🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 695
  • 837
  •   1
Отговори
# 90
Използвали ли сте ампули за косопад от Турция?

# 91
Аз си взех  някакъв шампоан с чесън. Но ампули не съм търсила. Обаче докато се мотахме край Галата и някаква аптека видях. ВЛязох вътре и тоя шампона видях и щях да купувам, но ме примързя до го  мъкна и него и викам айде от друго място по-близо до хотела да е ще го взема. Там беше 230лири. После край хотела влязох в някакъв магазин Ева ли да беше. Там тоя същия шампоан на промоция и беше 40лири. Купих за сума и дружки от него. Но нещо ми пресушава косата, но пък мирише страхотно.

# 92
  • София
Скрит текст:
Веве, отговорих ти, защото спомена за използване на редовни автобусни линии. Wink Достатъчно е да не използваш автобуса в четвъртък срещу петък, когато са всички автобусни екскурзии и ще си спестила висенето на границата. А ако си отпуснеш още един почивен ден, ще видиш колко е по-приятно с 3 нощувки, а не с 2. Simple Smile Освен това има чувствителна разлика в туристическата натовареност в събота/неделя и през седмицата.
Ами остава да ми препоръчате хотел, може и в историческият център(не ми е проблем) и една насока за време на резервацията(колко преди пътуване)Колкото до това да уцелим Истанбул без наплив(или поне ене огромен) била съм гост на постоянно живеещи там, и първите ми пътувания бяха зад стъклата на колата😃не ми хареса изолацията.
Аз обичам тълпите, хаоса... някак винаги се отказвам от първите на опашките 🤭
Няма такова нещо като Истанбул без тълпи. Но е съвсем различно да чакаш на опашка от 10-20 човека, а не от 100 или да се качиш на трамвая без да е натъпкан до дупка. Иначе пак няма да има къде да седнеш. Wink

Хотел не мога да препоръчам. Винаги е избиран в последния момент и досега не сме повтаряли. Избирам района (Фатих - райони Султанахмет или Сиркеджи), подреждам по цена, слагам филтър за оценка над 9 (компромисно над 8 ) и избирам според наличността и промоциите. Букинг ми е най-удобен, но има и други сайтове.

И аз си купих от шампоана с чесън, защото много пъти са го хвалили. В началото бях много доволна. Не мога да кажа дали косопадът е по-малък, но мирише хубаво и косата ми става мекичка и много приятна Но напоследък взе много бързо да се омазнява и временно го спрях. Sad

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 21:00 от Тaня67

# 93
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Беличке, добре завърнала се 🤗 Казах аз на Пепелчето, че ти ще ги подредиш всички оплаквачки, дето и в статии се жалеха. Мирише ми на напън на ТА, че бизнеса им избегА, ама хайде!
Честита да е малката Беличка, да е здрава и мнооооооого да ви радва! А вие нея още повече! ❤️

Гледах и аз за ноември, ама нямаше във форумната група хотели. Имаше само двойна на сутерена в Гран П., ама докато помисля и тя изчезна. Има вариант за средата на декември, но се чудя дали няма да е твърде мокро и ветровито.

# 94
Шебече, 😍 ей този хотел видях съвсем наблизо до форумския (отзивите са много добри, но е и по-скъп, де) и за всеки случай съм си го щракнала.

Само предупреждавам, че  не съм го пробвала- после да не ми пишете отчаяни постове, че не ви миришело на печени кестени и царевичак. 😉 😜

