Есен златолиста вън настава, ЯНУАРЧЕ в мама неуморно шава (2023) - 4

• 44 513
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
https://www.hipp.bg/babyclub-landingpage/?source=codecampaign&ex … Us3G2KvHTi3yBcPOU.
Здравейте, мами! Попаднах на това, не изисква големи усилия регистрацията. ние вече получихме нашата кутия !

Аз бях на на преглед вече съм в 31 гс,бебчо е 1600.Моята лекарка няма апаратура за запис на тоноветеи май не възнамерява да ме праща на друго място за такъв дори за сега и за по чести прегледи не е споменала.Някой знае ли къде във Варна мога сама да отида ако нещо ме притеснява?
Може ли да споделиш какво съдържа кутията? С баткото ми бяха пратили пакетче АМ, пюре, лъжичка и купа май

Ето това съдържа кутията на Hipp

# 91
Здравейте момичета. От предната седмица (31г.с.) имам кафеникаво зацапване от пикочния мехур. Пуснах си стерилна урина и ми излезе стрептококус. АГ ми изписа аугучентин 500 за 5 дена. Вчера го спрях и кафеникаво то зацапване пак започва. На всичкото отгоре срамната кост ме боли страшно много и ми се възпалиха хемороидите. Срамните устни са ми подути и имам сърбеж отдолу. Нито праха за пране съм сменила, нито козметиката. Утре пак ще пускам стерилна урина. При какъв специалист трябва да отида, защото АГ май неглижира положението и какво изследвания  да си пусна. Сега се намазах с бепантен крем и малко се облекчи положението със сърбежа.

# 92
Лили, много неприятно :/ Аз бях питала док и за съжаление каза, че сега покрай разтягането на костите сме ужасно податливи на инфекции :/ Сръбвам по малко сок от червена боровинка профилактично по повода (има един био, супер кисел, в дм, разреждам 1:1 с вода).
Посети уролог за всеки случай и накарай твоето АГ да ти пусне микробиология заради сърбежа.

# 93
https://www.hipp.bg/babyclub-landingpage/?source=codecampaign&ex … Us3G2KvHTi3yBcPOU.
Здравейте, мами! Попаднах на това, не изисква големи усилия регистрацията. ние вече получихме нашата кутия !

Аз бях на на преглед вече съм в 31 гс,бебчо е 1600.Моята лекарка няма апаратура за запис на тоноветеи май не възнамерява да ме праща на друго място за такъв дори за сега и за по чести прегледи не е споменала.Някой знае ли къде във Варна мога сама да отида ако нещо ме притеснява?
Може ли да споделиш какво съдържа кутията? С баткото ми бяха пратили пакетче АМ, пюре, лъжичка и купа май

Ето това съдържа кутията на Hipp
и аз имам в хипп регистрация но плаща ли нещо за тази кутия как ти я пратиха

# 94
Ако отвориш линка, който Виктория е пуснала, там пише всичко.

# 95
Viara1912 не се плаща нищо за кутията. Правиш регистрация и е важно да въведеш кода, който получаваш. Пропуснеш ли го не можеш да повториш. На другия ден ми звъннаха от Хеп да ме питат до кой офис на Спиди да ми изпратят кутият. Доставката е за тяхна сметка.

Момичета, да споделя с вас. Бях днес на консултация. В 29+5г.с.измериха бебето 1500гр. Не вярвам, че ги мерят точно, но пък 1.5кг ми се сториха доста 🙄
АГ нищо не каза, каза, че си било всичко точно води, плаценти...но за 18дни да качи 600гр, възможно ли е? Вашите бебчета колко бяха в 29-30та седмица?

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 13:45 от Stefy39

# 96
Моята дребосъчка я измериха малко над 1300 в 29та седмица.

Исках да попитам каква снимка качихте за регистрацията в хип? Моето АГ ми каза, че в тези седмици нямало как да ми направи снимка, защото пъпната връв пречела. Уж направи опит да я снима, но не стана.

Viara1912

Момичета, да споделя с вас. Бях днес на консултация. В 29+5г.с.измериха бебето 1500гр. Не вярвам, че ги мерят точно, но пък 1.5кг ми се сториха доста 🙄
АГ нищо не каза, каза, че си било всичко точно води, плаценти...но за 18дни да качи 600гр, възможно ли е? Вашите бебчета колко бяха в 29-30та седмица?

# 97
Аз нямам нито една снимка от преглед при АГ, винаги се върти, само една от предната фетална. Пуснах снимка от сърдечния ритъм. Там плода не се вижда. Просто им трябва нещо с дата Simple Smile Може и от предишния месец.

Края на 28ма беше 1450, напълно нормално ми се вижда. Реално има около месец и половина - два да удвои (поне) което значи по грубо 200гр седмично Simple Smile

# 98
Привет. Вчера дадох кръв за ПКК и обременяване с глюкоза. ПКК излезе и всичко е нормално, но забелязах, че хемоглобинът от 135 е паднал на 125, а тромбоцитите от 225 на 215. Всичко е в референтни граници естествено и не съм притеснена, но вероятно до раждането стойностите ще продължат да падат. Мисля да включа червено цвекло и спанак в менюто си. Захарта още не е излязла, но не я мисля. Изследването беше доста неприятно, след изпиване на глюкозата ми стана нервно, после пък вкъщи ми прилоша, падна ми захарта и изядох света. След това легнах и така цял ден ми мина в леглото, но не успях да заспя, вечерта също не спах никак. Не разбирам как може да се прави натоварване с глюкоза ако липсват показатели (живея в Канада и тук е част от профилактичните). Та вчера цял ден мърморех, че ми го причиняват.
Аз имам една чуденка относно кошарата и не мога да взема решение. Мислехме да купим стандартна дървена кошара отгоре с повивалник и т.н. Само, че много се замислям и за малка некст ту ми, която се долепя до леглото за първите 6 месеца. Намирам доста добри втора употреба. Първите 4 месеца бебка ще прекара в къщи, но после заминаваме за България и ще сме цяло лято там до септември. Чудя се как да постъпя, кошара голяма си трябва, която после да става и на легло. Вие на какво сте се спрели? Иначе мисля коша за новородено да го използвам , когато съм в дневната и беба да стои там. Живеем в къща и не искам постоянно да се разкарвам нагоре надолу и да гледам в монитора на бебефона. По-натам ще й вземем сгъваема кошара за дневната.

# 99
И аз пуснах снимка от сърдечния ритъм, защото там освен датата пише и 'fetal heart rate', та е ясно какво е снимано.

Моята дребосъчка я измериха малко над 1300 в 29та седмица.

Исках да попитам каква снимка качихте за регистрацията в хип? Моето АГ ми каза, че в тези седмици нямало как да ми направи снимка, защото пъпната връв пречела. Уж направи опит да я снима, но не стана.

Viara1912

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 21:37 от Tessaria

# 100
Привет. Вчера дадох кръв за ПКК и обременяване с глюкоза. ПКК излезе и всичко е нормално, но забелязах, че хемоглобинът от 135 е паднал на 125, а тромбоцитите от 225 на 215. Всичко е в референтни граници естествено и не съм притеснена, но вероятно до раждането стойностите ще продължат да падат. Мисля да включа червено цвекло и спанак в менюто си. Захарта още не е излязла, но не я мисля. Изследването беше доста неприятно, след изпиване на глюкозата ми стана нервно, после пък вкъщи ми прилоша, падна ми захарта и изядох света. След това легнах и така цял ден ми мина в леглото, но не успях да заспя, вечерта също не спах никак. Не разбирам как може да се прави натоварване с глюкоза ако липсват показатели (живея в Канада и тук е част от профилактичните). Та вчера цял ден мърморех, че ми го причиняват.
Аз имам една чуденка относно кошарата и не мога да взема решение. Мислехме да купим стандартна дървена кошара отгоре с повивалник и т.н. Само, че много се замислям и за малка некст ту ми, която се долепя до леглото за първите 6 месеца. Намирам доста добри втора употреба. Първите 4 месеца бебка ще прекара в къщи, но после заминаваме за България и ще сме цяло лято там до септември. Чудя се как да постъпя, кошара голяма си трябва, която после да става и на легло. Вие на какво сте се спрели? Иначе мисля коша за новородено да го използвам , когато съм в дневната и беба да стои там. Живеем в къща и не искам постоянно да се разкарвам нагоре надолу и да гледам в монитора на бебефона. По-натам ще й вземем сгъваема кошара за дневната.

Аз купих преди няколко дни кошара от плат, от онези, които се  сгъват, точно да мога да я ползвам в началото и да я разнасям нагоре надолу по стълбите през деня. Харесала съм си и дървена кошара, която ставаа на легло , но не бързам да я купувам. Чакам да видя дали ще има някакви намаления покрай Черния петък. Като казваш, през първите месеци няма да трябва много дървена кошара.

Аз пък се притеснявах, че не ми правят изследвания за кръвната захар...казаха  че нямало показатели и аз много се зачудих как го разбраха, като не са ми вземали кръв от началото на бременността....

Моята бебонка я измериха 1,138 в 29та седмица и казаха че е нормално, сега се притеснявам да не е мъничка , като гледам колко са големи вашите бебчета...

# 101
Алексче, едно бебе ще се роди 2,7, друго 3,6, трето 4,2 Simple Smile Щом док казва, че няма място за притеснение, значи си позволи да не се притесняваш Yellow Heart
Утре съм на трета фетална, да се надяваме, че гадината ще кооперира и ще позволи обстоен преглед, че напоследък е голям тормоз. А как не обича прегледи принципно...

За легълцето ние сме избрали икейско, на което мога да махна преградата и да е ок до около 4 години, предлагам, зависи от теглото. Съответно, ако е на горното (от две) ниво мога пак да я махна и да го лепна за нашето легло, ако буденията го налагат. Тези, които после стават на легло като за ученик не ми допадат. Обикновено нещо, което става за всичко, не става за нищо. Но има хора, които са доволни, тъй че предполагам има защо да има пазар по въпроса. За мен е по-важно да може да щъка насам-натам свободно, когато вече може, тъй че съм склонна да го оставя и просто на матрак на пода по някое време Simple Smile Тъкмо да избегна момента с катеренето и прескачането на преградките No Mouth

# 102
Алексче, моето бебе го измериха 1, 100 в 29та седмица, казаха ми, че е добре, просто е по-дребничко. В началото много се шашнах, започна едно лудо ядене. После помислих трезво, прочетох тук-там, разговарях и със следящата ми акушерка (следя се в Англия) и тя ме успокои, каза ми че всички хора сме различни, и щом всичко е наред и си расте нормално, няма за какво да се притеснявам.

Относно кошарата, спряхме се на Tutti Bambini (next2me), а за по-нататък, най-обикновената дървена кошарка от ИКЕА.

Днес пуснах първата си поръчка за бебето в Амазон и ми едно развълнувано. Не съм суеверна (явно съм), но все изчаквах.
Ако някоя от вас се е спряла на бухалчето Оли или някоя друга играчка от серията за бял шум, в момента е много намалена в английския Амазон (- 40%). Аз поръчах пандата Пип за £ 24, което е около 50 лв.

Аз купих преди няколко дни кошара от плат, от онези, които се  сгъват, точно да мога да я ползвам в началото и да я разнасям нагоре надолу по стълбите през деня. Харесала съм си и дървена кошара, която ставаа на легло , но не бързам да я купувам. Чакам да видя дали ще има някакви намаления покрай Черния петък. Като казваш, през първите месеци няма да трябва много дървена кошара.

Аз пък се притеснявах, че не ми правят изследвания за кръвната захар...казаха  че нямало показатели и аз много се зачудих как го разбраха, като не са ми вземали кръв от началото на бременността....

Моята бебонка я измериха 1,138 в 29та седмица и казаха че е нормално, сега се притеснявам да не е мъничка , като гледам колко са големи вашите бебчета...

# 103
Момичета, моето изследване на захарта не излезе добре. Правих 1-часово обременяване, т.е. изпиваш 50гр глюкоза и след 1 час ти вземат кръв. Моята захар след 1 час беше 9.2 при референтни 4.3-7.8. Сега ме карат да правя 3-часовото обременяване - на гладно, на 60 мин и на 120 мин. Само, че навсякъде по чуждите форуми чета, че това първото изследване било тип скрийнинг и много бременни се проваляли. Занижавали стойностите с цел да се хванат евентуални проблеми и повечето минавали 3-часовото обременяване. Много се притесних сега каква е тая захар, вярно, че хапвам доста сладко, знам, че не е ок, ама ми се прияжда. Само, че четох, че ако е гестационен диабет, това няма отношение с храненето , а проблемът идвал от плацентата. В момента съм ограничила сладкото (не ям изобщо), въглехидратите също, но си стоя бая гладна. На всичкото отгоре не съм качила много кг и сега съвсем няма да кача ако се подложа на диета. Четох някакви страхотиии, че диабетът може да доведе до албумин и високо кръвно и само това ми липсваше Disappointed.
Serenapotta, как вървят нещата при теб?

# 104
Елиза, гестационният диабет се контролира преди всичко с диета, ако не стане се минава на медикаменти. Изцяло е свързан с храненето и хормоналните изменения. Имай предвид че тази захар на първия час не е никак добра, отделно сподели че след изследването рязко ти е паднала захарта,т.е си направила хипогликемия, което също говори за неадекватна реакция на организма. В БГ директно ще ти назначат строга диета - без захар, бяло брашно и ограничени количества от бавните въглехидрати ( като напр. ориз и картофи), плодове само с нисък гликемичен индекс и като цяло ядене на равни интервали с малки порции, всичко това съчетано с движение.
Честно казано няма такова нещо като проваляне на първо изследване, пък на второ да си ок. Има причина за това отклонение. Аз отдавна следя нивата на кръвна захар, може би година и половина ще стане вече,  ендокринолозите гледат съвсем с друго око на стойностите при бременност. Само за пример при сутрешна 5.3 ми казаха че е много дори за забременяване и ме вкараха на диета, за да се понижи до към 4.5. Отделно следят и за съотношение на КЗ и инсулин при трикратно засичане.
Относно това че си постоянно гладна според мен  нямаш достатъчно протеини във всяка порция. Много е натоварващо непрекъснато да мислиш какво да ядеш, но пък и не можеш да си позволиш да гладуваш.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 20:46 от Camilia

Общи условия

Активация на акаунт