Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 4)

• 20 429
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
Ние имаме още седмица до навършване 4 месеца, сега сме 8.200кг и ползвам Памперс премиум 4. Много съм доволна от тях, но може би скоро с тези размери ще мина на 5ца...

# 586
Относно забелването:
Като се роди бебето ни казаха, че до 4 години не се забелва. А от един месец (по предназначение на педиатърката) съвсем леко свалям кожичката надолу, докато не се получи като розичка) и това е. Но забелване ни казаха да не правим.

# 587
Значи днес минахме профилактичен преглед. Бебо е 69 см и тежи 6270 гр😁
Мило го нарекоха строен великан понеже е на 3 месеца и 10 дни.
Дадоха ми схема за захранване от 5 месец, ако някой го интересува може да кача снимка.
Инак всичко е ок само дето по коремче се извива леко в С и трябва да го коригирам за да се оправи и да увелича времето по корем до 1 час на ден

# 588
  • Бурса
За забелването аз съм в пълно неведение. Първо момченце ми е. Дърпам кожичката, но то като че ли има само отворче колкото да пишка от там. Никаква розичка не виждам да се получава Joy. Мъжа не взема участие. Каза може да го обрежем, по-хигиенично биоо, но той самия не е обрязан. А иначе слушах един уролог който каза че най-лесно ставало на 6 или 7 месеца като в продължение на месец всеки ден се маже с кортикостероиден крем с цел изтъняване на кожичката и нещата се получавали. Та незнам. Ще питам следващия път лл, но до колкото знам рязкото забелване не е препоръчително.

# 589
Милото, читав гастроентеролог има чак в софия (250 км от нас) за тпва още не съм го завела.
Днес ходихме на педиатър, каза че качва килограми и не  я притеснява не храненето и повръщането, а това че не си държи още главата. Прати ни на ехография на Фонтанелата, като каза да не се притеснявам, бе очаква нищо да излезе, след ехографията ще ми даде направление за рехабилитация. Мен ми се иска и двамата да ги впдя на рехабилитация, не само единия, въпреки, че Яна си държи главата. Аз все нямам време, нито за масажи, нито за гимнастика, а и Сами като го обърна по корем реве, а на Яна и харесва.

# 590
Лизи и аз не се занимавам с гимнастика и масажи. И на двете големите не съм правила. Оставям ги да си ритат там и толкова. Масажа е да го намажа с мляко след баня, ако реша да го мажа, не бих го нарекла масаж изобщо. Има дни когато забравям и по корем да слагам или слагам веднъж. Баткото пък така пищеше, че почти не е седял по корем, но и трите са си държали добре главата от много малки. Във вторник бяхме на лекар, че малката кашля, каката я зарази и лекарката каза, че даже се държи като по голямо дете. Но то каката го прави лудо направо като си е вкъщи, грам не го оставя на спокойствие милото.

# 591
Faja аз искам схемата. Ех, този сладък малък великан ... Grinning
Мисля Орехче попита - ние май мислим от навършени пълни четири месеца да започнем захранването.

# 592
https://photos.app.goo.gl/g6uaPkeYAdiwvXFH6

Дано да съм го направила правилно, че сефте качвам снимка тук
Определено почвам да захранвам като навърши 4 месеца. Така ни зяпа като дъвчем нещо...като малко циганче 😆

# 593
  • Варна
Аз от 6 м мисля. Вече постоянно си лапа ръката. Сега отивам за 2 дни в Содия, замразила съм почти достатъчно кърма.. дано после да нямаме стачки. Чудя се дали почна регресията на съня - мега трудно заспива през деня, а вечер мята ръце, докато спи и сякаш е неспокойна.

# 594
Ти хубаво ама е на немски. Аз имам една много добре разработена от  Росман.

https://www.rossmann.de/medias/T66-BW-Babybrei-Erna-hrungsplan.j … =40&format=webply

Да извиняват момичетата заради немският.
Faja сама ли ще ги правиш?

