🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 60]

• 67 110
  • 837
  •   1
Отговори
# 465
Ние пък се тътрим през Малко Търново... там каква мъка е😐 понякога имаме късмет и минаваме, както предният път за Истанбул двете граници за 30 минутки.
Не ми се вярва да намерите със самолет.
Аз ще полудея и ще се кача на градският някой път (международната линия)😁🤣🤣 те поне не чакат. Обаче пък имат спирки.

# 466
  • София
Ние пък се тътрим през Малко Търново... там каква мъка е😐 понякога имаме късмет и минаваме, както предният път за Истанбул двете граници за 30 минутки.
Не ми се вярва да намерите със самолет.
Аз ще полудея и ще се кача на градският някой път (международната линия)😁🤣🤣 те поне не чакат. Обаче пък имат спирки.

Последно пътувахме ноември и беше кошмарно. На влизане 6 часа, на излизане още толкова, направо е кошмарно това висене. Нямам обяснение защо се получава, защото като застанем на гишето минаваме супер бързо ... Писах на 2 агенции дали правят и сега чакам оферти. Потвърдиха ми че могат да ми изготвят програма. Едните са АБВ Травелс, а другите са Дива Холидейс. Ще видя каква цена ще дадат, че може и да е нещо космополитно Rolling Eyes  Smile

# 467
Здравейте.
Нас ни посъветваха да тръгнем с евро и там да обменяме. На един пазар до Капалъ чарши за 100 евро ни дадоха 2630 тл., На съседното чейнч бюро курса беше 1 евро- 250 тл. При плащането с карта на Банка ДСК курса ми е бил 0,1012 лв.

Оф,чета,сметам и нещо не схващам,ма май сте объркали или запетаята или трябва да се добави някоя нула някъде Grin

Едно евро за 25лв по вашите сметки!

# 468
  • Русе
FlushedLaughing
Очеизвадно е, че съм проспала запетаята. Явно още съм зашеметена от колорита на Истанбул Simple Smile

# 469
  • Варна
Здравейте. Търся читава агенция за Истанбул, но със самолет. Това чакане на границата е кошмарно... Sad За съжаление не виждам някой да предлага нещо, освен "2М-КО", но не прочетох добри отзиви за тях... Та някой ако може да сподели нещо ще съм благодарна Simple Smile
През кое КПП минавате?

През Капитан Андреево, откъдето минават всички автобусни екскурзии. От София пътуваме.
Аналогично, заради същия кошмар на Малко Търново, от Варна си удължаваме пътя и минаваме през Лесово. Там най много съм чакала 50 минути за влизане в БГ и беше само веднъж. Пътувам от 3 месеца насам, всеки четвъртък.

Може да видите на картата ако от София минете през Лесово колко се удължава пътя до Истанбул.

# 470
  • София
Здравейте. Търся читава агенция за Истанбул, но със самолет. Това чакане на границата е кошмарно... Sad За съжаление не виждам някой да предлага нещо, освен "2М-КО", но не прочетох добри отзиви за тях... Та някой ако може да сподели нещо ще съм благодарна Simple Smile
През кое КПП минавате?

През Капитан Андреево, откъдето минават всички автобусни екскурзии. От София пътуваме.
Аналогично, заради същия кошмар на Малко Търново, от Варна си удължаваме пътя и минаваме през Лесово. Там най много съм чакала 50 минути за влизане в БГ и беше само веднъж. Пътувам от 3 месеца насам, всеки четвъртък.

Може да видите на картата ако от София минете през Лесово колко се удължава пътя до Истанбул.

То ако е за пътуване с личен автомобил добре, ама масово от София рейсовете са през Капитан Андреево и нямаме избор. Затова гледам за самолет. А също съм приятно изненадана и от влака. Направих проучване и за него и е много впечатляващо. Като цена ми се вижда ок и колкото и да пътуваш и да чакаш, поне имаш легло да полегнеш, коридор да се поразтъпчеш. Та ако самолет не се намери, влака също е вариант. Smiley

# 471
  • Къде ли не
За влака съм проучвала и помня, че вагоните на турците били в пъти по - добри от българските. Теглят се от един и същ локомотив, но трябва да се избере предварително на кой ще се возиш.

# 472
  • София
Толкова ли е бавно с автобус през Капитан Андреево? След месец трябва да го пътуваме, но аз няма да мога да шофирам и мислехме за автобус. Но ако е много по-бавно на границата ще сменим варианта.
Може ли да ми препоръчате място за хапване около Таксим? Там ще сме основно, до към Галата максимум.

# 473
  • Sofia
Препоръчвам Antakya Mutfağı близо до Taksim.
Ако го гугълнете с тези думи, ще ви излезе.

# 474
Здравейте
И аз планувам пътуване в Истанбул за велик ден. Ходила съм преди години и това което сега чета направо ме плаши.
Наистина ли се чака с часове да влезеш където и да е?
Знаете ли дали мога да купя билет единия ден и да вляза на следващият например?
Ще пътувам със синът си и родителите ми, които са възрастни и не ми се иска да висят по опашки...
Моля дайте съвет...
Ще спим на 10 мин пеш от синята джамия

# 475
  • София
Здравейте
И аз планувам пътуване в Истанбул за велик ден. Ходила съм преди години и това което сега чета направо ме плаши.
Ще пътувам със синът си и родителите ми, които са възрастни и не ми се иска да висят по опашки...
Моля дайте съвет...

Аз не съм от най-редовно пътуващите, била съм 2 пъти. И двата доста си почакахме. Сега ноември, стъпихме на границата в 23:50 и я минахме в 5:30 ... На връщане се наредихме в 14:40 и минахме в 19:00 ... И основното чакане винаги е на турска страна. На отиване дори имаше бой между шофьори, туристи, екскурзоводи... Заставаха пред рейсовете, рейсовете ги бутаха. Скандали, кой да мине и кой не, пререждаха се. Беше някакъв кошмар. Навън студено, в рейса задух (все пак са 50 човека вътре)... Осъзнавам че това е изгоден вариант за пътуване, но определено не е много приятно. Само на 1 гише се минават автобусите, рядко на 2-3, не знам защо е така. Първия път като ходих, работеха 2-3 гишете и автобусите минаваха по-бързо. Лошо е и ако се паднете на граница по време на смяната на митничарите, защото тя е 1 час. Това са моите наблюдения за скромните ми 2 пъти пътуване с автобус организирано.

# 476
  • Някъде в Европа...
Здравейте
Моля дайте съвет...
Великден, съвпадащ с априлското лале и то пика - по средата на месеца...Ми да, кошмарно ще е...На миналия Великден бях, хем беше в края на април, ами отчакахме си, особено на връщане, много, много авобуси..горе-долу, в града, в който живея, при нормални условия се прибираме към 22 ч..е, тогава се прибрахме в 3 ч на разсъмване, от автобуса, един душ вкъщи и на работа 😀...Чакахме 5-6 ч на границата..Тази година подозирам, че април ще е още по-кошмарен заради влизането и с ЛК...

# 477
  • Варна
Здравейте.
Нас ни посъветваха да тръгнем с евро и там да обменяме. На един пазар до Капалъ чарши за 100 евро ни дадоха 2630 тл., На съседното чейнч бюро курса беше 1 евро- 250 тл. При плащането с карта на Банка ДСК курса ми е бил 0,1012 лв.
Тези курсове от кога са , че края на декември на ДСК курса беше 12 ст. за лира ?

# 478
  • Русе
Здравейте.
Тези курсове от кога са , че края на декември на ДСК курса беше 12 ст. за лира ?

От този уикенд. Семейството, с което бях ме наплашиха със същото, но след първото плащане проверих в банкирането и сметката излезе вярна. Вчера, докато се прибирахме, пак смятах и пак толкова излезе.

Минахме през Лесово, но бяхме с кола. Влязохме за около час към 21 часа, излязохме за 30-на минути около 16 часа.

П.С. Плащанията, които проверих бяха от петък. Сега се сетих да погледна вчерашните.  По 0,987 са ме таксували Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 20:21 от Ели_дечкин

# 479
  • Свети Влас
Като бяхме в Одрин на връщане минахме през Лозинград, защото казаха, че имало големи опашки на границата с Малко Търново, беше преди Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт