Френдзона

• 18 242
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
  • Далечният изток
Добре, след като са глупости, предполагам, че можете да дадете някакви примери за това, за което говорите...
Мога. Видях, че Горджи вече е писала.
При мен първо беше разминаване в интелектуалното развитие. Когато се запознахме, бях току-що завършила училище, на 18 години. След това завърших магистратура, докато той си остана на същото ниво. И не, проблемът не е в образованието или дипломите. Аз имах амбиции за развитие, за кариера, той това нямаше как да го разбере.
Докато взема дипломата, си намерих и започнах страхотна работа, а там пък ... не ми се навлиза в подробности, отново тотално разминаване. По това време се започна психическо насилие.
После дойде алкохолът. След това и физическо насилие.
Това накратко...
Кое според твоите възгледи е предвещавало подобно развитие?!

# 631
  • Агент под прикритие
Тоест, тази разлика в интелектуалното ниво (и развитие след това) я е нямало в началото и дори преди да се запознаете, така ли да разбирам?

# 632
  • Далечният изток
Казах, че не ми се навлиза в подробности, нито имам нужда от анализи, но да.

# 633
  • Paris, France
Скрит текст:

Мисля, че просто в днешно време и днешните условия е по-далновидно да си отглеждаш детето сама. За много жени живота сама с дете е по-лесен, приятен, евтин и смислен. Майка ми ми го е признавала, макар и тогава да не беше социално приемливо. На повечето жени не ни пука дали БНД ще остане с нас за да отглеждаме децата заедно, защото липсата му с нищо не ни негативизира.
Да, но на практика не се получава така, както ти мислиш. Има множество примери, при които децата на сами майки са в невъзможност да създадат връзки. И развиват много типични дефекти в социалното поведение, отделно момчетата и момичетата.

Малко материали по темата:
Are Modern Mothers Failing Their Daughters? ( Kevin Samuels )
https://www.youtube.com/watch?v=_vqvQen0h48

It’s Her Mother’s Fault? ( Kevin Samuels )
https://www.youtube.com/watch?v=Toip2JL6gEM

Are Mothers Are Making Daughter Angry? © ( Kevin Samuels )
https://www.youtube.com/watch?v=k5ws6tpEf40

Резюмирам с 2-3 думи (макар да има тонове разбивки и информация и трябва да се чуе цялостно):
Дъщерите на сами майки са възпитани да гледат на мъжете като предмети за полезност. Или са използвани за секс или за пари, но не и за близост, семейство, съвместност.
Оттам става затворен кръг и поколения сами майки възпитават сингъл жени, които не искат семейство и взаимност. Много често има и някакъв постоянен яд към мъжете, защото майката ги е хейтила през цялото време. Или най-малкото ги обявява за безполезни и, че може без тях.

Има и термин "sister daughters", където майката гледа на дъщерята като "другарче" и излиза с нея по женски. Като обикновено майката е по-инфантилна дори от дъщерята.

Навсякъде е пълно със синове и дъщери на разведени родители и вдовци, които имаме трайни връзки, семейства и отгледани деца, както и с хора, които са отгледани в прекрасни, заможни, сплотени семейства и някой ден се развеждат. При тях откъде идват проблемите?

Майка ми никога не е хейтила мъже, напротив 🤩. Имаше супер високи изисквания за образователен ценз, финанси, материално осигуряване и разнообразяване на живота, но мъже не хейтеше. Тя е расла с майка и баща, които и мене гледаха.

Дъщеря ми и синът ми не са единствените, които не щат връзки и деца. Половината им съученици казват същото, като повечето са отгледани в семейна среда, с двама родители. Изтъкват страх от болести, нежелание да се охарчват, намират гледането на дете за твърде скъпо, трудно и изморително и не искат конфликт, промяна на местоживеене, неудобство. Цялото им поколение е такова.

И моето поколение не искахме ранно обвързване, вложение в семейство, деца. Повечето ги имаме по инерция, след завършване на образование, пътуване, кариера, ипотека, хойкане и бройкане и често под натиск на родители.

Излизането по женски е норма в страни с полова сегрегация. В Япония, Индия, арабския свят жените излизат заедно, все още.

И пак, майките възпитавали. А къде са бащите?

И друго - след като повечето деца са изгледани от самотна майка - техният модел на животи социално поведение става норма. Тогава невъзможността да се създават връзки ще си е валидна за повечето хора и понеже никой няма да търси трайна връзка, проблем няма да има.

# 634
  • София
Ужасна переспектива за норма Simple Smile
И мислиш ли, че мъжете ще продължат да бъдат амбициозни, да стават лекари, летци, изпитатели, полицаи, пожарникари, да се лишават, образоват, да си рискуват живота, здравето и целостта на организма, в името на какво? Правителството да им взима 70% от изкараното в данъци (инкъм, ДДСта и всякакви други) и да го раздава на самите мами, а отрудените бачкатори да се прибират сами у дома.
И като започнат да се отказват, кой ще бъде водопроводчик, ел.техник по високоволтовите далекопроводи и трансформатори, пожарникар, полицай, войник? Жените? Аха, да. И един мармот ...
Дай им квота в бордовете на директорите, психология, НПО всичкология и в краен случай адвокатки.
Светът ще се срути.
И ще бъде погълнат от ... Китай. Дето си промотират про-семейната, про-мъжка за мъжете, про-женска за жените и про-детска за децата политика.