# 595
Божидар днес става на 4 месеца. Но все още не съм направила снимка и не съм мислила и каква. Бяхме на фотосесия сутринта, много време му се събра будуване. След като приключихме решихме да се разходим, защото ще спи повече ДА БЕ ДА... 20мин и се разпищя пяк по центъра. Загубих желание, прибрахме се. В 13:30 заспа два пъти примръка и трябваше да отидем да го успокоим да продължи да спи. Почти 16часа е още спи, но 50мин лежах до него и си държах ръката на бузката му. Не мога да повярвам просто!
Много ме сърбят ръцете да му дам малко тиква. Но с това акУ вчера ще изчакам. Качих го във фейса и ми коментираха само цвета, а цвета е ясен... Имаше парченца като пресечен белтък в супа, нишки.. Как да го опиша!? Днес пак но само едно и реших да изчакам с обаждането и без това няма да го видят....

# 596
Меджик, ако е само 1-2 пъти не е страшно, ако задържи така няколко дни или има кървави нишки или започне да е в този вид и тип разстройство в БГ минават децата към към ХА формула. Каката ми беше така.

Да ви се похваля, започнаха да ми пристигат пратките. 🤣
Който не си е поръчал ръкавици за количка, голям пропуск еналравил. Хора мега яко е, да ти е топличко на ръцете и да не се налага да наглузваш ръкавиците по 100 пъти. Та с 2 ръце препоръчвам. 🔝🔝🔝

# 597
I.skela  надявам се. Защото акото му беше както трябва един месец (не беше зелено) мечтания цвят GrinningGrinningGrinning и с белите нормални топчета. И вчера изненада, притесних се, но реших да изчакам и следващия памперс.
Точно бели слузести нишки, не много дебели ама не и тънки. Майка ми каза, че поне хубавото е, че ако има нещо излиза.
Чакам и утрешния памперс, дано е още по добре.

Забравих да ви кажа.
Леля ми ми каза да наблюдавам Божидар, всеки месец на датата му на раждане. Правели /научавали нещо ново.
Днес на фотосесията трябваше да го придържам уж седнал на една шейна.
Видя си краката най накрая Grinning и познайте с колко зора го накарахме да вдигне глава. Заби поглед в краката и край, плюнки лиги... Забавно беше
Определено си избира вече хората, само на мен баща му и чичо му се смее както ние си го знаем, от другите или плаче в истерия, все едно се е стеснал или само ги гледа. Мнооого беше трудно да се усмихва днес на фотографката, а тя милата само на челна стойка не застана. Аз го държах, ММ хич не беше ентусиазиран да й помогне... Ама успяхме, няколко тъъънки усмивки, и няколко големи по коремче Grinning
Показвам една снимка от ММ дето е снимал ей така, после ще я махна... Няма да изглежда така от нейния апарат Grinning
Тъъънката усмивка насила

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 22:30 от Magic1720

# 598
Да извиняват момичетата заради немският.
Faja сама ли ще ги правиш?
[/quote]

Значи ако случайно готвя нещо за нас има да отделя картоф/морков итн, да. Но инак категорично отказвам да отделям време, енергия и пари за пюрета домашни и био. Как пък не! То като го сметна: продукти, обикаляне, мъкне, ток, време и не си струва никак. Ще купувам и толкоз. На Хипп има био пюрета, я и той в началото колко ли ще изяде

# 599
Аз съм на кантар... Да правя или да купувам, особено сега като ми се размина с кукъра. Ще го мисля в движение.

Имам въпрос : Знаете ли дали Мустелата е ядлива? Grinning
Лосиона би трябвало и някъде съм чела, че няма проблем. Но душ гел-а незнам, докато къпем Божидар ръцете са му устата и понякога в пяна, докато го дръпнем той се е облизал.

Общи условия

Активация на акаунт