Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 32 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Препоръчайте спрей за гърло...писна ми през месец АБ за ангина Neutral Face Знам, че не винаги може да се избегне, ама ...

Аз съм доволна от Тантум верде както и от спрея с невен и прополис. Чай от  корен от джинджифил най ми помага.

# 181
Здравейте!

За 2 месеца боледувам 4 път, под боледувам имам предвид леко запушен нос, леко зачервено и болно гърло и температура максимум до 37,3 / 37,4 - като положението е, нито си здрав, нито си болен.

ЛЛ ме лекува със стандартните неща, помагат, но след 15 - 20 дни пак наново.

Последния път ме боля ухото и бях на УНГ, като ми каза, че имам стеснена носна преграда и ще ми прави проблеми, като по-чести запушвания и хреми. Отделно ми каза и - хроничен фарингит. Нямаше нищо притеснително. Изписа различни лекарства от ЛЛ, помогнаха, но от няколко дни отново симптомите са налице.

Какво препоръчвате да се направи, явно има нещо недоизлекувано, да се пусне гърлен или носен секрет, знам ли, нещо по-силно за вдигане на имунитет да се приема ( очевидно е намалял ), приемам всякакви съвети и предложения.

Благодаря! Хубава вечер!

# 182
Здравейте!

За 2 месеца боледувам 4 път, под боледувам имам предвид леко запушен нос, леко зачервено и болно гърло и температура максимум до 37,3 / 37,4 - като положението е, нито си здрав, нито си болен.

ЛЛ ме лекува със стандартните неща, помагат, но след 15 - 20 дни пак наново.

Последния път ме боля ухото и бях на УНГ, като ми каза, че имам стеснена носна преграда и ще ми прави проблеми, като по-чести запушвания и хреми. Отделно ми каза и - хроничен фарингит. Нямаше нищо притеснително. Изписа различни лекарства от ЛЛ, помогнаха, но от няколко дни отново симптомите са налице.

Какво препоръчвате да се направи, явно има нещо недоизлекувано, да се пусне гърлен или носен секрет, знам ли, нещо по-силно за вдигане на имунитет да се приема ( очевидно е намалял ), приемам всякакви съвети и предложения.

Благодаря! Хубава вечер!
Това е алергия и трябва да се обърнеш в Алергичен център в Александровска болница. Там са много добри специалисти и ще те излекуват. Разполагат с много тестове и прочее....

# 183
  • пустинята Гоби
Алергия с температура има ли? Сега сезона е такъв, пълно е с вируси.

# 184
Точно в Александровака болница, която има много добри специалисти, много тестове и прочее, ме диагностицираха с алергия, пък всички тестове, които ми направиха, бяха отрицателни. Но това не е от значение за доктора, имам алергия. Не ги препоръчвам определено.

# 185
Никога не съм мислила, че имам алергия. Това ли са симптомите? Как се диагностицира и лекува?

# 186
Алергия с температура има ли? Сега сезона е такъв, пълно е с вируси.
Алергията се съпровожда не е само с температура, а някой път дори с пневмония... На снимката се вижда, че пневмонията е на алергична основа по рисунка там...
Minnie.Mouse, тестовете показаха, че няма алергия, а диагностицираха с алергия.... Случва се и това. Не знам, колко теста и какво точно си платила... Аз бях там отдавна, когато 1 проба струваше 1.50 лв. и не включиха дървесина и мухал в саксиите на стайните цветя.... После се изясни, че алергията е на дървесина във вилата... Но това са подробности. Трайно и повтарящото се състояние на настинка може да бъде само алергия.

