Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 4)

• 20 428
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас / Славейков
За забелването правих няколко пъти по време на масажа,но като чета по-добре да не правя вече нищо.Да не стане някоя беля .Щях да питам педи за това и забравих.Но пък исках направление за ортопед на Митко каза ми след 4месец и то като запиша час първо Незнам дали ми се струва ,но май едното краче е някак си навътре стъпалото.Надявам се скоро да запиша час някъде ,ще разгледам  че информацията не ми е много актуална.За пъпките да не би да сте сменяли някъде прах за пране или нещо друго.Иначе и на мен ми прилича на шарка.Но само предположение.Днес отидох на АГ след цикъла.Мислех че ще се приключи ,но уви .Обясних че съм направила кръвоизлив.На монитора показа ,че имам киста -големичка беше.Сега 10дни примолут нор май се казваше ,после пак цикъл и пак при него.Прати ме да си правя изследвания пълна кръвна картина и за нещо друго .Сега чакам да излязат резултатите.Няма край вече това.

# 571
И моето бебе се дърпа като я храня, в кърмаческа стачка е, ОТНОВО 🤯 Мислех,че е период, който отшумява за няколко седмици, но при нас преди около месец имаше няколко такива дни и сега от два дена пак. Сложа ли я на гърда започва да се дърпа, да мрънка, пуска, захапва, омазва ни и двете, някакъв ужас е. Тази вечер я храних докато се разхождам,суче спокойно, само че хора, тя е 7.5 кг и ми скъсва ръцете и гърба 🤯 дано пак отшуми за няколко дни. И със съня е голям зор,днес няма дрямка над час. Уж според калкулаторите не е скок в растежа, но за мен си е точно това.
Пупелина, ако стъпалото наистина е навътре е добре да отидете на ортопед възможно най-скоро, напълно поправимо е, но колкото по-малко е бебето, толкова по-бързо се случват нещата. Ако искаш ми пиши на лично, доста съм запозната с темата.

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 20:07 от M.Angelovaaa

# 572
За забелването, ние го правим от както навърши месец, по малко и поливаме с вода,без дърпане, педиатърката каза, че почти е готов. Брат ми не са го забелвали и направо ми е останало травма, не можеше да пишка и го цепиха, бях пред кабинета, много плака, и слеь това пак не можеше да пишка, била съм дете и още го помня.

Сами пак не иска да яде, общо взето от месец е борба с храненето, дърпа се изпъва се назад, като струна и не иска да засуче, нито гърда, нито шише, нито кърма, нито ам.
Днес беше цял ден рев и не иска да засуче направо ме измъчи, страх ме е да не се обезводни. Пробвах всичко, само и само да го разсея и да засуче, но не става, то не беше, разнасяне из стаите, друсане, пеене, чак го облекох и изведох на терасата, да мъча там да го храня и нищо, в заспало състояние успях 4т грама. Пускам какво е изял  днес от снощи 23:30, като тогава изяде 70 мл.

Страх ме е да не се обезводни, звъннах на педиатърката, утре в 12:00 е на преглед. Според нея може да се разболява, защото аз бях с хрема....

Допълвам : миналия път като не се хранеха, се оказа анемия Confused

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 20:56 от Lizi:) :)

# 573
Момичета, по темата за ядене.
На 2м и половина е, 5кг. Яде по 9 -10 пъти за денонощие кърма. Прикачвам снима за последните 14 дни.
Правя следното като стане храня, яде около 50-60мл, преди да легне остатъка тоест на 2 пъти яде 100мл. Наведнъж много рядко яде по 100мл., това е максимумът.
Няма колики, просто си е така, не се филмирам. Каката изобщо не ядеше и що теми изчетох, какво ли не пробвах с промяна в шишета, топло или студено, само където ръченица не играех, за да изяде някой друг мл...
Лизи, Пандата помогна ли за запека?

# 574
Нямат запек, но мисля че по скоро
Фризовома помогна за запека, защото започнаха да акат преди пандата, колики си имат, дори повече от преди, сега свършвам втора опаковка панда и започвам пак с био гая, не виждам никакъв ефект от нея

Момичета, по темата за ядене.
На 2м и половина е, 5кг. Яде по 9 -10 пъти за денонощие кърма. Прикачвам снима за последните 14 дни.
Правя следното като стане храня, яде около 50-60мл, преди да легне остатъка тоест на 2 пъти яде 100мл. Наведнъж много рядко яде по 100мл., това е максимумът.
Няма колики, просто си е така, не се филмирам. Каката изобщо не ядеше и що теми изчетох, какво ли не пробвах с промяна в шишета, топло или студено, само където ръченица не играех, за да изяде някой друг мл...
Лизи, Пандата помогна ли за запека?

