Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 4)

• 20 417
  • 721
  •   1
Отговори
# 690
Има и друг момент със смяната на памперса. Имам 3 деца, сменяла съм памперс и на племенниците ми, обаче изобщо не обичам да сменям памперс на чуждо дете, в това число слагам и племенниците ми. Сменях преди 2 седмици някъде памперс на детето на братовчед ми, ами чувствах се сякаш дете не съм пипала и памперс за първи път сменям през живота си. А детето е на 1г, не е малко бебе да се чудя откъде да го хвана. Майка ми и свекърва ми също сменят памперс на децата само в изключително краен случай. Примирила съм се с това. По добре и детето и бабата да са спокойни, отколкото детето да се разстрой (пищи), бабата да се шашне и повече да не иска да го гледа. То не, че някой се е засилил да го гледа, но поне мога в краен случай ако нещо много се наложи да звънна на свекърва ми да дойде. Майка ми е на 200км и е абсурд да дойде.

# 691
Аз не я оставям наакана. Тя ака напоследък сутрин след храненето (5-6ч.). Но и не я мия, а почиствам със сухи, мокри кърпи. И с каката така правех. Като поотрасна тогава започнах да я мия след изакване.
Пък за свекито на Мони дали от мързел, дали я е гнус или не иска да я упрекват,че не е като хората го избърсала, можем само да предполагаме. И моята свекърва ако я видите ще кажете ехааа колко е мила ама...реално към мен не е толкова добре настроена.

# 692
Прашинка, никъде не съм казала, че съм заявила такова нещо на свекървата си. Това го споделих, като мое заключение и нямах предвид край с контактите, а край с разчитането на нея за гледане, като цяло. Това както казах не е за пръв път. Мога да се върна още в началото, когато родих и беше оставила Алекс по голо дупе без памперс по незнайна причина, решила да го сменя, но се отказала и така си го оставила. След това още ми държи влага какъв номер ми спогоди, като идваха майстори да сменят вратите вкъщи, как аз без да съм молиша никой за помощ тя сама изяви инициатива и каза, аз да отида при родителите ми с детето докато майсторите свършат, а тя щяла да изчисти за да не диша детето прах. Е, прибрах се буквално в мъгла от прах и дори подът не беше ометен, не говорим за бърсан! Тя ядеше бисквити и пиеше кола със свекъра ми, аз нямаше дори в коя стая да вляза за да нахраня малкият. Няма да говоря след това аз като тръгнах да мета и мия как свекъра си пусна мач на телевизора и го заобикалях с мопа.
Та въпроса ми е, каква помощ мога да очаквам от тези хора?
Също искам да добавя, че аз също не съм била съгласна с някои твои изказвания, доста крайни бих казала, но никога ме съм си позволява да давам определения за човек, който и да е. Уважавам мнението на всеки в групата.
Не знам колко пък толкова лоша снаха да съм, щом дори не съм влизала в пререкания с нея, нито някога съм я обиждала.

# 693
Нека разведрим обстановката. Имам питане какви столчета за кола имате? И използвате ли подложки за новородени за тях? На Пламена сякаш и остава разстояние между кръста и столчето😏Или ние не я слагаме както трябва🙄

# 694
Добре, че реших да захранвам на 6 месеца като се приберем и не ме интересува кой какво ще ми каже и как ще го приеме. От сега свекърва ми, приготвила тиквата и незнам си кво, и ще ми обеснява кое след кое да му дам. И аз и ММ, сме доста зле настроени за престоя там. Тя само по телефона дразни. Гол бил, навлечен бил, зъбите го дразнели, млякото кво било.... Ужас направо... Аз също мълча кимам, и си правя каквото искам (и после по три дена не го вижда) Само и само от страх да не се обиди или да си развалим добрия тон. Но ако още веднъж чуя "Остави го, като не му се спи".... Вдигам масата вече, защото това ми е най болната тема, Божидар е спал 3 пъти по 10 мин от сутринта (днес). Има будуване повече от 3 часа и е непоносим. А бабите една през друга искат да го видят. Аз обеснявам, че му се спи и не може да заспи. Отсреща - "ами остави го, като не му спи"... Само защото знам колко много ще плаче, няма да си направя експеримента да ги пробвам.
Майка ми даже беше блокирана от всякакъв контакт с мен няколко дни, защото ми намекна, че не мисля за Божидар (във връзка с болките и прегледа който исках). Това преля чашата. Със свекърва ми незнам защо не мога така, чужд човек ми е някакси и аз незнам, а трябва да е обратното.
Като цяло и двете могат да ме изкарат извън кожата ми с две изречения, но едната мога да се развикам, а на другата не. Освен ако не ме пречупи в БГ, но тогава и ММ ще е с нас той ще се оправи.

