Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 4)

• 20 424
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Така както описваш горе-долу. Съвсем малко свалям надолу. Прикачвам снимка от интернет.. една идея по-малко свалям.
Правя го, защото ни го каза педиатърката, но от други знам, че вече не се забелва и въобще дори не се пипа. Следващия път като ходя ще попитам наново и ще споделя.
Скрит текст:
За забелването аз съм в пълно неведение. Първо момченце ми е. Дърпам кожичката, но то като че ли има само отворче колкото да пишка от там. Никаква розичка не виждам да се получава Joy. Мъжа не взема участие. Каза може да го обрежем, по-хигиенично биоо, но той самия не е обрязан. А иначе слушах един уролог който каза че най-лесно ставало на 6 или 7 месеца като в продължение на месец всеки ден се маже с кортикостероиден крем с цел изтъняване на кожичката и нещата се получавали. Та незнам. Ще питам следващия път лл, но до колкото знам рязкото забелване не е препоръчително.

# 601
Аз повече чурката му няма да я пипна! Още не ми е минало от личната какво му направи.. Кой я кара да пипа? В крайна сметка детето си е мое и аз решавам ще му я забелвам или не. Отделно да не говорим, че още му е зачервена и леко разранена, направо съм бясна!

# 602
Аз все пак поръчах и уред за приготвяне на пюрета от Емаг днес. Колко ще правя не знам,но имам желание. Естествено ще купувам и готови пюренца. За сега ще ми се размине покупката  за Нинджата,че бая се охарчихме с тия черни петъци и подаръци. Уж все няма да вземам нищо,но все ми излизат оферти и се изкушавам🤣 Какви пробиотици използвате за бебетата? И тези от вас които пият комбинирани витамини какви са те? Мисля да си вземе някакви,че нещо съм се занимарила,покрай грижите за децата. Днес си взех малко козметика,аз обичам да се клепам☺

# 603
Панда давам аз, второ дете оправя Simple Smile пия на Май протеин някакви женски витамини плюс витамин Д и омега отделно.
За пюретата, и аз бих давала готови, ама примерно второто ми дете тотално не близваше говори пюре, освен по-късно плодови, да кажем след годинката, голямо готвене беше, ползвах Авентския уред на пара, надявам се Михаела да яде купени, пък ако толкова имам свободно време извън трите деца и себе си нали, може и да сготвя някое Simple Smile

# 604
  • Бурса
Меджик, ако е само 1-2 пъти не е страшно, ако задържи така няколко дни или има кървави нишки или започне да е в този вид и тип разстройство в БГ минават децата към към ХА формула. Каката ми беше така.

Да ви се похваля, започнаха да ми пристигат пратките. 🤣
Който не си е поръчал ръкавици за количка, голям пропуск еналравил. Хора мега яко е, да ти е топличко на ръцете и да не се налага да наглузваш ръкавиците по 100 пъти. Та с 2 ръце препоръчвам. 🔝🔝🔝

Пусни един линк на тия ръкавички да се обзаведем и ние 😁

# 605
И аз давам Омни биотик, бързо му минаха коликите още преди да навърши хубаво 2 месеца, може и той да е дал значение затова.

# 606
Трябва да се пробва кой пробиотик действа добре на детето, аз от един месец давам омнибиотик панда, не виждам никакъв ефект, в момента им  е пика на коликите, имам още две прахчета и започвам биогая.

Аз никакви витамини не взимам.
Нямам време да се храня, а камо ли за витамини да мисля.

# 607
Лизи, слагай топличко на коремчетата. При нас това помага дори за изакване.

Ние сме на два месеца и половина и от три четири дни не може да спи през деня. Приспиваме се половин час, дремне за още толкова и после пак ококорва очички и гледа. Също така преди все в тавана гледаше, а сега е забил главата надолу и проучва настилките. Странни неща му се случват Joy

# 608
  • Велико Търново
Тъкмо успях да ви прочета. Вики много си разреди яденето, яде около 4 пъти на ден, като два от тях са АМ 150-180 мил, другите два пъти на гърда. Все си мисля че е малка още, но щом си пълни памперсите доволно и качва, гледам да не го мисля. От 02 ноември до онзи ден беше качила 500 гр, другия месец сме на консултация. Обаче на см много бавно дърпа щ, аз просто нямам търпение да стане 62 см, че да я слагам спокойно в раницата, сега е само при спешни случаи, вчера примерно се наложи, за да влезем в един мебелен магазин, в който ми беше много зор с количката. За сега си набелязахме мебели, повечето ще ги поръчаме още в понеделник, другите  а 1 декември, че тогава казаха ще има намаления в Jusk.

