Не знам с какво заслужих нейната омраза

• 7 367
  • 129
  •   1
Отговори
# 15
На 39г се очаква от теб да бъдеш самостоятелен човек, не още да живееш в полите на майка си или на когото и да било друг извън твоето семейство, което включва съпруг и деца. Може да се сърдиш на съпруга ти, че не ти е осигурил жилище, не на майка ти, че си седи на нейния диван, гледа нейния си телевизор в нейната си къща. Разбирам ситуацията че ти липсва обич, но не е нормално нито здравословно да се вторачваш така само в един човек, че не ти я дава. Намери си добра работа, изнесете се и си осигурете самостоятелен живот с мъжа ти, придобий малко самочувствие, направи нещо за себе си, усъвършенствай се и нуждата от някаква оценка от страна на майка ти би трябвало да изчезне. Ако не, запиши си няколко часа при психолог да ти помогне да се откъснеш от тази зависимост.

# 16
  • СИ
Само не разбрах, какъв е тоя мухльо, който се е изнесъл като заврян зет в друг град и стои мирно пред тъщата. Искал на квартира, ама тъщата не давала. Баси латино трагедията...               Smile

Като обобщение: пързалка.          Satisfied

# 17
Останахме, защото тя предложи, а реално незнам защо предложи, след като е недоволна, а и защото ми беше съвестно да разваля ритъма на децата-те са последна година в основното училище, което е на 2 минути от дома ни, имат приятели в квартала и т.н. Но нещата не вървят в добра посока и сега всичко това го виждам на второстепенен план.

# 18
  • София
Не знам, според мен отначало не сте подходили с разум, като сте се събрали да живеете заедно.
Сядайте сега и мислете как ще е, преди наистина на някой (мъжа) да му писне.

# 19
Моля те не приемай навътре лаконичните мнения в темата.

Имаш голяма психическа травма от осиновяването и деството, дори и да не си я спомняш. Отделно осиновители често имат свои собствени проблеми, които пренасят, което приличава по разказа ти.

Няма смисъл от консултации тук, прекалено комплексна е ситуацията ти- моля те потърси специлист терапевт-във форума има теми с имена или в интернет. Нужна ти е професионална помощ. Ако не смяташ нужно за теб, направи го за децата ти- те също страдат.

# 20
Останахме, защото тя предложи, а реално незнам защо предложи, след като е недоволна, а и защото ми беше съвестно да разваля ритъма на децата-те са последна година в основното училище, което е на 2 минути от дома ни, имат приятели в квартала и т.н. Но нещата не вървят в добра посока и сега всичко това го виждам на второстепенен план.

Предложила е, защото не иска да бъде сама и иска някой да се грижи за нея. Защо да готви тя, след като дъщеря й ще го направи.. Защо да пазарува тя, след като зет й ще отиде до магазина, че и кафе ще й прави сутрин.. Манипулира ви както си иска, а вие й ходите по свирката. Има много такива майки и ако не се отделите от нея и не й покажете, че не може да ви командва, нещата няма да се променят.

# 21
  • Пловдив
Казваш за неприязън, вероятно е вярно, плюс най-вероятно и възрастови изменения - ти си знаеш и без това какъв е съветът, щом сте взели решение, и съм сигурна, че и по-нагоре е даден около десет пъти - няма оправия, вземате си багажа и се махате, вместо да си късате нервите.
Не е казано да прекъснете всички контакти, но те ще зависят от теб според отношението на майка ти.
Стават такива работи в живота, имаш мъж и деца, не си сама.

# 22
  • СИ
Моля те не приемай навътре лаконичните мнения в темата.

Имаш голяма психическа травма от осиновяването и деството, дори и да не си я спомняш. Отделно осиновители често имат свои собствени проблеми, които пренасят, което приличава по разказа ти.
...