# 635
  • София
Разбира се, че ще продължат, за нас го правят Heart Eyes

# 636
  • София
Е, на списания ще се снимат с пожарникарска униформа и по плочки.
И до там. Simple Smile

# 637
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:

Мисля, че просто в днешно време и днешните условия е по-далновидно да си отглеждаш детето сама. За много жени живота сама с дете е по-лесен, приятен, евтин и смислен. Майка ми ми го е признавала, макар и тогава да не беше социално приемливо. На повечето жени не ни пука дали БНД ще остане с нас за да отглеждаме децата заедно, защото липсата му с нищо не ни негативизира.
Да, но на практика не се получава така, както ти мислиш. Има множество примери, при които децата на сами майки са в невъзможност да създадат връзки. И развиват много типични дефекти в социалното поведение, отделно момчетата и момичетата.

Малко материали по темата:
Are Modern Mothers Failing Their Daughters? ( Kevin Samuels )
https://www.youtube.com/watch?v=_vqvQen0h48

It’s Her Mother’s Fault? ( Kevin Samuels )
https://www.youtube.com/watch?v=Toip2JL6gEM

Are Mothers Are Making Daughter Angry? © ( Kevin Samuels )
https://www.youtube.com/watch?v=k5ws6tpEf40

Резюмирам с 2-3 думи (макар да има тонове разбивки и информация и трябва да се чуе цялостно):
Дъщерите на сами майки са възпитани да гледат на мъжете като предмети за полезност. Или са използвани за секс или за пари, но не и за близост, семейство, съвместност.
Оттам става затворен кръг и поколения сами майки възпитават сингъл жени, които не искат семейство и взаимност. Много често има и някакъв постоянен яд към мъжете, защото майката ги е хейтила през цялото време. Или най-малкото ги обявява за безполезни и, че може без тях.

Има и термин "sister daughters", където майката гледа на дъщерята като "другарче" и излиза с нея по женски. Като обикновено майката е по-инфантилна дори от дъщерята.

Навсякъде е пълно със синове и дъщери на разведени родители и вдовци, които имаме трайни връзки, семейства и отгледани деца, както и с хора, които са отгледани в прекрасни, заможни, сплотени семейства и някой ден се развеждат. При тях откъде идват проблемите?

Майка ми никога не е хейтила мъже, напротив 🤩. Имаше супер високи изисквания за образователен ценз, финанси, материално осигуряване и разнообразяване на живота, но мъже не хейтеше. Тя е расла с майка и баща, които и мене гледаха.

Дъщеря ми и синът ми не са единствените, които не щат връзки и деца. Половината им съученици казват същото, като повечето са отгледани в семейна среда, с двама родители. Изтъкват страх от болести, нежелание да се охарчват, намират гледането на дете за твърде скъпо, трудно и изморително и не искат конфликт, промяна на местоживеене, неудобство. Цялото им поколение е такова.

И моето поколение не искахме ранно обвързване, вложение в семейство, деца. Повечето ги имаме по инерция, след завършване на образование, пътуване, кариера, ипотека, хойкане и бройкане и често под натиск на родители.

Излизането по женски е норма в страни с полова сегрегация. В Япония, Индия, арабския свят жените излизат заедно, все още.

И пак, майките възпитавали. А къде са бащите?

И друго - след като повечето деца са изгледани от самотна майка - техният модел на животи социално поведение става норма. Тогава невъзможността да се създават връзки ще си е валидна за повечето хора и понеже никой няма да търси трайна връзка, проблем няма да има.
Невена относно твоите разсъждения и твоето поколение, имах едно приятелче  на мойта възраст с баща дипломат, мислиш ли, че разсъжденията ни са били еднакви, и всъщност чии разсъждения са се приближавали повече до нашето поколение? Simple Smile

# 638
  • Далечният изток
Тоест, тази разлика в интелектуалното ниво (и развитие след това) я е нямало в началото и дори преди да се запознаете, така ли да разбирам?

Казах, че не ми се навлиза в подробности, нито имам нужда от анализи, но да.

Сетих се за още някои неща.
В началото, млади хора все пак, и двамата бяхме по живота, компании, купони. Той беше по-ларж, аз винаги съм си правила сметката.
С годините аз станах още по-голям екстроверт, обичам събирания, обичам да пътувам, той не. От толкова много приятели, които имаше, предпочита да стои вкъщи, не му се ходи никъде, не му се харчи една стотинка за нищо. Единствената цел в живота му е да трупа пари.
Всички, които го познаваме от преди 30 години, не можем да повярваме как се промени в тоталната крайност.
Все пак, така е решил, така живее, мен не ме интересува, но вечно сме в скандали къде отивам, що отивам...

