🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 68 014
  • 837
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
върти нещо такова в главата...да отидем с колата до Лозенград,която да оставим на платен паркинг и от там автобуса до Истанбул.

още по сложно и скъпо
има платени паркинги на входа на  града около крайните спирки на метрото и сетне с него
освен всичко друго не е чак толкова сложно да стигнете Лалели или около Таксим/Истиклял в избран/резервиран от вас хотел и там задължително ще има наблизо поне няколко платени паркинга

# 301
  • Sofia
И за мен е безсмислено да си оставите колата в Лозенград. Има достатъчно опции за паркиране в Истанбул. Още повече, ако ще посещавате по-отдалечени места като това с лъвовете примерно.
Квартали, по-интересни, препоръчвам: Балат, Бейоолу под/около кула Галата, Джихангир, Каракьой, Кузгунджук, Нишанташъ, Арнавуткьой.
Различни са, вижте в нета снимки и инфо, за да прецените дали и кое би ви харесало.
Краси, щастлива истанбулска Коледа!
Весели празници на всички! Christmas Tree

# 302
върти нещо такова в главата...да отидем с колата до Лозенград,която да оставим на платен паркинг и от там автобуса до Истанбул.

още по сложно и скъпо
има платени паркинги на входа на  града около крайните спирки на метрото и сетне с него
освен всичко друго не е чак толкова сложно да стигнете Лалели или около Таксим/Истиклял в избран/резервиран от вас хотел и там задължително ще има наблизо поне няколко платени паркинга
Бихте ли ми препоръчали такъв паркинг в края на града близо до спирка на метрото.
Единствената причина за оставяне колата в Лозенград е почивката на шофъора.От там до Истанбул ще си отпочине в автобуса.Както и на връщане.Също,че предпочитаме колата да е по близо до границата,че не е много надеждна.
И не тръгвам от тук направо с автобус,защото по бавно се минава с него граница.
Но...да бих се замислила за паркинг в краен квартал...дали е сигурно и надеждно незнам...
Сиена...къде е това с лъвовете...как се стига до там

# 303
  • Варна
И аз се интересувам от платен паркинг в края на града, защото може да ми се наложи.

Шофьор съм, но имам опит само градско. Ще се оправя някак извънградско от Бг до летището мислех, защото ме е страх, направо втрисва да шофирам в Истанбул.

# 304
мис, аз, за разлика от повечето, в Истанбул шофирам. Определено предпочитам там да карам, отколкото в София.
За Емаар аквариума ли питате?

# 305
При супер уредения им, евтин и редовен градски транспорт, трябва да си пълен мазохист да се буташ с кола по забележителностите в Истанбул.
Зоопарковете са в азиатската част - вижте Park of Istanbul и зоопарка Фарук Ялчън в Гебзе.

# 306
Мисля,че viaport marina е мястото с лъвове,крокодили и аквариум.Гледах го от една туристическа агенция.Незнам дали е интересно,знам че е отдалечено.

# 307
  • Sofia
За мен пък е мазохизъм да си зарежеш колата в Лозенград, за да ходиш после към Пендик, Гебзе и марината в Тузла с обществен транспорт... Още повече, ако не си сам. Разстоянието е към 60 км. от Фатих примерно.
Изрично беше уточнено, че основните забележителности в централната част не са цел на посещението.

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 20:38 от Сиена М.

# 308
С метрото (мармарей) от Фатих до Гебзе е 1 час. Не ми се мисли колко часа ще е с кола същото разстояние в трафика.

# 309
Да,някой предпочита с кола,друг не.Кой както му харесва така да процедира...Ние ще оставим нашата в някой краен квартал,но кой незнам...или в Лозенград.На всеки час има автобус до Истанбул.
А иначе в Истанбул съм решила да отида до тоя viaport marina,колкото и далече да е.Искам нещо различно,а не традиционните неща.

# 310
Здравейте.Дали ще успеете да ми помогнете да организирам един бърз коледен подарък за съпруга.Отдавна иска да посети града.Лутам се от два дни и не знам кой хотел да избера.(нещо прилично с паркинг около 100€ за две нощувки) за двама.Задължително да има паркинг.
Идеята ми е да пътуваме на 26.12 сутринта.
Да видим една ,две забележителности,да посетим Капалъ Чарли и някой мол....

# 311
Как се стига до кулата Чамлъджа и Рахми коч,ако си около капълато.И квартал Бакъркой заслужава ли си да се посети? И има ли карта,която показва и водния транспорт.На гооле не излиза.

# 312
За Рахми Коч- от Капалъ с трамвая до сп. Каракьой (първата след моста Галата) и оттам с ферибота по направление Еюп, слизате на  Хаскьой.

# 313
Здравейте ! Ние вече сме си в къщи , изкарахме си много приятно в Истанбул Wink Избягахме от нашите празници тук по лични причини, и се върнахме заредени. Благодаря ви за съветите, извадих си Истанбулкарт ( помогна ми момче, знаещо английски) - толкова много четох тук и бях подготвена, но съвета ми е - просто помолете местните хора, те няма да откажат да ви помогнат или упътят, с една две думи само и ще се разберете. Ползвахме метрото, бяхме на Таксим и Истиклял (страшна лудница при около 15 градуса ), ползвахме и трамвая (имаше инцидент с един  местен ,който си държеше тавата с гевреци и така се плюсна по очи, че дано няма последствия), та не знам дали е нормално там за трамвая да се държиш яко, че спирачките са много рязки. Много се впечатлих от музея на мадам Тюсо (може би защото не бях влизала преди в такъв музей на друго място по света). Разочарована съм от Йерибатан, не мога да обясня точно защо, но едно мрачно , задушно, почти нямаше никаква светлина, дали защото не бяхме с екскурзовод, не знам. Бяхме и до джамията Чамлъджа, наистина е нещо грандиозно, чак ескалатори за да не се качваш по външните стълби пеша, не очаквах Wink Но Ердоган е мислел сигурно и за трудно подвижните хора, както и за жените, има отделение до тоалетните където да си мият краката , както мъжете вън на двора. Тук бяхме с екскурзовода на групата ( до тук 3 пъти съм ходила с агенции), всички местни гидове говорят с насмешка за президента и определено го недолюбват.
За догодина имам планове за азиатската част, вече имам малко самочувствие, че бих се оправила с обществения транспорт. Продължавам да ви следя и чета, и ще набелязвам обекти за посещение. Забравих да спомена, че нещо съм и разочарована и от местата за хапване, вече е станало доста комерсиално всичко, за двама човека не ни стигаха 400 лири за едно основно и по една вода ( на Истиклял).
Дано не съм ви досадила, просто нахвърлих малко мои впечатления.

# 314
Здравейте,
Понеже не съм чела скоро темата, но последния път като мислехме да ходим(но не) четох че коментирате начините за интернет и комуникации, карти и подобни. Тя ако някой има желание би ли ги написал, защото аз не помня и нз как да намеря.
Благодаря предварително на включилите се!

Общи условия

Активация на акаунт