До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 825
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
Ох, аз по принцип не съм по шоколадите, нямам спомен дали ядох, но натуранел сок портокал на Капи ми се видя по-вкусен и от най-вкусния фреш. И на другия ден спрях да ям, изгубих апетит и се хранех насила. За сега няма да слагам нищо, само вода, после ще ми донесат каквото трябва.

# 346
Накъде четох една мама, че планираше да пийне чаша или две хубаво вино в часовете преди да влезе в родилното Simple Smile))
Сигурно вместо епидурална упойка Simple Smile

# 347
Мамчета наскоро гледах една лекция на Ася Демирева за кърменето, да знаете гледайте я .  Много интересна и полезна. Повреме на кърмене жената каза,че НЯМА забранени храни,може всичко да си хапваме ( е,сега за някой храни като люто примерно ,просто да не се прекалява ), и няма такава храна или напитка която да увеличава кърмата . Или я имаш или не. Препоръчително е повече течности,за да се стимулира самата кърма. С първото дете беше пълна трагедия това кърмене и продължи не повече от месец , с второто нещата бяха коренно различни всичко тръгна като по вода,до момента в който не се разболях ( кърмих го до 4 месец).И майчета сега се надявам нещата да са ок и да кърмя възможно най дълго. Вие какво мислите по въпроса с кърменето.

На всички майчета в болница, успех и само мислете за хубави моменти.  Всичко ще се нагласи. Скоро всички ще гушкаме своите рожби.

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 22:52 от Зорница Аврамова

# 348
Не съм съгласна с това, че няма храни/напитки, които стимулират... след 4-5месец, когато вече се беше регулирала кърмата, хапнех ли пшеница, потичах като в началото. Друга храна не ми е действала така... даже слагах шешето и 15-20мл изтичаха без да си налага да пипам гърдата, не пък да цедя на ръка.

# 349
Не съм съгласна с това, че няма храни/напитки, които стимулират... след 4-5месец, когато вече се беше регулирала кърмата, хапнех ли пшеница, потичах като в началото. Друга храна не ми е действала така... даже слагах шешето и 15-20мл изтичаха без да си налага да пипам гърдата, не пък да цедя на ръка.

Може,съгласна съм . Аз просто казвам това което съм чула. Тя тази е консултант по кърменето. Лекцията беше наистина много интересна и за мен лично полезна.  Мисля че първите пъти съм го правила много грешно,пък сега ще видим 😁😁😁

# 350
В една лекция на педиатър се казваше, че трябва да се пие вода точно преди или като сядаш да кърмиш. Не после, щото водата не отива към гърдите, ами по каналния ред.
Чайовете за кърма стимулират, но при мен ефектът е на третия ден. Най-много стимулира да се слага често бебето на гърда. И контактът гола кожа - гола кожа.

# 351
И аз не съм съгласна за храните и кърменето. Ето моя опит с каката Simple Smile
Преди 8 години, в болницата ме посети консултант по кърмене, направи ми списък, какво е хубаво и какво не е препоръчително да се яде първите 3-5 месеца ( зависи колко време продължават коликите), няма лишения, но има ограничения. Кърмих я 9 месеца, след което тя спря да суче, защото се разболя и имаше болки силни в лимфите. Аз продължавах да имам кърма още близо месец, докато спря самичка. Та храната много ми помогна с кърмата, лошотп беше че бях първа с бебе и се кефих на голямото изцедено количество кърма, което след това хвърлях в мивката, просто нямаше кой да ми каже да я замръзя, пък и не беше модерно Simple Smile чай за кърмачки не съм пила никога, но вода пиех, то просто те избива на жажда, докато кърмиш.

# 352
@rolzet, пазиш ли го още списъкът с храните?
Би ми било много полезно ако си съгласна да го споделиш. ☺

# 353
Имам чуденка... в сайта на НОИ има информация за 45 дневния ми болничен, и ме учуди, че на 6 и 12 месечен стаж пише НЕ Е ОТБЕЛЯЗАНО, пък аз си ги имам.
При вас така ли е? 🤔

# 354
Да и при мен така излиза Simple Smile

# 355
От днес започна и моя последен 45-дневен болничен. Като се има предвид, че баткото го родих в началото на 9-ти месец (терминът ми бе за 26 февруари, а аз родих на 31 януари), започва леко да ме обзема паниката 🤣

# 356
Как Ви варират тоновете на бебоците? Днес отчетоха мойте към 160 и ме викат пак след 2 часа

# 357
Аз утре съм за пръв път и нямам представа нито как протичат, нито какво се гледа Simple Smile

# 358
@rolzet, пазиш ли го още списъкът с храните?
Би ми било много полезно ако си съгласна да го споделиш. ☺
Ще го намеря и ще снимам Simple Smile бих спиделила всичко Simple Smile няма никакви проблеми, стига да ви бъде полезно Simple Smile
Аз от снощи съм с контракции, пия магнерот, преди 2 часа пих но-шпа, обаче беба се върти, а аз съм с болезнени контракции. Лошото е че така и не се научих да си ги засичам. Сега си лежа и събирам сили, че съм на родителска среща. 
В петък съм ри Агто, дано всичко е ок

# 359
  • Варна
И аз утре се надявам да съм на първите записи на тонове, но ще ви споделя разочарованието си от МЦ Малчовци по скоро регистратурата им. Така както се надявах, че съм решила въпроса с педиатъра сега ме върнаха в началото....споделям мейл, който пратих до тях (ако някой го интересува де) Но ако някой има препоръка за педиатър в гр София ще съм благодарна , вече който и да е просто трябва да го запиша някъде....

Здравейте

Преди няколко месеца се бях свързала с МЦ Малчовци, за да проверя дали има възможност да бъде записано все още нероденото ми дете за детска консултация при д-р Александър Атанасов по Здравна каса. Беше ми казано, че има тази възможност и да се обадя отново ноември месец, понеже термина ми е 13.12.
На 2.11 се обадих , за да изпълня уговорката. Провеждайки разговор разбрах,че това което ми е казано предходни месеци се разминава с това което сега ми се говори . Пожелах да ми се запише час за лична среща с доктора ,за да разбера има ли възможност да запише детето ми на детска консултация при него
Днес 8.11 разбирам, че доктора няма тази възможност.
Меко казано съм разочарована и моля да се вземе в предвид сигнала понеже е всеизвестен факт, че в България намирането на педиатър по здравна каса е трудно (а е наше право) и не е коректно седмици преди раждането бъдеща майка да бъде поставяна в това положение.

Общи условия

Активация на акаунт