🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 68 029
  • 837
  •   1
Отговори
# 285
Краси, а защо пеша? От метро станция Везнеджилер до Тасим и после по Истиклял, до музея на Мадам Тюсо е не повече от половин час с ходенето.
А Истанбул картата, според мен, е задължителна. И на корабчетата по Босфора и Златния рог се возиш с нея, на Мармарай, на всичко.

# 286
Момичета, както бях споменала за Коледа, ще сме в Истанбул, как го виждате разстоянието от някой хотел в Лалели до музея на мадам Тюсо пеша? В гугълмапс го дава около час ходене. Понеже ще сме с Агенция, записах с тях само посещение на джамията Чамлъджа, а 2 дни ще си обикаляме сами. Видели сме дворците, но не съм ползвала техния транспорт, от четенето тук знам как да си извадя Истанбулкарт, но дали ми е необходима се чудя?
Музея на Мадам Тюсо се намира на Истиклял (ако не се лъжа) от Лалели по принцип можете да стигнете ама след моста нагоре си е баир. Аз по скоро бих направила така(така го и направих де) от Лалели право на Йеникапъ(метро) М2 и право на Таксим. От там вече разходка по Истиклял и ето ти музея. А по пътя ще срещнете още неща за гледане. След музея, полека лека към кулата Галата, или Френската уличка...

# 287
Краси, а защо пеша? От метро станция Везнеджилер до Тасим и после по Истиклял, до музея на Мадам Тюсо е не повече от половин час с ходенето.
А Истанбул картата, според мен, е задължителна. И на корабчетата по Босфора и Златния рог се возиш с нея, на Мармарай, на всичко.
Просто питам дали става пеша, защото още не съм ползвала сама обществения транспорт. Досега съм била 2 пъти организирано с агенции и започвам да се ориентирам в района. Затова питам кое е по-разумно, но имайки превид, че ще е студено, затова май ще е по-добре да се придвижваме по-бързо.

# 288
Краси ,  транспортът е много добре уреден и лесен за ползване. Студено едва ли ще е. Предварителната прогноза е за 14-15 градуса и слънце, то зависи и кога ще ходите. На нашето коледно посещение през деня бях по тънка блузка /тениска, а вечер слагах жилетка или тънко яке, ако сядахме на заведение на открито.

# 289
Краси ,  транспортът е много добре уреден и лесен за ползване. Студено едва ли ще е. Предварителната прогноза е за 14-15 градуса и слънце, то зависи и кога ще ходите. На нашето коледно посещение през деня бях по тънка блузка /тениска, а вечер слагах жилетка или тънко яке, ако сядахме на заведение на открито.
Благодаря! Програмата ни е свободна и само мадам Тюсо и Йерибатан сме планирали. Айляк както се казва, че първите два пъти беше такъв екшън от ходене, че сега ще разпускаме, ако се сетите в района още какво може да видим, приемам предложения. А , и сладкарницата на Хафъз Мустафа ( ако така се казваше) съм набелязала, има 2 в района на Египетския пазар като гледам картата.

# 290
  • Варна
Музея на Мадам Тюсо се намира на Истиклял

С Т1 до спирката на другия край на моста Галата , спирка Каракьой и от там с зъбчатата железница до  Истиклял , или последната спирка на Т1 и с друг фуникуляр до Таксим.

# 291
Момичета, малко непопулярни въпроси имам, ако някой все пак знае, търся хубаво място за хамам в района на Тузла, също ми е нужно мнение за Viaport outlet centre пак там

# 292
  • Варна
Ние ще бъдем в Истанбул за Нова година. Много обичаме да пазаруваме, моля, препоръчайте ни аутлет център, където да отидем.
Намерила съм ги повечето, но искам лични впечатления и препоръки!Благодаря!

# 293
Момичета, както бях споменала за Коледа, ще сме в Истанбул, как го виждате разстоянието от някой хотел в Лалели до музея на мадам Тюсо пеша? В гугълмапс го дава около час ходене. Понеже ще сме с Агенция, записах с тях само посещение на джамията Чамлъджа, а 2 дни ще си обикаляме сами. Видели сме дворците, но не съм ползвала техния транспорт, от четенето тук знам как да си извадя Истанбулкарт, но дали ми е необходима се чудя?

Много е като разстояние това. Поне от това, което аз сиспомням. Вземи си карта. Ние я ползвахме няколко пъти. За мен е много удачна. Спестява разходи, удобно е, лесно се изкарва.
Абе направо си е задължителна.
Извади си според мен ако ще ходите по-далече. Трябва си карта.

# 294
  • Варна
Намерила съм ги повечето, но искам лични впечатления и препоръки!Благодаря!

спори се колко са МОЛЛовете в града - един казва 150 , друг 200 , повечето са достатъчно големи да се обикалят и 1-2 дена , УСПЕХ Simple Smile и питайте хазаите си където отседнете  , те ще ви насочат какво има около вас , а не на 1 туба бензин защото Viaport Asia Outlet Shopping е твърде далеч от местата като Лалели където отсядат 95% от бг.туристите . Всъщност няколкото км. м-у Лалели и Златния рог са огромен шопинг център части от които са Капалъ  и Египетския пазари. Точно от там магазинчетата за чай/кафе си купете уникалния евкалиптов чай = страхотно зимно средство против кашлици и простуди.

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 12:15 от peterky2002

# 295
temir, на нас много ни хареса шопинг центъра,ама пак зависи кой какво търси. Повече от половин ден му отделихме и доволно напазарувахме.

# 296
  • Варна
Здравейте, прочетох по темите назад мненията за Нусрет, но все пак ако някой е ходил скоро да ми сподели впечатления. Доколкото се ориентирам има заведение за бързо хранене - бургери и ресторант, където е по -скъпо?

# 297
  • София
Здравейте, прочетох по темите назад мненията за Нусрет, но все пак ако някой е ходил скоро да ми сподели впечатления. Доколкото се ориентирам има заведение за бързо хранене - бургери и ресторант, където е по -скъпо?

Аз съм ходила в ресторанта му в Елитер. Много ми хареса яденето. За това качество и вкус не  е висока цента според мен. Може да видите в интернет менюто му и да се ориентирате за цените.

# 298
Привет от Истанбул! В Лалели сме, мога да похваля хотела, от който съм приятно изненадана-чисто и уютно - Hotel Erden Sarajevo. Преди съм отсядали в доста по-мизерни хотели с известни тур агенции и този ми идва топ. Пристигнахме към 19 часа тяхно време, след настаняване се поразходихме , беше приятно на 10 градуса.

# 299
Здравейте!Два пъти съм била в Истанбул преди пандемията.Основните забележитешности съм минала.Сега ми се върти нещо такова в главата...да отидем с колата до Лозенград,която да оставим на платен паркинг и от там автобуса до Истанбул.
В Истанбул искам да видим музея Рахми коч и Мадам Тюсо.Гледали сме и два аквариума,но бях чула,че има и трети.Има ли и някаква зоологическа.В някакъв мол май имало нещо с лъвове.Също.. кой квартал е подобен на Мода...Ортакъой или искам подобен квартал да разгледам...известен с магазинчета и заведения.

Общи условия

Активация на акаунт