# 95
  • Germany

Ами остава да ми препоръчате хотел, може и в историческият център(не ми е проблем) и една насока за време на резервацията(колко преди пътуване)Колкото до това да уцелим Истанбул без наплив(или поне ене огромен) била съм гост на постоянно живеещи там, и първите ми пътувания бяха зад стъклата на колата😃не ми хареса изолацията. Аз обичам тълпите, хаоса... някак винаги се отказвам от първите на опашките 🤭
Аз останах доволна последния път от Golden Crown Hotel Избрах го, защото имаше сторниране пет дни преди датата на отпътуване. Идеално разположение, на пешеходно разстояние от всички забележителности в стария град, и с много млад и любезен персонал. В цената имаше включена закуска, и беше чисто и тихо. Като цяло, спала съм в много хотели в района, и всички са горе долу еднакви. Ако не очаквате някакви супер луксове, важна е оценката и да не ви насочват към друг, по-нисък клас хотел, при дублиране на стаите. Съвсем близо е до форумския любим ресторант Ортаклар, но аз не го харесах, ходила съм на много по-хубави места за хранене с по-добра кухня в района.
Все забравям да препоръчам едно място за хранене, което е на супер удобно място, и където ядох най-вкусните паламуд и хамсия в живота си.
https://goo.gl/maps/vqD6bgSWf7mqc4KF9
Ресторантчето се намира на самия рибен пазар на спирка Каракьой, на метри от трамвайната спирка. Можете да си изберете прясна риба от пазара, да ви я изчистят, и да ви я приготвят на място. А може да си изберете и от менюто, всичко е абсолютно прясно, големи порции, и ужасно вкусно. Порция паламуд, печен на дървени въглища струваше 80 ТЛ, а една чиния печена хамсия, под формата на слънце струваше 50 ТЛ. Рибената супа също беше много вкусна за 30 ТЛ. Чудесно място за бърз обяд и наблюдаване на ежедневието на турците.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 22:04 от kovatcheva

# 96
  • Варна
Беличке🥰🥰🥰 И двете момичета на Дофтура на една дата!😻😻😻
Да е жива и здрава К. и много екскурзии с мама тати и батко!🍀🍀🍀
По коя линия аджеба ще питаш Пепелчето,дай нишан😊
Емка, добра памет имаш! На едно число сме, да. През два месеца.
Благодаря за пожеланията! За втората част... ами, стараем се. Wink
С Пепелчето, както и с теб, понякога ползваме Месинджър, каки!

Странна работа... На мен , никакви дати до края на годината не ми даваше , чак от януари 2023. Искахме да отскочим за 2-3 дена ей така , но ще видим.За сметка на това имам ,за декември ,ходене с баби 😀 Но и там още не е на 100% .
Северът е януари 😊

Чефко, понякога се бъгва и дава тирета под всички дати. С малко търпение излиза това, което ти показах. Отивайте. За по два-три дни все още има дати. Нали виждаш на скрийн шота. Ако трябва, ще ти кажа в Месинджър за кога какво има. Само ме ориентирай.

iren11, благодаря и на теб! За панделките не мога да помогна за съжаление, но ще чакам и аз с интерес някой да напише нещо по въпроса.

Пепелче, не питай! Пораснаха сякаш за минути. А после "отстрани растат бързо...". Ми, не! И от центъра на събитията растат... още по-бързо.

Колкото до резервацията... Аз обикновено гледам 2-3 месеца по-рано да резервирам. За повече ми е трудно. Ей на, сега искам отрано да си опека работата, обаче как да ги напасна нещата, не знам. По християнски празници обикновено гледам да сме си у дома, а ваканцията тази година е Великденска, не чисто пролетна. И като знам, че трябва да боядисам яйца... то времето съвсем се съкращава. А с децата по-малко от 4 нощувки е операция от сорта на "г.з път да види".

Таня 67, благодаря и на теб!
Много ви се радвам, че можете така да измислите днес и да тръгнете утре. Искам и аз такива изненадващи пътувания.
Скрит текст:
Но вече не става. И заради децата, но повече заради служебните ни ангажименти. Трудно намирам кой да ме замества, а и не е удобно да търся от днес за утре, защото ми се пътува. В такъв спешен порядък е прието да търсим при заболяване. Мъжът ми пък има график за операции поне за две седмици напред... Не става! А така искам!
Пък за различните хотели...
Скрит текст:
Аз съм много трудна в това отношение. Когато ходехме с фирма, ми беше все едно. Но колкото повече остарявам, толкова повече не искам да рискувам. Предвид децата пък, още повече. И ми е хубаво да отивам на място, на което знам какво да очаквам, да познавам хората и порядъка и да ми е спокойно.
Скрит текст:
Затова когато можем, дублираме и всъщност правейки резервация, се водя от свободните дати в хотела почти толкова, колкото и от възможностите ми за отделяне от работата. Вече 7-8 пъти в Истанбул сме все в тази група хотели, от 2015 всяко гръцко море е на едно и също място, а последните две години за зимата си имаме местенце в Трявна)
Ама аз и за храната съм така. Мога да ям нещо, което обичам, абсолютно всеки път, когато посещавам определено заведение. И хич няма да съжаля, че не съм пробвала друго. Знам, че така пропускам възможности, но от моя гледна точка си спестявам (евентуални) разочарования.

Шебечко, хич не знам какви са тия. Пък и не ме интересува много!
Скрит текст:
Ако искаш, може да ме запознаеш, де! Да се ограмотя малко, че изоставам.
Хич не ми пука кой какъв е! Като вземат да се избляват неподготвени, няма да мълча.
Скрит текст:
Един роднина (на мъжа ми, естествено) преди години се изказа, че в Истанбул транспортът не бил добре уреден Rolling Eyes Ко речИ?!
Щот' отиде веднъж и се наложи да смени два вида транспорт и да повърви до хотела? И вече обобщения? Оооо, сигурно се досещате какво му чу главата! Ми, кат' е меринджей, какво дири из градския транспорт? Едно такси, бецален и айде! Видиш ли, трябва да има едно транспортно средство от изхода на летището до входа на хотела му. Щото той решил да удостои мегаполиса с присъствието си. Айде, бегай!
И още няколко такива познавам, дето по веднъж са ходили и "са видели всичко" и се изказват компетентно и като последна инстанция. Направо завирам!
Благодаря за пожеланията за малката!

Моля ви, не спрягайте хотелите, които съм препоръчала, като "форумски",
Скрит текст:
че на някой няма да му хареса височината на стъпалата, цвета на покривката на леглото или парфюма на рецепциониста и пак ще има да се извиняваме, че сме разочаровали нечий възвищен вкус.
А последното мнение за Ортаклар... Знаем, че повечето от нас харесват това място за хапване.
Скрит текст:
И преди време бяхме иронизирани за това, ако помните.
Обаче ако съм пропуснала да кажа, го казвам сега... лятото май само едната вечер ядохме там, при това си взехме за "вкъщи" за да не катерим до терасата, където мога да пуша. Мога да кажа, че и аз бях леко разочарована. Пилафът нямаше нищо общо с този, на който сме свикнали, качеството на скарата също отстъпваше. Нещо се случва там от няколко години. Първо смениха целия персонал, а лицата, които се повтарят при поредни наши ходения, са все по-малко. Падна качеството на обслужване и личното внимание не е онова, което помним. Лека-полека качеството на храната сякаш почва да отстъпва. И всичко това върви в синхрон с увеличаването на местата. Това лято и всички етажи бяха пълни. Такова чудо не помня. В началото (за нас 2011-та) беше само един етаж и няколко маси отвън. После отвориха терасата, но втори и трети етаж бяха само за транзитно преминаване. Пролетта имаше и на втория вече маси с клиенти. А сега - фул. И като естествен резултат от това пада качеството на храната и обслужването (Не твърдя, че е било топ, а просто че вече отстъпва).
И поради гореизложеното моля, когато казвате, че има по-добри заведения в района, споделяйте ги! Няма как да обиколим всички заведения във Фатих, за да открием нов "форумен" (кой го измисли това?!) ресторант. Споделайте къде, какво (и за колко) сте хапвали. Аз препоръчах едно това лято, ама... е на пристанището преди Саръйер...

Благодаря за препоръката за рибния ресторант! Ще ме накарате (щото и Петерки не спира да повтаря за тези ресторантчета, а Таня разказва за рибата в този район още откакто той беше в пъти по-скромен и дори мизерен на вид) да отидем да ядем риба. Обикновено се ограничаваме с един балъкекмек (не от лодките), защото макар и морски чеда, не сме много по рибата, ама то след толкова похвали е грехота да не се отиде!

