Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 4)

• 20 413
  • 721
  •   1
Отговори
# 705
Меджик, в дорустимите кг е разликата. Атона е от новородено до 12кг, Сироната до 18кг и май не ставаше за новородено, но не помня. Ако ги видиш на живо, ще забележиш, че Антона е някак по- малък и лек. Точно си е кошница за мъниче. Сироната, поне тази която гледах аз има функция 360 градуса, което е доста удобно.
Да да, между Атон и Sirona знам.
Sirona SX2 и Sirona S2... Ме интересуваше.
S2 пише, че е от 3 месеца май ако не се лъжа, но на мен ми се струва доста изправено, затова изчаквам да си израсте Атон-а и ще взема Sirona, но незнам коя. А може и Besafe.

# 706
По темата със свекървите, ние не комуникираме, дори си нямаме номерата. Не че сме се карали, просто тя никога не се е интересувала от нас и в редките случаи, когато сме се виждали винаги е напрягала обстановката,не само мен, с нетактичен коментар. Доста неща мога да кажа, но за да не изпиша ферман само ще кажа, че правихме основен ремонт на тристаен апартамент и тя не дойде нито веднъж, въпреки че живеем в един град и не работи 😃 правете си изводите. Откакто има внучка нищо не се е променило. ММ осъзнава ситуацията и нямаме драма за това. Не разчитаме на никаква помощ в ежедневието и така като ви чета направо си е сууупер. Моите родители дават мило и драго, но са на 300 км.
За столчето за кола, ние сме със Cybex Aton 5, но сега поръчахме Britax Romer Dualfix 2 R от немския Амазон на сууупер оферта, 212 евро, тук на промоция го гледах 920 лв., нямам търпение да пристигне 😍
Моето момиче днес доооста мрънка, но ние последните два дни попътувахме, вчера около 500 км, днес 300, та го отдавам на това.

# 707
Меджик, в защитите от страничен удар е разликата. На SX семводи по-добрата технология.

# 708
Дами, не съм писала отдавна. Направиха ми операция на киста, доста голяма 12 на 15 см. Заради престоя в болницата и антибиотиците, които ми вливаха, нямаше как да я кърмя две седмицш и за съжаление приключихме 😔 Беше ми много кофти, защото голямата я кърмих много, до година и осем месеца, но здраве да е. Има само първа доза от шествалентната ваксина, понеже мъжът ми изкара ковид и отлагахме за всеки случай. За свекървата да кажа, жената дойде да гледа бебето докато аз съм в болницата. Не съм се обадила нито веднъж да я питам как се справя и как я гледа, преди да постъпя предупредих и мъжа си да не го прави и да не й се кара. Благодарна съм, че я изгледа, как точно, нейна си работа. Тя сподели, че памперсът й е най-големият проблем, въпреки, че е работила в дом "Майка и дете"  и е гледала по 20 бебета, просто по онова време са ползвали пелени и не е сигурна, че го слага правилно. На майка си се сърдех, че не помагаше с първото дете, просто има психологически проблем да гледа малко дете, тя кара критическа и ревне ли детето, започва и тя. Сега я иска за всеки уикенд и също съм й много благодарна. Снаха ми е с много претенции, кога е заспало детето, с шапка ли е, с кое яке е, нон стоп звъни по телефона. Резултатът е, че дори нейните родители, с които живеят в една къща, вече не искат да гледат племенника, а спеше при тях от новороден. Съветът ми е, радвайте се на всяка помощ, ценете ги и ако има проблем, споделяйте. Мони, кажи й на свекърва ти, че се притесняваш, че ще се подсече ако спи наакан, не разчитай сама да се сеща, различно се гледат сега деца в сравните с преди 30 години, но не я изолирай за гледането, защото колкото повече расте детето, толкова повече ще имаш нужда от помощ 🤗. Столчето ни за кола е Сайбекс Сирона, взехме допълнителна подложка, защото още в магазина ни изглеждаше, че няма да е ок. Имаха хубави и по-евтини подложки на Севи бейби.
Нашият също е Cybex Sirona SX2.Може ли линк за подложките и за двата вида ако може☺
https://rayatoys.com/podlozhka-za-stol-za-kola-sevi-baby тази е на Севи бейби, на Сайбекс за съжаление не я намирам, но я взехме от Рая Тойс заедно със столчето. Аз също питах в магазина каква е разликата между SX2 и S2, защото ми изглеждат абсолютно еднакви. Казаха ми, че единствено има разлика в плата на тапицерията.

