Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 4)

• 20 634
  • 721
  •   1
Отговори
# 60
Едва ли е непонодимост, най вероятно си е рефлукс, ако яде лакомо, пробвай да я спираш за почивки, за да не изяжда всичко на веднъж, ако се оригва на почивките, още по добре.
Дръж я леко изправена след храна повечко време, аз храня по 20,30 мин и държа след това оше 20 мин, лошото е че не винаги имам тази възможност.
Мами,искам мнение…
Малката почна да връща доста,но не след всяко хранене и много рядко на фонтан..но на антирефлуксно мляко не ми се минава..
На Лактана био сме от няколко седмици дали е възможно вече да се е натрупало и това да е признак на непоносимост?😞
Пфф изобщо не ми се искампак да го сменяме с Нан или Аптамил…много съм доволна от Лактаната,ноо…не знам..това повръщане ме притеснява

# 61
Lizi една цигара няма да окаже никакво влияние на кърмата ти.

Nessa и аз не мисля, че е непоносимост ако не подействат съветите на Лизи пробвай да храниш по-по-малко по на често

Аз да ви се оплача Никола днес е спал 1 час супер кисел е, свекърва ме ще идва на гости тази вечер, съответно и аз съм супер кисела. Съответно не ми се получи нито десерта нито основното. Реших да излезнем на вън, за да може Ники да поспи в количката, пък и да разходя кучето. Не стига че забравих да си взема нещо връхно и сега ми е студено, ми и една лисица подгони Били ( кучето ни) . Той съответно както си е закачен за количката  тръгна да бяга и дръпна количката с него. Ники се стресна разпищя се, количката се наклони за малко да се обърне. Още треперя много гадно преживяване, обадих се и разказах на ММ  а той се скъса да се смее от което се напрегнах още повече. Най-тъпото е, че като ни идва свекървата и сестрата на ММ само аз говоря с тях , той си няма приказка с тях и трябва или да си мълчим или аз да се успокоя

# 62
Мами, вашите бебчета спят ли по корем?
Моето много обича да заспива върху мен или баща си и така аз нищо не мога да свърша вкъщи? От два дена го оставяме по корем върху възглавничка и си прави спокойни дрямки по 1 час ( естествено го наблюдаваме и сме в стаята). Дали е добра идея това, може ли това да му навреди някак?
Иначе през нощта си спи по гръб без проблеми.

# 63
И двете деца, обичат да спят върху мен, минават им коликите.
Яна като я сложа на леглото по корем заспива, а Сами започва да реве, хич не ми е ясно как ще тренираме да си вдигат главата. Confused
Избягвам да слагам Яна по корем на леглото, последния път я сложих върху възглавница, докато храня Сами до нея и в един момент като я погледнах беше забила главата във възглавницата, много се оплаших, белите стават за секунди,  пък не съм се отделяла от нея, явно се разсеях за секунда.. Иначе върху мен и в момента спят.

Мами, вашите бебчета спят ли по корем?
Моето много обича да заспива върху мен или баща си и така аз нищо не мога да свърша вкъщи? От два дена го оставяме по корем върху възглавничка и си прави спокойни дрямки по 1 час ( естествено го наблюдаваме и сме в стаята). Дали е добра идея това, може ли това да му навреди някак?
Иначе през нощта си спи по гръб без проблеми.

# 64
Михаела днес беше на ДК, биха й ваксината на 3 месеца, обаче е качила малко, 5кг е точно и 63см, за вдигането на главата също ми направиха забележка, но аз почти не я слагам по корем, защото по цял ден сме навън или е точно яла, абе все има нещо Simple Smile явно трябва да почна по-сериозно, но на нея не й харесва и плаче

# 65
И бебка обича да спи по корем, така определено е много по-спокойна (не мята с ръце) и през деня си позволявам да я оставя под наблюдение. Преди така я приспивах, по коремче върху мен, но откакто започна да си вдига врата,сложа ли я така в будно състояние, започва да се оглежда 😄 и я приспивам настрани. Иначе и тя не обичаше да тренираме вратлето, ревеше, но аз бях упорита, че много ме притесняваше. Слагах я всеки ден за по минута-две, докато се размрънка много. Слагах сгъната на руло хавлия под гърдите, за да помогна. Вече вдига вратлето, задържа го, оглежда се, но пак не и е любимо времето по коремче. По пет минути максимум издържа. Иначе върху мен или ММ може и цял ден да го вири 😄

# 66
  • Асеновград
Мами,искам мнение…
Малката почна да връща доста,но не след всяко хранене и много рядко на фонтан..но на антирефлуксно мляко не ми се минава..
На Лактана био сме от няколко седмици дали е възможно вече да се е натрупало и това да е признак на непоносимост?😞
Пфф изобщо не ми се искампак да го сменяме с Нан или Аптамил…много съм доволна от Лактаната,ноо…не знам..това повръщане ме притеснява
И ние бяхме така, много повръщаше от лактаната и останахме на фризолак вом, в началото го разхлаби малко, после се оправиха нещата и имаше един ден в който не беше акал, сложихме свещичка и от тогава всичко си е наред, само фризолак вом давам и си ака по два пъти на ден. Явно е трябвало да изтърпим 7-8 дни на него и всичко се подрежда. Сега изобщо не повръща, и съм много доволна. Беше ми писнало от лактаната, той направо се давеше, тя е много течна. А двете млека с различни шишета и биберони ги давах. С какво шише даваш ти Лактаната? Ако е прекалено голяма дупката или е някоя размер 2 или 3 от това повръща основно, но и млякото е много течно. Аз лактаната я давах с авент антиколик биберон размер 1! И пак повърщаше, но не на фонтан, той имаше тих рефлукс.

# 67
За една цигара не виждам проблем в кърмата, но е въпрос на  личен избор.
Моето дете не спи по корем , но съм чувала , че мн деца го правят.Ако е под наблюдение също не виждам проблем, аз дори без да спи ако е по корем съм до нея  , понеже се случва да не е на кеф/да няма сила и да забие нос.
Непоносимост към Лактана надали  ,или е преяло детето или има рефлукс, или още не му се е затворила тая клапа на хранопровода.Ако не повръща постоянно на фонтан, няма някакви слузи в акото вероятно всичко е наред.Поне така казват педиатри и по разнитв му там четива.А под" доволна съм от млякото" какво се има предвид...че ака редовно ли примерно? Щото и аз не исках да сменям млека постоянно и мн дълго я държах с Аптамил , от който имаше яко зелени и миризливи акита , не акаше редовно по над 30 часа , че и връщаше понякога, ама накрая и него го смених.И сега съм по- доволна.
ShukM свали сенника и я слагай в количката по корем замалко пак става.
диди кофти преживяване си имала с кучо и лисицата , но пък за нервността на детето аз все си мисля , че има връзка с настроението на майката , може така да те е усетило бебчето , че си нервна заради свеки.
Редактирам се
JoyJoy павловичата е супер , много ми допадна и на мен, ама малко скъпо ми идва.Смисъл при "нас" няма проблем и затова почнах по  - изгоден вариант , но е хубаво мазило определено .

# 68
Такива пари оставяме в бебешката борса като отидем,че хич не съм обърнала внимание колко и е цената.
Увеличили са цената на храната за рефлукс на Бебелан на 27.50лв  Sad. Отива  ни една кутия за два дена. Като сложиш и памперсите, вода, мокри кърпи закръглихме ги на около 150лв на седмица
Ще си направя устата при следващият месец да сменим храната да е пак на Бебелан, но да не е за рефлукс, вече не повръщат, ако правилно съм видяла обикновените са по 15-18лв  кутията...къде е 27,50лв

# 69
Мами,искам мнение…
И ние бяхме така, много повръщаше от лактаната и останахме на фризолак вом, в началото го разхлаби малко, после се оправиха нещата и имаше един ден в който не беше акал, сложихме свещичка и от тогава всичко си е наред, само фризолак вом давам и си ака по два пъти на ден. Явно е трябвало да изтърпим 7-8 дни на него и всичко се подрежда. Сега изобщо не повръща, и съм много доволна. Беше ми писнало от лактаната, той направо се давеше, тя е много течна. А двете млека с различни шишета и биберони ги давах. С какво шише даваш ти Лактаната? Ако е прекалено голяма дупката или е някоя размер 2 или 3 от това повръща основно, но и млякото е много течно. Аз лактаната я давах с авент антиколик биберон размер 1! И пак повърщаше, но не на фонтан, той имаше тих рефлукс.

