Дългото чакане след трансфер-тема 101

• 52 741
  • 784
  •   1
Отговори
# 90
i_georgieva94 , според мен ЧХГ ти е супер, за прогестерона нямам идея.
Аз имам същия въпрос към по-запознатите момичета. Трансфер на 18.10 на 2 петдневни, ЗЕТ, следя ЧХГ от 6 ден, до момента се удвоява на 25часа. В ден 8 ми се появи бледо зацапване, от обяд до вечерта, от тогава не съм имала. По-долните резултати са от днес (10 ден), терапията ми е 3х2 Естрофем и 2х4 Утрогестан вагинално. За вас прогестерона ок ли е, да търся ли от сега докторката ми?

# 91
  • София
Днес бях на преглед, лекарят видя сак, има и структура вътре, не е празно и върви добре. След 10 дни съм на пулс. Надявам се наистина да чуем.

Продължавам с Пролутекса, вдига ми прогестеронът, но има малко разминаване за тромбофилията, така че сега трябва да изследвам и анти-Ха.

# 92
  • София/Севлиево
Момичета,друг вариант за вдигане на прогестерон след положителен тест е биене на Прегнил/Хориомон през 3-4 дни ,но трябва да се обсъди с лекар.По принцип ЧХГ влияе и на нивата на прогестерон.Когато бях бременна с големия точно с Прегнил успях да го задържа,това бе преди 15 години и ми бе назначен от тогавашният ми най-обикновен АГ.

# 93
Здравей, Елислава,
Благодаря ти Simple Smile Виждам, че си по- запозната, би ли погледнала по-горния ми пост - дали според теб ми е нисък прогестерона?
Момичета,друг вариант за вдигане на прогестерон след положителен тест е биене на Прегнил/Хориомон през 3-4 дни ,но трябва да се обсъди с лекар.По принцип ЧХГ влияе и на нивата на прогестерон.Когато бях бременна с големия точно с Прегнил успях да го задържа,това бе преди 15 години и ми бе назначен от тогавашният ми най-обикновен АГ.

# 94
Днес бях на преглед, лекарят видя сак, има и структура вътре, не е празно и върви добре. След 10 дни съм на пулс. Надявам се наистина да чуем.

Продължавам с Пролутекса, вдига ми прогестеронът, но има малко разминаване за тромбофилията, така че сега трябва да изследвам и анти-Ха.

Честито за хубавите новини. Все така да вървите добре.
А слагаш ли кръворазреждащи?

# 95
  • София
жълтурчо, слагам фракси 0.3, а преди трансфер бях на Натаспин, но ми падна аПТТ и ме заболяха и подуха краката. Бях на доплер днес и каза, че е най-вероятно от Пролутекса. С вените всичко е наред. По принцип д-р Минкова ми беше казала да се видим след трансфер, така или иначе.

NM94, аз не разбирам много, както знаеш изцяло нова съм, но четох по темата и в британските здравни сайтове даваха 11.2ng/mL като долна граница за първи триместър. Сега дали 12.9 ng/ml е оптималното или ще ти го вдигнат, не знам, но е над тези стойности, които ги водеха рискови. Не бих се притеснявала на този етап. Може да пуснеш след няколко дни контролно да видиш дали не пада, но то дотогава ще ти дойде време и за преглед и ще ти кажат. Мисля, че гледат и колко ти е било преди трансфер, следи се тенденция особено ако са били в една лаборатория.
 Нека пишат и по-разбиращите от мен.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 19:58 от Niya-

# 96
Привет, аз имам родено детенце с прогестерон 11, на два кринона дневно, ЗЕТ. Ако би успокоило някого, имах приятелка с прогестерон 6, добавиха медикаменти, постепенно се вдигна. Също живо родено детенце:)

# 97
  • София
^SunLight^, полезен коментар. И аз затова казах, че за 12.9 не бих се притеснявала. Моят беше 9 и взехме мерки, защото се покачва рискът, но няма конкретна стойност, под която задължително да има загуба. И все пак призовавам за всякакви притеснения да говорим с лекарите си. Най-малкото ще ни е по-спокойно като се потвърди и от лекар.

# 98
Трябва да се има предвид, че ако е трансфер на естрофем, без овулация, няма как да се очаква висок прогестерон, защото той се внася само отвън. Отделно има значение колко часа след поставяне се изследва. Единия ден бях изследвала по-близо до поставянето на кринона и беше 13.

# 99
На мен при такава стойност ми вдигнаха дозата на прогестерона, така че говори най-добре с лекаря си.
Здравей, Елислава,
Благодаря ти Simple Smile Виждам, че си по- запозната, би ли погледнала по-горния ми пост - дали според теб ми е нисък прогестерона?

# 100
Добро утро ,хубавици.
Как сте днес? Аз вече полудявам.....това чакане ме убива а са изминали само 5 дни ако броя и деня на трансфера.
Всъщност той брои ли се?

# 101
Не, денят на трансфера не се брои.

# 102
Благодаря ти ,mir.
А ти как си? Чакам те в понеделник с хубави новини,нали знаеш 😊🥰
Тази тема ни е на късмет и този път каквото и да се случва трябва да издържим до края, аз вярвам че нещата ще се получат❤❤❤

# 103
Мерси Simple Smile
При мен се редуват пълно отчаяние с много слаби проблясъци надежда, което е много изморително. Днес ще повторя чхг, а и искам да проверя прогестерона, понеже ме е страх да не е паднал още повече.
Искам да дойде понеделник…Наистина чакането е много трудно.
А ти кога ще пускаш ЧХГ?

# 104
Разбирам те напълно ,мила.
Но трябва да вярваш в бебко той ще се пребори и ще остане на топло в мама ,всичко ще е наред. Днес като пуснеш кръвния да се похвалиш със скоростното му покачване,моля те ❤🥰😍
Моят тест е назначен за 07.11.....направо не знам дали ще успея да издържа до тогава,след предния опит се страхувам да пусна по-рано кръвен,но пък от друга страна защо да удължавам агонията като мога и по-рано да разбера какво се случва.?!
Мерси Simple Smile
При мен се редуват пълно отчаяние с много слаби проблясъци надежда, което е много изморително. Днес ще повторя чхг, а и искам да проверя прогестерона, понеже ме е страх да не е паднал още повече.
Искам да дойде понеделник…Наистина чакането е много трудно.
А ти кога ще пускаш ЧХГ?

Общи условия

Активация на акаунт