# 709
  • Пловдив
Нашето столче за кола е на Cybex. Ползваме го от новородено (с него взехме Йоанна на изписването), и ще го ползваме до 12-13 кг.

Меджик, с предположението, че бебчето ти в приело коли, редбули и шоколади, ме разсмя 🙂 Шегата настрана, много кофти, че не спи и будува толкова много.

Моята свекърва почина преди да забременея. А майка ми е на 80 км разстояние. Като я помолих, тя не дойде да помогне и аз повече не си отворих устата. Справяме се аз и таткото сами.

Йоаннка вчера почти се обърна от гръб по корем, но нито аз, нито таткото я видяхме 😁 и казвам почти, защото ръчичката й остана под коремчето затисната и не можа самичка да я извади.

# 710
И ние сме с Атон 5. С каката май избутахме докъм годинката, но й беше умаляло вече. Освен килограмите се гледа и ръстът. Главата не трябва да надстърча над облегаката. Иначе тя сега е на 3, 13 кг. Столчето ни е Бритакс, доволни сме. Лошото е, че като умалеят кошниците, ще трябва да вземем още две столчета, за да има и в двете коли. Та, ще се ослушвам за промоции.

# 711
Меджик, в дорустимите кг е разликата. Атона е от новородено до 12кг, Сироната до 18кг и май не ставаше за новородено, но не помня. Ако ги видиш на живо, ще забележиш, че Антона е някак по- малък и лек. Точно си е кошница за мъниче. Сироната, поне тази която гледах аз има функция 360 градуса, което е доста удобно.
Да да, между Атон и Sirona знам.
Sirona SX2 и Sirona S2... Ме интересуваше.
S2 пише, че е от 3 месеца май ако не се лъжа, но на мен ми се струва доста изправено, затова изчаквам да си израсте Атон-а и ще взема Sirona, но незнам коя. А може и Besafe.
Честно казано не знам каква е разликата. Сега на намаленията го взехме Cybex Sirona SX2 от 870 на 642. Толкова много разглеждах и четох и в последния ден на промоциите го поръчах от Raya Toys. В Сливен немаме голям избор да кажа никакъв за столчета за кола. Доставиха ми го за три дни. Супер бързи и коректни. Наистина си заслужава парите. В интерес на истината много исках Бритакс,но от много четене както казах на магия поръчах Cybex. Дано останем и доволни за напред☺

# 712
Интересно ми стана, защото
Cybex Sirona SX2 е 320£
Cybex Sirona S2 230£
Britax Romer Dualfix 2 R за който каза M. Angelovaa е направо същия и също ми хареса, запазих си го. Той е в единия сайт 250£, в другия 300£... И тук яко си играят с цените, трябва гледане и търсене.
Но и ние ще си караме с Aton5 докато не умалее, лошото е че сега го пращам за БГ и после пак трябва на обратно.

Заспа Kateto-s Grinning
От 17:45 до 18:05 Grinning незнам вече да се смея ли да плача. Той както мрънка и почва да ми се умилква да се смее с глас, да се лигави в мен и всичко забравям.
Изкъпахме го сега, пак голям кеф, забравя за глад, за сън, за всичко. Пуша цигара и гледам баща му как се мъчи да го нахрани, защото аз се отказах. Хем малко да се видят.... Моя ден свърши, утре пак Grinning

Редактирам пак Grinning
Когато пиша, телефона ми знае имената ви вече, и при първата буква ми ги изписва...
Спокойна вечер на всички и всички бебчета да спат до сутринта! Heart

Последна редакция: чт, 24 ное 2022, 21:14 от Magic1720

# 713
От както излизаме по-малко съответно и по- малко спи през деня. Вече четвърта вечер след храненето в 16 в нас не заспива. Започнах да я къпя между 20 и 20:30. След което тя записва. За храненето в 22 си я взимам спяща, давам мляко, оригвсм и пак я оставям в леглото.
Споделям, ако и някой има аналогичен проблем да пробва дали ще действа и при вас. Докторката ни каза, да не я будя, тя ако била гладна ще се събуди, ама на мен 4 хранения ми се виждам малко. А нямам желание да ме буди в 5 часа, ако огшаднее примерно. Има си хубав режим детето, спазвам ѝ го.

