Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 4)

• 20 423
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
Размразена кърма може да се предложи веднъж и се хвърля, съхранена в хладилника може 2 пъти да се предложи. Аз бих я хвърлила.
Иначе прясно изцедена може до 4-5ч на стайна Т, аз ако затопля от хладилника държа до час на стайна и прибирам обратно ако не се изяде.

# 616
Бебо май се разкашля от снощи. Cry Не е много често, но се притеснявам. Не знам да го водим ли на преглед при дежурния лекар, да изчакаме ли... Каката и тя кашля, то тя донесе нещо вкъщи. Така се надявах първото разболяване да е по-натам, като попорасне дребчо, а то няма и 3 месеца и половина Sad

# 617
Барбалена,мой съвет е да го види доктор.
При бебенцата всичко се развива за часове и много бързо може да се влоши.
И при нас всичко с кашлица започна в петък,а в понеделник докторката вече каза че развива бронхиолит,пак че успяхме да стабилизираме нещата с антибиотик и се разминахме с болницата..беше с респираторният  вирус който сега върлува и има много болни
Уж казват че после ще има имунитет,сега като се стрща с вируси,ноо..ще видим..и аз не исках да давам антибиотик,но по-добре отколкото венозно лечение в болницата..
Купихме и инхалатор,мисля че и инхалациите много помогнаха

# 618
Оф, ММ каза да чакаме... Но утре се замислям за дежурния лекар да го види. При вас какви бяха симптомите? А защо за вирус са изписали антибиотик? Иначе да, много по-добре е отколкото в болница с детето, особено, ако е бебе. По-добре ли сте вече?

Докато пишех, пак се изкашля няколко пъти. Ще се побъркам от притеснение. Каката и тя кашля Cry

Болибон, при вас ли бебка с каката бяха болни? Как сте вече? Какво изписаха за бебето? Аз дадох витамин С и Осцилококцинум...

# 619
Да, мойте бяха болни. Каката е добре. Бебо накашля, обаче проблема е, че не знам дали кашля от хрема, от лиги или от рефлукс. Кашля обикновенно само след сън, изкарва храчка и приключва, но тя обикновенно след сън и яде. Започна доста да се лигави и още не се е научила да си гълта лигите, но и навън почти не текат, само виждам как и се пълни устата и се дави. Като спи не кашля. Обаче съм на кантар да я водя пак да я чуе докторката и. Няма никакви признаци на болно бебе. Изписа и Силвър скалър за носа, 1/2 витамин С, по веднъж на ден Шуслерова сол 3 и имунобор. Каката аз си я лекувах с Умкалор, Цинабсин и за носа фитоназал педиатрик и Силвър скалър. Започна в петък сутринта да кашля в неделя беше спряла. Но и двете не са имали Т.

# 620
Даа,забравих да уточня - открихме И стафилококи в нослето,което постоянно хъркаше,още от родилно.
Щяхме да поставяме ваксина,но отказаха като я чуха да хърка и ни изпратиха за секрет.
Някак си съвпадна всичко,защото на същата вечер тя започна да кашля,да отказва хранене и само да спи.Това бяха симптомите.
Пак добре че не поставихме и ваксината,щеше да стане еднаа…
Изчакахме понеделника и отидохме при докторката във Варна,при която си ходим месечно,като вече се беше влошила доста де,от кашлицата се давеше през нощта,постоянно скачах да я изправям..
Казаха ни че попринцип стафилококите не ги лекуват,ако няма симптоми но в случая тя вече имаше насложена вторична инфекция и беше тръгнало надолу към гърдите.Почнаха и едни гъъъсти сополи,в 3 през нощта пускахме прахосмукачката.
Вече е добре,две седмици я държа,след което пуснахме секрет нос и гърло,и пълна кръвна. Всичко излезе чисто и в норма.

# 621
Здравейте , момичета !
Тия ръкавички за количка и аз ги мисля ама все забравям да си купя.
Моето момиче малко преди да навърши 4м си откри краката , а днес на 4м и 3д почти сама се завъртя от гръб по корем.Накрая малко и помогнах , че неможа да си извади съвсем ръчичката.
Иначе ви споменах ,че по препоръка на гастрото трябва да почна захранване.Допитах се и до педиатърката, тя потвърди.Та от два дена малката яде купешко пюре от морков.Трябваше да е тиква ама съм дала погрешка моркова, хем го опитах "ммм каква вкусна тиква " 😀😀😀
Та вчера и беше малко странно и вадеше езика , но днес вече успя да си го хапне ,както трябва.
Аз от два дена давам Еспумизан само преди вечерното ядене и спе доста по - спокойно.Не се е запекла за сега , надявам се и да не се.Днес обаче през деня имаше доста газове , отдавам го , че е от пюрето и корема и не е свикнал още .
Анчо , доста зле звучи положението , бързо да се оправяш !

# 622
Болибон, вие сте екстра щом каката се оправя толкова бързо. При нас е болна от сряда и все още кашля много и е ужасно сополива. Малкия пък кашля, но не много често, нослето леко похърква, но няма сополи, не се дави, яде си, цоцка бибка, ъа не е запушен носът.

