До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 903
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Стиснати палци и от мен за всички мами. Още малко момичета , стискайте зъби. И при мен има надути ръце и крака чак до болка  , но не се давам.
Аз мога ли да попитам за данъчните облекчения,  трябва ли да имаме сключен граждански брак с моята половинка? Ще съм благодарна ако някой знае и ми отговори. Успех на всички!

Не, бащата може да попълни декларацията, дори и да нямате брак

# 226
Такава ужасна нощ изкарах! Нито на ляво нито на дясно нито по гръб, носът запушен нон-стоп, едва дишам. Просто тежестта става голяма и много боли вече. АГ днес ми каза за едни лепенки да си слагам но в аптеката подложиха на съмнение думите и. На кого да вярвам и да ги купя ли?

# 227
Купи си Афламил крем или друг от тази поредица и готово 🤷♀

# 228
Такава ужасна нощ изкарах! Нито на ляво нито на дясно нито по гръб, носът запушен нон-стоп, едва дишам. Просто тежестта става голяма и много боли вече. АГ днес ми каза за едни лепенки да си слагам но в аптеката подложиха на съмнение думите и. На кого да вярвам и да ги купя ли?

Не пречи да пробваш. Може пък да има облекчение. С всеки изминал ден ще е по-зле. Гръб, кръст, колена.... Завиждам благородно на тези, които са активни, в движение, правят разходки.  Моето тяло не издържа на повече от 10 мин стоене права. Корема е огромен. Вчера като бях на тонове имаше една мама няколко дни и оставали до термин. Беше с такова коремче малко. При мен като съм седнала подпира високо в диафрагмата и в същото време и в краката(бедрата).

# 229
Момичета, какви столчета/кошове за кола взехте?
Много се чудя тези столчета, които са от 0-13/18кг. вършат ли ми работа!? Ако взема столче бебето няма ли да бъде изправено 
Скрит текст:

Доколкото четох кошовете са до 6тия месец някъде и после си трябва стол. Много съм объркана на тази тема, а времето минава и не знам какво да правя ...

# 230
Момичета,става ли ви лошо да лежите по гръб?Интересно ми е по време на секцио какво се случва? Прочетох един коментар,но колко е изпълнимо на практика не знам.Ще тряба да питам доктора,който ще ме изражда.Цитирам:
 "На мен ми ставаше много лошо по гръб. Имах чувството, че се задушавам. И на секциото бяха наклонили леглото, после го изправиха да ме шият."   Отсега съм в паника как ще издържа.Дано докторът е разбран,че иначе  от страх повече ще ми стане лошо.

# 231
С баткото ползвахме Чиполино тракс. Има пълно легнало положение все едно детето е в кошница. Ползвахме го дълго време ч, докато дойде момента за седалка. Изключително здраво и запазено е. Дори тапицерията, която се переше често. Сега за бебчо пак него ще ползвам. Кошницата я използвах даже рядко

Момичета, какви столчета/кошове за кола взехте?
Много се чудя тези столчета, които са от 0-13/18кг. вършат ли ми работа!? Ако взема столче бебето няма ли да бъде изправено 
Скрит текст:

Доколкото четох кошовете са до 6тия месец някъде и после си трябва стол. Много съм объркана на тази тема, а времето минава и не знам какво да правя ...

# 232
Момичета,става ли ви лошо да лежите по гръб?Интересно ми е по време на секцио какво се случва? Прочетох един коментар,но колко е изпълнимо на практика не знам.Ще тряба да питам доктора,който ще ме изражда.Цитирам:
 "На мен ми ставаше много лошо по гръб. Имах чувството, че се задушавам. И на секциото бяха наклонили леглото, после го изправиха да ме шият."   Отсега съм в паника как ще издържа.Дано докторът е разбран,че иначе  от страх повече ще ми стане лошо.
Честно казано и аз това се питах , много лошо ми става да съм по гръб и последните два прегледа ги прекарах настрани, тоновете ги карам настрани. За секцио и аз доста се замислям как ще 🤷.
Моят малък корем вече е доста голям и трудно ,ходя трудно спя. Много ме боли гърба , но тези оплаквания съм сигурна , че са нищо пред майките с близнаци и тризнаци. Дано всеки в правилното време , завърши щастливо и спокойно бременноста. Аз честно казано вече друга бременност не искам🤣

# 233
Да знаете това с коремчето не е вярно. Моето е малко и въпреки това като ставам съм като баба, кръста уж не ме боли,но не мога да се изправя като хората. Явно се измества центъра на тежеста. Аз утре чакам колан за бременни по препоръка на лекарката и  ще видим какъв ще е ефекта Simple Smile Иначе и аз се възхищавам на момичетата ,които са подвижни. Утре съм на козметик и съм в чуденка как ще отида, има и стълби 😆

Не пречи да пробваш. Може пък да има облекчение. С всеки изминал ден ще е по-зле. Гръб, кръст, колена.... Завиждам благородно на тези, които са активни, в движение, правят разходки.  Моето тяло не издържа на повече от 10 мин стоене права. Корема е огромен. Вчера като бях на тонове имаше една мама няколко дни и оставали до термин. Беше с такова коремче малко. При мен като съм седнала подпира високо в диафрагмата и в същото време и в краката(бедрата).

