До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 800
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
Kaderay27 честито бебче! Да е здраво, а ти бързо да се възстановиш Simple Smile и естествено чакаме разказ Simple Smile

Много е готино, че започнаха едно по едно бебчетата -голямо вълнение☺️

Аз дрехите съм ги изпрала и подредила и да ви кажа се радвам, защото сега ми е мнооого трудно и нямаше шанс да успея. Извадих куфара за болницата,но не съм го подреждала още. Вчера осъзнах, че другия четвъртък влизам в 9тш месеци официално и малко се стреснах да ви кажа 😁
Относно праха, аз взех на Тео бебе лавандула и съм доволна много  Simple Smile

# 406
  • Варна
За пране съм взела два праха за пране един на Бебо някакъв еко без аромат  и един на Friendly с аромат на лавандула. За мебелите съм взела пак на Friendly за играчки и аксесоари (мисля с него да почистя всичко, то всичко е ново ама ей така да си го мина един път аз) . Аз се притеснявам с първото пране и сушене ще подбера внимателно програмите да не прецакаме нещо. По принцип нови дрехи не слагам в сушилнята, защото бях направила на ММ една риза в детски размер 😆
Кестенче аз винаги съм била с нередовен корем (един път седмично я се случи, я не..) какво ли не съм опитвала няма решение, но никога не ми е било проблем. Но сега не знам дали от магнерота, бебето ,хормони ,но си ходя редовно даже ми е странно и в началото понеже не съм повръщала , а всяка сутрин ходих до тоалетна и ми беше много странно (това явно е бил първия ми симптом).  Явно нещо все пак се променя в организма, но не знам до колко пъти е ок и дали така че остане ...

# 407
Момичета, имам нужда да споделя ново притеснение. Бях супер дзен последните дни, особено като съм 9ти месец (въпреки че бебка я измериха малко под 2500г, но знам, че е относително и ще си наддаде). Но днес на ехографа се видя, че се е омотала пъпната връв около вратоето (почти 2 пъти, тоест 1 пълен кръг и веднъж дополовина и пада нанякъде) и много се разтревожих. АГ каза, че се случва много често докато шават вътре и ако остане така може да е проблем за естествено раждане. Не ми е такъв проблем, че може да се наложи секцио, а просто се страхувам да не се влоши ситуацията докато бебка е още вътре. Каза, че за да съм спокойна, мога да ходя на тонове и през ден ако искам и сигурно така ще направя.
Някоя от вас има ли е опит или близки/познати с такова нещо и как са се развили нещата, защото колкото и да е “често” аз познавам само една мама с такава случка, но тя и без друго щеше да ражда секцио?
И при мен е омотана някъде от около 31 г.с. надявах се да отвърти ама засега си е така.... гледам да съм спокойна, макар че все пак си го мисля... важното е да няма стяганя просто, доплера и тоновоете да са добре, така ми казаха лекарите. Иначе моя АГ ми каза, че е израждал много жени така, че се раждат нормално бебета дори и с увита, и мисля да му се доверя той да прецени, ако не се наложи нещо друго. Много майки дори не разбират преди раждането,а чак по време на раждане... и така се успокоявам.

# 408
Завишете ме, 2.10.2022 Сорая, Доминик и Матео ♥️

# 409
Kaderay27 честито! Здрава да ви е!
На момичетата в болница - пожелавам ви спокойствие и положителни  мисли!

В събота бях на преглед- 2000 грама бебе в 32 седмица. Поговорихме за раждането, живот и здраве каза че не вижда проблем за естествено, но в началото на декември да отида при шефа на АГ  отделението за консултация. Утре съм  на 1ви тонове, всяка седмица ще трябва да ходя.

Не знам дали е нормално, но от около 2 часа ме боли корема в ляво при мърдане на бебето.. като прочетох за пъпната връв и сега малко съм в паника. Според вас нормално ли е?

# 410
  • Вестерос
Според мен ти притиска нещо.

За прах взех Бочко сензитив или нещо от сорта беше, с много лек мирис. Омекотител не ползвам, слагам по 1 с.л. ябълков оцет. Прах на 40 градуса за цветно пране.

За мебели и аз като Вики взех на Фриендли спрея за почистване на играчки. С него чистих кошарата.

# 411
Кадерай, честито! Бързо възстановяване ти желая! Нека принцесата расте здрава, щастлива и безгрижна!

Прах за пране съм взела на Сано - Максима, не ми харесва аромата обаче, за напред ще си взема или Ариел, или белия Персил. Омекотител за бебешките дрехи не ползвам, не съм ги и гладила, само през сушилнята ги минах, тя си ги дезинфекцира достатъчно.
Утре влизам в 9м. и вече почва да ме обзема лека паника, багажът ми не е стегнат, кошарката не е преместена. Но пък и да родя, ММ ще я премести докато съм в болницата. Но пък при това преместване, ще се наложи здраво почистване в стаята, а как ще стане - не знам. Но каквото-такова.

# 412
Кадерай, честито! ❤ Да сте много здрави, щастливи и спокойни. Сподели когато можеш как си и как е минало. 😊

За праха вече писах, че от години си ползвам Тео бебе лилавият или зеленият (лавандула и алое мисля, че се водят), но днес взех и Сано Максима прахообразен, че си знам от колежки, че е хубав. Мисля и такъв омекотител да взема, но не за бебето, а за нашите дрехи с цел дори и да остава по тръбите и да попада когато перем и нейните да не е голям проблем.