Давам Лактана са биберон 3ка на Авент, не е от млякото това връщане.

# 70
JoyJoy и ние сме със същото мляко и точни тия дни се чудех дали ще повръща ако почна обикновения Бебелан или поне да ги смесвам.Сподели опит ако пробваш преди мен.
Иначе наскоро някой беше питал за хубави мокри кърпи.Аз много харесвам белия пакет Mama and baby на Лили 99 процента вода. Два лева струват и са супер мекички.

# 71
Орехче, нещо ме е страх на своя глава, въпреки че инстинкта ми казва, че няма смисъл вече да са на него, поотраснаха вече, дори и кърмата не повръщат, ако са яли спокойно бавно и имам възможност да ги държа 10-15 мин.
Във вторник мисля, че щем и дадат час и пак ще питам. Иначе млякото го харесвам. ММ каза, че дори му мирише на "истинско" мляко. Фризполака и на двамата не ни харесваше на вкус и мирис, децата го ядяха все пак.

# 72
  • Пловдив
И бебка обича да спи по корем, така определено е много по-спокойна (не мята с ръце) и през деня си позволявам да я оставя под наблюдение. Преди така я приспивах, по коремче върху мен, но откакто започна да си вдига врата,сложа ли я така в будно състояние, започва да се оглежда 😄 и я приспивам настрани. Иначе и тя не обичаше да тренираме вратлето, ревеше, но аз бях упорита, че много ме притесняваше. Слагах я всеки ден за по минута-две, докато се размрънка много. Слагах сгъната на руло хавлия под гърдите, за да помогна. Вече вдига вратлето, задържа го, оглежда се, но пак не и е любимо времето по коремче. По пет минути максимум издържа. Иначе върху мен или ММ може и цял ден да го вири 😄

Рядко се случва вече да заспи върху моите гърди или върху гърдите на баща си.
Сега от дневните дремки: две изкарва в количката, две в кошарата.
Аз постоянно я обръщам по корем (стига да не е яла преди това, чакам да минат поне 30-40 минути) и я обръщам. Изкарва 5-10 минути, зависи колко в изморена.
Под това време , разбирайте, и лежане по корем, смучене на ръчичка.
Не слагам и кърпа под гърдичките.. абе, спартански условия 😁
Една сутрин се обърна сама по гръбче и сега я дебна пак да го направи, но засега без успех 🙂

# 73
Михаела днес беше на ДК, биха й ваксината на 3 месеца, обаче е качила малко, 5кг е точно и 63см, за вдигането на главата също ми направиха забележка, но аз почти не я слагам по корем, защото по цял ден сме навън или е точно яла, абе все има нещо Simple Smile явно трябва да почна по-сериозно, но на нея не й харесва и плаче

Shuk в какво се изразяваше забележката? Изобщо ли не си задържа главичката?
Нашата педиатърка с голямата ме беше пратила на "тренировки", защото доколкото помня не се обръщаше и за главичката не помня вече дали я задържаше. Имаше ефект, но то и голяма част от " упражненията" трябваше в къщи да ги правя и сама.
Аз слагам една играчка светеща( едно малко еднорогче в много приятен лилав цвят) ( от каката го гепвам естествено 
  Smile ) и придържам леко с ръка гърдичките като й свивам и ръчичките под тях.

# 74
https://www.namama.bg/article/niknene-na-zabki/
За такива като мен които се вълнуват кога никнат зъбките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт