Дългото чакане след трансфер-тема 101

• 52 769
  • 784
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте днес ми е 9 ден след трансфер на 3 дневни вчера си правих 2 уринарни теста и двата излезнаха положителни но днес като станах и получих болка ниско долу все едно ще ми идва цикъла и сега ми е много притеснено ,дали са нормални такива болки или трябва да търся лекар

# 121
Звъннете за ваше спокойствие на лекаря при когото сте. Той най-добре може да отговори на въпросите Ви понеже е запознат със ситуацията и организма Ви.
Чувала съм че доста момичета имат подобни болки които в последствие изчезват.
Желая Ви успех и дано всичко е нормално.
Здравейте днес ми е 9 ден след трансфер на 3 дневни вчера си правих 2 уринарни теста и двата излезнаха положителни но днес като станах и получих болка ниско долу все едно ще ми идва цикъла и сега ми е много притеснено ,дали са нормални такива болки или трябва да търся лекар

# 122
Здравейте! Приемате ли нови попълнения? Simple Smile  На 28-ми беше моят първи трансфер на две 3 дневни ембриончета. Със ЗЕТ съм. Всичко мина добре, даже казаха, че били много хубави. Което ми стопли душата... сега се моля да са достатъчно силни да се имплантират. Или поне едното. При д-р Чапанова съм.
Пожелавам успех на всички!

# 123
Здравейте, пак съм аз. Преди малко, както си стоя, видях, че имам няколко капки зацапване. Нямам нито болки, нито нищо. Звъннах на лекаря и ми каза да пия и дуфастон 2 пъти по 1. Утре трябва да направя пак изследвания и да му се обадя.

# 124
  • София
Снощи отидох в спешното на Вита, лекарят каза, че всичко е перфектно, няма отлепяне, няма маточно кървене, а е от вагиналното поставяне. Всичко е наред. Е, днес изкървих жестоко с огромен съсирек и мисля, че всичко приключи. Моят лекар каза да лежа до петък, но не мисля, че има шанс. Според мен го и хвърлих вече.

# 125
Ния, стискам палци все пак всичко да е наред!

# 126
Снощи отидох в спешното на Вита, лекарят каза, че всичко е перфектно, няма отлепяне, няма маточно кървене, а е от вагиналното поставяне. Всичко е наред. Е, днес изкървих жестоко с огромен съсирек и мисля, че всичко приключи. Моят лекар каза да лежа до петък, но не мисля, че има шанс. Според мен го и хвърлих вече.

И аз имах кървене в 4-та и после в 7-ма седмица, като единия път имаше съсиреЦИ, но бяха малки. Единия път в стаята с мен, имаше жена, която също имаше съсиреци и бяха ОГРОМНИ, не бях виждала такова нещо…. И после и казаха , че всичко е приключило. При теб с каква големина бяха?

# 127
  • София
По-голямо от монета от 2 лв. Според мен го изхвърлих. То 5 седмица е много мъничко. Грешката беше моя, повярвах, че всичко е наред и е от влагалището, а не от матката и си бих фраксито, днес наистина нямах никакви болки или зацапвания и повярвах, че съм се наранила. Лекарят в спешното ми каза, че мога да се разхождам, всичко, няма проблем. Аз все пак лежах и си пих пълните дози, единствено фраксито бих. Много съжалявам, че го направих.

Имам в семейството човек с две загуби в напреднала бременност и затова все ме беше страх от тромб, тъй като съм ги наследила. И ангвлиозитр казват дори да има зацапване, ако няма отлепяне да не се спира. Даже някои и тогава са за продължаване и се обърках. Осъзнавам, че беше грешка, но когато го бих, мислех, че това е правилното. Сега се обвинявам, но няма връщане назад.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 20:24 от Niya-

# 128
По-голямо от монета от 2 лв. Според мен го изхвърлих. То 5 седмица е много мъничко. Грешката беше моя, повярвах, че всичко е наред и е от влагалището, а не от матката и си бих фраксито, днес наистина нямах никакви болки или зацапвания и повярвах, че съм се наранила. Лекарят в спешното ми каза, че мога да се разхождам, всичко, няма проблем. Аз все пак лежах и си пих пълните дози, единствено фраксито бих. Много съжалявам, че го направих.

Имам в семейството човек с две загуби в напреднала бременност и затова все ме беше страх от тромб, тъй като съм ги наследила. И ангвлиозитр казват дори да има зацапване, ако няма отлепяне да не се спира. Даже някои и тогава са за продължаване и се обърках. Осъзнавам, че беше грешка, но когато го бих, мислех, че това е правилното. Сега се обвинявам, но няма връщане назад.

Аз въпреки кървенето, пак слагах фраксипарин , защото казаха че това няма общо с кървенето и вярвах на доктора ми. Не знам дали при всеки е така.

