Не знам с какво заслужих нейната омраза

• 7 364
  • 129
  •   1
Отговори
# 30
Изнесете се възможно най-скоро. И се отърви от чувството за вина. Те са те осиновили, за да запълнят своя потребност, а не за да те "спасят". Осиновителите ти трябва да са ти благодарни, не ти на тях. Не си имала избор, никой не те е питал дали искаш да бъдеш осиновена точно от тях, нали така? Те са тези с избора. Отнася се и за биологични родители.

# 31
Съжалявам за това през което преминаваш .
Няма защо да се чувстваш виновна . Бъди сила гледай си дечицата и мъжа и се изнесете . Ако искате поддържайте контакт , но от далече . Да ви идва на гости от време на време . Ама това за 350 лв на човек при положение , че ти правиш всичко . Когато се изнесеш друга песен ще запее . И ти тогава ще си по спокойна . Желая ти успех и да се изнесеш . Бъди силна заради теб и дечицата .

# 32
Не и даваме пари.
Тя разполага с пенсията си, а ние поемаме всички разходи по домакинството.

# 33
  • Пловдив
Пък това с даването на парите и сметките какъв източник на дребнави сметки и бабешки изпълнения е... Сигурна съм, че и в свекървенската тема има много примери. Сещам се и за една съученичка, тя също е осиновена, но нямаше кой знае какви сериозни конфликти с техните, гледаха си я и тя тях... до един момент. Остаряха, баща и почина, майка и прекара няколко инсулта, първият беше още преди пенсионна възраст, и дъртината, измененията от инсултите и инатлив характер от двете страни, плюс не много високи доходи и невъзможност спокойно да се отделят с втория мъж на съученичката ми доведоха дотам, че като ме срещнеше, съученичката ми ми разправяше как цялата трепери, ходи на кардиолог, пие хапчета и иска да се разсиновява... ей от такива дребни сметки кой какво купил, какво изял, кой плаща сметките, на кого за кого не му пука, чии деца кого дразнят и не знам какво. На приливи и отливи беше, ама на сериозни приливи, цунамита... Към момента не знам как стоят нещата, но мисля, че бабата е още жива и надали нещо много се е променило.

Двата примера - като утеха, че не си само ти. Щом имате възможност да се отделите, не са толкова зле нещата.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 11:55 от Магдена

# 34
Не и даваме пари.
Тя разполага с пенсията си, а ние поемаме всички разходи по домакинството.
Значи я издържате - плащате й сметките, дори телефона, пазарувате й.. Това не са малко разходи. Ако искаше да ви приеме в дома си, за да не давате излишни пари за квартира, щяхте да си делите тези разходи, а сметката за телефона щеше да си я плаща сама..

# 35
@Магдена, знам че не съм само аз, благодаря а разбирането!
Чувствам се много зле от някои нейни подмятания-че сме ядяли навън, а тя била "потвърпевша", че не сме купували достатъчно месо, не ядяла постно и пр.
Отделно ужасно се дразни, че поддържам външния си вид.
Наскоро, неделя сутрин изкоментира:"Може би от мигли не виждаш, че килима е за пране..?" или към мъжа ми:"Защо не хванеш един сатър да и направиш ти маникюра", или пък:"На колко години си, за какво ти е дълга коса"
Сега като го написах, давам си сметка колко невероятно звучи ...
На приятелките ми им звучи невероятно.

# 36
Не разбрах за какво са тия 350 лв/месец/човек, при положение, че покривате всички разходи? Наем ли да и плащате на бабата, че за тия пари цял палат ще си наемете?
Изхода е да скъсаш емоционалната си зависимост към нея, от там е лесно, полагаш някакви грижи по твоя преценка и до там. Изнасянето е по спешност, максимално бързо се махайте от там без значение какви панаири ще на твори.
Защо не те обича- случва се, за съжаление и при родни майки. Кофти късмет, но ти не си виновна, както ти казаха не са те питали дали да те осиновят. Решението е тяхно, не трябва да се чувстваш виновна за нищо.

# 37
Здравословно разстояние, сведена до минимум комуникация от чисто човешка гледна точка и всеки да си знае къщата. Има една книга за отровните роднини, хубаво е да я прочетеш.

# 38
  • Пловдив
Цитат
...че сме ядяли навън, а тя била "потвърпевша"...
За ей такива ненормални подозрения и злонамерени лъжи по адрес на снахата и на съседи носеше клюката и за бабичката от нашия блок. Мен пък лично, съседско дете, ме е обвинявала навремето, че съм плюла люспи от слънчоглед пред вратата и, видяла ме била през шпионката - а аз тогава не можех изобщо да беля слънчоглед, дъвчех го. Одъртяването само влошава лошия характер.

Плюй си в пазвата, че можете да се отделите и че с мъжа и децата нямаш проблеми. Това е важното. С бабето протоколни отношения, помощ при голяма нужда и нищо друго.

# 39
Яко си се забила и ровиш в грешна посока. Рови в посока да се излекуваш от нея.
Майка ти няма да се промени, единствената опция пред теб е да приемеш нещата такива каквито са.
Другите са го казали вече, на първо място -  изнасяйте се.

Със сигурност това през което си минала, и минаваш, е травмиращо и няма значение дали си на 5,10, 20, 50, травмата от отхвърляне е провалила много животи, защото остава и продължава да влияе цял живот.
Ако досега не си посещавала психолог, направи го. Трябва да работиш в посока да спасиш себе си и да разбереш, че, за да се срещнете, ти можеш да извървиш единствено своят път към нея, а нейният може да извърви само тя. Ти не можеш, време е да го разбереш и да спреш да се опитваш. Иначе се обричаш на това, през което преминаваш в момента - още нещастие и отхвърляне.

# 40
  • София
Бабет на колко е години?
Че си е проклетия - добре, ама не е лошо и по-обстойно да я наблюдавате.

# 41
Радвай се, че имаш човек до себе си. Много хора нямат подкрепа и не успяват да си живеят живота.
Просто се изнесете, ще ви е трудно, но ще е по-добре отколкото при майка ти...

# 42
Авторке, не търси разбиране и подкрепа в хора, които не са минали и 10% от твоя път. Затова има професионалисти. Темата ти е много сложна, за да бъде нищена по форуми. Всички ще ти кажат- изнасяй се. Обаче за да го направиш ще ти трябват много много повече сили и усилия сравнено с човек имал различно минало.

Имаш изразена съзависимост. Потърси специалист.

# 43
  • ☀️София / London🌂
Няма да получиш така жадуваното одобрение и обич от "майка си" !
Спри да се опитваш и насочи цялото си внимание към съпруг и децата. Имаш си семейство, бъди щастлива с тях.
Случилото се определено те е белязало и ще се наложи да се научиш да го приемаш.
Тъжната истина е ,че не всички родители обичат децата си.

# 44
Понякога в живота се налага човек да действа с голямата ножица - най- вече от егоизъм да се съхрани, заради децата , заради партньора си и заради всичко , което е напред.
  Токсичният човек трови всеки ден на контактуващите с него, не си го причинявайте .
Дистанцирането е единственият ви вариант, за съжаление предполагам няма да я изоставиш , но сведи срещите до санитарния минимум.

Общи условия

Активация на акаунт