Френдзона

• 18 202
  • 725
  •   1
Отговори
# 45
Като се запознах с ММ, тъкмо излизах от 6 годишна връзка. Харесах ММ, привлече ме, но го пратих в "френдзоната" за една година, защото не исках да прескачам от връзка на връзка. Бяхме се изяснили и му го бях казала да не се надява и да бърза, защото може никога да не бъда готова. Той ми каза, че ще ме чака и така мина година. Всеки ден излизахме и се опознахме много добре, така освен партньори станахме и най-добри приятели

# 46
  • Столичанин ама не в повече :D
И пак стигаме до грешната самооценка, какво можем да предложим и какво можем да получим.
Точно грешна самооценка - не съм видяла никога във френдзона да са оставени млади, умни, красиви, образовани, с престижна професия и/или богати, това важи и за двата пола.
И всички изброени неща са субективни. Yum Но ако  някога се научиш да гледаш неповърхностните неща, може и да се изненадаш от резултата знае ли човек. Smiley
Цитат на:  link=topic=1494503.msg45489605#msg45489605 date=1666784675
Напоследък много мисля по този въпрос. Преди 3-4 години се запознах с човек чрез интернет, видяхме се, беше малко по-пълен от снимките, но много симпатичен, като лице, висок, много готин човек, над нещата, позитивен, усмихнат. На висок държавен пост, разведен с дете на година. Един такъв пухкав сладур, но при мисълта да правя секс с него ми се повръщаше физически. Възрастовата ни разлика е само 2 години. Напоследък мисля за него, на годините на които съм, над 30, вече искам стабилност и улегналост, не понасям мъже, които смятат, че жената трябва да им слугува, искам мен да ме носят на ръце и да не искат нищо в замяна. Това е единственият мъж, който би могъл да ми даде това, тъй като той не е от красивите, забелязвани мъже и реално никакви жени не са проявявали интерес към него след развода му. Лошото е обаче че аз съм била много красива и вървежна цял живот, до преди да проимам здравословни проблеми, които ме съсипаха, работех като модел, пътувах, срещах се с модели и някак си никога не съм била способна да изпитам физическо сексуално привличане към мъж, който не изглежда като модел, кожа, плочки,мускули,височина, усмивка, просто не съм способна да бъда привлечена от обикновено или грозновато момче, а за пълно да не говорим, искам от цялото си сърце, но изпитвам отвращение. Но такива красавци вече никога не биха ми обърнали внимание, защото аз не изглеждам така вече. Той все още ме харесва обаче, след години във френд зоната, тъй като съм най-привлекателното момиче, което някога му е обръщало внимание. Напоследък мисля, мога ли да направя компромис, през тези години излизахме като приятели от време на време, казах му че не желая отношения на този етап и наистина през тези години не съм имала никакви интимни отношения с абсолютно никой. Той тръгна на фитнес, диета, свали много кг..не е пълен вече, но все още не е привлекателен. Но най-болезненото е че аз го обожавам като човек! Не съм човек, който може да обича, винаги гледам себе си, но този човек го обичам и бих направила всичко да се чувства добре, въпреки че оригинално нкога не съм търсила да се влюбвам, търся човек, който да се грижи за мен емоционално, финансово и физически и да ни е леко на душата, а той е точно такъв, а такива няма много, да не кажа хич. Проблем е и детето, аз не понасям деца, той няма проблем с това, реално за него да бъде до мен постоянно, да си пътуваме, да си ходим по ресторанти, кино, театър, да си правим секс предполагам най-вече е перфектно. Канил ме е и да живея в тях, мисля че физическото привличане е много движеща сила, не мисля че ако бях пълна или непривлекателна той щеше да полага толкова усилия толкова години. Ако има някой, който е преодолял лиспа на физическо привличане ще се радвам да прочета истории. Гледам около себе си...една хубава жена няма с наистина красив мъж....как успяват да преодолеят физическо отвращение.
Защото бъркаш красотата с привличането, което са две съвсеем различни неща (като красотата също е дооста дооста субективно нещо), бях написал дъълъг пост с въпроси относно тотално объркания ти светоглед, но след като заболяванията, които са ти се случили не са го променили се отказах, защото е безмислено. Simple Smile
Как се преодолява физическо отвращение не знам, може би трябва да питаш популярните плеймейтки. Thinking

# 47
  • СИ

Дрмата би била същата като на тия от френдзоната, само че те не са били никога вървежни.