# 575
И моето не яде, ако изпие 100 мл съм щастлива, но е рядкост. И си е така от месеци. По едно време още по-малко ядеше. Иначе изглежда доволен, има бузки, гънки и мисля, че няма проблем.

# 576
Звъннах на педиатърката за обрива и изписа фенистил и дипрогента крем за по-големите пъпки. Каза, че и прилича на атипична екзема Sad следващият четвъртък ще сме на преглед. Мисля да се консултирам и с дерматолог.

Орехче, всяка вечер след тоалет също и ги почиствах с клечки за уши и олио. След смяна на памперс добре почиствах и с мокра кърпа. Чак започнах да се обвинявам, че съм прекалявала с това и са се слепили. Не знам. Нито педиатърката, нито гинеколога ми казаха от какво точно се получава. Сега я мажа с Бочко, за да не се слепват пак. Много приятно изненадана съм, че това ѝ изписа гинекологът. Съсобственик на частна болница, със страхотна практика и хиляда пациентки. Очевидно не е обременен от фирмите. Не че подценявам “Бочко”, но все пак Simple Smile

# 577
Мами, било е нещо временно, оправи се, есга пак си яде 150 през 4ч. Йеееее....

# 578
Едно съм научила от баткото, въпреки че беше бебе еднорог, и бебетата имат своите върхове и спадове и периоди които не съм могла да си обясня защо се случват.
Щом няма видими причини за болест го оставях да премине или поне да му дам няколко дни преди да вдигна педито на клона

# 579
Аз вече един месец се боря с това, че не иска да яде, просто вчера беше върха, изядени 400 мл от които е повърнал два пъти по много около 150 мл - 200 мл

Едно съм научила от баткото, въпреки че беше бебе еднорог, и бебетата имат своите върхове и спадове и периоди които не съм могла да си обясня защо се случват.
Щом няма видими причини за болест го оставях да премине или поне да му дам няколко дни преди да вдигна педито на клона

# 580
Събудих се, видях мъгла и се депресирах. 🤣 Отворих сайта на емаг, поръчах памперси, играчки 2-3, часовник за мен и вече съм по-добре.
Надявам се да се вдигне и да можем да излезем.

# 581
Аз вече един месец се боря с това, че не иска да яде, просто вчера беше върха, изядени 400 мл от които е повърнал два пъти по много около 150 мл - 200 мл

Лизи според мен трябва консултация с някой гастроентеролог. Може би няколко консултации с двама лекари. Вярно че всяко дете се храни индивидуално,но е хубаво лекар да прецени. С това повръщане не си е работа. Съдя по Пламена макар че тя има дни в които връща по малко,има дни в които е повече,но като цяло не е като на фонтан и е с постоянен апетит. Аз бях писала един път,но не видях да си коментирала. Обмисляш ли варианта за по ранно захранване заради рефлукса? Аз до 6 месец няма да чакам. Ще изчакам да направи 5 пълни и ще започна.
С това повръщане не се издържа въпреки,че не е като при вас,но всеки си решава.

Та вчера ни дойде столчето за кола от Raya Toys доста бързо стана,не съм очаквала на 13 го поръчах и вчера беше при нас. ММ го сложи в колата и даже го теставахме. Подаръците за гинеколога и сестрата дойдоха. Уникални са. Днес ще им ги занеса☺Монитор на баткото поръчах. На моя мъж брат му утре са ни на гости и им взехме по една гривничка златна за подарък,понеже те са от хората които много ни помогнаха за инвитрото. Бяхме 20 дена в София при инвитрото и отседнахме в тях. Не се мъкнахме по хотели и прочие.Смених си годежния пръстен вчера,че моя ми е малък и халките си сменихме,че и на двамата ни стискат. Нямаше вариант да се разперят🙄🥲 Абе черния петък си излезе на червен петък общо взето 🤣🤣но здраве да е.

# 582
Има намалени памперси в емаг. Не знам дали са на добра цена, но поръчах три кашона: https://www.emag.bg/peleni-pampers-premium-care-xxl-box-4-8-14-k … 511/pd/D5P63DBBM/

Еххх, а можех да си взема преса за коса с тези пари Joy

# 583
Има намалени памперси в емаг. Не знам дали са на добра цена, но поръчах три кашона: https://www.emag.bg/peleni-pampers-premium-care-xxl-box-4-8-14-k … 511/pd/D5P63DBBM/

Еххх, а можех да си взема преса за коса с тези пари Joy
Аз мисля да поръчам 4-ка,на бейби актив 2 кашона по 180 броя за 99.99лв☺

# 584
Аз май и памперси ще си изпратя не само мляко, като гледам. Тук 200бр Памперс 3ка (сини с картинки, незнам как се водят) са 20£... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт