Есен златолиста вън настава, ЯНУАРЧЕ в мама неуморно шава (2023) - 4

• 46 312
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
То ти трябва само коша за спането, не е задължително да е цялата количка Simple Smile Но да, тежичко идва.

При нас пада голямо досаждане за това какво искаме за подарък от приятели та имам все пак някакъв списък Joy Подариха ни достатъчно дрешки от пораснали дечица, тъй че това съм забранила да се купува. Който държи може да ни купи книжка вместо това. Там списъка е ооооощееееее по-дълъг Joy

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 18:17 от Inferiya

# 211
Гнездото ми беше едно от най-ползваните неща с каката. Просто в началото си спеше в него през деня.
Бухалчето Оли е любимо нещо. Буквално това, че се включва като се размрънка я научи да спи. Безброй пъти е овладявало в момент на стряскане или смяна на фазата на съня. До 7месец плътно живеехме с него, даже аз свикнах да спя на бял шум през бебефона 😂
Онзи ден го извадих нашия ветеран и е готов за действие. 😍

# 212
Little Miss Ratatuille, да, слава Богу, една идея по-добре са нещата вкъщи. Хванах му цаката как да говоря с мъжа ми, така че хем да усеща, че му взимам проблемите на сериозно, хем да не ескалират нещата. Спряхме да ходим на семеен терапевт, защото и двамата усещахме, че нейния подход не ни пасва.

Tessaria, благодаря ти!

Eliza. нямах диабет преди бремеността, сега с обременяването го откриха, тестваха ме много рано, май 24 седмица беше, понеже плодът вървеше голям.

Гушаме се с останалото ми куче в новото легло (по-голямо!), гледам филмчета и чат-пат готвя или чистя из някоя част на къщата. Полека-полека, а средата на декември ще дойде мама и ще имам помощ.

# 213
Микаса, относно половинката - радвам се, че нещата се успокоиха. И аз по едно време се притеснявах понеже ММ пак беше почнал да си внушава болести, да става замислен и т.н. - общо взето той си има такива състояния. Но и аз ги имам като ми влезе нещо в главата. Като цяло и двамата сме доста тревожни и това на моменти ме притеснява, но имаме вече едно дете и сме се справили и то сами в чужбина без ничия помощ - само от приятели. Моят ММ например беше полудял като забременях със сина ни и само се чудеше какво да измисли, къде да емигрираме. Тогава направо ми късаше сърцето, преобърна живота ми на всички посоки , но вярвам, че е било за добро. За диабета питах, защото на мен на 1вия час след обременяване ми излезе по-висока глюкозата и искат да ми правят 3 степенно обременяване , за да потвърдят. Плода не е голям, аз не съм качила много, чувствам се супер, но... Иначе ям много сладко, сега напълно съм го спряла докато не отида на коснултация при док в понеделник. А иначе в урината намериха ли ти глюкоза, кетони, протеин?

# 214
Благодаря ви Eliza и Inferiya. Моите контракции бяха много и начесто, цял ден, затова се притесних. Пих аз Но Шпа и магнезий през деня и поотминаха, нп вечерта почнаха отново. Пих още Но шпа и си легнах и сякаш се поуспокоиха нещата.
Не съм се натоварвала или стресирала нещо необичайно, но явно работата ми идва вповече и дори ежедневния стрес ми се отразява вече:( Остават и 3 седмици на работа, тр  да удържа някак, но мозъкът ми вече е на желе и не мога да се концентрирам нииикак:)) Не мога да повярвам, че остава толкова малко време вече..
защо ходите още на работа аз съм казала на мъжът ми детето ми е по важно от едната ми работа и няма да рискувам с тия болки в корема да ходя на работа и да стане някоя беля

Ако може без такива назидателни коментари, всеки сам си преценява кога да излезе в отпуск или болничен. Ако жената се чувства добре и няма проблеми с бременността защо да не работи? Бременни сме, не сме болни.