За свекитата, няма какво да кажа. Аз и на 2те баби намирам кусури. Хапя ги, като змия, както казва мм, но въпреки притесненията и недоволството, което имам към гледането ѝм оставям каката, бебето само на майка ми все още и на някои проятлки. На свеки, само с мм. Знам, че ще ми трябват бабите занапред. Много е трудно без тях. За да мога да ги оставям за в бъдеще спокойно малко или много трябва да имат изградена връзка по между си.

# 714
И ние откакто по - малко излизаме , по - малко спи , повече реве и се събужда през 2 мин.Трябва постоянно да съм наоколо за да доприспивам.Но не е само от излизането де , както вече споменах.Меджик  , пробвай да метнеш една муселинова пелена върху сенника за да не се разсейва.Аз слагам розова или лилава имам и вътре светлината става притъпена и червеникава, наподобява сякаш утробата .Иначе напълно подкрепям начина ти на действие.И аз не уча на ръце постоянно, че почва да си тежи,също с малки изключения съм сама по цял ден, а  и тя в мен не може да заспива вече така или иначе.Какво ти е на гърба , от какво е кръвта?
Столчето ни за кола е кошче.На кикабу ,комплект с количката.Скоро вдигнах подложката нагоре , че беше умаляла.За сега сме с него, после ще му мислим.
За бабите.
Ади е спала няколко вечери със свекърва ми в другата стая.Приспиваше си я , сменя памперси , храни  ,пее , каквото трябва.Аз само и казах памперс задължително да смени преди ядене и на колко време и колко да яде.Скоро не съм я оставяла при нея,че нали със зор я научих да спи в кошарата и не ми се искаше да спи в другата стая в гнездо.
Сега сме при моята майка.Когато има време(понеже ходи на работа)и я оставям да я храни, сменя памперс, помага ми да и дам пюре(че тук нямам полу изправен шезлонг) ако си е вкъщи , и предната вечер е ставала вместо мен да я успокоява.Мисля , че и двете се справят добре по свой си начин , но аз съм доста директна и казвам какво искам или неискам да се случва.Например да не я дундуркат постоянно на ръце , да избягват телевизия, да не я друсат силно или да не и бърборят мн мн ако трябва да спи.Макар , че в повечето случаи спи нощем имам нужда от баби/дядовци и искам детето да има връзка с тях.
Кой каза , че храни и вдига спящо бебе и пак така го връща - как става тоя номер? Моята ако я вдигна ще се събуди, ч3 и ако трябва да се оригне съвсем.
Последните коментари на момичетата ги подкрепям.Дано успеем да запазим добрия тон.
Маноела , и ти не си писала отдавна, драсни някой ред ако ни четеш.
И последно -нашата кошара е до леглото, но не успоредно , а перпендикулярно 😀 Ако трябва да се прави нещо по бебето ставам.Има по - големи кошарки от тези тип некст ту ми , пак с падаща страна ,но от плат ,като сгъваемите , но по - малки.Поразтърси се , Мони.
Кате , браво на Йони!

# 715
На бързо пиша : magic, и мойто момче не иска да спи напоследък, само реве и то истерично, чакдо педиатърката стигнахме, нищо му няма. Решила съм ако видя, че не се оправят нещата, да се обърна към консултант по сън, вече срещам няколко жени по групите, много доволни, помогнали им за дълга нощна пауза и ревлиеи бебета, които вече са щастливи. Но ще търся някой с доста препоръки, не шарлатани.
Мони, за свекървата, те разбирам и мойта е мързел, виждала е внуците си 3 пъти и мъжа ми много се ядосва, че не иска да дойде, живее на 20 мин пеша, но да се оправят. Общо е идвала вкъщи 4 пъти, от 2015 г., просто егоист, разсеях се, мисълта ми беше, казвай си и какво мислиш, за да не ти се качи на главата, аз не го правих и накрая избухнах за тъпотия. Joy

