🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 68 038
  • 837
  •   2
Отговори
# 270
  • Варна
Сетих се, че не дадох отзив за Църквата на първото число.

Бяхме там на 01.12.22 г.
Общо ни отне почти 1 час чакане на опашка и вътре.
Но вътре стояхме много малко, избрахме си иконата на Свети Николай и там заключихме. Слязохме долу само за да разгледаме.

Наблизо има 2 платени паркинга. Ние спряхме на малко по далечния, на около 5-6 минути пеша. Видяхме го от колата и бам в него.
Почти до църквата има още един, но беше пълен.

Докато чакахме на опашката минаха 3 жени да раздват бонбони, че им се сбъднало желанието.

Надявам се и аз някой ден да черпя чакащите с бонбони!

# 271
  • Germany
missNoir, ще черпиш, аз винаги познавам за такива неща Hug

# 272
  • Варна
missNoir, ще черпиш, аз винаги познавам за такива неща Hug
Дай Боже, че е свързано със здравето ми!
Това беше първото ми ключе, имам още две наречени.

# 273
Здравейте! Да споделя за препоръчваните хотели тук в групата. Резервирах Ханедан за края на май месец, като по време на резервация пишеше(със сигурност), че в цената е включена закуска. След завършване никъде не фигурираше подобна информация. Разрових се в букинг и на секцията за въпроси и отговори към хотела, на няколко места от последни месец пишеше, че след нова година няма да предлагат закуска.
Писах им съобщение относно това и ми отговориха, че след Коледа няма да имат закуска, нито в цената, нито срещу заплащане.
Анулирах и резервирах другия хотел.

# 274
  • Къде ли не
Искам да дам препоръка за този хотел : Blue Mosque suites 2. Намира се в квартал Фатих на много тихо и удобно място . Няма асансьор. Закуската е много обилна. Домакина е свръх любезен и услужлив. И най - важното е, че беше много чисто. Все пак да знаете, че нямам база за сравнение за съотношение цена/ качество/ разположение.

# 275
  • Варна
Здравейте! Да споделя за препоръчваните хотели тук в групата. Резервирах Ханедан за края на май месец, като по време на резервация пишеше(със сигурност), че в цената е включена закуска. След завършване никъде не фигурираше подобна информация. Разрових се в букинг и на секцията за въпроси и отговори към хотела, на няколко места от последни месец пишеше, че след нова година няма да предлагат закуска.
Писах им съобщение относно това и ми отговориха, че след Коледа няма да имат закуска, нито в цената, нито срещу заплащане.
Анулирах и резервирах другия хотел.

А кой е другият хотел?

# 276
Този срещу него - Пенинсула. Не знам защо са решили да премахнат закуската, като поне от мненията в различни източници в интернет това им е основния плюс, заради терасата, а и не само.
Едит: цената не става по-ниска след промяната, която правят.

# 277
  • Варна
Този срещу него - Пенинсула. Не знам защо са решили да премахнат закуската, като поне от мненията в различни източници в интернет това им е основния плюс, заради терасата, а и не само.
Едит: цената не става по-ниска след промяната, която правят.

Много странно! Знам, че имат проблем да намерят жени за закуските, но дори и по време на пандемията, като нямаха работа, обединяваха закуските в един от хотелите.
Още повече, че това важи само за Ханедан, явно, а Пенинсула е срещу него...
Ние сме били само веднъж в Ханедан (и 7 пъти в Пенинсула), но като цяло политиката и в четирите хотела е сходна и не намирам логика само в единия да правят подобна промяна.
А иначе терасата пак ще е достъпна, стига да не правят някаква реконструкция.
Скрит текст:
Допускам, че ще преустроят салона за закуска в нови стаи. Така направиха със салона на Пенинсула, когато собственикът на хотелите направи съдружие със съседния хотел Алп. Сега гостите на Пенинсула и Алп закусват на едно място, в големия салон на Алп. Може би затова е трудно да вмъкнат там и тези от Ханедан, но пък имат Лигос... Не знам, но не е добра тази промяна.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 22:05 от beljata

# 278
Сетих се, че не дадох отзив за Църквата на първото число.

Бяхме там на 01.12.22 г.
Общо ни отне почти 1 час чакане на опашка и вътре.
Но вътре стояхме много малко, избрахме си иконата на Свети Николай и там заключихме. Слязохме долу само за да разгледаме.

Наблизо има 2 платени паркинга. Ние спряхме на малко по далечния, на около 5-6 минути пеша. Видяхме го от колата и бам в него.
Почти до църквата има още един, но беше пълен.

Докато чакахме на опашката минаха 3 жени да раздват бонбони, че им се сбъднало желанието.

Надявам се и аз някой ден да черпя чакащите с бонбони!
Интересно, не знаех че има такава църква. А то само 1 ключе ли може с едно желание. Стана ми интересно. Посещавали сме дома на Дева Мария, Ефес и там беше 3 на стена се връзва ха, преди пандемията. Но мога да кажа много хубаво спокойно и енергийно място, Аз така го усетих. Може ли да обясните повече, благодаря. И дай боже да почерпиш 😊

# 279
  • Димитровград
Има много писано и в старите теми за Църквата на първото число.

# 280
  • Варна
1 желание = 1 ключе
Ако имаш 5 желания, 5 ключета.

# 281
Фликсбус от София до Истанбул надеждни ли са? Гледам, че имат по 50лв в посока. И бусовете зелени ли са им както тези в Европа или по-различни?

# 282
  • София
Фликсбус от София до Истанбул надеждни ли са? Гледам, че имат по 50лв в посока. И бусовете зелени ли са им както тези в Европа или по-различни?
Пише, че партньор е Kamil Koç.
Цената в техния сайт е 400 лири на посока.

# 283
Пише, че партньор е Kamil Koç.
Цената в техния сайт е 400 лири на посока.

Фамилията Коч в Турция са много силни Sunglasses

# 284
Момичета, както бях споменала за Коледа, ще сме в Истанбул, как го виждате разстоянието от някой хотел в Лалели до музея на мадам Тюсо пеша? В гугълмапс го дава около час ходене. Понеже ще сме с Агенция, записах с тях само посещение на джамията Чамлъджа, а 2 дни ще си обикаляме сами. Видели сме дворците, но не съм ползвала техния транспорт, от четенето тук знам как да си извадя Истанбулкарт, но дали ми е необходима се чудя?

Общи условия

Активация на акаунт