Очите му са червени, веждите му чак са червени и НЯМА И НЯМА. Направо съм бомба, пред взрив... Ще ревна с него, за пореден път. Как може, как можееее да не иска да спи въобще това дете, не мога повече.... 14 часа на ден съм сама, 10 часа ми минават в приспиване. Меко казано съм изтряскала. В количката не иска, вънка е страшен студ и вятър. Ако имам възможност, имам нужда от цял ден да се нарева от яд и нерви....

Трябва да проверя вода ли слагам в това мляко или редбул. И тоя прах в тая кутия за мляко да не е нещо друго. Той се държи все едно изял 3 големи шоколада, една бутилка кока кола и няколко ред була. Мисля, че до довечера ако не заспи ще счупи леглото от блъскане. Мрънка мрънка да заспи, поглеждам го започва да се хили, отдръпвам се мрънка, поглеждам смях..... Чудоооо Weary
Ако се чудите защо не го гушна да го приспя на ръце! Той не иска и аз не искам... Краката са ми сини от скачане, ръцете също, а гърба - някой зад мен може да ми бърше кръвта дето капе от него... Ще се учим да спим на легло! Имам нужда от почивка, няколко часа просто....

# 695
Magic, моя господин мрънка така, когато е жаден. Докато не дам вода не се успокоява.

# 696
Magic, моя господин мрънка така, когато е жаден. Докато не дам вода не се успокоява.

Не иска вода, всеки ден го пробвам по малко, все едно му давам оцет да пие, такава физиономия. Типичното му мрънкане за сън е.... Предаде се! Заспа ей сега, да видим до кога.... Аз не мога да мигна, то няма и смисъл де за 20мин мааааааксимум.
Редактирам : Наспа се, отново 20 мин точно .... Хайде пак... Weary

# 697
iZi Turn B i-Size https://www.besafe.com/en/product/izi-turn-b-i-size-2/ е столчето, което ползваме. Като се роди малкия ни дадоха едно друго, но не се чувствах сигурна с него: имах чувството, че ще му падне главата, защото не я прихващаше добре.

Както съм споменавала няколко пъти, не пиша редовно, но ви чета още от първия пост от темата за бременните! “Познавам ви” отдавна! През толкова много минахме: не беше повръщане в първите месец, подувания, болежки, раждане, някои страхове с бебетата! Смятам, че сме близки тук и съм сигурна, че много от дамите, които пишат тук и четат темата се чувстват по същия начин. Затова не е нужно да се караме! Прашинке и Мони, сигурна съм, че и на двете ви мненията са спонтанни и в нито един момент никой не иска да обижда никой! Не забравяйте, че сме от един отбор Simple Smile Отбора майки Simple Smile

# 698
Дами, не съм писала отдавна. Направиха ми операция на киста, доста голяма 12 на 15 см. Заради престоя в болницата и антибиотиците, които ми вливаха, нямаше как да я кърмя две седмицш и за съжаление приключихме 😔 Беше ми много кофти, защото голямата я кърмих много, до година и осем месеца, но здраве да е. Има само първа доза от шествалентната ваксина, понеже мъжът ми изкара ковид и отлагахме за всеки случай. За свекървата да кажа, жената дойде да гледа бебето докато аз съм в болницата. Не съм се обадила нито веднъж да я питам как се справя и как я гледа, преди да постъпя предупредих и мъжа си да не го прави и да не й се кара. Благодарна съм, че я изгледа, как точно, нейна си работа. Тя сподели, че памперсът й е най-големият проблем, въпреки, че е работила в дом "Майка и дете"  и е гледала по 20 бебета, просто по онова време са ползвали пелени и не е сигурна, че го слага правилно. На майка си се сърдех, че не помагаше с първото дете, просто има психологически проблем да гледа малко дете, тя кара критическа и ревне ли детето, започва и тя. Сега я иска за всеки уикенд и също съм й много благодарна. Снаха ми е с много претенции, кога е заспало детето, с шапка ли е, с кое яке е, нон стоп звъни по телефона. Резултатът е, че дори нейните родители, с които живеят в една къща, вече не искат да гледат племенника, а спеше при тях от новороден. Съветът ми е, радвайте се на всяка помощ, ценете ги и ако има проблем, споделяйте. Мони, кажи й на свекърва ти, че се притесняваш, че ще се подсече ако спи наакан, не разчитай сама да се сеща, различно се гледат сега деца в сравните с преди 30 години, но не я изолирай за гледането, защото колкото повече расте детето, толкова повече ще имаш нужда от помощ 🤗. Столчето ни за кола е Сайбекс Сирона, взехме допълнителна подложка, защото още в магазина ни изглеждаше, че няма да е ок. Имаха хубави и по-евтини подложки на Севи бейби.

