🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 131
  • 837
  •   1
Отговори
# 435
victoria 123456 за третия ден  първо посетете Долмабахче ( ние отидохме рано в 9:30ч. и излязохме в 14ч. , но седнахме и в кафето, не препускахме), после с фуникуляр до площад Таксим, улица Истиклял и накрая кулата Галата.
Ние не успяхме да посетим кулата имаше голяма опашка. Иначе цената и беше включена в Музеум пас.

# 436
Здравейте! С приятеля ми ще посетим Истанбул края на февруари месец. Направила съм план за това какво искаме да посетим и бих искала да го споделя с вас, тъй като не мога да преценя дали ще ни стигне времето да видим всичко.
Тъй като хотелът ни е в Каракьой, първият ден (сряда) мисля да се разходим в този район. Ще посетим кулата Галата, Долмабахче (няма да влизаме вътре), Таксим и Истиклял, където мислим и да разгледаме магазините. Евентуално ако остане време Сапфир.
На следващият ден с Т1 към Света София, Султан Ахмет, Топкапъ (отново няма да влизаме), Египетския пазар, може би парк Гюлхание и след това ако остане още време Капалъ чарши. Тук знам, че ако има опашки ще се забавим, но се надявам, че края на февруари ще е по-спокойно, а в пазарите ще влезем само да разгледаме. Ще пазаруваме извън тях, тъй като четох, че в тях е по-скъпо.
За следващите дни не съм сигурна за кой ден, коя програма ще е по-подходяща, тъй като в неделя ще имаме по-малко време. Автобусът ни тръгва в 18ч. Но горе-долу планът е: (може да разменя дните)
Трети ден (петък) с ферибот от Каракьой към Фенер и Балат, от там към Пиер Лоти, отново с ферибот.
Събота - от Каракьой до Бейлербей с ферибот. Тук вече може и да влезем, тъй като май цената е по-ниска от Топкапъ и Долмабахче, но ще преценим на място. Разходка из Юскюдар и след това към Чамлъджа джамия и хълм.
Неделя - ако не е стигнало време за Капалъ чаршъ предишните дни, ще минем може би първо от там, след това с ферибот към Кадъкьой.
Искаше ни се да отидем и до Флоря Аквариум, но ще видим ако ни остане време петък или събота. Гледах, че събота работи до по-късно, може би тогава ще е най-добре.
Исках и да попитам (знам, че няма да имаме време) дали има смисъл да посещаваме мол или ще намерим същите магазини и цени и на местата, които съм посочила, че ще посетим.
Извинявам се, че стана толкова дълго. Благодаря предварително, ако някой отговори!

# 437
  • София
Топкапъ и Долмабахче няма как да ги видите без да платите. Зад високи дувари са. Wink Поне оградите на Долмабахче са красиви. Simple Smile Пред Долмабахче може да се види часовниковата кула и да се седне в заведението до Босфора. В първия двор на Топкапъ (безплатен) е само църквата Света Ирина, портата за влизане в двореца и касите. Долмабахче се вижда откъм морето от корабчетата за разходка и от някои от фериботите. И Топкапъ може да се "види" по същия начин, но е доста отдалечен.

Капалъ чарши не работи в неделя.

# 438
Топкапъ и Долмабахче няма как да ги видите без да платите. Зад високи дувари са. Wink Поне оградите на Долмабахче са красиви. Simple Smile Пред Долмабахче може да се види часовниковата кула и да се седне в заведението до Босфора. В първия двор на Топкапъ (безплатен) е само църквата Света Ирина, портата за влизане в двореца и касите. Долмабахче се вижда откъм морето от корабчетата за разходка и от някои от фериботите. И Топкапъ може да се "види" по същия начин, но е доста отдалечен.

Капалъ чарши не работи в неделя.

Благодаря за разясненията! 🙂

# 439
  • София
Забравих да напиша за в Бейлербей. Едно време можеше да се влезе само в градината срещу 1-2 евро, но не знам сега как е. Така можеше да се види отблизо без да се влиза вътре (за разлика от Долмабахче и Топкапъ). Иначе и той е заобиколен от огради и се вижда само откъм Босфора.

