💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 148 168
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 3 945
  • София
Благодаря за снимката на Фифо с Любо! Любо ми беше любимец заради всички изобретения, с които направи Реката поносимо място за живот. ❤️

Гледайки промото за поредния ужас по отношение безопасност и лекотата и умилението, което ми предизвикаха снощи Георги и Фейгин, днес съм в много добро настроение и съм бяла и добра.

Това са едни хора, всеки със съдбата си, борбите си, мислите, емоциите, записали се на приключение, с цел да постигнат нещо. И отсреща имат едни безскрупулни продуценти, които са готови на всичко за рейтинг. Да смачкат, да унижат, да застрашат здравето и дори живота на участниците за рейтинг.
Да, знам, ще кажете че участниците знаят, че така става и сами са си виновни. Но всеки записал се, е с идеята да се покаже достойно, според собствените си разбирания. Според мен никой не си дава сметка докрай колко мноооого може да се изманипулира зрителското мнение. Затова и все се обясняват на лайфове какво е излъчено и какво не.

А ние тук чоплим пуканки, раздаваме квалификации, съдим с лека ръка, порицаваме, заканваме се...
Седим си удобно на дивана, а там участниците са си оставили потта, кръвта и кожата на пясъка.

И аз се дразня на някои участници, но ето, всеки от тях не е САМО героят/злодеят, който ни представят, а човешко същество от плът и кръв. Например Зорито може и да не блести със скорост на мисълта, но явно има добро и състрадателно сърце, както и всички, които посещават приют за кучета.

Та с две-три (хиляди Simple Smile ) думи, исках да призова за повече толерантност към онези, които ни дразнят и не харесваме. Да критикуваме постъпките и поведението им, а не личността им. Да осъждаме само онова, което ни показват, без да правим генерални изводи кой какъв бил в живота.

Хайде, приятен уикенд, тук времето е разкошно! 🍁🍂🌾🍁🍂

# 3 946
  • софия
Добро утро,

Забелязахте ли как Гого каза на Мани в един от епизодите, че сега само тя е щастлива ( нещо от сорта) . Дали защото е допускал че ще и викат яко ?

Тъпото е , че от това което показват си правя някви шантави изводи или просто това което на мен ми се иска 😀
След, като мина целият шок от понеделника се опитах да помисля малко по трезво на нещата. Та ето моите размисли по темата. За мен идеята за саботаж идва от Илиян. Той си влезе в играта надъхан и със заявка, че ще е най нанайския стратег.  Видя, че е изтеглил късата клечка, защото каквото и да си говорим сините сред другите племена изглеждаха комично. В лайфове е споделял, че е бил убеден, че ще е при жълтите, че така ще го разпредели продукцията. ( нямам идея на база на какво това момче има толкова високо мнение за себе си) Жълтите във всички сезони са най-лаченото племе. С течение на времето нещата в племето се изостриха и това е бил спусъкът за този план. Мани и тя не е доволна къде е навряна, Фейгин си иска при Жорката. Те са били в самото начало на връзката си. Преди предаването са излезли само на една среща. Така всички са доволни и всеки е там, където иска.
  Илиян си тръгна безславно, но защо да не хвърли двете девойки в огъня и да гледа сеир. Така ще може да почеше още малко егото си. Да не е в играта, но последиците от неговите стратегии да действат още. Дефакто Мани и Фейгин са машата. Шокът от това, че коалицията им е разпиляна и Илиян го няма ги накара да не мислят трезво. Удариха го на геройство и отмъщение. Направиха тъпотията. Не помислиха за последиците, ама изобщо. Първо, че продукцията всячески дъни и няма как да го запазят в тайна от другите. Което автоматично ги прави мишена номер едно. Второ те нямат идея как стоят нещата в другите племена. Ще им трябва време да се ориентират в обстановката. Не знам защо са си мислели, че ще ги посрещнат с хляб и сол. Разчитали са на имунитета, но при условие, че никой не знае за предателството им.
 Фейгин е до някъде защитена.  Тя е при либето и е доволна от това, но Мани е сама сред вълци. Според мен имаше много по големи шансове да оцелее в старото племе, въпреки, че щеше да е на пангара на номинациите. Тя е силен играч, там няма с какво да я изненадат и ще може да предвижда що годе ходовете им. Ама на, сега остава запомнена в игрите с този много спорен ход.  И с хвалбите, че има големи топки. Но така, като гледам тия топки ще и послужат само подскачайки връз тях да се запъти към изхода. Яд ме е за нея. Имаше такъв потенциал, кефих и се на макс. В крайна сметка двете направиха грешен ход,  отнесоха целият този стрес и ужас в предаването. Сега и отвън и за какво, за нищо. Единственият печеливш от цялата работа е Илиян. Защото сега доволно се потупва по гърдите как е превъртял играта.

# 3 947
Георги при номинацията ми хареса - без драми и с усмивка, въпреки че мислеше, че ще играе срещу Фифо, който е вероятно най-комплексният играч този сезон.

Сега играта ми е интересна социално и стратегически. Вече видяхме Гената и Зори.
Дано Георги, Генчо и Фейгин + грошове успеят да пратят на следваща елиминация една от жените. Георги и Гената имат доста пари - могат да ги вкарат в игра. Ако отпадне която и да е жена  - би разклатила ситуацията около Алекса. Не вярвам той да използва томахавката толкова рано. Грошовете - може би, но не много.

При жълтите може да се получи въртележка и прегрупиране. Най-интересни са ми Мани и Фифо, а за Жени не се и съмнявам, че ще сондира и проучи възможностите. Тя вече знае, че Гого няма да гласува срещу Фифо и той не и е нужен. А тя най-много иска да елиминира Фифо от играта.

