Не знам с какво заслужих нейната омраза

• 7 349
  • 129
  •   1
Отговори
# 45
момиче - изнесете се - живейте си живота след като не те уважава и ти не я уважавай . Не се натискай там дето не те искат още повече че имаш подкрепата на сегашният ти съпруг

# 46
Бабет на колко е години?
Че си е проклетия - добре, ама не е лошо и по-обстойно да я наблюдавате.
На 73 години е, но изглежда много по-млада и е много енергична.
Ходи си с приятелки на кафета, шофира...

# 47
Доста гадна женица ми се струва тази бабка. Садист и използвач.
Освен, ако не е развила старческа деменция и прави напук.
Вдигай цирка и на квартира.
Не си ѝ длъжна за нищо, освен ако не е легнала на умирачка.

# 48
Ще прозвучи грубо, но не знам как да го кажа деликатно- държите се овчедушно в мъжа ти. След като можете да си позволите квартира, защо и двамата стоите при този отровен човек? След това, на нейната отрова, би трябвало да сте по-резки с нея, белким е усети малко.
Не е до това, че е осиновителка. Има си много криви хора, с възрастта им падат всички задръжки. Тя е възрастна и много бързо ще схване накъде духа вятърът , ако я отрежете. Въпреки, че е наперена и енергична.

# 49
@Магдена, знам че не съм само аз, благодаря а разбирането!
Чувствам се много зле от някои нейни подмятания-че сме ядяли навън, а тя била "потвърпевша", че не сме купували достатъчно месо, не ядяла постно и пр.
Отделно ужасно се дразни, че поддържам външния си вид.
Наскоро, неделя сутрин изкоментира:"Може би от мигли не виждаш, че килима е за пране..?" или към мъжа ми:"Защо не хванеш един сатър да и направиш ти маникюра", или пък:"На колко години си, за какво ти е дълга коса"
Сега като го написах, давам си сметка колко невероятно звучи ...
На приятелките ми им звучи невероятно.

И аз мисля, че ни бъзикаш вече...Ти като си неспособна да се защитиш от майка си и мъжът ти ли е такъв слабохарактерен?
Не мога да си представя що за мъж ще се вдигне от друг град при жена с малки деца - очевидно иска да бъде с нея и я обича - и ще се натресе в къщата на майка и, която е предупреден, че е дърт злобен вампир. И това не от липса на средства, а защо, всъщност...

Какъв е тоя мъж, хайде обясни ни. За майка ти разбрахме.

# 50
  • София
Какъв, каквито ги искаме.
Нов човек при пубери - той се интегрира при познатото тяхно, наместват се и ето, че е време да да си направят общо тяхно.
Са, че не е сиктиртосал бабка е в негов плюс, но, няма да остане равнодушен още дълго.

# 51
Бабет на колко е години?
Че си е проклетия - добре, ама не е лошо и по-обстойно да я наблюдавате.
На 73 години е, но изглежда много по-млада и е много енергична.
Ходи си с приятелки на кафета, шофира...
Е, тогава защо на връщане от кафенето не си напазарува, а после да вземе и да си сготви? Grinning

# 52
Има си такива хора. Звучи гадно да го кажа, но наистина го мисля - просто не те обича. Може и да не е, защото си осиновена. Може би не обича никого. Но това не е твой проблем. Ти си длъжна да си живееш живота. Изнеси се от там, ако ще и мъжа ти да не е съгласен.
Да не отмествам темата, ама и този мъж малко тарикатее на дребно. Уж те обича, ама гледа да мине тънко да не плаща наем. Много ги обичам тия манипулации тип “ама заради теб си промених живота”. Ако не му беше изгодно, нямаше да го направи, не е извършил геройство.
И да беше най-милата баба на света, трябва да си живеете самостоятелно. Започвайте да търсите квартира. Ако се виждате по-рядко и не делите домакинство с майка ти, ще сте в много по-добри отношения. Дори може да си залипсвате.
Много такива теми излязоха напоследък. И във всички жертвите звучат по-скоро като “защо дъртите не ни оставят да си живеем на аванта, само претенции имат”. Ами така е, като си на чужда територия, ще търпиш да си бета в къщата. Намери си къде да си господарка и ще си решиш проблемите.

# 53
В края на краищата тая зла осиновителка е помогнала на авторката, когато е изпаднала в нужда, сама и с две деца. След като е способна да се грижи за себе си и е енергична едва ли го е направила за да в използва, каквито намеци се долавяха в  описанието. Пенсионерка с мерак за сериали и хафета доста си разваля рахата с две деца в къщи. Защо е предложила да прибере и зетя е мистерия, още по-голяма е защо той и авторката са се съгласили. Човек ще рече, че с тоя тормоз авторката няма да има търпение да затвори вратата отвън,  даже мъж си е намерила, което е не малко нещо и пак у вещицата седят и страдат. Че мъжа и и клюкари какво говори майката за нея.

Авторке, да си в безизходица, да ти се налага да търпиш да ти даваме съвети, а ти какво искаш всъщност? Отговор с какво си заслужила нейната омраза? Ми не си я заслужила, може и да не те мрази а просто да си е крив човек. Отдели се и проблемите ти ще се решат, а отношенията подобрят .

# 54
Нищо не иска, просто споделя. На мен ми изглежда, че й е зле на авторката, защото разбра, че е осиновена, и почва инстинктивно да търси емоционална подкрепа и одобрение от осиновителката, която пък в същото време се държи ужасно.

# 55
На мен пък ми харесва поведението на мъжа на авторката. Ако не е някой льольо де. Похвално е и говори за много. Колко хора са готови да си развалят уредения живот, ритъм, работа, приятели, за да идат при нова жена + гадна тъща и да й прави кафе.Явно авторката значи много за него. Пак казвам - ако не е мухльо, авторке, пази го тоя мъж и отношенията ви и се изнесете възможно най-скоро, друг вариант няма

# 56
Много хора раждат или осиновяват деца не толкова, за да си задоволят родителските инстинкти, ами за да има кой да ги гледа на стари години. Като под гледа се има предвид не само грижи, но и издръжка.
И това сега не е още най-страшното – щом не е почнала още да ви обвинява, че искате да я отровите, за да ѝ вземете апартамента, пак добре. Защото и това ви чака, като изперка още малко.

# 57
  • Пловдив
Честно казано, аз не разбирам нито за какво и е на авторката специалист, поне по описаното дотук, нито защо се правят дълбоки психологически изводи - за нея, за мъжа (може да е мухльо или стиснат, да, може и да не е, тя от него не се оплаква), за...
Взела е най-нормалното решение, изнася се, не мисля, че има нужда от друго в добавка.

# 58
  • Варна
Няма значение дали си осиновена или не. Има хора, които раждат/осиновяват с идеята, че ще има кой да ги гледа, когато остареят, явно при вас е същия случай. Тези хора не ги разбирам, но познавам точно такива. Изнасяйте се при първа възможност!

# 59
защо се правят дълбоки психологически изводи - за нея, за мъжа (може да е мухльо или стиснат, да, може и да не е, тя от него не се оплаква)

Защото в български форум мъжът е считан за мухльо по подразбиране Wink

А по темата - човек живее някъде само по две причини: защото така иска или защото няма друг избор. Авторката пише, че има избор, а при такова безобразно отношение към нея и към семейството й няма причини да иска да е там. Значи няма защо и да продължава.

Общи условия

Активация на акаунт