Иначе тези дни и аз ще почна да пера и подреждам, само да разместим всички шкафове и да наглася багажа за всеки случай. Напоследък четох ужасни неща за Шейново от майчета излезли преди седмици от сорта на мръсни завивки, паяци и хлебарки, че вчера толкова се разтроих, че ММ обеща да изнесе целият апартамент ако искам и всичко да ми донесе. Иначе контракции не знам дали имам, но вече ми е трудно да стоя и по 10-20мин в магазин и да разглеждам, после много ми тежи на таза и си боли яко.

п.с. Ние сме със сгъваема кошара така че ММ ще я разпъне докато сме в болницата и ще я изчисти. И аз взех препарат на Friendly, но си взех и на Frosch за да ги сравня. (Фроша от години си ги харесвам много и без това)

# 413
  • Варна
Според мен ти притиска нещо.

За прах взех Бочко сензитив или нещо от сорта беше, с много лек мирис. Омекотител не ползвам, слагам по 1 с.л. ябълков оцет. Прах на 40 градуса за цветно пране.

За мебели и аз като Вики взех на Фриендли спрея за почистване на играчки. С него чистих кошарата.
Защо се слага ябълков оцет в прането ?🙄
Омекотител и аз не мисля да използвам даже за нас спрях да използвам. Преди направо прекалявах с него, но знам че и за бебето не е добре  моите дрехи да миришат  силно и започнах лека полека така да свиквам . А и вече почти всичко суша .

# 414
Кадерай, честитоо!!! Чакаме да разкажеш🧡🧡🧡

Аз днес бях на тонове и преглед при лекаря, с който се раждам. Каза че всичко е наред, пак е мъничка, но било добре за мен, понеже и аз съм дребна. Около 2500гр ми каза🙏😊.
През 10мин имам безболезнени контракции, казаха, че е нормално.
Иначе мамите, които ще раждаме в Шейново - не слушайте чужди истории, всичко ще е наред😄 Аз съм от Видин, там какви хлебарки имахме...тия софийските нищо не са😂.
Доколкото знам, в Шейново има и "вип" стаи. Ясно е, че няма да е лукс, но най-важното са лекарите. Аз засега съм страшно доволна от цялата ЖК, и от д-р Галева, която прави ФМ🙏

# 415
Здравейте, момичета.

Аз пиша с ъпдейт по моя престой в болницата. 2 пълни дни се мъчиха да успокоят контракциите с един куп системи и лекарства. Най-странното беше, че имах силни контракции - като напъни, директно в кръста, но не се отчиташе на апарата за измерване на тонове. И първоначалните дни, лекарите малко дори не ми вярваха. Докато в понеделник на обяд се оказа, че съм с 2,5см разкритие. Което до вечерта беше стигнало 6см. Свалиха ме в родилна зала в 23:00 часа на 08.11. И започна раждането. Но бебок се беше извъртял леко накриво и колкото и да напъвахме, натискахме и помагахме да се извърти и да излезе по правилния път, той просто не искаше. И ме свалиха за спешно секцио.

В 3:45 на 08.11 в 35+4 гс, цял месец преди термина, се роди фъстъчки - 2,500кг, 46см.

Бебун беше в кувьоз вчера, за да го затоплят, днес вече е добре и са го изкарали. Успях да го видя за малко и сега и двамата се възстановяваме и чакам съвсем скоро да го приберем вкъщи. 😊

Кадерай, честито и на тебб 🥰🫶

# 416
Криспи, честито и на теб! На теб бързо възстановяване, а бебчо здраво и щастливо детство!

# 417
  • Варна
Наистина започнаха новините за бебчета. Честото Криспи - бъдете много здрави и двамата и бързо възстановяване на мама.

# 418
Krispy_ честито! Важно е, че финала е добър. Да сте здрави с бебчо и бързо възстановяване ☺️

# 419
Здравейте, момичета.

Аз пиша с ъпдейт по моя престой в болницата. 2 пълни дни се мъчиха да успокоят контракциите с един куп системи и лекарства. Най-странното беше, че имах силни контракции - като напъни, директно в кръста, но не се отчиташе на апарата за измерване на тонове. И първоначалните дни, лекарите малко дори не ми вярваха. Докато в понеделник на обяд се оказа, че съм с 2,5см разкритие. Което до вечерта беше стигнало 6см. Свалиха ме в родилна зала в 23:00 часа на 08.11. И започна раждането. Но бебок се беше извъртял леко накриво и колкото и да напъвахме, натискахме и помагахме да се извърти и да излезе по правилния път, той просто не искаше. И ме свалиха за спешно секцио.

В 3:45 на 08.11 в 35+4 гс, цял месец преди термина, се роди фъстъчки - 2,500кг, 46см.

Бебун беше в кувьоз вчера, за да го затоплят, днес вече е добре и са го изкарали. Успях да го видя за малко и сега и двамата се възстановяваме и чакам съвсем скоро да го приберем вкъщи. 😊

Кадерай, честито и на тебб 🥰🫶

Честито , бъдете здрави и благословени ! Бързо възстановяване !

Общи условия

Активация на акаунт