Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 4)

• 20 637
  • 721
  •   1
Отговори
# 75
Мойте са на два месеца и половина почти и не могат да си вдигат главите, я споделете какви други упражнения сте правили за вратлетата, освен да ги слагате по корем, Яна заспива, като я сложа по корем, а Сами се мъчи да  яде чаршафа

# 76
Мойте са на два месеца и половина почти и не могат да си вдигат главите, я споделете какви други упражнения сте правили за вратлетата, освен да ги слагате по корем, Яна заспива, като я сложа по корем, а Сами се мъчи да  яде чаршафа
Моето започна сам да я надига главичката, когато почнахме да му правим масажи на гръбчето, т.е всичко се случи за 2 дена.. преди това го оставях по корем бе успех и с рев накрая.

# 77
  • София
Аз не правя никакви упражнения на детето за главата, освен чат пат по корем. Слагам и една интерактивна възглавничка под гърдите понякога, за да и е по-удобно и интересно. Има на Фишър прайс, но нейната е наследство от батко и от Джъмбо за 15тина лева, ако не се лъжа.
Тя си държи главата сравнително стабилно и я върти на всички страни. Брат и на тези месеци беше по-голямо желе и за пореден път се убеждавам, че си е до дете.
За зъбите също. Баткото като беше бебе излизахме с една мацка, децата бяха с 8 дни разлика. На нейното момченце първото зъбче изби като беше на 4м, на моя син - на 6м.
Сега подозирам, че на малката ще е по-рано, доста са и подути венците, лигите са на килограм и много се успокоява като и държа гризалка и я дъвче.

# 78
Неизвестна добре, че ми напомни. Имам 2 такива възглавници, едната наследство от каката, а другата сега ни я подариха. Само дето аз нещо не я харесвах и с каката не съм я ползвала. И по корем забравям да слагам. Но тя си държи добре главата. На предната консултация на 2м докторката я проверява и даже я похвали, че и по корем си я върти.то онези двете големи диванета като и застанат от двете страни и я закачат как няма да си върти главата милото. Такива чупки прави от всякъде, че да успява да ги следи, че думи нямам.

# 79
И аз и бебка сме с настинка 😕 при мен снощи започна с ужасно повръщане, тя от тази сутрин е с кашлица и запушено носле 😕добре, че е ММ да поеме грижите и за двете ни, аз цял ден спя и чак сега успях сякаш да посъбера сили, той я облича, сменя,разхожда, пеят и ми я носи само за кърмене.

# 80
Всичко наистина е индивидуално. Пламена си държи главата изправена от навършването на месец. Утре прави три месеца и си я държи вече стабилно,като я върти на всички страни и да умалява след като я държи 5 минути без прекъсване изправена,но я клюмва за пет секунди и пак продължава. Вече няколко пъти се обръща от гръб по корем,като най-лесно и е да е на една страна и да се обърне по корем,въпреки дебелото и дупе. Опитва се и хваща играчки,но захвата и определено още не е добър. Голяма ревла днес не е спала цял ден. Просто съм убита! Излязохме на вън и спа 40 минути,като в нас има две дрямки по 30 минути за цял ден. Сега уж заспива и цял ден иска само да яде и на ръце,едяам я удържам.😢Правя се на клоун да и говоря,пеяи тя ту гука,мрънка,хленчи и вече нямам търпение да си сипя едно узо и да си отдъхна. Днес за първи път ми се прииска да запаля цигара,но съм си казала НЕ! Как издържат тези бебета без да спят?😳Как издържат да мрънкат по цял ден,имах чувството че този ден няма да свърши🙈
Тези от вас които ще правят коледна фотосесия от къде ще пазарите за бебоците?☺

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 20:28 от Милото

# 81
Поставям го по коремче по време на гимнастиката сутрин и като се сетя през деня. Сам трудно вдига глава, опитва детето но за сега гравитацията побеждава 🙃 аз поставям ръка под гърдичките му не толкова, за да му помогна колкото да направя отпускането по-плавно и безопасно. С баткото имахме такава ситуация, че се отпусна много рязко и той плака ама и аз доста се изплаших
Аз искам да попитам пускате ли музика на бебчетата не за приспиване а ей така за настроение. С баткото много си танцувахме, сега нещо не се сещам а когато се сетя ме мързи да стана.

# 82
  • Бургас / Славейков
Минавам  на бързичко.Днес бяхме на село.Димитър не искаше да спи ,и да яде Незнам какво му стана днес.Изкъпахме го малко по рано и заспа от раз след като яде вече повече ,дано спи добре и да е било само нещо моментно.Днес прави три месеца.