# 716
  • Бургас / Славейков
За свекървата ,Ами какво да кажа.По принцип гледа повече Димитър , защото е по близо до нас и е по млада от майка ми.Ако случайно го гледа аз давам наставления кога какво ,тя да изпълнява.Не мълча директна съм . Въобще не ме интересува харесва ли и или не и харесва.Често си казва как тя решава ,но общо взето се съобразява.Като цяло аз гледам детето по цял ден ММ е на работа.Помага за банята и да ни закара тук и там .Общо взето е това. Майка ми ,Ами тя е по скоро като свекърва и непрекъснато говори едно и също и аз бързо се изнервям.ММ пък все иска да идва ,аз не искам.Помага ,но тя вече не е толкова млада и виждам как се уморява .Така че предпочитам аз да си го гледам.Вечно сме в някакви спорове с нея.За столчето ние все още сме с кошчето за кола Купихме чисто ново столче на лорели от Метро преди време имаше някакви намаления само за 25лв.Но още е рано за него много е изправено детето трябва да може да седи .,за да го ползваме.Димитър се пробужда вечер и аз като се разсъня и ето сега стоя и пиша по никое време.Тъкмо мислех да лягам и СОТ на магазина се включи и ММ замина .За приспиването оф ужас Митко спи след всяко хранене не мога да се оплача ,но вече все по трудно го приспивам по един час приспивам и по 40/50мин спи само след 12спи малко повече .Като е превъзбуден си взима дрямката 40мин и после ако успееш да го приспиш добре ,ако не се буди окончателно.От няколко вечери вече не го приспивам преди банята , защото не издържам с това приспиване и става много крив , защото е станал към 17.30в най добрия случай и после чак баня и в 21яде и ляга .Стават много часове неспане ,но пък като го сложа да го приспивам по това време все е на спалнята и нямам нерви вече.Иначе през цялото време си спи в кошара.А най много навън . Какво има в този въздух незнам.Ама вече е по студено .Отнесах се отивам да си лягам.

# 717
Да се оплача , детето ми е зверче и половина. Едно на ръка е, че не можем да го приспим вечерно време , минимум час и то ако всички са легнали,  но вчера е плакал 1 час в 2 през нощта л. Заспа при нас и като стана да яде реших да го оставя в леглото му, ей все едно го сложих в трънките , голям рев и не можем да го успокоим. Накрая си го оставих да си плаче  в леглото Sad
Да напомня че наближава времето за подаване на декларациите за данъчно облекчение. ММ ще я подава тази година и ще впише и двете деца, но се чудя бебчетата включват ли се в сметката или не. В смисъл , родено е през 8 месец а облекчението е за цялата година?!!

# 718
  • Варна
Нашата кошара е до стената, на 1,5-2 метра от леглото. Първите седмици ми тежеше и съжалявах, че нямам некст ту ми.. сега е ок.

При нас спи по точно 30 мин през деня вече, около 3-4 пъти по 30 мин, като часовник е.

Аз вдигам спящо бебе през нощта, храня я, тя е със затворени очи и я оставям, без оригване и без памперси, за да спи пак.

Аз по-лесно мога да кажа на свекърва ми какво искам, отколкото на майка ми. Ноо ако не бяха те, докато бях по болници... Живи и здрави да са всички.

# 719
Нашата кошара е на една крачка от спалнята. Бебо сам си махна нощното хранене, при което стартирах изграждане на режим. Преди това ми се струва, че няма смисъл излишно напрежение и нерви и за двамата. А режима ми дава свобода в плана за деня и така имам време и за себе си и за семейството. Е имам и много мързеливи дни😀особено в това време. Само ме притеснява захранването и съм в голяма чуденка как да процедирам, че с каката беше доста отдавна, а и имах помощ. Много ще се радвам, ако споделите как мислите да започнете и  ще включвате ли асоциации за по-лесно приучаване.

Общи условия

Активация на акаунт