Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 24 097
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
По каса може още например чернодробни ензими, липиден профил, някои хормони също минават.

# 361
Здравейте. Този месец реших да направим няколко опита, дори засякох овулация с ленти - имах 2 положителни на 11 и 12 ден от цикъла.. Тоест предполагаема овулация на 13ти. Действахме и на 11 и на 13 ден. Всичко много хубаво, нали, даже бях доста позитивно настроена докато вчера не ми дойде.. На 25ят ден. Въобще не го очаквах, поне на 27 мислех, ако има нещо. Честно казано не знам какво да си мисля вече. Не ми беше идвало на 25 ден от години сигурно, освен това, явно и лутеалната ми фаза се е скъсила. Дали това е инцидентен случай? Предните цикъли пък бяха по 29,28..27, но пък бяха доста оскъдни. Не знам какво да правя, малко почвам да се притеснявам. Мислех че след загубата нещата ще се случат много лесно, а те хормоните ми още откачат. П. С. Минаха 5 месеца от кюретажа в 17г.с...

# 362
  • Замък сред облаците
Близо 8 месеца след аборта ми се нормализира цикъла, като при мен фоликулярната фаза се удължи и от 29-30-дневен минах на 33-35-дневен цикъл. През тия 8 месеца имаше и моменти където ми идваше на 28 дни, което никога не е било откакто имам МЦ. ЛФ си остана 13 дни.

ЛФ много рядко ще изтърпи изменения, обикновено при проблем с лутеалния хормон. За сметка на това ФФ по-лесно се променя покрай стрес, хранителни добавки и витамини, фитнес, щитовидна жлеза. Отделно има и възрастови промени, примерно цикълът на 30+ не е като на 20+, а при мен това съвпадна с периода на аборта, бях забелязала леки промени точно преди да забременея първия път.

# 363
По принцип и аз знам за лутеалната фаза, че не се мени току така, затова доста се изненадах.. Аз този месец бях под доста стрес, бяхме и болни, пък кой знае. Ти би ли ме посъветвала да предприема някакви мерки?
Просто съм доста изненадана, че не се получи, хем уж уцелихме овулацията, а и мисля, че и лутеалната ми фаза си беше 14 дни преди.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 09:02 от НямаСмисъл

# 364
  • София
Няма смисъл при положение че овулацията ти е била ранна , нормално е цикъла да подрани.

Аз за сега съм много доволна от Овабуст. Много ми помогна да нормализирам цикъла и го заковах на 28 дни.

# 365
При овулация на 13 ден ми идваше на 27ми, не на 25ти.. Не е чак толкова ранна.
Нищо де, просто съм разочарована. Имах очаквания и този месец. Просто нали уж след аборт ставало по-лесно... Ама явно не важи с пълна сила.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 09:53 от НямаСмисъл

# 366
  • София
Виж, случва се, и на мен ми се е случвало, при дълги пътувания (един път на през океанско ми дойде на 22ри ден), при боледувания, при стрес, аз ако правилно смятам ти е дошло на 13-14ден след О, което си е съвсем нормално. Няма какво да се притесняваш. А това че не е станало на този опит, божа работа, не всеки опит е успешен.

# 367
  • Замък сред облаците
То може между 11 и 12 ден да е била фактическата О. Нищо притеснително не виждам. Особено покрай боледуване, стрес, празници промените са нормални. Не се впрягай излишно, продължавай да следиш и да опитвате Simple Smile

П.п. Първо, при здрава двойка има 30% шанс за забременяване, не знам защо очакваш че ще стане от раз.
Второ, дори да има оплодена яйцеклетка може да не се стигне задължително до имплантация, особено щом сте боледували - имунната система отхвърля всякакви чужди тела каквото е ДНКто на мъжа, когато е събудена.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 10:52 от АА

# 368
Здравейте отново от мен днес бях на преглед ,доктора се съмнява за нова бременност естествено не се вижда нищо освен доста удебелен ендометриум ,той не изпадна в големи обяснения ,но факта,че ми даде предварително документ за кръв тест леко ме убнадежди,да вметна само живея в чужбина тук тестовете в лаборатория се случват само с направление от лекар,направих си тест днес негативен е от аптека не кръвен,но все пак имам надежда може би е прекалено рано ,той ми каза след нова година да си направя,но избързах .Та въпроса ми е има ли разлика в дебелината на ендометриума при скоро очакваща се менструация и при бременност .
Загубих предното бебче на 30.11 имах 10дни кървене вероятно овулацията е била около 12-14декември не я следя може и по-късно ,а на 23 имах леко розово зацапване ,което до края на деня се промени към светло кафяво.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 17:50 от hrissss1234

# 369
  • На изток от Ада
Аз ми дойде Мц 2ри път за м декември след хистероскопията.
Уж док с хормони щеше да ме лекува , но сигурно ще е Допегин или както се пишеше . Но все тая !
Успех на всички ! Ще се опитам да не ви занимавам с мойте глупости ! За момент поисках деца , днес осъзнах отново,  че нямам право да идкам даже ! Успех на вас и догодина да има по малко аборти
Редакция Излезе ми епикризата  от Надежда за хистероскопия и цветна снимка на тръбите, моля за разяснение на :
Ляв яйчник ехонегативна формация 25мм
Двустранни проходими тръби , като дясната образува множество колена
В крайна сметка хроничен ендометрит

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 19:57 от nasito8988

# 370
Весела Коледа със закъснение.

При мен всичко е наред. Дойде ми точно на Коледа както и се надявах. Само се бях стресирала, защото тестовете за бременност до самия цикъл си бяха положителни. Днес направих един тест за контрола. Най - после е негативен. Този цикъл искам почивка. Днес съм си купила шампснско.Ще подновим опитите от следващия месец.

Мини, а при теб как се развиват нещата? Спряха ли ти болките и зацапването?

На всички момичета тук пожелавам да посрещнат добре новата година.

# 371
Радвам се за теб, MercelinessSquid. При мен болките и зацапването спряха. Цикъл още нямам, на 5.12 ми беше абразиото. Сигурно ще се появи по някое време и той. Grinning Резултатите от кариотипите ни излязоха. На моя пише нормален женски кариотип, мъжа още не е отворил неговия. Ако не днес, утре и ще запазвам час, за да обсъдим с доктора резултатите от всички изследвания, колко време да се пазим и как ще процедираме при следваща бременност.

# 372
  • София
Здравейте момичета!
Честита Нова година на всички и да ни донесе това, което старата не е успяла!
Много съм притеснена, минаха 44 дни от кюртажа ми (в12 г.с.), но все още не ми е дошъл цикъла и няма признаци скоро да дойде.Преди около 15 дни бях на преглед и доктора каза, че лигавицата се възстановява нормално, не ми изписа никакви добавки/ витамини и т.н. При вас след колко дни дойде първия цикъл след процедурата ? Взимахте ли някакви медикаменти ?

# 373
  • Замък сред облаците
При мен 37 дни, но 45-50 дни интервал е нормално, всяко тяло с различна скорост се възстановява. Ако минат 50 дни без МЦ, тогава иди на лекар. Предполагам не е имало необезопасен секс в периода, че да се съмняваш в нова бременност?
Цикълът след аборт често идва изненадващо и без всякакви обичайни симптоми, тях не ги търси.

# 374
Здравейте момичета!
Честита Нова година на всички и да ни донесе това, което старата не е успяла!
Много съм притеснена, минаха 44 дни от кюртажа ми (в12 г.с.), но все още не ми е дошъл цикъла и няма признаци скоро да дойде.Преди около 15 дни бях на преглед и доктора каза, че лигавицата се възстановява нормално, не ми изписа никакви добавки/ витамини и т.н. При вас след колко дни дойде първия цикъл след процедурата ? Взимахте ли някакви медикаменти ?

Здравей,

при мен бяха 43 дена. Изписаха ми само витамин Д.

Общи условия

Активация на акаунт