💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 463
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 2 730
Нямате изчитане:)
Чудя се в какъв свят живеете, честно. Тоя бил такъв, оня онакъв. Това са нормални хора, какво се очаква от тях? Всеки си следва целите и си гледа интереса. Виктория крещяла, така си говори тя. Гого мълчал, пък сега проговорил. И от двете положения  - само недоволни Simple Smile А от къде знаете, че е мълчал? Това дадоха по телевизора, ясно. И все пак, хиляда пъти предпочитам експресивен и открит човек около себе си, отколкото подмолна змия, която си мълчи и хапе от засада. Манита и Илияновци около мен не виреят. Горките насилвани и вербално агресирани мъченици, хахаха. Като  малките деца, ако не става на тяхното, ще счупят играчката. Сега, ако Мани не спечели игрите, какво да очаквам? Да метне бомба на арената или да отрови Димо?
Голяма забава иначе последните дни. Голям сеир, евала на продукцията.
Напълно поткрепям мнението ти,защото като чета коментарите тук,вече се чудя в що за изкривен свят живеем,в който подлоста се толерира за сметка на честа

# 2 731
  • София
8 и 9 въпрос не ми дава да ги маркирам!Уф!

Уф, може може, я виж пак какво си цъкала. 😊
Има точно 10 опции, натисни 'Изтрий глас' и гласувай отново
За всеки един въпрос имаш по 1 опция, а на въпроса за застрашените при племенен съвет имаш общо 2 опции (1 за червените и 1 за жълтите).

# 2 732
@Алия, да. Харесвам Ралица.
Но това което е написала за Цветан аз лично нито го видях на арената, нито го мисля. Същото е и за коалицията, най-малко нескопосано се опитаха на два пъти да номинират по двама представители на другия алианс. Къде задкулисно, къде с тон и заплахи за пращане на битка със срязан крак. Не ме разбирай погрешно - имат правото да го правят, в играта е. Но просто преценката на Ралица от моята гледна точка не е особена добра в случая.

От цялата драма със саботажа за съжаление точно Гого пострада най-много. Защото позицията в играта на Мани и Фейгин в момента е практически същата каквато беше, позицията на Вики и Алекса е по-добра отколкото беше в новото им племе и само Гого е на дъното и в компанията на Жени, която според мен няма да го бави много преди да го качи на пързалката.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 12:38 от Bengun

# 2 733
Това, което направиха шампионите миналата година беше много по-грозно и в много по-грубо нарушение на истинските правила на играта и продукцията. Това беше долно, това беше предателство и недостойно, макар и пак разбираемо. За сметка на това този саботаж е позволен от правилата - демек нищо недостйно не се е случило.

Аз не разбирам защо всичко се гледа толкова черно - бяло. Човек ще рече, че всички тук сме изтъкани само от добродетели. Един човек е съвкупност от всичките му действия в живота, един играч - съвкупност от решенията в игрите. Не същестуват неща във вакуум и няма човек, който да взима 100% верни и достойни решения във всеки един момент.

И това със "един незлобен, незавситлив човек"...Айде, айде. Всички изпитват злоба, завист и негативни емоции. Това ни прави хора. Не знам какви светци трябва да бъдат хората в тая игра, че да бъдат оценявани като играчи, а не като хора.

# 2 734
  • София
Аз съм една от тези, които определят Виктория и Алекса като агресори. Това обаче не означава, че смятам Мани за жертва. Напротив, тя има много добри инстинкти за оцеляване и затова действа така. Вероятно поради ниския си ръст й се е случвало да бъде нарочвана за жертва. И тя е развила инстинкт за оцеляване. В нейната глава, това което направи не е саботаж, а възможност да се отдалечи от агресивните и да излезе извън тяхното поле на влияние. Просто в обществото ни има едни негласни стереотипи, че високите са нещо повече от ниските. Ето и Цецо е в тази заблуда. Той поради ръста си се смята за по-добър от Мани и не е развил такива инстинкти за оцеляване. Търси защита на друго място и изтъква ръста си. Докато ниските често се смятат за слаби и затова някои стават жертви, а други се развиват и успяват да оцелеят по-добре. Така че Мани взе инстинктивно решение да избяга от агресията и го осъществи. Да, в случая беше под формата на саботаж. Но както и други отбелязаха в последната игра. Преди това тя беше вярна на племето и с всички сили се бореше за него. Не взе предимство за себе си и на практика остана уязвима. Както често им казват водещите, по-късно ще съжаляват, че не са си вземали предимство, когато е било възможно. Но Мани и затова не съжалява. Просто се бори да оцелява. И не, не я боготворя, нито я възвеличавам, само си обяснявам постъпката й. Дали аз бих постъпила така? Вероятно не. Аз съм отчайващо лоялна и сакън да не разочаровам и обидя някого. Щях да жервам себе си и да изляза от играта само и само мир да има. Затова и никога не бих отишла на такова място. Но Мани е отишла да се бори за 100 000 лв и не желае да се отказва. Това е нейно право.

