрите станат индивидуални и ако е използвал предимствата си. Не, че не искам Гого и Филип на финал, казвам какво би било логично от страна на жените в племената.

# 1 809
  • Другата България
То това е “проблема“. “Ореолът“ на Евгения. Дори не е ореол, а някакъв...знам ли и аз, респект, дори доверие, че е обиграна и знае, и може. Факт, обаче младостта и наивността си казва думата, те не отчитат отново факта, че Евгения играе за себе си, че с това за “женската коалиция“ така ги омота и ги върза още от самото начало, че те се почувстваха сигурни и защитени от “лидерката“. И някак това, че играта вече е на друг етап, и че става индивидуална, и че собствената кожа е по-важна от племето, остава на заден план. И двете - Ралица и Михаела и според мен все още вярват в глупостта за „женската коалиция“, да не говорим за брилятния ход на Джаферович с капитанството на Ралица - така отново хвърли прах в очите на Рали, и тя с тия розови очила....оффф, много ме е яд.
А в едно стори на Лефтеров той беше казал, че сега ако му е, много неща няма да направи по начина, по който ги е направил тогава. Сигурна съм в това. Въпреки, че сега и без него четиримата могат да обърнат играта, просто както казах смятам, че това няма да се случи. И потърпевша ще е Мишето за начало, ако някак Мани успее да се измъкне като първа отстреляна. Щото продължавам да съм сигурна, че Фифо няма да играе срещу Гого. И дори и да се усетят двамата, вече ще е късно. Или единият вече ще е “жертван“, или някое от момичетата. Сега, когато са четиримата, просто е идеалния момент.

# 1 810
Ох, ама къде ти толкова задружни жени. Те като са живели там 24/7 толкова време сигурно трудно се понасят и са си на групи. Отделно Вики абсурд да участва в женска коалиция. Фейгин и тя си е с Гошо любимия. А Жени и Михаела взаимно си нямат доверие вече, пък като чуят за саботажа на Мани и всяка ще е на щрек и ще се пази от другата.

# 1 811
Аз и затова по-рано писах, че Жени трябва да игнорира сините членове на племето и в момента да удари по алинса на Ралица и Михаела. Стратегически е много важен този първи съвет, не само защото ще рамкира алиансите, но и защото реално ще е отново борба за контрол върху племето.
Сега за участниците :
Фифо. Също по-рано писах, че има два пътя пред него. Първия е да играе с Жени и да я ползва в ролята на Йори, да обира негативите по пътя. И втория е да се конфронтира с нея. Точно сега е момента за това, но според мен няма да посмее да рискува. Отделно и самия той не става за лидер на алианс според мен, независимо, че има желние да е водач.
Лефтеров - в момента е на завет, в идеална позиция и в добри отношения с всички. За мен не би рискувал с опит да обърне играта, защото просто не му е необходимо това на него.
Михаела - според мен тя може да оглави втория алианс по-добре, отколкото Фифо. За мен тя и Ралица са много застрашени и при тях се налага да действат. Възможно е обаче Ралица да не я подкрепи за открита война с Жени в момента, а след това ще бъде късно. Много зависи как ще си изиграе картите с Мани и Гого, длъжна е да опита да ги привлече на своя страна. Но не мисля, че има голям шанс и с Мани, и с Гого.

А за Жени първия съвет ще е битка за надмощие отново. Мисля, че е доста умна, има добра преценка върху играта и характерите на хората в племето и затова мисля, че ще опита да отсече веднага главата на възможния алианс срещу нея, а именно Михаела. Един имунитет на сините много би и помогнал в случая. Без да имат имунитет ще е по-сложно за нея да изпрати Михаела, но си мисля, че с Мани ще намери общ език и ще направи пробив там. Хода да направи Ралица капитан ще и донесе успеха според мен, затова и по-рано писах, че който не рискува не пие шампанско.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 13:25 от Bengun

# 1 812
  • София
gg__
Да, жените имат рядък шанс да спечелят формата. 9 жени срещу 6 мъже.
Обаче мъжете имат много пари, а жените нямат. Фифо има 200 гроша / Генчо има 200 гроша / Георги има 250 гроша / Алекса има 250 гроша и томахавката
От жените само Ралица има 50 гроша и сабите, ама Ралица има само Мишето до себе си... Ако нещо тръгне да се обръща ще трябва да тръгне от тях. Но ето сега гледам лайфа на Рали с Ели и си казва, че тя чак сега вижда много неща и е била шокирана. Тогава милата изобщо не е подозирала и си мисли, че си е в четворна коалиция с Жени и Мирела. Е, как да обръщат играта, уф :/

# 1 813
Елица си каза при Гала, че не е искала да участва. Записала е Алекса и явно от продукцията са искали и нея, така аз лично разтълкувах думите ѝ.
"Той искаше много да участва.... аз го записвам, следователно правим всичко той да влезе... " и тн. Плакала е, че той го иска много, а е в резервите, а тя не е чак толкова надъхана, а е в племе. За мен това момиче го използваха и Алекса и продукцията.
Изобщо не искам Пандьо победител!
Неделчо и Туджаров го предполагаха това от отдавна.
На Цецо също са му поставили условие - или влизате с брат ти, или не влиза никой. В крайна сметка обаче брат му се е отказал заради травми.

Сериозно подозирам, че уговорката е била "Влизате и двамата... и сте спокойни за играта и имиджа си". Затова и Елица беше толкова сигурна, че Алекса ще влезе, макар че шансът в Резервите беше 50:50.
Чакам я в подкастите с нетърпение, явно пуска доста инфо между редовете. Интересно ми е какво има да каже, колкото и да не я харесвам.

# 1 814
Битката на Елица ми изглеждаше нереална - тя за пръв път играеше без да бърза, без хъс, без да се напряга особено.
Като да знае, че трябва да падне.
Явно серия от сериала на продуцентите.
100%,сценката с бабите пред блока беше зле режисирана и още по-зле изиграна.

Общи условия

Активация на акаунт