Айде, спирам!
Извинете, ама го пиша от сутринта и все нещо ме отнема, а после някой е писал нещо... и така стана тоС чаршаВ.

# 97
Благодаря за насоките, нямах възможност този път да търся,, форумският,, ресторант но следващият път 100%дори да е само за кафенце и снимка 😃.. Охххх  нямам търпение аз, ноември ще направя едно пазар че (мотаене, ядене, пиене на кафе... 😊 и някоя друга покупка) и замразявам сезона за любима Турция. Вече два пъти ме питаха да нямам турска жилка нещо.. 😁

# 98
Това за турската жилка и аз съм се чудила за себе си 😂😂 Баба ми и дядо ми живееха в турско село. Дядо ми говореше чисто турски. Как така, от дек на дек тез хора са се озовали там, той от къде е научил турски, няма ги вече да ги питам на тоз акъл… Имаха се много с турското население там, със съседите си. Почитаха си и техните традиции, празнуваха заедно. Винаги имаше пратена баклава за мен от някоа комшийка. Аз преди да отида в Турция, без да съм гледала турски сериали никога и подобни, винаги ме е влечало на там. Все едно в предишен живот съм била там. Не е случайна тая работа според мен. Но кой знае. Някой по напред каза че не искал да живее там. Аз направо съм готова да се изселя оше веднъж. Проучих че трябвало да купуш имот за 250 хил $ и получаваш гражданство. Колко е така не знам. Но човек винаги може да се пробва.

# 99
  • Sofia
В моя кръг никой не споделя любовта ми към Истанбул и интереса ми изобщо към Турция. Вече даже ме е срам да си казвам като затръгвам натам. Все очаквам коментари и въпроси, най-малкото озадачени погледи "е пак ли!?"
Гаранция имат подозрения за таен любовник у комшийско Sunglasses
Ааа да – и бих живяла там с кеф!

# 100
  • Варна

всеки шампоан става със силен антикосопад ефект и много заздравява косъма  ако разбъркате вътре 1 - 2  ампули витамин С

# 101
  • Къде ли не
Чуден град е Истанбул! Обиколихме основните забележителности, ядохме турска храна и баклава, пихме чай и сок от нар, смесихме се с тълпите и се запознахме с ритъма на града! Тръгваме си доволни и с уговорката, че следващия път ще пътуваме с автомобил и ще доведем и децата .
Хотела беше чудесен, на една тиха улица във Фатих. Резервирахме го сутринта в деня на пристигането. Беше намален двойно в букинг. Редовната цена е прекалено висока според мен. Във водохранилището влезнахме в 18.00 часа. Преди това опашките бяха огромни. Излезнахме от там и видяхме, че изведнъж огромната опашка пред света София също се е стопила и бързо се наредихме. Когато излизахме опашката пак беше станала безкрайна. Нямам обяснение защо, но ние изкарахме късмет. Градския транспорт е изключително уреден и редовен. Купуването и използването на картата също.

# 102
  • Варна

всеки шампоан става със силен антикосопад ефект и много заздравява косъма  ако разбъркате вътре 1 - 2  ампули витамин С
друго актуално за сезона е евкалиптов чай - като влезете в Египетския пазар веднага вдясно в магазинчето за чай и кафе - прекрасен са всякакви простуди и зимни болежки

# 103
Аз доста менотв чай изпих там, но ми направи впечатление че слагали някаква ментова вода. Каакво е това нещ не разбрах. Но в тая сладкарница Мадо ( любимата ми), освен баклавата, и чаяя ми хареса много.

# 104
  • Къде ли не
Аз даже не съм разбрала ,че предлагат друг чай освен черния традиционен. Но какъвто и да ми бяха сипали нямаше да намеря разлика, защото съм със загуба на вкус и обоняние. Мъжът ми опитваше всичко, което си поръчвам и ми го описваше. 🤣

Общи условия

Активация на акаунт