Някак си не схванах. Тая кака като е много вървежна, защо е сама? Този който я харесва има дете и така или иначе е по-напред от нея. Нищо, че в нейните очи не е вървежен. Нищо де... Котки има много. Все ще се намерят още една-две и за нея.       Wink

# 48
  • София
Не сме толкова повърхностни жените, че системно да се бъркаме в преценките си.

Дрмата би била същата като на тия от френдзоната, само че те не са били никога вървежни.

Някак си не схванах. Тая кака като е много вървежна, защо е сама? Този който я харесва има дете и така или иначе е по-напред от нея. Нищо, че в нейните очи не е вървежен. Нищо де... Котки има много. Все ще се намерят още една-две и за нея.       Wink
Както тези дни казах на един планински кристал - не висшите и постиженията плашат мъжете, а кофти характерчето.

# 49
Нека опита анонимната моделка. Привличането не е константна величина, понякога се появява, понякога изчезва. Освен това природата така ни е устроила, че с цел запазване на вида при липса на други опции започваме да харесваме наличните такива.
Дали ще се получи, дали ще е трайно, никой не може да каже, но поне няма да се чуди след време кво е щяло да стане.

# 50
Конче, в кое е по-напред? Понае*ал, направил дете, метнал го на майка му и сега загражда бившата манекенка. Защо бившата манекенка,
а не някоя бедна очилата библиотекарка?
Много добре знаеш, че за мъжете първо имането на дете не е баш същото, както за жените. И в брак, и без брак, и след раздяла/развод.
Второ, също би трябвало да знаеш, че жените пренебрегват визията в пъти по-често, ако решат, че човекът има потенциал за повече от секс - доколко се оказва вярно е доста съмнително - ето ти примера - дебел и непривлекателен, ама някоя се омъжила и родила от него и после се развел. На мъжете винаги първата ви оценка за някоя е визията, чак после мусака и евентуалното дете е съвсем на опашката.

# 51
  • СИ

... Канил ме е и да живея в тях, мисля че физическото привличане е много движеща сила, не мисля че ако бях пълна или непривлекателна той щеше да полага толкова усилия толкова години. ...

Още един въпрос. По какво съдиш, че си привлекателна?

# 52
Аз също в началото разбрах темата в смисъл на "от приятел - партньор" и в този вариант считам, че е абсолютно възможно и дори много добра основа за успешни отношения. Понякога човек влиза в живота ни в момент, когато нямаме очи за него, друг път е бил до нас от детството и има момент на преразглеждане на отношенията. Трети хора пък наистина коренно се променят (или откриват себе си, ако решим да погледнем и така) и изведнъж ни стават интересни.

За вариант "от резервната скамейка - в игра" също има някой и друг аргумент, хората се разминават понякога, някои по-рано достигат яснота по отношение на чувствата си, на други им трябва повече време. Освен това няма как да знае човек кой му се надява - на някои им личи, други само си мислят, че им личи.

Динамично нещо е животът, не бих избягвала някого само защото не мога да му отвърна в момента на чувствата, ако имаме други допирни точки - животът си тече. Въпрос на интегритет е да няма двусмиленост в отношението ми към такъв човек, но да отпиша някого кардинално - значи по никакъв начин не мога да общувам с него, френдзона е невъзможна в такива случаи изначало.

# 53
  • София
Анонимна, едва ли е толкова богат колкото си мислиш иначе макар и пухкав да го е налапала някоя все още супер красива и вървежна.
И като не харесваш деца, не се занимавай с мъже с деца.