# 2 735
  • София
[

*
Поредна огромна несправедливост от страна на продукцията с играта.
 Мишето обаче запази завидно самообладание, въпреки че бе брутално предадена от Жени!

*
Гого бях убеден, че няма да стреля по Фифо и още повече ми се издигна в очите. Да, като сървайвърски ход бе слаб, защото можеше да се отърве от най-големия си съперник, но това не е Сървайвър, а Игри на волята. А и е голям риск, защото Фифо обикновено се връща. Но оставете това, той изобщо не го е мислил, че евентуално Филип ще се върне и ще му стане враг. Просто Гого никога не би изпратил на Арената такъв като Филип, защото в неговите очи (и за нас като зрители) той трябва да е на финал и за какво да го рискува? Надявам се и вярвам, че Фифо ще му върне жеста, макар че това няма кой знае колко да помогне ако не сформират по-широка коалиция.

*

Много съм съгласна с горното. Михаела абсолюно бе предадена. Дефакто тя не направи никаква двойна игра, Чакалов предложи, тя отказа и точка. Била говорила с мъжете? Че да не е забранено? Това ако не се лъжа го каза Лефтеров, обаче пък тя не била говорила точно с него? Бил чул отнякъде? Яд ме е и на него, въпреки че го уважавам за това, че пази Мирела доколкото може.
Аз също бях сигурна, че Гого няма да номинира Филип. Таково изявено чувство за достойноство има това момче, толкова е праволинеен, че сега мога да го разбера защо е толкова шокиран от постъпката на Мани - защото той не би направил такова нещо, дори и да е в същата ситуация. Понякога, обаче, да си открит не е предимство. Напред движат Джаферович и сие!

# 2 736
  • София
Аз имам въпрос. Защо Мани и Гого са в опциите кой е застрашен от елиминация? Не са ли с имунитет цялата седмица?

Само за 1 съвет/ден.

# 2 737
Нямате изчитане:)
Чудя се в какъв свят живеете, честно. Тоя бил такъв, оня онакъв. Това са нормални хора, какво се очаква от тях? Всеки си следва целите и си гледа интереса. Виктория крещяла, така си говори тя. Гого мълчал, пък сега проговорил. И от двете положения  - само недоволни Simple Smile А от къде знаете, че е мълчал? Това дадоха по телевизора, ясно. И все пак, хиляда пъти предпочитам експресивен и открит човек около себе си, отколкото подмолна змия, която си мълчи и хапе от засада. Манита и Илияновци около мен не виреят. Горките насилвани и вербално агресирани мъченици, хахаха. Като  малките деца, ако не става на тяхното, ще счупят играчката. Сега, ако Мани не спечели игрите, какво да очаквам? Да метне бомба на арената или да отрови Димо?
Голяма забава иначе последните дни. Голям сеир, евала на продукцията.
Напълно поткрепям мнението ти,защото като чета коментарите тук,вече се чудя в що за изкривен свят живеем,в който подлоста се толерира за сметка на честа

Алекса и Виктория като са толкова открити и честни, защо си шушукаха само двамцата в стаята и не споделиха за плановете си с Гого?
Подло се опитаха да отклоняват гласовете им в друга посока, чрез недодялани разговори от страна на Цецо и Алекса, но не им се получи. Когато Виктория сама вършеше тази работа изпълнението беше доста по-добро.
Сами повикаха подлостта с подлост опакована в силни думи за чест.