# 187
Трайно и повтарящо се такова боледуване може да не е алергия, а просто отслабена имунна система.
Аз съм като теб, nat92, само че при мен е вече няколко години.
Освен, че имам отслабена имунна система (което е доказано със специални имунологични изследвания) съм с изкривена носна преграда от дете (може би в резултат на едно счупване на носа, когато бях на 5 г.), а освен това имам стафилококово носителство в носа, което допълнително усложнява проблема. Хроничен фарингит и аз имам - не знам вече на какво се дължи, дали е от ГЕРБ, който имам от години, от дългогодишното ми пушене или от многото боледувания…
Това, което те съветвам да направиш е задължително носен и гърлен секрет, една недоизлекувана инфекция там при най-малкия сблъсък с някой риновирус, каквито има в момента се обостря.
Другото е да видиш нещо за стимулиране на имунната система, за да боледуваш толкова често, явно нещо те е сринало. Има много варианти, аз понеже съм с доста дълга история на тези стафилококови инфекции ходя и на имунолог и през годините сме пробвали различни варианти.
Ако не искаш нещо по-тежко, можеш да пробваш поне с витамини - сега в този сезон всички сме с дефицит на Вит. Д и е добре да се приема превантивно, другите неща в протокола ми за имунотерапия бяха Вит. C, коензим Q10 и антиоксиданти. Цинкът също е в пряка връзка с имунната система. Т.е. вземи си витамини и минерали, които да допълват един добър хранителен режим.
А ако решеш да направиш консултация с имунолог - пиши ми, ще ти пратя координатите на моя, наистина е много добър.

# 188
Момичета, много ви благодаря за отговорите!

Честно казано, като заговорихте за алергии, се сетих, че част от повтарящите хреми бяха в период, след като взех друга служебна кола, която принципно използва мой колега и много ме дразнеше неговият ароматизатор, не знам дали е възможно да е и от това.

Mila1331, благодаря ти, ще съм много благодарна, може и на лично, да ми споделиш координатите на твоя лекар и какви имунологични изследвания си правила, а ако приемаш някакви витамини, от които си доволна, ще съм благодарна на мнения и препоръки! Simple Smile А казвали ли са ти, че тази стеснена преграда може да помага да повече хреми и подобни състояния?

# 189
  • София
Препоръчайте спрей за гърло...писна ми през месец АБ за ангина Neutral Face Знам, че не винаги може да се избегне, ама ...
Пробвайте Стрептококцинум 15CH (оранжевите хомеопатични гранулки).5 зрънца под езика правят чудеса за гърло.У дома винаги имаме за гърло.От както ни ги изписаха първия път останахме много доволни.

# 190
Minnie.Mouse, тестовете показаха, че няма алергия, а диагностицираха с алергия.... Случва се и това. Не знам, колко теста и какво точно си платила... Аз бях там отдавна, когато 1 проба струваше 1.50 лв. и не включиха дървесина и мухал в саксиите на стайните цветя.... После се изясни, че алергията е на дървесина във вилата... Но това са подробности. Трайно и повтарящото се състояние на настинка може да бъде само алергия.
Доообре, убеди ме че са добри в Александровска. Само че, след като отстраних материала, за който казаха, че съм алергична, реакцията продължи да се изявява. Така че тук издиша теорията ти, че тестовете са отрицателни, но ти си алергичен. Не знам какво отношение има колко пари съм дала, но щом ти е важно, 200 лв. само за тестовете платих.

# 191
Minnie.Mouse, тестовете за времето бяха скъпи (пиша за обикновени хора), самото пътуване до София, ако си далече и лекарите питаха, към какво имаш допир, за да не дават излишни проби. Като нямаш вкъщи котка, защо да те тестират на нея? Някои правиха целия спектър проби и дори на храните.. И това съветвам на авторката да направи - на хранителна алергия. Трябва да се изключи всякаква алергия.

# 192
Ама за какво време говорим и за какви обикновени хора?! Това миналата година ми се случи. Не съм пътувала от далеч, в София съм. Ама не са ме и питали от къде идвам.

# 193
  • пустинята Гоби
Малко категорично се изказахте, че потребителката е с алергия. Все пак това е просто ваше предположение, да не говорим, че симптомите са само от два месеца. И да, тази година е страшно чудо от вируси. Аз бях болна от гнойна ангина, за сефте от десетилетия пих антибиотик за респираторен проблем. Преди това бях болна от друго и т.н. Потребителката да каже първо общува ли с много хора, ползва ли градски транспорт и изобщо изложена ли е на риск от прихващане на зарази?

# 194
🌹 Mimi Rose 🌹, тук споделяме мнения и "своите предположения". Точно това направих - изказах категорично предположението си. Ние диагнози не поставяме, не сме лекари, ни то някого ангажираме с мнението си и особено теб и Minnie.Mouse. Можете да пишете мненията си по въпроса на авторката, а не е по моя пост. Аз не ви питам за нищо.
Minnie.Mouse, ти си близо до София, а аз съм на 5 часа път до нея и бяхме там много такива и които са безработни и прочее....

Общи условия

Активация на акаунт