Да предположим, че тя има някаква травма и зависимост от детството. Но мъжът ѝ или този с когото живее и той ли има някаква травма, че се изнася в друг град при някакъв дърт вампир да му трови живота? Дайте по-сериозно...!             Smile

# 23
Казваш за неприязън, вероятно е вярно, плюс най-вероятно и възрастови изменения - ти си знаеш и без това какъв е съветът и съм сигурна, че по-нагоре е даден около десет пъти - няма оправия, вземате си багажа и се махате, вместо да си късате нервите. Щом имате по 350 лева на човек, ще имате и за наем и храна.
Не е казано да прекъснете всички контакти, но те ще зависят от теб според отношението на майка ти.
Реално и аз не знам как тя ги изчисли тези 350 лв.
Извика ме насаме с готов финансов план, очевидно го беше обмислила.
Финансово тя не участва в домакинството, плащам дори сметката за мобилния и телефон.
С готвенето абдикира, за пазаруване-съвсем.

Контактите ни с нея се свеждат до това да я поканя на вечеря, или обяд, тя да дойде и след като се нахрани да с прибере в стаята си.
Мъжа ми е категоричен, че трябва да се изместим, бяхме говорили преди с него да останем само през тази учебна година, а впоследствие да търсим апартамент в близост до новото училище на децата.
Но обстоятелствата всеки ден налагат промяна.

# 24
  • Пловдив
Другият град може да е по-голям и с повече възможности за работа.

Колкото до бабето, човек е крив и егоист не според това, дали децата му са рождени, или осиновени, но такъв човек би могъл да се отнася една идея или повече по-зле точно с осиновени деца. Не че и рождените ще са непременно много щастливи с такава майка. Башка зетьове, внуци и всичко друго живо наоколо.

Може да е пързалка, но такива работи в живота стават, не е някаква невероятна история.
Напредналата възраст само влошава нещата. Под нас в родния ми блок живееше (още е жива, 90+) една такава крива бабичка. Тя обичаше сина си, рожден, от първия брак, и може би мъжа си, но май само тях. Вече не са живи и двамата, синът загина при катастрофа сравнително млад, детето му беше малко. Снахата се махна (има си хас да стои да я тормозят), с внучката, сигурно над 30-годишна вече, практически не се познават, мъжа си го беше смразила с неговите деца от първия му брак, той гледаше само нейния син и не си познаваше внуците и той... Това го знам от клюки на другите баби и майка ми, но съм сигурна, че не е измислено, бабата си беше, откакто я помня и не беше още баба, автентично проклета.
Няма оправия. Не я оставяйте съвсем сама, стар човек има нужда от физическа помощ, пускате си простотиите край ушите, абе, знаете си.
Стават такива неща, има и много по-лошо.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 11:42 от Магдена

# 25
Тя нито ти е майка, нито е положила адекватни грижи за теб. Всякакво търсене и още повече съобразяване с нейното мнение и изисквания за каквото и да е за мен е абсолютно непонятно, камо ли издръжката и прислужването. Прежалваш апартамента ùи си градиш живота с новия мъж.
И според мен е пързалка темата Simple Smile

# 26
Де да беше пързалка..
Просто имах нужда от съвети и разбиране, а винаги реалната картинка се вижда най-добре отстрани и от безпристрастни към ситуацията хора.
Много от мненията ми помагат, за това благодаря на всеки, който взе отношение към проблема ми.

# 27
Това, че някой не е попадал в подобна ситуация, не значи, че темата е пързалка.. Майката много ми напомня на моята свекърва. Тя също искаше да живеем тримата в нейния апартамент, за да не сме на квартира (не можело Grinning), но не й се получиха нещата.
По-далече от такива токсични хора, които манипулират децата си, за да стоят цял живот до полата им, да ги гледат и да им угаждат, а те само да лежат на дивана и да гледат телевизия. Много хитро го е измислила да й давате пари, да й слугувате, но да не ходите на квартира.. Щом ще давате пари, много по-добре ще ви е отделно на квартира. Поне няма да има някой дразнител наоколо.

# 28
  • СИ
...
Просто имах нужда от съвети и разбиране
...

Не разбрах от какъв съвет имаш нужда всъщност? Какъв е въпросът?            Smile

# 29
  • София
Едва ли ѝ дават пари, сметката никак няма да им излезе

Общи условия

Активация на акаунт