Направи си профил в Тиндър и приключи с Мечо.

# 54
Може да се е раздел с бившата си по нейна вина, може да му е кръшнала с някой левент, щото нали той дебел.... Безсмислено е да се правят изводи на тази база, без да имаме друга информация.

# 55
  • София
Или някоя го е лапнала и вталила, което е по- вероятно от мнението на Анонимната, че се старае за нея Laughing

# 56
  • СИ
...
Второ, също би трябвало да знаеш, че жените пренебрегват визията в пъти по-често, ако решат, че човекът има потенциал за повече от секс - доколко се оказва вярно е доста съмнително - ето ти примера - дебел и непривлекателен, ама някоя се омъжила и родила от него и после се развел. На мъжете винаги първата ви оценка за някоя е визията, чак после мусака и евентуалното дете е съвсем на опашката.

Не схващам с какво те дразня? Какво означава "мъжете"? И какво означава "жените"? От какво се оплакваш? Повдигнала си тема за френдзоната, а нямаш такава.

# 57

... Канил ме е и да живея в тях, мисля че физическото привличане е много движеща сила, не мисля че ако бях пълна или непривлекателна той щеше да полага толкова усилия толкова години. ...

Още един въпрос. По какво съдиш, че си привлекателна?
По желанията на мъжете към мен и коментарите им относно визията ми. Ако не бях привлекателна и сексапилна нямаше толкова много мъже да са желаели връзки, още по-малко пък красиви. Не седя в огледалото да си се възхищавам, аз съм перфекционист, за мен истински красива е само Анджелина, след корекциите.
Жалкият ти опит да опишеш какво иска мистериозният красавец от поста ти ме разсмя, тъй като и на мен не ми трябва някой, който просто да краси пейзажа и който ще си бие шута при първия проблем. Нарциса те затапва достатъчно, върни се и осмисли нейните отговори, ако имаш капацитет за това.
Аз търся партньор, на когото мога да разчитам в добро и лошо. Лично съм гледала болен човек на легло и не само защото ми е бил партньор, а защото никога не бих изоставила човек в подобни положение. Работила съм в sanctuaries  за животни, помагала съм на бездомни, гледала съм и възрастни болни роднини на партньор. Никога не съм изневерявала и не бих, имам изключително висок морал, не използвам социални мрежи, не пиша и не комуникирам с мъже, когато съм във връзка, не поглеждам друг мъж на улицата дори, ако съм обвързана, рязко и грубо отбивам всякакъв опит за комуникация с мен от отсрещния пол щом със във връзка. Ако си пасваме като характери и знам, че човекът ще е до мен и му имам доверие никога не бих го сменила до края на живота си, нямам нужда от разнообразие. Колко мъже познаваш с тези качества? И колко от тях плюс това изглеждат добре, тренират, имат образование, интелект и т.н.? Сигурна съм че нито един.
И това че смяташ, че който има брак и дете е по-напред от някой друг показва липсата ти на опит. Няма как да ми липсва нещо, което не съм желала никога.
https://www.sowaldlaw.com/blog/2018/06/men-leave-women-during-si … -women-leave-men/
Колко мъже изоставят половинката при болест и колко жени?

# 58
  • СИ
Или някоя го е лапнала и вталила, което е по- вероятно от мнението на Анонимната, че се старае за нея Laughing

Анонимната манекенка казва, че е на висок държавен пост. Ако действително е така, може да сменя миските редовно и без да ги търси. Те сами ще ходят. Следователно, нито тя е толкова красива колкото се мисли, нито той е на толкова висок пост.      Smile

# 59
Анонимната, щом си мислиш за този мъж и само се чудиш как би повлиял сексът на отношенията ви - ами просто опитай. Няма как да се знае предварително и чуждият опит няма да помогне, защото е чужд. Я си представи, че се получи. А ако не се получи, ще си пак тук, където си и сега. Поне няма да се чудиш цял живот дали е можело да стане, а ще знаеш - стана или не стана.

Общи условия

Активация на акаунт