Есен златолиста вън настава, ЯНУАРЧЕ в мама неуморно шава (2023) - 4

• 46 166
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря ви Eliza и Inferiya. Моите контракции бяха много и начесто, цял ден, затова се притесних. Пих аз Но Шпа и магнезий през деня и поотминаха, нп вечерта почнаха отново. Пих още Но шпа и си легнах и сякаш се поуспокоиха нещата.
Не съм се натоварвала или стресирала нещо необичайно, но явно работата ми идва вповече и дори ежедневния стрес ми се отразява вече:( Остават и 3 седмици на работа, тр  да удържа някак, но мозъкът ми вече е на желе и не мога да се концентрирам нииикак:)) Не мога да повярвам, че остава толкова малко време вече..
защо ходите още на работа аз съм казала на мъжът ми детето ми е по важно от едната ми работа и няма да рискувам с тия болки в корема да ходя на работа и да стане някоя беля

# 196
Здравейте, имате ли Бракстон-Хикс контракции? Днес имам цял ден много на често и почнах да се  притеснявам. Знам, че са нормални, но дали твърде на често е притеснително? Няма болка,, което поне е добре ...
Аз имам още от 5-ти месец,сега се позасилиха откакто влязох в 8-ми.Пък да видим 😀увеличиха ми магнезия на последният преглед.🤗

# 197
Благодаря ви Eliza и Inferiya. Моите контракции бяха много и начесто, цял ден, затова се притесних. Пих аз Но Шпа и магнезий през деня и поотминаха, нп вечерта почнаха отново. Пих още Но шпа и си легнах и сякаш се поуспокоиха нещата.
Не съм се натоварвала или стресирала нещо необичайно, но явно работата ми идва вповече и дори ежедневния стрес ми се отразява вече:( Остават и 3 седмици на работа, тр  да удържа някак, но мозъкът ми вече е на желе и не мога да се концентрирам нииикак:)) Не мога да повярвам, че остава толкова малко време вече..
защо ходите още на работа аз съм казала на мъжът ми детето ми е по важно от едната ми работа и няма да рискувам с тия болки в корема да ходя на работа и да стане някоя беля

Ако може без такива назидателни коментари, всеки сам си преценява кога да излезе в отпуск или болничен. Ако жената се чувства добре и няма проблеми с бременността защо да не работи? Бременни сме, не сме болни.

# 198
Защото Верче, много жени освен майки имат и кариера и не всички зависят от мъжете си. Simple Smile

# 199
Аз щях да излизам в майчинство на 23.11, но събитията ме изпревариха. Миналата седмица на излизане от болницата ми се сгъна глезена и се изтърсих с цялата си тежест на една страна и си ударих корема. Седнах на пейката, да чакам да видя малкия дали ще мръдне, той обаче не се движеше и аз се уплаших, бях гладна и жадна, понеже не бях яла от сутринта заради висенето в болницата и се разревах. Върнах се в болницата, мериха тоновете, имах някакви леки контракции, взеха ме за наблюдение 24 часа да следят за отлепване на плацентата, но слава богу, размина се най-лошото.

10 дни по-късно глезенът ми още е син и надут, днес се реших на рентген - скъсала съм сухожилие. Сега съм украсена с една шина, дето трябва да я махам само като се къпя, и пазя леглото. От болничен в остатъчна отпуска, после майчинство - вече не работя. За първи път от 17 години не работя. Много е странно.

Вкъщи имам планина от задачи, но ще трябва да я карам полека.

Диабетът още не е под контрол, въпреки, че вече слагам на ден 34 единици инсулин (започнах от 6). Бебето в 32 седмица беше според лекаря 2.5 кг. и той ме плашеше със вътреутробна смърт на плода, все едно аз съм безотговорна и нагъвам пастички вкъщи, вместо да меря всеки грам въглехидрати. Буквално съм забравила какво е на вкус захар и плод Disappointed Relieved

Егати каръка! Като се почне с това, че ми умря кучето, проблемите на мъжа ми, сега и това ... Rolling Eyes

# 200
Микаса, прегръдки, много ти се струпа на теб!

# 201
Микаса, Heart Exl
Съжалявам, че няма подобрение с диабета и крака. Поне у дома нещата поуспокоиха ли се?

# 202
Не съм се натоварвала или стресирала нещо необичайно, но явно работата ми идва вповече и дори ежедневния стрес ми се отразява вече:( Остават и 3 седмици на работа, тр  да удържа някак, но мозъкът ми вече е на желе и не мога да се концентрирам нииикак:)) Не мога да повярвам, че остава толкова малко време вече..

Ако може без такива назидателни коментари, всеки сам си преценява кога да излезе в отпуск или болничен. Ако жената се чувства добре и няма проблеми с бременността защо да не работи? Бременни сме, не сме болни.

Ами защото имам ипотека и сметки и не искам детето ми да расте на улицата и няма кой да ме издържа. Ако вие можете да си позволите да не работите, браво на вас, но обстоятелствата при всеки са различни. И не сме тук да се нападаме все пак, а  де се подкрепяме, поне аз така си мислех...

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 16:04 от Alekscheee

# 203
Алексче, звънни на лекаря, който те следи, може да ти каже да пиеш магнезии. То е нормално да имаш вече, на според мен са множко и е от работата. Поне докато излезеш в болничен да пиеш. Почивай в къщи колкото можеш. На мен откакто ми вдигнаха магнезия имам много рядко.
Микаса, стискай зъби, още малко и всички ще гушкаме малките. Тамън сега ще поспиш хубаво, като не можеш да шеташ из вас. Как сте в къщи?
Вие бебешки гнезда мислите ли да купувате? Принципно за мен беше излишно, но се оказа, че доста ще се забавим с преместването и ще се налага поне денем малкия да го оставям да спи на леглото на кака му. Та реших да купя, но не схващам каква е разликата и има ли изобщо, между тези от 50 и тези от 200 лева. При положение, че се ползва три месеца, не искам да давам много пари. И се чудя дали да купя бухалче Оли. С голямото дете много ми помагаше белия шум, но да не е много прехвалено това просто.

# 204
  • София
Според мен цената на това бухалче не е оправдана. Ние поръчахме едно зайче на Чиполино с бял шум, мелодии, светлина за 45 лева.

# 205
Аз също работех до съвсем скоро, излизах в 7.20 и се прибирах в 18ч, като пътувах по 1ч и 15 мин и ходех пеша още 20 мин , за да стигна до офиса. Накрая много ме стягаше корема и получавах контракции и добре, че спрях. Иначе моята колежка по-бременна и от мен си остана да работи още. Всеки сам си преценява.
Микаса, ужасно е това което ти се е случило. Важното е, че вие сте добре, но много неприятно наистина. Бързо възстановяване! Твоят диабет с обременяване ли ти го откриха или си го имаш от преди?
Много мисля Serenapotta напоследък. Май отдавна не се е включвала. Имаше доста проблеми и се надявам всичко да е наред.
Аз 2 дни подред бях адски изтощена, явно от многото събирания напоследък. Не се ли наспя после никаква ме няма. Главата ме боля, чувствах се изморена, все полягвах. Днес ще давам пак кръв и урина и дано всичко е ок. Най ме е страх да не излезе белтък в урината въпреки, че няма причина за това. Нямам никакви проблеми, отоци, кръвно ама съм се наплашила нещо.

# 206
И аз си мислех вчера за Serenapotta , не е писала отдавна. Гледам, че последно е била на линия на 3ти...

# 207
Момичета, дръжте се!
@Алексче, подкрепям мненията да идеш да те види доктора, и то по-бързичко. Дори нищо да няма - да ти е спокойно и да ти потвърди дозите магнезий и ношпа при нужда.

@Микаса, много съжалявам, но важното е, че всичко е наред. Не може да е все лошо. Ще се оправят нещата и ще дойдат по-добри мигове. Гледай да не се стресираш допълнително (лесно е да се каже). Медитации, музика, йога, градинарство, литература, там каквото ти помага - ползвай го.

За майчинството - тук нещата са много индивидуални. Аз например вече се чудя как ще се върна след първата година под някаква форма на работа, било и за половин ден. Някой хора като го чуят това усещам как гледат неодобрително. Хубаво, но това си е моят живот, нямат представа какво съм пожертвала до сега, какво искам да ми се случи. При две деца това са четири години поне в които работните ти способности тотално закърняват. Дори да имам възможност не съм от хората които ще си седят вкъщи цял живот да мият чинии. Няма лошо, има хора и мъже и жени, които са щастливи така. Аз не съм. Имам си мечти свързани с мен и ще си ги гоня. Сега, ако на малката не ѝ намеря читаво решение - вече е друго. Но ако мога да съм половин ден на работа и половин ден някой друг да я гледа - защо не?

За гнездата - ще взема от приятелка, но ако трябваше да купувам май не бих.

Ние още нищо не сме си купили. Имам уговорени креватче, кошарка и гнездото от приятелка, които първата седмица на декември мисля да взема. Чакам и в началото на декември куп дрешки от едно майско бебе и вече като видя какво има ще донапазарувам. Но аз съм в края на януари, така че си има време.

# 208
Микаса, кураж и смелост! Flowers Maple Leaf

Петрова, най-важното е върху какво ще спи човечето в началото, ако ти се падне не-връткаво. Гледай с какви дъна са гнездата. Ако матрака на каката е твърд можеш спокойно да вземеш такова гнездо, което е с много тънко дъно, едва ли не само плат. Ако обаче е по-мек ще ти трябва по-стабилно. Имай предвид, че ако имаш възглавница за бременни, може и да успееш да я пригодиш да стане като гнездо Simple Smile (зависи от модела) Или ако имаш хубав кош за новородено към количката, със стабилна твърда подложка, също можеш да го ползваш в началото.
Много парички за гнездо бих дала само, ако има медицински показатели.
За бял шум сигурно ще ползваме машинката овлажнител, че си е шумна Grinning По-скоро ще го загазим, ако не иска бял шум Joy А бухалче винаги може да се включи в списък с желания за подарък. И се убедих колко е важен такъв списък на една погача миналата година, когато една позната получи три играчки за бял шум...

Елиза, стискам палци! Аз утре съм на изследвания, при мен шубето е дали са се повдигнали малко еритроцитите, хемоглобина и хематокрита :/

Това кой до кога и защо работи няма да коментирам даже...

И аз се оглеждах за Serenapotta, пращам положителна енергия Flowers Fallen Leaf

# 209
Матракът на нейното легло е твърд, така че ще ми свърши работа и съвсем обикновено гнездо. Количката е Cybex Priam, но ще седи в багажника на колата, защото тук няма къде, а и е много тежка, не мога да свалям по стълбите - ще съм секцио. На нашата погача, живот и здраве, ще бъдат само най-близките ми, ако измисля какво да поръчам да купят, ако ли не ще ми дадат парички. Миналия път си накупих с времето доста неща със събраните пари.

Общи условия

Активация на акаунт