🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 090
  • 837
  •   1
Отговори
# 540
При градски транспорт е час пик на 2минути какъв автомобил? Я не си усложнявате живота (никога няма да мога да шофирам там аз.. никога😃)
О, аз също😀 Но имам подозрения, че мъжа ми ще настоява. Той е свикнал да шофира по такива места, та, затова не го изключвам като опция.

# 541
То шофирането лесно, ако си свикнал, но паркирането е проблем. Вижда ми се абсурдно, през деня е много трудно да се намерят места за паркиране.

# 542
  • Бургас / UK
Освен паркирането и адските задръствания са проблем. Времето ще минава във висене в колата на някой светофар, вместо да се любувате на красотите. 😀

# 543
Абсолютно, да.

# 544
Миналата година с такси от хотела(  намира близо до площад Султан Ахмет)  до Сиркеджи, повече от 1:30ч. Шофьорът успя да слезе и да си купи цигари и после пак продължихме , докато чакахме в задръстването това в 18ч.
При градски транспорт е час пик на 2минути какъв автомобил? Я не си усложнявате живота (никога няма да мога да шофирам там аз.. никога😃)
О, аз също😀 Но имам подозрения, че мъжа ми ще настоява. Той е свикнал да шофира по такива места, та, затова не го изключвам като опция.

# 545
  • Варна

То не е въпрос за смелост , опит и т.н. , а за време - какъв е смисъла да пътуваш 3 часа вместо 30 мин.

# 546
Пусни го мъжа с колата от точка А до точка Б, а ти тръгни с транспорта Grinning Бързо ще се откаже от висенето в колата според мен.

Моето пътуване наближа и така се вълунувам, не се вълнувам така дори когато отивам на някое желано и непознато място. Планувам да посетя местата, които не успях миналия път, да си оставя за следващ път нещо интересно и да видя отново най-любимите места Heart

# 547
На мен ми е направило впечатление колко хора с малки деца се возят в транспорта, тук изобщо не може да се види такова нещо. Колички, багажи, покупки, малки, по-големи деца, майка, баща....

# 548
  • София
Ако изобщо може да намери свободно място в паркинг около туристическите обекти, то често се оставят ключовете на момчетата от паркинга, за да местят колите. Много вероятно е това да го откаже. Joy

Освен, че времето ще се загуби в задръствания и в търсене на място за паркиране, често разстоянието между колата и обекта ще е по-голямо отколкото до спирката.

# 549
На мен ми е направило впечатление колко хора с малки деца се возят в транспорта, тук изобщо не може да се види такова нещо. Колички, багажи, покупки, малки, по-големи деца, майка, баща....
Да, точно и това си мислех дали ще е удобно с градския транспорт с количка. Ами супер, значи сме си с градския транспорт. Набелязах няколко хотела, ще поровя още за мнения и ще гледам скоро да съм запазила

# 550
  • Mars Hotel
Здравейте, моля за малко помощ.
Планираме пътуване до Истанбул април месец (за пръв път ще ни е) с цялото семейство - родители, деца, внуци. Общо сме 11 души. Според това, което чувам, трябва да си наемем екскурзовод, ако сме туристическа група. Къде мога да намеря информация дали влизаме в определението "туристическа група" и имате ли вие някаква информация, дали ако нямаме гид подлежим на някаква санкция от Туристическата полиция? Благодаря!

# 551
  • София
Скрит текст:
Здравейте, моля за малко помощ.
Планираме пътуване до Истанбул април месец (за пръв път ще ни е) с цялото семейство - родители, деца, внуци. Общо сме 11 души. Според това, което чувам, трябва да си наемем екскурзовод, ако сме туристическа група.
Къде мога да намеря информация дали влизаме в определението "туристическа група" и имате ли вие някаква информация, дали ако нямаме гид подлежим на някаква санкция от Туристическата полиция? Благодаря!
Дори и в Северна Корея не вярвам да има такова изискване. Wink Ходете си спокойно и се наслаждавайте на града! А ако ви се иска някой да ви разказва, наемете си и екскурзовод. Wink Но сигурно трябва и бус да наемете, че как ще ви развежда по далечните места, ако сте с коли? Joy

# 552
Това сериозно ли е с тая туристическа полиция Joy

# 553
Joy Да не би някоя агенция да ви в метнала така? Разходката с корабче по Босфора е 70 лири, през агенция 35-40 лв. Затова и не бих се учудила!

# 554
Ако смятате, че ще се справите сами( главно заради това, че ще бъдете за първи път) никой не ви трябва. Винаги можете да се подготвите с информация за дадените места и да си разказвате😃 Аз много обичам така, научавам си урока предварително и после,, сглобява,, сухата теория с гледката и енергията на мястото.
Ако искате някой да ви разкаже и разведе из Топкапъ(примерно) също е добро решение. Особенно ако този някой е сладкодумен и има хабер от история.

Общи условия

Активация на акаунт