# 2 738
Скрит текст:

"Ще кажеш ли на тигъра, че е жесток
или на змията, че е подла.
Тяхна ли е вината, че са тигър и змия ?
Светът е джунгла, в която живеят диви зверове.
Има хора тигри, хора змии, хора агънца, хора мишки.
Тигрите изяждат агънцатата, а змиите мишките.
Горко на наивните и доверчивите. "

Алекса и Виктория изядоха Касимчо, Илиян и Мани - Цецо.
Тигрите си оставиха другото агънце Фейгин за десерт.
Гого пък като един леопард самец няма шанс да оцелее сред глутницата хиени.
Ех, че красив леопард 😍
Скрит текст:
Леопард, но с козината на мишок Simple Smile А змиите изяждат мишките Simple Smile
Е, хайде сега мишка. Точно пък от теб очаквах повече обективност. Факт е, че Гого изрази позицията си. Това, че не се харесва на много потребители не означава обратно. Все пак той е бил 24/7 с тях и е хубаво да приемем, че ЯВНО неговата позиция е такава.

П.п видях мнението ти след това.

# 2 739
Само да вметна, че по лични наблюдения хората, на които най-много им забиват нож в гърба, са хора които повишават тон, крещят и викат. Може да се имате за много честни и почтенни, но това за много хора е огромен стрес и тормоз.

Оправдано ли е забиватето на нож в гъба? Не, човек трябва да се научи да се изправя срещу такива хора лице в лице, колкото и да е неприятно. Но това неумение е също толкова осъдително, колкото и да крещиш, заповадваш и повишаваш тон, вместо да осъзнаеш, че си агресор и да се стремиш да се промениш. Много, ама много хора са крайно неприятни и горди с арогантното си крещене в България.

Затова Вики и Алекса са ми най-противните хора в играта.

# 2 740
Най ми харесват тези, които се опитват да оправдаят Мани, но твърдо заявяват, че те никога не биха постъпили като нея.
Влючително и Чакалов го каза. Мирела също в лайфа. Така че везните силно се наклоняват в едната посока.

# 2 741
Чета, чета коментари, за тигри, за мишки, всякакви одобряващи действията на двете Еви и не ги разбирам. Аз не участвам, но  тази подлост така я преживявам, все едно на мен са ми погодили този номер, все едно мен са ме изкарали тъпанарка пред всички.И какво постигнаха с това? Какво?
Ма как може да не обичаш крехкото агнешко /нали сме на животински теми/?! 😁
Нищо не постигнаха, освен че поляризираха мненията на зрителите. И всичко това за още една седмица престой? Не знам, не знам..

# 2 742
Ралица е толкова субективна. Яд я хваща сега като гледа какви розови очила е нахлупила и не е осъзнала какви ги плете Джаферович във формата. Много ясно, че ще желае открити взаимоотношения, след като се е подвела по мотото "женска коалиция", а в същият момент Евгения е точила ножа за Михаела и нея.

# 2 743
Явно не са предполагали, че продукцията ще разкрие каква са я свършили.
Не знам, само предполагам.
Не са обмисли ли всички варианти. И сега какво. Всички бяха възмутени, или поне повечето. Попаднаха в нови племена и вече всички си имат едно наум.
Айде Фейгин е лесна-ревна и я запрегръщаха. Но всички са настроени срещу Мани. Поне засега.

# 2 744
Най ми харесват тези, които се опитват да оправдаят Мани, но твърдо заявяват, че те никога не биха постъпили като нея.
Влючително и Чакалов го каза. Мирела също в лайфа. Така че везните силно се наклоняват в едната посока.

А защо не? Аз например имам съвсем различен темперамент от Мани и Фейгин, да не говорим, че чисто физически нямам нищо общо с тях и е доста по-трудно дори и по този критерий някой да си позволи да се държи с мен по начина, по който се държаха с тях. Също така аз съм на 30 години, имам съвсем различен опит и бекграунд. Това, че разбирам и виждам причините поради които друг човек може да има различна реакция от моята в дадена ситуация, не е ли нормално? Да не говорим, че въобще аз не виждам как ще стигна до нея по този начин, не защото съм по-добра, а просто различна.

Например - аз разбирам и харесвам твоето мнение за Гого и твоят поглед над играта, но аз никога не бих имала такъв.

Общи условия

Активация на акаунт