# 440
Нещо, което от автоматичния превод на поста реших, че ще е интересно и влезе в моите  досиетата Х. 😂

https://www.instagram.com/reel/CnmCT2WIiYv/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 441
Аз не разбрах какво е и къде е, ама много ми хареса 😂

# 442
Аз не разбрах какво е и къде е, ама много ми хареса 😂

Вичи, 😍 ей това е автоматичният
 превод под видеото, но като наближи да ходя, ще го проучвам по- детайлно.
Иначе пише, че до 9.03.е безплатно, така че, който има път натам дотогава, може да си го сложи в план В. 😂

# 443
Здравейте! Искам да отида през април месец в Истанбул . ТА ми предлага хотел в кв. "Фатих"-Hotel Kunlun. Някой знае ли нещо за квартала и хотела?. Доколкото знам от ТА масово настаняват туристите в Лалели-може и да греша.

# 444
  • Sofia
Фатих е огромен район/община. Лалели е част от Фатих.
Погледнах въпросния хотел на картата – не е зле. Минус е, че не е на пешеходно разстояние от историческия център със забележителностите. Обаче е по линията на трамвай Т1, с който може да се придвижвате.
Разстоянието до Св. София, Синята джамия, Босфора е около 5-7 км. и към 30 мин. с трамвая.
За мен лично Лалели с нищо не е по-добро от вашата локация, освен че е по-близо.
Ако имате по-конкретни въпроси, питайте!

# 445
Търся мнения за пътували по Великден в Турция с ТА "Бохемия" - интересуват ме автобуса и хотела, които ползват? Не ми се иска да си разваля празника със стар автобус и долнопробен хотел...

# 446
Бохемия имат много лоши отзиви във фейсбук. Дано да са се поучили от грешките си, защото и ние ще пътуваме с тях.
https://www.facebook.com/%D0%91%D0%BE%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1 … 995871398/reviews

# 447
  • София
Търся мнения за пътували по Великден в Турция с ТА "Бохемия" - интересуват ме автобуса и хотела, които ползват? Не ми се иска да си разваля празника със стар автобус и долнопробен хотел...
[/quote
Ние пътувахме с тях, през Май, до Истанбул. Хотелът е в Лалели. Не е лош хотелът, но не е и кой знае какво. Останах много доволна от местния екскурзовод. Този в автобуса е водач. Пътували сме с тях и по други дестинации, раздрънкани автобуси не предлагат.

# 448
Благодаря ви! Ще коригирам програмата.
Мисля да отседнем в квартал Фатих, може ли да ми кажете оттам как бихме могли да се придвижим до аквариум истанбул, мол флория  и от къде бихме могли да си вземем корабче по Босфора.
Също така може ли да ми кажете г/д какви са цените на билетите за Св. София, Топкъпа, Синята джамия  и Долмабахче. Има ли от къде да взема билетите онлйан, за да избегнем опашките?
Отново много ви благодаря

# 449
  • София
Благодаря ви! Ще коригирам програмата.
Мисля да отседнем в квартал Фатих, може ли да ми кажете оттам как бихме могли да се придвижим до аквариум истанбул, мол флория  и от къде бихме могли да си вземем корабче по Босфора.
Също така може ли да ми кажете г/д какви са цените на билетите за Св. София, Топкъпа, Синята джамия  и Долмабахче. Има ли от къде да взема билетите онлйан, за да избегнем опашките?
Отново много ви благодаря
Фатих е огромен квартал. Обхваща целия исторически полуостров. Има части, които са до главните забележителности, а има и такива на половин час с трамвая от тях (справка - хотелът на pollin от предишните постове). До аквариума, който е заедно с мол Флоря се стига с Мармарай. Откъде ще го хванете зависи от хотела. Най-вероятно ще е от гара Сиркеджи или от Йеникапъ. Корабчета има до моста Галата в Еминьоню. В първи пост трябва да е описано всичко за тях. За джамиите не се плаща вход. Света София е действаща джамия, както и Синята джамия.

Пухчо, не съм пътувала с Бохемия, но по празници винаги има риск агенциите да са наели допълнителни по-стари автобуси и да настаняват в хотели, които не са от обичайната им листа. Има много желаещи и често пускат допълнителни екскурзии.

Общи условия

Активация на акаунт