# 129
Много съжалявам, Ния! Все пак лежи си както ти е казал лекаря ти.  А кой е доктора във Вита? Аз при първото си кървене минах при Станулов и каза, че ако съм вземала кръворазреждащи, да ми кажел да ги спра, но аз не взимам, та нямаше какво да ми спре. Тогава вкъщи и аз мислех, че е приключило, но не беше. Сега в болница ли си?

# 130
  • София
Вкъщи съм, вчера във Вита лекарят беше на 100% сигурен, че няма нужда от болница. А днес стана рязко, то директно падна с кръв, както лежах, без болка, без зацапване цял ден. Лекарят беше категоричен, че ако е оцеляло всякакво ходене и прегледи, може да са фатални в момента и да лежа. Този път ще го послушам. Решила съм го вече, а и както казах, смятам, че приключи, но и да не смятах, него ще го слушам.

Във Вита бях при друг лекар.

За фраксито, посещавам и ангиолог и тя ми беше казала да не се спира по принцип, вчера не съм я питала.

Впрочем тъкмо днес четох в друга тема за загуби от вагинален преглед толкова рано и питаха дали може с коремен. И се замислих, че аз за два дни бях на два.

Няма да ви натоварвам повече, петък съм на преглед и може да ви пиша за крайния резултат и ако е очакваният, се надявам скоро да се върна при вас.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 21:25 от bubanka

# 131
Всъщност, като споменахте, вагинален или коремен трябва да е прегледа? Март имах ЗЕТ като малко след +теста имах кървене и ме гледаха с вагинален. Няколко дни след това получих кръвоизлив и в спешното отново ме гледаха с вагинален, уж всичко си беше на място (6г.с) че и спекулум сложиха за да почистят кръвта с марли. Да обаче като се прибрах и от мен падна огромен съсирек,няколко дни след това разбрах,че всичко е приключило 😟 Та се замислих възможно ли е с тези чести вагинални прегледи да се навреди по някакъв начин на ембриончето, защото към днешна дата съм няколкото дни след ЗЕТ и постоянно го мисля.

# 132
Аз имам три естествени бременности,една от които е успешна със син на 14 години. Имам една стимулация и два ЗЕТА. От втория ЗЕТ имам дъщеря,която  днес прави 3 месеца. Аз съм с обърната матка и при мен нямаше шанс с коремен ехограф да се преглежда. Понеже съм от провинцията и естествено бях на тръни,заради двете естествени кухи бремености,които преживях преди това,реших освен да чакам да ме извикат в клиниката в София да си ходя при АГ в моя град .Още след + тест някъде след седмица отидох на преглед в моя град. Всяка седмица бях на преглед до установяване на сърдечна дейност и прегледите бяха с вагинален ехограф,нямаше как да е през корема. После до 12 седм си ходих на 10 дни и дотогава даже и фаталната ми беше вагинално понеже матката си бе все още обърната,вече след като зае правилната си форма продължиха прегледите с коремен. Синът ми е раждан в чужбина,а там през цялата бременност всеки месец правят преглед за разкритие. Мисълта ми е че ако доктора разбира се е внимателен,няма как вагиналния ехограф да е причина за изхвърляне на ембриона.Аз в началото наистина доста прегледи минах,за мое лично спокойствие докато не влязах в 11 седм и не се следих сама с домашен доплер и въпреки това си ходих на 10 дни на прегледи☺

# 133
Ния, според мен все още има шанс при тебе.
Аз след първия  ми трансфер  имах положителен тест, но приключи в самото начало на 5та. Още беше много рано да се види сакче даже.
     Но нещата се случиха с ужасни болки и това което изхвърлих беше маточна лигавица с размера на праскова.
     При повечето момичета толкова рано загубата се случва като по болезнена менструация.
      Но при тебе това което е изпаднало е малко, не си имала и болки, и може наистина да е съсирек  от влагалището образуван от кървенето което си имала предния ден.
Тя кръвта си е естествено да се съсири ако е била във влагалището. Само менструалната не се съсирва, заради вещество някакво което специално се секретира в тези дни, и пак ако кървенето е твърде обилно, може да се образуват някакви малки съсиреци.
Относно фраксито, не се тревожи. На мене ми го изписаха след лапарото, а на 3тия ден ми дойде. Питах, и док. каза да не го спирам. И действително не съм имала по засилено кървене от него. Даже беше супер ускъдно, понеже ми беше месец без овулация и с много тънка лигавица. Дозата ми беше 0,45.
      Относно вагиналния УЗ, до колкото знам единствено при много чувствителна матка може да предизвика контракции, но е изключително рядко да се стигне чак до загуба.

# 134
Ния, и все пак се надявам всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт