🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 821
  • 837
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, мои близки ще са на отганизирана екскурзия и настаняването им е в този хотел:
https://www.booking.com/Share-iyls18
Понеже се надяват да се справят сами, не са платили допълнителни екскурзии. Моля, споделете как намирате локацията и възможностите за посещение на забележителности ( мола с аквариума понеже са с дете, новия мол в който имало зоокът, площад Таксим също и др.)
Благодаря 🌺

# 106
Аз даже не съм разбрала ,че предлагат друг чай освен черния традиционен. Но какъвто и да ми бяха сипали нямаше да намеря разлика, защото съм със загуба на вкус и обоняние. Мъжът ми опитваше всичко, което си поръчвам и ми го описваше. 🤣
Аз защото пия само по едно кафе сутрин и през другото време съм на билков чай. А тая сладкарница има цял лист с чайове различни от черен, с 5 реда описания какво съдържат (така видях че в ментовия слагат ментова вода). Страхотно просто. Носеха ми ги в онези канички дето имат преса отгоре. Даже си взех такава, но не съм я пробвала още. Ето, Истанбул не е само баклави, пазари и черен чай. Човек винаги може да си намери неговия начин на живот ако иска. Аз се придържах към моя си. Пазарите бяха 1% от времето прекарано там. А на кестени и царевица така се опуших, че чак донесох в нас. Отварям куфарите и все едно лютеница бях варила 10 дена Laughing. Само дето не ни пушеха дрехите Laughing Laughing

Ellinor, на мен локацията ми изглежда добре, но аз от едно ходене не мога да се изкажа твърде професионално. Но то си и пише даже "Хотелът е на 150 м от трамвайната спирка „Лалели“ и само на 2 спирки от трамвайната спирка „Султанахмет“. Синята джамия, църквата „Света София“ и дворецът „Топкапъ“ са на около 2 км......" Сега, мола с аквариума си е далеко така или иначе където и да си, освен ако не ти е там хотела в него квартал, Таксим е на другия бряг. Зоокъта не знам къде. Но то няма как всичко да ни е на едно място. Да обуват удобни обувки, пара като има в джоба, всичко се намира.

# 107
Пратих им линк към темата, сигурна съм че ще им е полезна информацията на първа страница и не само. Мислят с такси да се придвижват, надявам се бързо ще се организират.

# 108
С такси е най-бързо, удобно и лесно и на мен не ми се видя скъпо. Зависи до къде ще ходят все пак. От хотела до мола с аквариума е далеко. Но от хотела до изброените забележителности се върви и не ти трябва ни кола, ни автобус. До Галата и Таксим, еветуално да хванат такси. По-приемливо е като разстояние за такси, но пак се обезсмисля. Освен да ги закара на близо до там и на горе да вървят пеша. Зависи каква им е програмата. Така без да знаем няма как да кажем. Но транспорта е толкова удобен и добре развит, че смисъл от таксита няма ако се обикалят масовите забележителности.

# 109
Толкова сте отзивчиви 🫶
Утре ще се видим и ще им кажа написаното. А може и да са видели вече! Ако имаме конкретни въпроси ще попитаме! Много мило семейство са и искам да им хареса екскурзията.

# 110
Здравейте, мои близки ще са на отганизирана екскурзия и настаняването им е в този хотел:
https://www.booking.com/Share-iyls18
Понеже се надяват да се справят сами, не са платили допълнителни екскурзии. Моля, споделете как намирате локацията и възможностите за посещение на забележителности ( мола с аквариума понеже са с дете, новия мол в който имало зоокът, площад Таксим също и др.)
Благодаря 🌺
Приложенията,  които сме използвали успешно за ориентация и отиване до набелязани обекти са maps.me, moovit ( за градския транспорт) и google maps.

# 111
  • Бургас / UK
Шебече, здрава и честита да си ❤

И на мен ми се очертава декемврийски Истанбул с майка и братовчедката й😀 Малко се дърпах заради студа , че мразя да ми е студено и да обикалям по сокаците, ама заради майка се навих. Дай Боже да случим на по-хубаво време , ама каквото такова.. ще се жертвам 😊
Трябва да видя програмата и къде искат да ги водя , та да направя лека програма .

# 112
А колко най-студено е ставало в Истанбул по принцип? Някой сеща ли се за най-големия им студ? Предната година бая ги валя сняг по никое време. Гледах снимките които пускахте, защото се гласяхме по лалетата да ходим. Но имахме болест в семейството и никъде не отидохме. Явно всичко се случва с причина. Благодаря на Бог че всичко се разви благоприятно за всички и освен това ни нареди живота така, че да посетим пак това място.

# 113
Ей, ще се изям от яд - как пък не съм надникнала там. 😰

https://fb.watch/gyuJd0Aud7/

# 114
А колко най-студено е ставало в Истанбул по принцип? Някой сеща ли се за най-големия им студ? Предната година бая ги валя сняг по никое време.
Снегът е бял кахър за студа. Е, може градът да е блокиран, поне така съм гледала по новини.
Един път бяхме по Коледа, първите дни слънчице, кеф, +15, после ден дъжд и после като пекна едно слънце, като задуха един юнашки северняк на +1 максимална, живеещите тук по морето ще разберат. Че и на обиколка по Босфора се замъкнахме баш тогава.
Иначе исторически, Босфорът е замръзвал преди бая години.

# 115
  • Варна и...духом на Босфора
Шебечеджим,честита и здрава бъди!🥰❤️🥰❤️💜🥰

Беличке,знайш как помня,тъй де амчи как😎!

Тука Белята е писала,и който чете тука от Варна,и той да каже,ама е й тъй със свито сърце и душа,за жалост,че градът ни е Толкова мръсен,че ми идва да убия Много хора,😡😡😡
Аз пак ще се върна да чета за "Истанбул,мошеннико- ласкател или как беше...,абе интересантен Очерк😊🤪😥
Това са хората,дето се тупат в гърдите,и казват-"А,как бе,аз всичко знам в Истанбул,това Лалели,това Орду😆...ехей колко пъти съм минавал оттам"...

Вичето🤪,🥰 Vici75,
Како напрай с тез кюфтета,и маркизи Утгори,друго нещо за почерпка има ли,аджеба, 😃
Хубу напълни куфара, хем аромата на тарабите да ти спомня,тъй са прай,точно тъй.🥰😃
Значи на един баскетболен мач га бях млада😆,Петко Маринов 🥰,Светла му памет,вика на Роберт Гергов,ама младо Яхне йощ/ после Ваня Щерева го Опорочи😆/,Роберт,накъде си?
И той-"Още не съм ориентиран вътре😆😆"
А то важно гостуване на ЦСКА..
Че и Вичето 🥰 и ти,Още не си Ориентирана на Кулата,Мале това и план да беше начертала,тъй нямаши да са забрачосаш,къде сокацити,и стръмнина и баир там,майко,то е било за гледанИ ,душе отстрани,ама ръца- пръца крачките нишан дадоха на часовника,а😃

Пак казвам за студа.Доди ли Фронта,Утърване няма!
Март,Април,
Октомври, Ноември и Декември.
Ей на, тва на 12 март съм на Таур бридж и ☀️,викам на децата,туй нИ е Англия, а на Пиер Лоти - Сняг и студ!
Фронта!
Яла съм му колая!
Дъжд,студ и вятър - Октомври - и съчетано с лоша компания,преди достааа години,няма да забравя,ама да сме здрави.
Февруари 14- ти - слънце и 17 градуса,
Тъй че,и декември га няма фронт,тургай шала,шапка на глава, кундури стари на крака,качулката да пази и толкоз.
Сега,че денят е къс,и с един час пред нас,то са знай.

Елинор
Да четат,и са готови.

Обаче много ТА четат тука,ама нищо, лошо няма.
Знанието е сила😃
Цените в евро - също.
Истанбул карт- също😃.

Сиенче М,
Я ги забий в мантинелата,Тея дето та питат-" Пак ли?"😃
Ами пак..и пак.
Тъй де,амчи как😃

Чефулинке,майка ти къде ще я водиш, братовчедката,по сериал и места ли

# 116
Леле, като каза мач. В един от дните в които бяхме, явно мач е имало. Така и не разбрах тоя стадион в азиатската част ли е бил, където беше нашия хотел. Въобще не вдянах ситуацията. Излизаме сутринта на обичайните разходки и скиторене, но в нашата Азиатска част, защото беше неделя и вие казахте да не ходим в историческата част, че много народ. Така и направихме. Обаче като тръгваме цели тълпи с полиция, въоръжение, автомати, гранати, щитове, каски. Егасимус, викам на мъжо тука нещо ще става. Давай да се връщаме. Цялото покрайбрежие на азиатската част с войска. Махнахме се от там, и захванахме по "тяхния Истиклял". Брей там същата работа. На всеки ъгъл полиция, войска, брони, автомати, гранати, каски и чудения. Но това десетки, не говоря за някой друг полицай. Мотахме се, зяпахме, но то буквално се провирахме измежду военни. И вече върха на работата беше като стигаме до бика и нещо като танкове ли да го нарека не знам наредени и стоят. Бика наобиколен от войска. Ние пак се кумим, чудим, пулим....Нищо не разбираме. Никой не говори английски край нас. Нещо викат хората, обесняват, но ние като онова девойче йок. Та ходихме де ходихме и се прибрахме в хотела. Надвечер излязохме и гледаме агитки от футболни фенове, знамена, манифестация. Някаква еуфория от стадион се чуваше. Явно е бил на около. Та явно цялата търапана е била заради мач някакъв. Значи това е било на 9 октомври. И ако някой види такова чудо, да не се чуди като нас. Те такива ли мерки вземат комшиите за мачове? Бая се застраховат.

# 117
На Фенербахче е стадионът там.
Ние, като бяхме покрай Коледа преди 3 години и имаше мач на Фенербахче с Бешикташ и пътувахме с агитката на корабчето. Спяхме в азиатска  част и се придвижвахме с кола основно. Точно тогава решихме да ходим до Уотъргардън и беше голям купон със задръстването покрай стадиона.

# 118
  • Варна и...духом на Босфора
Ама,що ни иди ти на мача питам аз!
Ами скивай сега!
Малко са отборите вкарали 4 гола на Фенербахче и то на собствения им стадион
На 9.10- Фенербахче - Карагюмрюк-5:4😆😆🤪🤪

Много полицията,и военни
Защото агитката на гостите е опасна,агресивна
Ех ...минах вече по тоя път язе😃😃😃

# 119
Абе жена Kissing Heart как да ида на мач, аз цял ден в информационно затъмнение. Толкова войска и от толкова близо не бях виждала и когато ходих да видя мъжо в казармата Laughing Косъма ми се изправи. Сега вече разбрах какво съм изтървала. Но виж какво ли не ви питах тогава, но това даже съм забравила. Честно в шок бях. Викам тез тука или революция ще правят или бой ще почват, но не свързах с мач. Тоя мач чак вечерта като видях знамената тогава се усетих че е за мач. Значи смятай имаше полиция по покривите на сградите по цялата търговска улица.

Общи условия

Активация на акаунт