Неса, доста неприятно Sad Щом е имало изолирана бактерия, си трябва АБ. Мен ме притеснява, че днес на прегледа не му изписаха нищо. Продължаваме с Осцилококцинум, витамин Ц и физ.разтвор в нослето. Това са нещата, с които почнахме вчера, нищо ново не добавиха. Сега взех Коризалия бебе, но не знам дали може да давам паралелно с Осцилококцинума. Почнах да пиша преди 2 часа, и както тогава не му течеше носът, преди малко се появи бистър секрет Cry Каката се разболя за първи път на 10 месеца и то от розеола след море. А дребчо на няма и 3 месеца и половина и то с градински вирус Cry

# 623
И ние вкъщи всички сме болни. Каката кашля вече 3та седмица, таткото и той и аз започнах преди 3 дни като имах и температура. Поне се надявам малката да не прихване, но къде ти. Кашля, дави се. Тази сутрин направо имах чувството, че ще се задуши. Вчера бях с нея в спешното, викам да не стане нещо по-лошо. Изписаха и два вида капки за нос. Не знам колко ще помогнат, но се надявам силно да не прерасне в нещо повече. И при нея има бистър секрет от носа. Какъв е този вирус нямам представс, но всички са болни.
Анчо, да нямаш гнойна ангина? Кърмиш ли?

# 624
Много помага физиологичен разтвор в нослето и после с аспиратора,но не на уста,а с прахосмукачката
Отначало ги дърпахме на уста,но като започнахме с прахосмукачката и като видяхме какво нещо излиза…бяхме в шок,как изобщо е дишало това бебе..ужас

# 625
Барбалена, точно коризалия, вит Ц и осцилокцинум препоръча нашата докторка, каката като беше болна миналата седмица. Коризалия 2-3 пъти на ден, а другите по 1/2 сутрин и вечер. На Ники само леко и се разтече носа и с тези неща ги пресякохме бацилите.
Аз бих правила инхалации с физиологичен щом има и кашлица. Но аз веднага го включвам инхалатора щи мима кашлица.
На всички болни желая бързо оздравяване! 🤞

# 626
Пламена също като беше настинала и изписаха сиропче за гърлото(трябва да видя какво беше),понеже се опитваше в един вид да кашля,витамин С,Осцилокцинум,Инфлуназал и правихме инхалации по два пъти на ден с физиологичен разтвор. За седмица се оправи☺

# 627
Идвам да се оплача,бясна съм. На гости сме при моите родители и майка ми тотално прецака режима на малката 😡😡😡😡 бебе което заспива в 8 всяка вечер, максимум 8:30, едва го приспах ей сега след ЧАС И ПОЛОВИНА люшкане. Толкова време никога не съм я приспивала.. и то защото тя задряма в 7:10 още, беше готова,аз уж слязох да хапна, майка ми да седи до нея да я доприспи, само че е започнала приказки, песнички.. то детето се усмихвало,айде малко да го поразходи из стаите, то не му се спяло.. и ми вика 'и тя трудно заспива като теб", ами не, просто е превъзбудена. И съм изградила този режим, за да мога да обърна някакво внимание на себе си,мъжа си и домакинските работи като я приспя в 8. И аз вместо да се видя с тях час и половина приспивам бебе... И като казах тези неща, "ама виж как се радва детето", тя да не била кукла, щяла да заспи като и се доспи, аз съм я вземала по часовник и те не можели да и се радват и да си играят с нея 🤯 да се смея ли, да плача ли... Просто се убеждавам, че като нямаме помощ от баби всъщност сме големи късметлии.
Едит: като слушам майка ми стигам до извода, че аз като дете просто съм припадала от изтощение 😄😄

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 22:15 от M.Angelovaaa

# 628
  • София
Grinning Ох, извинявам се за реакцията. Аз нали съм и с батко почти на 5 и все още, ако му се прецака режима,  е отврат. И лафът “Като му се спи, да спи” и тн… дори от баща му го чувам и ми настръхват косите. Аз спя с двете деца в спалнята, че сме в малко жилище и се кърмим с номер 2. Хич не се усещат повечето възрастни с това превъзбуждане… и да ти кажа не става особено по-лесно с годините Simple Smile иии ако някой те излъже, че “Като е легнал/а по-късно, ще се събуди по-късно”. Това не работи при малки деца (явно до 5 годишни, за после не знам още). Децата си стават в подобни часове, таа даже и в повечето случаи, колкото по-късно легне баткото, толкова по-рано ми е ставал. Голямо гуш Simple Smile режим от 1-2 дена не се разваля, но прецаква теб и твоят режим,  а това е тегаво :/

# 629
Орехче колко изяде Ади като за първи/втори път. Дохрани ли след това с АМ? Морковчето запече ли я?
Аз се чудя първият път между тиква и морков.
Gro фарингит имам( не кърмя). Вече усещам леко подобрение. Просто е прекрасно да мога да пия отново вода и то на малки глътки Smile
Може ли повече информация относно вит.С. Какъв по- точно давате и по колко. На голямата като беше бебе не съм и знаела, че става да се дава.
Аз следя малкото, че това моето е заразно. За сега е добре, но...иначе тя вече беше болна преди около месец мисля. Кашляше много, но с мокра кашлица. На прегледът нищо не предписаха, дробовете бяха добре. Тя си се хранеше добре и все пак приема редовно топличко мляко и мисля това също помогна да се изчисти гърлото от секрета. Но нямаше нито сополки нито нищо. Само кашлица.
Еrinne това за късно лягане/ късно ставане и аз потвърждавам, че при нас ама изобщо не работи. Колкото и по- късно да си легне нашето голямото диване пак си става рано. Имам близка приятелка с осем деца. Те спъъът до 12ч. Като им е на гости с преспиване направо ми е жал за всички Satisfied .Винаги предварително питам сигурна ли е, че я иска на гости.

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 22:50 от ancho_82

Общи условия

Активация на акаунт