# 83
Аз изобщо не слагам малката по корем. Тя така или иначе нон стоп повръща, като е по корем става по-зле. И да се обръща не може. Започвам да се чудя малка ли е още или е забавена в това отношение. На 2 месеца е

# 84
  • Пловдив
Емир си кара с НАН от родилното.Мъжа ми си прави зъбите в Турция и реших да разгледам в Ебебек дали има такова мляко и колко струва.Ами Оптипро, 800 грама е 200 лири, аз направо махам последната нула и с всички цени се ориентирам така.За мен си е 20лв 🤷‍♀️ Тук е 33-4 и то от евтината аптека Гален.Взимаме от там  голяма разлика е.Там се води SMA, можете да проверите и вашите млека дали ги има и дали си заслужава.Има Аптамил, Хип и още доста.
Да не говорим и за цигарите, 30 лири, наполовина на нашите тук.И то цигари с бандерол, от магазин ги купуваме.Колкото и да е скъп Одрин поне за млякото и цигарите си заслужава, цените им са фиксирани.А и не е много далече от Пловдив.
Емир и той като лежи върху мен или баща си си вдига главата, оставим ли го на равно и край.Показвам му как да се подпира на ръчички обаче не ще.И ние не го слагаме редовно.по корем, то все е някакъв неподходящ момент.За обръщане пък изобщо още не си мечтая.Днес го завъртяхме и той се стресна, аз започвам да се напрягам и всичко приключва. 🙄
Цял ден ръката му е в устата, не иска да спи, мрънка, кара се.. 🤭

# 85
Пускам детски песни и им пея, като храня едното дете, а другото реве, така се успокояват, ама вече съм изперкала с тия детски песни, цял ден са ми в главата и си ги тънаникам, дори и да няма деца покрай мен Joy
Иначе им пускам https://youtu.be/Okv7EqOORcg , преди да заспят през деня , на Сами му помага и заспива като чуе мелодията, Яна не я отразява.

Аз искам да попитам пускате ли музика на бебчетата не за приспиване а ей така за настроение. С баткото много си танцувахме, сега нещо не се сещам а когато се сетя ме мързи да стана.

# 86
Момичета Пламена като е на една страна и се обръща по корем,ама да не си мислите че е хоп на секундата. Трябва и време,едно че е дебела и друго че не и е толкова лесно. Него прави всеки път. В смисъл а от по гръб по корем го в направила 3 пъти на кръст. Не се завърта постоянно,те първа се учи. Имам приложението на Бебо-УНИЦЕФ и там следя развитието по месеци,но все пак няма как всички деца да се развиват еднакво по дадена дата,месец или каквото и да е

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 08:05 от Милото

# 87
Обръщането си е трудна работа. Баткото започна да се върти на 11м, пречеше му шкембето и дупето, на 5м и половина започна да седи седнал и то стабилно, без да го подпирам. Ако се опитах да го подпра се местеше, сестра ми се смееше, че има голяма площ за седене. Проходи на 11м и половина. То всъщност започна да се върти и малко след това проходи, пълзеше и се изправяше по мебелите като замаян. Каката въпреки, че беше хилава и подвижна започна да се върти на 9м. Явно аз не мога да ги науча да се въртят. Сега тази ще я видим кога ще започне. Слагам на корем чат пат като се сетя. Те и другите двама толкова съм ги слагала. И гимнастика не правя. Масажа им е само докато ги намажа с крем след баня. Не съм забелязала да им се отразява на развитието. Въртенето изобщо не го коментирам. Докторката винаги е била доволна от развитието им, а за въртенето казваше, че могат, тя ги подпираше по определен начин и наистина се завъртаха с помощ. Това е кротко като баткото, но е подвижно, че и повече, като каката, чак ме е страх какво ме чака като почне да пълзи и да се изправя.

# 88
Отрази ли се смяната на времето на буденето на бебетата?
Никол си се събуди в 6 по ново му. Успях да я залъжа с бибата да дремне още малко, за да си я на храня в 7, както си ѝ е по режим.

# 89
Отрази ли се смяната на времето на буденето на бебетата?
Никол си се събуди в 6 по ново му. Успях да я залъжа с бибата да дремне още малко, за да си я на храня в 7, както си ѝ е по режим.
При нас даде отражение. Пламена се събуди по ново време 7:30,а по старому трябваше да е в 8:30 и да играе час. Играем си двете или с баща си играе,рита,гука,стои по корем,после и правим тоалет и в 10 яде. Днес абсурд да се получи!

Общи условия

Активация на акаунт