# 699
Моето столче е Doona и си заслужава всяка стотинка, много ми е удобно. На подложката за новородено пишеше, че е до 5кг, това го видях като беше 5.5 и се чудих защо му е тясно 😂 Оставих само възглавничката, която фиксира главата. Возя го без яке, с шапка и завит. Мисля да го ползвам, докато се побира в него. После ще мисля с какво да сменям.

Мен ме вълнува друго. На какво разтояние са ви кошарите от леглото. Как се оправяте с нощното кърмене/хранене. Сега съм с next to me, но трябва да го сменя след известно време, а друго легло долепено до моето не мога да сложа. Кърмя нощем минимум 2 пъти (второто е към 6 сутринта, ама го броя за нощно).  Спането в едно легло не е вариянт, защото е тясно за тримата и аз не се наспивам, отделянето на таткото също не го разглеждам.
Та как е организирано всичко при вас сега или с по-големите деца?

# 700
Дами, не съм писала отдавна. Направиха ми операция на киста, доста голяма 12 на 15 см. Заради престоя в болницата и антибиотиците, които ми вливаха, нямаше как да я кърмя две седмицш и за съжаление приключихме 😔 Беше ми много кофти, защото голямата я кърмих много, до година и осем месеца, но здраве да е. Има само първа доза от шествалентната ваксина, понеже мъжът ми изкара ковид и отлагахме за всеки случай. За свекървата да кажа, жената дойде да гледа бебето докато аз съм в болницата. Не съм се обадила нито веднъж да я питам как се справя и как я гледа, преди да постъпя предупредих и мъжа си да не го прави и да не й се кара. Благодарна съм, че я изгледа, как точно, нейна си работа. Тя сподели, че памперсът й е най-големият проблем, въпреки, че е работила в дом "Майка и дете"  и е гледала по 20 бебета, просто по онова време са ползвали пелени и не е сигурна, че го слага правилно. На майка си се сърдех, че не помагаше с първото дете, просто има психологически проблем да гледа малко дете, тя кара критическа и ревне ли детето, започва и тя. Сега я иска за всеки уикенд и също съм й много благодарна. Снаха ми е с много претенции, кога е заспало детето, с шапка ли е, с кое яке е, нон стоп звъни по телефона. Резултатът е, че дори нейните родители, с които живеят в една къща, вече не искат да гледат племенника, а спеше при тях от новороден. Съветът ми е, радвайте се на всяка помощ, ценете ги и ако има проблем, споделяйте. Мони, кажи й на свекърва ти, че се притесняваш, че ще се подсече ако спи наакан, не разчитай сама да се сеща, различно се гледат сега деца в сравните с преди 30 години, но не я изолирай за гледането, защото колкото повече расте детето, толкова повече ще имаш нужда от помощ 🤗. Столчето ни за кола е Сайбекс Сирона, взехме допълнителна подложка, защото още в магазина ни изглеждаше, че няма да е ок. Имаха хубави и по-евтини подложки на Севи бейби.
Нашият също е Cybex Sirona SX2.Може ли линк за подложките и за двата вида ако може☺

# 701
При мен кошарата му беше в началото на 10см пт леглото ми, все от страх нещо да не му стане вечерта 😅.
Сега вече придобих малко увереност и я отдалечих на 1.5м. Като цяло той няма нощни хранения вече месец, но пак, като бях свикнала да е близо ми е криво малко.

# 702
По темата със свекървите, моята изобщо не се интересува от децата. Виждаме се много рядко, почти не ме търси. Не се натрапвам и аз 😂
Майка ми доста помагаше каката като беше бебе, сега пак но взема каката понякога в месеца веднъж или два пъти.
Меджик ние също днес сме така.
3 часа клатене, люлеене, носене за да спи 15 мин.
Направо това ме влудява и мен ама... Излязох с количката леко капеше, та спа 30 мин...Бях забравила какъв парник става като сложа дъждобран.

# 703
Момичета и аз съм се спряла на Cybex Sirona S2 обаче... Каква е разликата, знаете ли между SX2 и само S2? ... Сега сме с Aton5.

Добавям :   Hope и аз излезнах в 16ч, почти беше тъмно ама не издържах повече. НЕ МИГНА (с летния кош) да не изтърве нещо. Накрая пак се разбунтува и размрънка за сън. Не виждам никаква светлина да заспи в лятна количка... Как ще излизаме просто незнам! Disappointed

Вие виждате ли колко му се спи Joy

# 704
Меджик, в дорустимите кг е разликата. Атона е от новородено до 12кг, Сироната до 18кг и май не ставаше за новородено, но не помня. Ако ги видиш на живо, ще забележиш, че Антона е някак по- малък и лек. Точно си е кошница за мъниче. Сироната, поне тази която гледах аз има функция 360 градуса, което е доста удобно.

Общи условия

Активация на акаунт