Дванайсетокласници - тема 2

• 61 856
  • 790
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
dodo_dodo, баш ми е драго да те видя тук. Върна ме в годините на първата ми бременност и майчинство, когато половината форум се познавахме лично. Stuck Out Tongue
Биби, честито!!!
И аз се радвам да срещна толкова познати имена Relaxed. На практика цяло едно, че и две поколения избутахме тук. А и форумът си е диагноза, рано или късно отново се връщаме, в зависимост от житейските етапи на които са децата ни Simple Smile

# 331
  • София
Аз видях цели 2 снимки от първата част на фотосесията. За другите - щяла съм да видя в албума.

# 332
Наборът е болен. Мрънкаше да не ходи на училище преди изпита , да му извиня отсъствията,и взе ,че се разболя . Има бележка и за понеделник вкл , но  сега не ще да си стои у дома, скучно било. Няма угодия!
  Бравос на децата, които се отчитат с прием!!! Мечтая си за този моменти  аз, да си отдъхна, но ще си почакаме.

# 333
[Санака, от Италия бяха изпратили на моята някакви реклами на Католически медицински университет . От интерес взех да го разглеждам. Работят съвместно с някаква болница, образованието е на английски и накрая могат да държат и някакъв изпит за доктор в Сащ. Много интересно ми се видя, ама не запомних името. Университет ди католико нещо си беше.

# 334
  • София
Знам го университета, не ни е в интересите, не само защото е частен. /Оказа се, че за медицина Скай лайнс могат да съдействат само за този университет, който е със собствен изпит, извън централизираното кандидатстване за държавните университети./ Нея я интересуват Болонския, Миланския и Сапиенца в Рим /в този ред/, евентуално - Падуа.

# 335
  • София
Санака, защо пък да не се пробва на IMAT, но пък си е добре да се подготви все пак, дори само за формата на теста. Казват, че е трудничък.

# 336
  • тук-там
Санака, а не може ли да се пробва на IMAT онлайн, за да види в каква степен се справя? Ясно е, че трябва солидна подготовка, но ако може да се тества, би било ориентир.

# 337
  • София
Естествено, че трябва някак да се подготви. То така се изкарва резултат за топ 3 университета на IMAT без подготовка. Хората ходят по курсове за това, но 2400 евро няма да платя, за да се "пробва" просто. А и няма кога да го кара този курс, защото акцентът е върху подготовката за България. За подготовка ще й остане лятото /изпитът е септември/. Ако наистина реши да го прави, ще й купя някакви помагала от амазон. Иначе не е чак толкова голям проблем. Регистрацията за изпита е онлай през специален за целта портал и не ти искат нищо - само информация и 130 евро. Joy Самият изпит се държи в Италия, в университетът, посочен като първи избор, но няма да откажа да се разходя отново до Болоня за няколко дни.

Санака, а не може ли да се пробва на IMAT онлайн, за да види в каква степен се справя? Ясно е, че трябва солидна подготовка, но ако може да се тества, би било ориентир.
Има публикувани тестовете от предходни години. Направи един, резултатът е приличен, но не достатъчен за топ 3. Това е без никаква подготовка, разбира се и забравената физика свали доста резултата. По биология и химия също има доста материал, който не влиза при нас и си трябва допълнително четене. Има и 10 въпроса за обща култура, като част от тях са от типа: кой роман е от италианския автор Х /за когото аз никога не съм чувала, а тя още по-малко Joy / Биологията и химията са само 30 въпроса от общо 60, останалите са: логика, обща култура, математика и физика. А всички въпроси се оценяват еднакво. И няма как човек да очаква 50+ точки без подготовка.
Ако реши, ще се готви лятото и аз ще съдействам. Въпросът е, че според нас с баща й, е безсмислено да учи медицина в чужбина, при положение, че и с българската диплома няма да има проблем, ако реши да работи в чужбина, а тук може да получи толкова много помощ, която там няма да получи - ще бъде обучавана практически, може да влиза в операции още отсега... Да не говорим, че ще има по-лесен студентски живот тук от битова гледна точка.

# 338
  • София
И аз, ако дъщеря ми кандидатстваше медицина, не бих искала да е в друга държава. После да специализира/практикува колкото иска, но това е една от малкото специалности в България, която държи някакво ниво, сравнимо със световните добри унита.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 19:52 от Peruanka

# 339
  • София
Вариантът учене в България и една година в Италия по Еразъм е много по-добър, според мен. Твърде романтичен поглед има към студентството навън, а то далеч не е толкова романтично.

# 340
Някой знае ли кога ще има намаления в Андрюс на костюми? Чудя се дали е рано.На дъщеря ми, купихме през декември роклята.

# 341
  • тук-там
Вариантът учене в България и една година в Италия по Еразъм е много по-добър, според мен. Твърде романтичен поглед има към студентството навън, а то далеч не е толкова романтично.
Романтичният поглед ги мотивира да изберат обучение в чужбина. Иначе какво да ги стимулира? Всичко останало е стрес - непозната обстановка, чужд език, трудна интеграция …

# 342
  • София
Имате ли идея кога излизат новите справочници? Конкретно за СУ ме интересува.

# 343
На сайта на ФМИ в секция прием за бакалавър може да се види следната информация.

Приемът в тази степен за обучение се извършва въз основа на Правилник, който се приема всяка година от Академичния Съвет на СУ и се публикува на Уеб портала на СУ (около месец Март). В този Правилник се уточняват стъпките, сроковете, необходимите документи и такси и всякакви други детайли.
Доколко е актуална, нямам идея.

# 344
През март има академичен съвет, да.

Общи условия

Активация на акаунт