# 639
С какъвто се събереш такъв ставаш.
Развалила си човека, или вече не си правиш сметката правилно и някой трябва да избива.

# 640
  • Paris, France
Скрит текст:

Ужасна переспектива за норма Simple Smile
И мислиш ли, че мъжете ще продължат да бъдат амбициозни, да стават лекари, летци, изпитатели, полицаи, пожарникари, да се лишават, образоват, да си рискуват живота, здравето и целостта на организма, в името на какво? Правителството да им взима 70% от изкараното в данъци (инкъм, ДДСта и всякакви други) и да го раздава на самите мами, а отрудените бачкатори да се прибират сами у дома.
И като започнат да се отказват, кой ще бъде водопроводчик, ел.техник по високоволтовите далекопроводи и трансформатори, пожарникар, полицай, войник? Жените? Аха, да. И един мармот ...
Дай им квота в бордовете на директорите, психология, НПО всичкология и в краен случай адвокатки.
Светът ще се срути.
И ще бъде погълнат от ... Китай. Дето си промотират про-семейната, про-мъжка за мъжете, про-женска за жените и про-детска за децата политика.

Не мисля. Доста жени работят като полицаи, лекари, пожарникари, летци. На тях им е през оная какво правят мъжете. Отрудените бачкаторки без деца също се прибирахме с минус 70% от доходите ни, но като млади и през ум не ни минаваше да станем самотни майки и да бършем г*зове, лиги и сополи. Като имаме деца, освен тези 70%, заминават и още 25% по децата + нямаме време за нас. 

Хаха, Китай, където в момента имат по 1.3 деца, даже под 1 в някои райони, населението реално пада и повечето жени изискват от мъжете собствено жилище, добър доход, градски живот, за да се прежалят да родят 1 дете. Пълно е и там с childfree.

https://news.cgtn.com/news/3d3d674e35637a4d32457a6333566d54/index.html

Поради икономическото и жилищно състояние, все повече японци, китайци, сингапурци и корейци искат DINK - double income, no kids. В Европа това са го практикували минали поколения и в по-малка степен. 

https://www.nytimes.com/2021/06/01/world/asia/china-vasectomies.html

Про- детска политика Китай няма. Не е като в Европа и особено в България.

Невена относно твоите разсъждения и твоето поколение, имах едно приятелче  на мойта възраст с баща дипломат, мислиш ли, че разсъжденията ни са били еднакви, и всъщност чии разсъждения са се приближавали повече до нашето поколение? Simple Smile

Ако баща ти е бил космонавт, неговите.

Зависи, зависи. Зависи къде е живял, с кого е другарувал, ти къде си живял, с кого си общувал. Сложно е.

Абе, темата не беше ли за френдзоната?

# 641
  • София
Джеръми, на Невена поколението е твоето поколение.
Друго поколение е 25 г разлика Wink

# 642
  • Столичанин ама не в повече :D
Не Невена зависи от това, кой какви възможности е имал, защото малко са хората, които са имали възможност примерно да ходят в чужбините преди промените. И разсъжденията на поколението са тези на много по-голямата част от хората, а както казах по-голямата част от хората не са имали възможностите на тези в горното изречение. Simple Smile
Джеръми, на Невена поколението е твоето поколение.
Друго поколение е 25 г разлика Wink
Дообре Laughing

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 18:29 от jerami

# 643
Даваш ли си сметка, че ако се следва наистинс сляпото биологичната нужда, хептен мъжете няма да видите онова петбуквеното, дето почва с В, защото жените ще са лепнати всичките на милионерите?
Ми то точно милионерите са измислили и наложили моногамията. Да кажем - елитът, защото тогава не са брояли до милион.
Ако единият процент милионери на света окупират всички жени и си направят харем по 100 всеки, то 99 от 100 мъже няма да работят, а само ще пушат трева и ще пият бира по цял ден.
Един мъж, здрав и прав, изработва днес 10, а изяжда 1. За останалото се мъчи само за да има какво да занесе в къщи - ако има жена и деца там. Ако няма - ще работи колкото да изкара 1, и не можеш и с бой да го накараш да се напъне повече (затова например са премахнали и робовладелския строй - не от хуманност, а защото само с бой не можеш да накараш някой да се мотивира да бачка).
Просто цялото общество е много по-ефективно и продуктивно, когато мъжете има за кого да работят.
В Китай сега, понеже младите жени са кът (заради селективните аборти) има едно 10% ергени, за които няма да се намери булка - чисто математически. И съответно има голям % младежи, които изпадат от живота - ни им се учи, ни им се работи. И за кого ли?
https://www.nytimes.com/2021/07/03/world/asia/china-slackers-tangping.html
Даже и в Уикипедията има вече статия за този феномен, викат му танг пинг, или "лежане": https://en.wikipedia.org/wiki/Tang_ping

# 644
  • София
Абе, жените движим света Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт