🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 887
  • 837
  •   1
Отговори
# 180
Бе трябват си пари в брой. Висяхме като сирачета пред една тоалетна, имахме 3 останали лири, а тя струваше 4. Е не ни пуснаха, та накрая се принудих да изтегля кеш от картата.  Grinning

# 181
Знам, че като цяло е поскъпнал животът в Турция и за това питам, но ще имам и в брой, и в кеш. Ще пътуваме с личен автомобил. Посещавам редовно Истанбул от 15 години и съм видяла на 90% от забележителностите. Благодаря ви за информацията.

# 182
Трябват си кеш разбира се. Едно като оставяте бакшиш по заведения и второ ако пазарувате по пазари, имат цена с карта (по-висока) и цена в кеш. Писах преди, взех си една блузка от магазините извън Капълъто. Човека ми каза 220 с карта, 200 без. Мъжо колани купува някакви и там две цени казаха. На Египетския е пак така. Чашките ми за кафе кеш искаше човека. Не се знае кой какво къде ще види, колкото и да не си тръгнал на пазарлък.

# 183
Е, аз не мисля, че някой ще вземе пари точно за n на брой пътувания , разбира се.
Така че винаги ще има я за тоалетна, я за бакшиш, пък и  аз досега  не съм страдала, че нещо няма да мога да го купя от даден търговец , дето не иска да работи с карта.
Като не може, не може, винаги има друго място където може. 😂
Пък и банкомати има и не са чак такава голяма сума таксите за теглене.
Там драмата според мене е Интернета. 😂

# 184
В четвъртък потегляме за първото си посещение в Истанбул. Вероятно (с агенция ще сме, още не са подали информация за точен хотел) ще сме в Лалели. В една от групите във ФБ четох, че там не е добра идея да се сяда за хапване. Попитах защо, но не ми отговориха. Някой от вас има ли представа защо?

# 185
  • София
В четвъртък потегляме за първото си посещение в Истанбул. Вероятно (с агенция ще сме, още не са подали информация за точен хотел) ще сме в Лалели. В една от групите във ФБ четох, че там не е добра идея да се сяда за хапване. Попитах защо, но не ми отговориха. Някой от вас има ли представа защо?
separate, защото във ФБ сме се събрали от разбирачи нагоре.
Тоест всякакви глупости може да прочетеш. Включително и това, че в един от районите на Истанбул не трябва да сядаш да се храниш.
Не обръщай внимание на такива мнения, няма разлика дали заведението е в Лалели, Ортакьой, Каракьой или в който е да е друг квартал от Истанбул
Сядай спокойно, където ти хареса и Afiyet olsun!

# 186
Роже, така си и помислих - че човекът нещо се е разочаровал от конкретно място и незаслужено обобщава за всички заведения. Благодаря ти Simple Smile

# 187
Здравейте! Другата седмица се каним да ходим за първи път в Истанбул. Хотела ни е във Фатих. Вярно ли е, че след 7-8 часа сутринта е затворено движението в района и стигането до хотела ще е много трудно начинание?

# 188
  • Sofia
Не, не е вярно. Фатих е огромна община/район.
Ако около хотела ви е затворено, това е съвсем друго нещо. Кой е той?

# 189
Аууу захванах Великолепния век и направо не мога да се откача. Много ми хареса. Сега си ровя видеотата от Топкапъ за справка какво съм видяла. Но определено първо от тоя сериал трябва да се почне преди да се ходи в Топкапъ за да се има на представа и да си на ясно с историческоте факти. В противен случай само преминаваш през празни помещения. Даже ме стигна яд тогава че нищо нямаше в Топкапъ. И четох, и подготврна бях, но не вникнах достатъчно така както след като загледах. Сега пак искам да видя Топкапъ и с други очи ще разгледам всичко.

Има ли по-запознати с Топкапъ? Ние като ходихме, така и не намерихме  къде се намира стаята на султана. Понеже моя мъж беше гледал сериала преди години и само мрънкаше че не сме виделия стаята. Обаче аз толкова се изморих че не ми се мотаеше да търся да гледам друга празна стая и тръгнахме. Но сега и в мен възникна тоя въпрос. Къде е била неговата стая? В последния двор по някаква тераса обикаляхме с десетки хора, но сякаш не е там. В истинската стаята има тераса с колони на нея. Дали съшествува или е за филма създадена. Така и не видяхме диамантената колекция. Само колекция с часовници.

# 190
  • София
Здравейте! Другата седмица се каним да ходим за първи път в Истанбул. Хотела ни е във Фатих. Вярно ли е, че след 7-8 часа сутринта е затворено движението в района и стигането до хотела ще е много трудно начинание?
Възможно е да има някаква забрана за автобусите. Приятелка с позната от агенция твърдеше същото. Въпреки моите уверения, че не е вярно, отседна някъде около мол Форум от страх, че не може да влезе в центъра с колата. Simple Smile

Станал е взрив на туристическа пешеходна улица. Предполагам, че е на Истиклял. Дано няма жертви! Sad

# 191
  • Sofia
Точно на Истиклял. Прочетох за ранени. Дано не е по-лошо! Heart Hands Pray Flowers Tulip

# 192
За съжаление има и  6 души загинали.

# 193
  • Бургас / UK
И аз сега чух по новините. Жалко за загиналите 🙏🏻 Едно от любимите ми места в Истанбул 😔

# 194
  • Варна
Онази вечер бяхме там!!! С децата!!!
Какво става пак?!

Общи условия

Активация на акаунт