Днес до понеделник отиваме на вила с нашите кумци и техните две дечица, едното е на 2 месеца, другото на 3 години, до сега все бяхме само с 3 годишното, сега рязко се увеличиха 😂. Снощи направих списък какво да вземам, то направо ще изнеса къщата 😅 . Днеска вече трябва да си пусна и изследвания, че съм много несериозна.

Королева къде изчезна? Драсни някой ред ако четеш, да кажеш как сте.

# 609
Plamingo личи, че се вълнуваш покрай новото жилище. Хубаво е да създадеш дом.
Аз отивам след малко на спешният кабинет. От четири дни имам жестоки болки в гърлото - не минава и това е. Не мога да ям, да пия, да преглъщам. Подути са сливиците и ушите болят. За капак целият ми език е в кръв и отхрачвам с адски мъки кръв и гной. Хубаво се подредих.
Дано бебчето се размине с лека настинка.Нея по я мисля от себе си. Четох ако не се започне лечение може до три седмици да си преносител.
Magic, звъннах и обясних и нямаше тън- мън oт рода на елате във вторник в 9ч. 2026 Blush
Идвайте в Германия, не че е по- по най ама...

# 610
Значи днес минахме профилактичен преглед. Бебо е 69 см и тежи 6270 гр😁
Мило го нарекоха строен великан понеже е на 3 месеца и 10 дни.
Дадоха ми схема за захранване от 5 месец, ако някой го интересува може да кача снимка.
Инак всичко е ок само дето по коремче се извива леко в С и трябва да го коригирам за да се оправи и да увелича времето по корем до 1 час на ден
Може ли схема на захранване от 5мес? Не издържам вече с тези колики, нищо не помага...
Сега видях че са на немски, може ли на бг?

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 14:38 от MalkaPrashinka

# 611
Прашинке според моята от 5 до 7 м. се замества второто хранене с пюре на основа картоф, зеленчуци и месо.
Тоест ти в началото въвеждаш един вид зеленчук( първата седмица примерно) по твой избор ( тиква, морковче) и после(следващата седмица) правиш микс с картофче. И така накрая добавяш и месцето. Това да речем първият месец.
Вторият може да пробваш преди вечерното шише да дадеш каша.Плодовите пюрета някои ги дават за десерт на обяд/следобяд. Децата привикват с вкуса им и мисля има такива после отказват другото( понеже са сладки). Та там мисля всеки си преценя кога ще е плодово и кога зеленчуково меню.
Аз съм на антибиотик за десет дни, по три пъти на ден.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 15:23 от ancho_82

# 612
Момичета размразих кърма  към 10 тази сутрин, че водих баткото на тренировки и да не скандализирам децата да кърмя на гребната база но Ники спинка през цялото време после в къщи отказа за яде от шише и сега се чудя мога ли пак да му я предложа и колко време може да седи след размразяване. Вече е около 5 часа на вън

# 613
Дадоха ми схема за захранване от 5 месец, ако някой го интересува може да кача снимка.
Инак всичко е ок само дето по коремче се извива леко в С и трябва да го коригирам за да се оправи и да увелича времето по корем до 1 час на ден
Може ли схема на захранване от 5мес? Не издържам вече с тези колики, нищо не помага...

Не си мисли, че с захранването ще си решиш проблема с коликите. При мойте и двамата коликите се активираха отново като започнах захранването, а баткото почти не в имал колики преди това. Той имаше само с първите няколко храни, захранен е на 3м и половина. Каката имаше колики от всяко ново нещо много дълго време, тя е захранена на 5м. С нея навсякъде си ходех с хапченцата за колики, много хубава работа ми свършиха тогава. Сега пак се притеснявам, че ще има колики като започна захранване, а бебето сега не е имало колики или по точно в изключително редки случаи по малко.

# 614

Не си мисли, че с захранването ще си решиш проблема с коликите. При мойте и двамата коликите се активираха отново като започнах захранването, а баткото почти не в имал колики преди това. Той имаше само с първите няколко храни, захранен е на 3м и половина. Каката имаше колики от всяко ново нещо много дълго време, тя е захранена на 5м. С нея навсякъде си ходех с хапченцата за колики, много хубава работа ми свършиха тогава. Сега пак се притеснявам, че ще има колики като започна захранване, а бебето сега не е имало колики или по точно в изключително редки случаи по малко.
Ами с баткото коликите си спомням спряха когато започна да приема твърдо хапване. Да, един два дни е имало може би леко напрежение, но след това отминава и стомаха се настройва, а сега съм постоянно с този еспумизан! На всяко хранене! Ето, реших от 1 ден да го спра, днес направо ме разби от плач и мръщене, не иска да яде! Според мен със захранването нещата имат шанс / не казвам, че ще/ се нормализират.

Общи условия

Активация на акаунт