Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 32 508
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Писането с главни букви в интернет е крещене. С многото удивителни, още по-силно.
Това неписан закон ли е ? 😁 Както и да е, написах го с главни букви, за да го видят по-хубаво, но щом сте решили, че е крещене - ок!!!!!!!!!

# 151
За интернет е правило.

# 152
И не съм го написала към вас, а към момичетата, които писаха след поста ви. Просто споделих вашето мнение, защото е с линка към новата тема. Simple Smile

Честно казано, нищо не разбрах от обясненията. Simple Smile Никой не е коментирал нищо, свързано с въпросната тема, след моя пост, а потребителката, която упътих, отдавна си публикува питането на правилното място.
За крещенето - вече са дали пояснения.

# 153
И не съм го написала към вас, а към момичетата, които писаха след поста ви. Просто споделих вашето мнение, защото е с линка към новата тема. Simple Smile

Честно казано, нищо не разбрах от обясненията. Simple Smile Никой не е коментирал нищо, свързано с въпросната тема, след моя пост, а потребителката, която упътих, отдавна си публикува питането на правилното място.
За крещенето - вече са дали пояснения.
Ами току що разбрах, че това не е пренасочване към нова тема, а сте упътили някой от питащите в съвсем друга тема, свързана с въпроса му. Грешката е моя. Simple Smile Извинявам се!

# 154
Здравейте! Искам да попитам дали е възможно преминаването от желязодефицитна анемия в друг вид анемия? И възможно ли е хематолог да не го забележи това? Причината поради която питам е че винаги съм била с желязодефицитна анемия, но след прием на Тотема лятото кръвните показатели влязоха в норма и дори са по-близки към горна граница (хемоглобин, MCV и др.), но феритина си е 5.2, а желязото в момента е на 21 (обясни ми че това е моментното желязо което ще се натрупа като феритин, т.е.си ми било ниско желязото и се налага приема на допълнително желязо). А витамин б12 от 225 стана 115,така че ще приемам и б12. Притеснява ме кръвните показатели да не се покачват още като започна отново приема на желязо? И да не се превърне в мегалобластна анемия? Възможно ли е това?

# 155
Бърз въпрос - колко капки Вентолин за инхалация на 7 годишно дете (20 кг)?
Не съм го давала от миналата година и забравих, мисля, че бяха 7 или 8?

# 156
Някой да е слагал на клатещ зъб фибро влакно и дали е ефикасен метод?

# 157
Мили момичета, имам малко по-високи Mo% (моноцити) -11.2   % при норма 1.0 - 11.0, а Mo# (моноцити) са в норма. Какво би значило това? Благодаря ви за отговор.

# 158
Споделям и една новина, в случай че представлява интерес за някого - в "Genica" са започнали да правят и стандартни клинични изследвания, наред с генетичните. Simple Smile
Все пак, аз може би ще си остана лоялна на "Bodimed".

# 159
При такова несъществено отклонение не бих ги мислила, emma1.

# 160
При такова несъществено отклонение не бих ги мислила, emma1.
DeVa®, благодаря ти много, защото в нета не пишат, какво отклонение носи риск, а само чета страшни работи относно завишените моноцити. А при лекаря съм чак в петък.

# 161
Моите бяха ниски, после над нормата, в един момент се оправиха сами. Не съм имала някакви проблеми. Ако другите показатели са ти ОК, мисля, че не е тревожно.

# 162
Един път, когато на детето ми му излязоха повишени моноцити, ЛЛ ни прати за изследване за мононуклеоза. Беше отрицателно и като я питах какво значи всичко това, тя отговори - просто вирус. Беше болен тогава, разбира се, оправи се много бързо.
Не смятам, че при такова малко отклонение и то само в един от показателите е притеснително, ако нещо си болна - вероятно е от това, то в момента яко се въртят всякакви вируси.
Да се отбележа и аз с някакъв пореден, днес ме заболя гърлото, вече почна вездесъщата ми задна хрема, аман вече…

# 163
Винаги съм била с ниско кръвно налягане. В понеделник ЛЛ го измери 130/85, каза, че с годините се повишава и е на границите. От известно време имам главоболие или изтръпване на задната част на главата, назначи ми лечение за невралгия, но няма промяна вече трети ден. Да се насочвам ли към кардиолог? Записах си час при невролог, но е чак на 13.12..

# 164
Според мен това си е високо кръвно и бих отишла на кардиолог.

Общи условия

Активация на акаунт