# 234
  • Вестерос
Днес гладих 3 часа... направо кръст не ми остана, хем гладих седнала. Хич не си представям, ако тепърва трябваше да купувам нещата за бебето.. Ходих при АГ за раждането и лекарката ми каза, че в 9-ти месец бебетата до 1 кг натрупвали и най-вероятно, ако моето върви така, ще се наложи при мен секцио, че съм 158 см висока само и ще се мъча с голямо бебче.

# 235
Хайде, хайде, като почнат с това, че са ни големи бебетата и т.н. И аз съм 160см.и бебето е голямо и ....само гледат лесното-рязане и айди. Аз пък не ща да ме режат, направо за нищо го нямат това цезарея.
Днес гладих 3 часа... направо кръст не ми остана, хем гладих седнала. Хич не си представям, ако тепърва трябваше да купувам нещата за бебето.. Ходих при АГ за раждането и лекарката ми каза, че в 9-ти месец бебетата до 1 кг натрупвали и най-вероятно, ако моето върви така, ще се наложи при мен секцио, че съм 158 см висока само и ще се мъча с голямо бебче.

# 236
  • Вестерос
Не искам и аз, това АГ по принцип е радетелка на естественото раждане, затова се изненадах Simple Smile

# 237
Аз също не мога да спя, вече изпитвам ужас, когато дойде време за лягане ... нито настрани, нито по гръб(по гръб не съм спала от 3,-4месеца).  Този път коремът ми е адски голям, едва седя в колата да шофирам. Преди качвах кг навсякъде, сега само на корем. Но  малко остава, ако се случи пак като първия път да родя 2 с.преди термин... значи имам 2.5 с. да потърпя още🤔

Аз имам някакви странни бодежи в областта на десния яйчник (където си стои по принцип де, че сега хич не го знам къде е ), но АГ измери шийката и каза, че е запазена идеално, а до колко разбирам от снимката е 4.2см. Това ме успокоява, че може би болките са от самия таз. Не ми приличат на контракции.

Как сте мамите в болницата? Пишете, за да не ви мислим.

# 238
Още малко ни остава на всички, иначе съм в същото положение като вас. Едвам спя, седя, дори и вече на масата ми е по-трудно да се храня. Взимам си чиния/купа в ръка, облягам се максимално назад и така ям 😂 Пък не ми се струва да ми е огромен корема, просто ми пречи. На мен не ми е неприятно по гръб, става ми леко лошо, но се търпи. След седмица съм за пръв път на тонове и като казвате, че се лежи по 20-30мин тогава сигурно друга песен ще пея. 😃

Някоя спомена за второ бебе, мамита в момента с втора/трета бременност - уникални сте. Странно ми е да си се представям трудно подвижна, недоспала и с още едно дете. Пък с ММ все викаме живот и здраве сега всичко да е наред, няма да бавим второто, нооо направо май ще я изчакам да порасне до 4-5г. 😃

Останаха ли ви неща за купуване все още? 😊

p.s. Относно кошчето за кола, ние засега ще сме с кош и като го израсне, ще вземем стол. Дори ни бяха допълнителен стимул 3в1 количките точно за да не търсим и отделно кош, нашият е съвместим с шасито и в началото за прегледи или бързи разходки ще е удобно направо да го свързваме с количката без да носим отделно и кошчето за новородено (зимният кош).

# 239
Аз също съм с малък корем и през деня ми е добре, но вечер усещам корема си тежък и едвам ставам от болки в кръста. През нощта успявам да спя, но се случва някаква аномалия при мен защото все се будя в 3 или 3:30 и после с мъка заспивам пак.

Относно коша за новородено за кола, при нас се наложи да си вземем отделно защото количката ни я дадоха само с летен и зимен кош и няма към нея кош за кола. След супер много четене на информация, консултации и обиколки по магазините взехме такъв, който е от 0 до 13 кг с максимално ниво на сигурност (до колкото е възможно това). Ние обикаляхме супер много време докато уцелим място с добър консултант, който ни обърна внимание, обясни ни в подробности всичко, показа ни кое как правилно трябва да се монтира и ни даде различни вариант според бюджета ни. В другите магазини все се опитваха да ни пробудят или нещо супер скъпо или нещо изостанало, което не могат да продадат. По отношението супер много си личи.

Онзи ден бях на преглед при АГ по ЗК и моя малък мъж си продължава да е в напречно положение, при което няма шанс за нормално раждане. За мое съжаление нещата вървят към секцио. 

Общи условия

Активация на акаунт