Дванайсетокласници - тема 2

• 61 761
  • 790
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз се "образовах" филмово: гледах "Първичен инстинкт", а на следващия ден -"Назови ме с твоето име".🤔🤔🤔 Та имах време за размисъл - 30 години между двата филма: див секс в първия и нежна гей история във втория. Все още нямам думи на къде се е запътило обществото.
Забелязала съм, че децата (по-големите), съвсем спокойно приемат тези необичайни за нас джендър неща, но на мен не ми се иска да е така.

# 616
Мдаа, аз като четох за пръв път за Прозореца на Овертон ми звучеше като гаден фантастичен филм. Да,ама не!!
  Самата аз се хващам, че приемам разни неща, доскоро неприемливи , за нормални. Да, ако не ме засягат пряко, но засега. 
   Ако до скоро по-скоро си замълчавахме относно гейовете, и тихичко приемахме ,че има и такива хора и те имат право на живот, сега положението с тези амнайсет пола ми идва в повече. Това лято бяхме на почивка с кумовете ни, които живеят в Канада. Мацката работи в общината и каза,че имат квоти за наемане на работа на - чужденци, инвалиди, хора с неопределен пол/гей, джендъри, те, безполови и както там се наричат/. В училище също се прави постепенно това заличаване на пола. Други наши познати записаха детето си в католическо училище, защото там все още се удържа положението.
     Синът ми е много възмутен и от няколко дни обсъждаме статия, която е чел в този дух, че се прави опит да се наложи педофилията като болест и като любов към децата. Както не трябва да съдим инвалидите,така и болните от тази болест.

# 617
  • София
Правилно. Тях не трябва да ги съдим, а да ги убиваме с камъни.

Аз да се поФаля, че ще ставам тъща - голямата се прибра от Тайланд с годежен пръстен.

# 618
Честито, Санака!

# 619
  • Sofiа
Честито, Санака!

# 620
  • София
Мерси, момичета! Много красиво и романтично предложение е било - гледахме видео /брат ми е цанен за съконспиратор да снима/.

# 621
  • София
Ех че хубавоооо!
Айде, честито, и скоро да те направят и баба Joy Joy

Аз съм пак в некви схеми с малкия и не обръщам никакво внимание на набора. Само го храня чат-пат и зареждам революта. Ако стане човек от него, ще е изцяло негова заслуга, признавам си! Малко ме притеснява, че му спихна ентусиазма след предаването на проекта за единия университет. Толкова е убеден, че ще го харесат, че нещо няма енергия да се захване както трябва с проекта за другото уни. И вдъхновение нямал, щото темите не са му по вкуса. Аз предупредих около 18 пъти да не остане от два стола на земята, друго нямам какво да помогна.

Балът е далечно имагинерно събитие. Нямаме дрехи, нямаме концепция...Ходи на някакви снимки и туй беше. Къде ще е партито разбрах от приятелка - смятайте колко сме заинтересовани всички Flushed

# 622
  • София
Джендър темата я избягвам.
"Ние" имаме роклА- капарирана. Чакаме да изберем обувки, че да я резнат подобаващо по размер. Simple Smile Това с обувките се оказа трудна задача, не може да издържи на тънки токчета и на много високи не може, но иска високи. С две думи- задънена улица.
Замислих се снощи, знаете ли как се прави с дискотеката след бала? Преобличат ли се девойките или си ходят така с дългите рокли?

Санака, честито!

# 623
На всякакви теми относно пол и самоопределяне говорим свободно вкъщи от много години, като приемаме всеки какъвто е - така съм ги възпитала и не се отмятам.
Платила съм вече всичко, остават някакви фотосесии, но изборът на снимащи е потресаващ и снимките не стават за почти нищо.
Все още, разбира се, не ни се съобщава какви са плановете - ще се учи ли, какво, ще се работи ли... Изживяхме голям стрес, защото я нападнаха пред входа ни, слава богу, без никакви последствия. Тя се посъвзе вече, чакаме какво ще направи полицията.
За дискотеката след ресторанта сестра й се преоблече с приятелка в някакъв апартамент и майката на момичето взе роклите и обувките им. Сега планът е същият, като аз ще съм дежурна по кола.

# 624
  • София
Честито, Санака! Прекрасна новина!
По повод преобличането, аз на моите им букнах стая в хотела, но при тях всичко е на едно място и е лесно. Предполагам, че в ресторанта ще сложат кецките, а за дискотеката ще се преоблекат изцяло.

# 625
Честито, санака, на теб ли ще се падне организацията? Със сватята разбирате ли се?
Моят има потвърждение от два университета в Холандия - Айндховен и Твенте. Сега ще ходи на отворените врати в Айндховен, г@з път да види.
За бала нищо.

# 626
  • София
Организацията най-вероятно на мен ще се падне, основно защото няма да се доверя на друг. Joy Аз обичам да организирам събития и добре ми се получава. Такава 50-годишнина спретнах на ММ, че още се говори за нея. Sunglasses Ама не е истина какво ми предстои - бал, 50-годишнина, сватба и седми клас. Anguished Това бие съчетанието на 1-ви, 7-ми и 12-ти клас, в което попаднах преди години. Иначе сватбата ще е догодина. Тази година щерката завършва, предстоят й тежки държавни изпити през есента, а и апартаментът им не е готов още, та най-рано май 2024 ще е събитието.
Със сватовете се разбираме. Тази седмица ще ходим да се черпим някъде по повода.

# 627
  • В светлината на слънцето
Ауууу, Санака, честитоооо! Ех, че хубава новина! Много да са щастливи! Heart

# 628
  • София
Честито, Санака!
Да имат дълъг, много щастлив и плодотворен съвместен живот! 😂🤗🥰
Всичко, което ти предстои, може да се впише в графата "щастливо събитие", така че запретвай ръкави и действай без да се оплакваш, че дойдат ли внуците още по-сложно организационно ще стане! 😜

# 629
Санака, честито!!! Много любов и разбирателство им пожелавам на младите!!!
Моите ученици са в къщи, грипна ваканция. Ма как я измислиха от сряда, до сряда. За х2 дена ще пътуват. И така 3 седмици, че нали и междудрочна идва. Наборът само ни се сърди за тази кола, снощи пак се скарахме. Само той не бил с кола, като прошляк ходел и т.н. Ми баща му преценява, че не е готов сам да пътува, трябва му малко опит. Всички, като си вземели книжките и си шофирали били сами. Ми настръхват ми косите от такива шофьори. Онзи ден чакаме едни дечурлига, които почиваха на нашата вила, да си вземат едни забравени неща. ММ излезнал на пътя да ги чака и вижда как пресичат главния път без да спрат на стопа. Не били го ведели. А отгоре хвърчало едно БМВ, добре че имал време да спре. Еми може да има и можещи, но според мен 90% са опасни за движението. Трябва да си има срок, през който да не могат да шофират самостоятелно. Та калкото и да се сърди, това е положението. Мил ми е животът му.

Общи условия

Активация на акаунт