Ами защото имам ипотека и сметки и не искам детето ми да расте на улицата и няма кой да ме издържа. Ако вие можете да си позволите да не работите, браво на вас, но обстоятелствата при всеки са различни. И не сме тук да се нападаме все пак, а  де се подкрепяме, поне аз така си мислех...
бъдете здрава моят мъж работи ние сме на квартира но най хубавото предстои раждането на нашите прекрасни бебоци

# 215
Алексче , при мен има Maternity Assessment Unit, дето приема обаждания 24/7 и са ми казали да звъня там по спешност. При теб има ли го или някаква вариация? Другият вариант ще е да звъннеш на 111 и да говориш с дежурен лекар. За контракциите тук са ми казвали, ако спрат като смениш поза и не са много болезнени да не се тревожа, но ти знаеш, че те са доста лежарни. Моите дори намаляха, откакто влязох в 8ми месец, много се дразня и с дъщерята бях така. Скъсах се от контракции от 4ти до 8ми месец и после нищо. А що стълби катерех + си взех степер вкъщи и не подейства. Накрая ме индуцираха. Надявам се всичко да е ок и да е било кратко явление при теб Flowers Four Leaf Clover

За работата - всеки сам си преценява и здравословното, и финансовото състояние. На мен много ми се иска да можех да спра работа по-рано, да си почина и да си гнездя на спокойствие, но за съжаление не мога да си позволя. Ще намаля работата значително и ще си взема към 2 седмици отпуска покрай празниците, но през останалото време ще поработвам. Дано и малчо да е сговорчив и да не ме накара да сменя плановете драстично Smile

Аз пазарих тези дни – матрак, кошче за кола и само легълцето чакам да дойде сега. Също ни подариха още бебешки дрешки + играчка мече от тези, дето са с батерии и пускат бял шум. И аз съм от тези, дето всичко ще перат.
Микаса , хайде да свършва лошият късмет и вече само на спокойствие да се радваш с бебчето!
Петрова , аз май бях споменала предния път, гнездо ще взема, защото нямам място за легълце в дневната, а с гнездото ще ми е по-удобно да го разнасям нагоре-надолу по стълбите. И аз не знам каква е разликата между различните марки. Не ставаха ли до 6м или аз се бъркам нещо? За белия шум знам много родители, дето ползват приложения или Ю Тюб вместо играчките.

Тези дни ми беше много зле; отгоре на гаденето и повръщането получих здрав задух със световъртеж и 2 дни да са ми се събрали не повече от 2ч сън, защото не можех да дишам. Накрая се усетих, че може да е заради ниското желязо, което ми откриха преди 6 седмици (колко му е да е продължило да пада). Като видях акушерката последния път, каза, че щяла да говори с консултант дали да ми правят вливки. Никой не се обади и няма шанс аз да се свържа с тях, та си взех добавки и ги пия религиозно последните дни и определено се чувствам по-добре откъм дишане. Да не разправям обаче колко ми се засили гаденето от това желязо Astonished Нямам търпение да идва раждането вече!

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 00:04 от zlitova

# 216
Момичета,колко много сте изписали!

Микаса, много се радвам, че сте по-добре у дома, надявам се с идването на малкия човек лошото да остане далеч назад и нещата трайно да се подобрят!

Петрова, аз гнездо взех още преди всичко останало, според мен ще помогне да не пренасям травъл кошарата напред назад толкова често, а и изглежда много уютно..като знам аз колко уютно се чувствам като се сгуша в голямата възглавница за бременни.... като нищо и бебка да прилича на мен в това отношение Simple Smile

Алексче, при мен сега започнаха болезнени контракции, нерегулярни, но мн гадни. Тъкмо с влизането в осмия месец. Магнеротът ми го дадоха превантивно, но точно навреме явно, пия го 3*1. Отделно лекарят каза да се ограничи разходковремето  и да се лежи с вдигнати върху възглавници крака. Това последното много го препоръча за обръщане на бебчето.