Чисто стратегически - Ралица и Фифо имат грошове, т.е. гласове + Гого и Мани - спокойно могат да превъртят играта и да я обърнат в друга посока. Но дали ще го направят?!

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 12:24 от Tahiti

# 3 948
Извън моралните категории, които досега обсъждахме, саботажът си беше глупав ход. Имаше и други варианти. И преди, и след това. И наистина Илиян беше злият гений и без неговото присъствие въртележката в отбора щеше да се завърти по друг начин. Но това е играта. Също да не забравяме и глупавия ход на Мани да даде капитанството на другата групировка, когато бяха 4 на 4, а това си беше глупав ход. Нелогичен. Без да спекулирам, но си имам едно на ум, че може тогава да е имало някакви закани зад камера. Някак без бой се даде Мани.

# 3 949
  • София
Добро утро, нинджи Simple Smile

Погледнах едно питане на Bengun за следващия съвет на Безстрашните. По пътя на логика на Евгения, че няма да гласува за жена, то веднага гласовете се прехвърлят към Гого. Тук интересно е кой първи ще започне и дали Филип би гласувал за него, за да замаже очите на Жени? Рали е хипер афектирана за загубата на Михаела и е привлякла вече Мани. Но този път няма да гледа към Фифо, а към Мирела. И остава да разберем дали ще използва сабите, за да пробие тази коалиция, или ще спасява себе си.
Малко невероятно изглежда, но всичко се решава от Филип. Гого веднага ще получи насока къде да стреля.

# 3 950
  • SF
Аууу, вие си уреждате срещи по лайфовете и не казвате Smiling Imp

Покрай драмата със заровената част забравих да отбележа, че Зори, Георги и Фейгин са били в приюта за кучета като доброволци и бяха качили снимка в инстаграм. Поздравявам ги затова и подканвам да ползват популярността си за повече подобни дейности.
Ето и в лайфа са го казали, браво.

Кога е било това събитие с кучетата?

# 3 951
Направи ми впечатление, че Мани се притича веднага като падна Фейгин в промото и тръгнаха да я изнасят. Радвам се, че си дружат още заедно
Мани смятам, че винаги ще притича за човек, независимо кой е, колкото и да е неприятна на някои съфорумци тук. Simple Smile Иначе за дружбата с Фейгин подкрепям, въпреки че аз не бих й вярвала, докато не ,,порасне”.

# 3 952
Да, Мани ще излети, ако направи грешката да се завърти видимо около Ралица през следващите два-три дни.
Има ли избор реално? Джаферович си сложи маската на морала и е силно възмутена ,😄😄😄😄😄 смея се като го пиша, от нея. Гого не е добре настроен, Мирела е васал на Джаферович, Рали е единственият човек, склонен да я приеме може би.

# 3 953
Остават общо 5 седмици, като 5тата е финалната. На нея играят всеки за себе си и са в резиденцията - това значи 8 души. Сега за 14 - и имат 4 седмици да станат 8. Т.е. 6 души трябва да отпаднат за 4 седмици.
Преди от битката на съюзниците имаше ли елиминационни? Май имаше към края. Предполагам, че няма да отпадат само от капитанска битка, но и от съюзническа.
На мен ми омръзна да гледам едни и същи на елиминации - Георги и Генчо по 3 пъти, Фифо -2пъти. Общо взето е някой от тях.
Не виждам как ще се развалят коалициите Жени, Лефтеров и Мирела, какрто и другата на Алекса, Виктория и придворните дами. Така че май това ще е и финалната 8ца. Двама максимум могат да паднат в капитанска или в съюзническа битка, но не твърдите ядра.

# 3 954
Уоу страхотна Елица в надкаста. Smiley Препоръчвам да се гледа(или слуша), без превъртане. Relaxed

# 3 955
Жорко: Днес ме боля корема и не можах да ям много 🤣
Водещата: Извинявай, че те занимавам с глупости 🤣

# 3 956
  • София
Жорко: Днес ме боля корема и не можах да ям много 🤣
Водещата: Извинявай, че те занимавам с глупости 🤣

Те това е най-големият дзен и айляк в шоуто Grinning Нито го интересуват скандали, разправии или колко пъти ще отиде на елиминация. Болен, гладен, отива и печели Simple Smile

# 3 957
Виктория и Алекса изживяха културен шок от айляшкото поведение на Жорката, след като беше номиниран, преди битката и след битката. Scream
Широко усмихнат и позитивен, абсолютно перде. Натри им носовете едно хлапе, което се държа напълно адекватно за разлика от истериите на Виктория в същата ситуация.
"Това е игра и ще се забавлявам" казваше цялото му същество на ония пренавити смотаняци, които чак взеха да го ожалват, че прекалено е спокоен и си вярва твърде много. Smiling Imp
п.п. Виктория с обратна захапка ли е или просто е лош навик да гримасничи, да дъвче думите и после да ги изплюва?!Едва снощи реших, че може би е някакъв анатомичен проблем. Мислех че си криви устата умишлено.

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 13:00 от sineva 1

# 3 958
Надявам се възможно най-скоро да отпаднат Мирослава и Зорница. Изобщо не ми харесват. Но, дори Генчо, Георги и Фейгин да се опитат да ги номинират другата седмица, най-вероятно Алекса ще използва томахавката. Така той ще присламчи двете момичета към неговата коалиция със сигурност и ще си имат доверие, при жълтите даже положението не искам да коментирам, там работите са много сложни.

# 3 959
Алекса няма да ползва томахавката преди финалната 8ца и то за себе си. Дотогава не е застрашен. Парите мобже да използва само преди да почнат номинациите, а томахавката след като приключат. Не е глупав да ги хаби за придворните, които са пушечно месо.

Общи условия

Активация на акаунт