Мисля, че го писах по-рано, но ще съм до началото на декември на работа. Малко се плаша какво ще правя като изляза в болничен и дали няма да започна да се филмирам много от раждането. В болницата в Сф,където ми правиха трансфера, все бях с лаптопа и нямах много време да мисля, това при мен работи най-добре явно. Иначе на работа мисля да се върна веднага щом мога, но на граждански договор и да работя на парче.

# 217
Много ви благодаря момичета за съветит . говорих с акушерката, каза ми че  Бракстън Хикс са нормални, нама значение колко начесто са стига да не са болезнени...

Zlitova, много си права, много са лежерни и всичко е'нормално'. Много гадно това с допълнителното гадене, дано поне си струва и желязото се нормализира при теб.

Inferiya, много ми хареса идеята за книжка като подарък от приятели.

На положителната страна , днес нещата са много по-добре, слава Богу, и почти никакви  контракции не усетих, така че много се надявам да е било моментно неразположение:)

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 01:01 от Alekscheee

# 218
Алексче , при мен има Maternity Assessment Unit, дето приема обаждания 24/7 и са ми казали да звъня там по спешност. При теб има ли го или някаква вариация? Другият вариант ще е да звъннеш на 111 и да говориш с дежурен лекар. За контракциите тук са ми казвали, ако спрат като смениш поза и не са много болезнени да не се тревожа, но ти знаеш, че те са доста лежарни. Моите дори намаляха, откакто влязох в 8ми месец, много се дразня и с дъщерята бях така. Скъсах се от контракции от 4ти до 8ми месец и после нищо. А що стълби катерех + си взех степер вкъщи и не подейства. Накрая ме индуцираха. Надявам се всичко да е ок и да е било кратко явление при теб Flowers Four Leaf Clover

За работата - всеки сам си преценява и здравословното, и финансовото състояние. На мен много ми се иска да можех да спра работа по-рано, да си почина и да си гнездя на спокойствие, но за съжаление не мога да си позволя. Ще намаля работата значително и ще си взема към 2 седмици отпуска покрай празниците, но през останалото време ще поработвам. Дано и малчо да е сговорчив и да не ме накара да сменя плановете драстично Smile

Аз пазарих тези дни – матрак, кошче за кола и само легълцето чакам да дойде сега. Също ни подариха още бебешки дрешки + играчка мече от тези, дето са с батерии и пускат бял шум. И аз съм от тези, дето всичко ще перат.
Микаса , хайде да свършва лошият късмет и вече само на спокойствие да се радваш с бебчето!
Петрова , аз май бях споменала предния път, гнездо ще взема, защото нямам място за легълце в дневната, а с гнездото ще ми е по-удобно да го разнасям нагоре-надолу по стълбите. И аз не знам каква е разликата между различните марки. Не ставаха ли до 6м или аз се бъркам нещо? За белия шум знам много родители, дето ползват приложения или Ю Тюб вместо играчките.

Тези дни ми беше много зле; отгоре на гаденето и повръщането получих здрав задух със световъртеж и 2 дни да са ми се събрали не повече от 2ч сън, защото не можех да дишам. Накрая се усетих, че може да е заради ниското желязо, което ми откриха преди 6 седмици (колко му е да е продължило да пада). Като видях акушерката последния път, каза, че щяла да говори с консултант дали да ми правят вливки. Никой не се обади и няма шанс аз да се свържа с тях, та си взех добавки и ги пия религиозно последните дни и определено се чувствам по-добре откъм дишане. Да не разправям обаче колко ми се засили гаденето от това желязо Astonished Нямам търпение да идва раждането вече!

За желязото може да пробваш да си правиш плодово-зеленчукови смутита. Аз си смесвам - ябълка, портокал, морков, спанк, цвекло и малко джинджифил. Много добре ми действа, но си е занимавка. Много е добро на вкус, цвеклото и спанака почти не се усещат.

Преди две вечери и аз имах леки болки, ниско долу, като преди цикъл, но след като полежах и преминаха. Акушерката ми каза, че са Бракстън-Хикс. Аз съм по-напрегната напоследък, ядосвам се за глупости и мисля, че се появиха от това, а не толкова от активността ми.

Бях решила да взимам гнездо на Cocoonababy, обаче се отказах. Ще си направя гнездо от възглавницата за бременни, която така и не ползвам. Гледах едни клипчета и с навиване на хавлия, китайците какво ли не измислят. Grinning

Микса оправяй се бързо!

# 219
Излязоха резултатите и алелуя! докарала съм го до долна граница на хемоглобин и хематокрит след 2 месеца тъпчене с желязо и 3 месеца в дефицит Grinning Еритроцитите още са ниски, ама няма как. Другото е що-годе в норма, не се оплаквам. TSH е скочило малко на 2,8, но не би трябвало да е чак такъв проблем. Другата седмица съм на изследвания за мутациите, стискам си палци да не ми вдигнат дозата, че тъкмо ми докараха инжекцийки от Турция Grinning

# 220

За желязото може да пробваш да си правиш плодово-зеленчукови смутита. Аз си смесвам - ябълка, портокал, морков, спанк, цвекло и малко джинджифил. Много добре ми действа, но си е занимавка. Много е добро на вкус, цвеклото и спанака почти не се усещат.

Мери Ди, благодаря за рецептата, ще я пробвам, дано ми понесе!

Инферия, браво за желязото и късмет на изследванията за мутации!

# 221
Тези дни Влизам в осмия месец и исках да попитам как се справяте с болките в гърдите моите са много болезнени и гърди и зърна и едвам се търпи

# 222
Уви, както с всички останали болки - чакаш да родиш Simple Smile гледаш да не ти притиска сутиена или там, каквото носиш, без банели, по възможност с меки чашки и това е, не можеш да направиш друго. Ако много се подуят - студен компрес, но не е гаранция за успех.

Злитова, само да не се стреснеш от цвета след смутито, че аз всеки път си казвам, че знам, че ще пишкам розово, ама се случва да забравя и да изпадна в шок (включително два дни след теста...). Сигурно знаеш, де, ама не пречи да подсетя Joy

# 223

Злитова, само да не се стреснеш от цвета след смутито, че аз всеки път си казвам, че знам, че ще пишкам розово, ама се случва да забравя и да изпадна в шок (включително два дни след теста...). Сигурно знаеш, де, ама не пречи да подсетя Joy
Ох, да, забравих за розовия ефект. Grinning

viara1912 За гърдите - студено помага и нося сутиени с триъгълни чашки. Запасих се с няколко памучни от H&M. Много са ми удобни.

# 224
Inferiya, честито за резултатите! Долната граница никак не е зле предвид, че вече сме в доста напреднала бременност. Ако можеш поне така да ги поддържаш до края ще е супер. И моята урина излезе, слава Богу всичко е отрицателно. Бях се притеснила дали няма да имам захар в урината, че нали ме водят с гестационен диабет под въпрос, още не съм правила разширеното обременяване. Но липсата на захар ме поуспокои за сега. Пък и диетата си оказва влияние.
Тези дни не мога да спя, наспивам се в 4ч и край. Или пък другата крайност - заспивам на сутринта. Егати ужаса, а ако сега не почиваме после няма да има спане. Вие мислили ли сте как ще процедирате нощем с бебситата? Аз мисля да му изграждам график , както със синиът ми - баня/тоалет и вечерно мляко в 21ч. После слагам да спи, загасям лампи и лягам и аз. В 12ч когато е време за следващото хранене карам ММ да носи шишето или аз кърмя (според това имам ли нямам ли кърма). ММ стои винаги до 12ч така,че няма да е проблем да ме събуди. От 12ч до 6ч мисля да правя пауза. Така супер бързо изградих режим на баткото и от 2рия месец спеше по цели нощи.

Общи условия

Активация на акаунт