До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 785
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
  • Вестерос
Eдна позната роди секцио, защото се беше оплело нейното. Всичко мина ок.

Веси, успех и кураж ти пожелавам!! Flowers Four Leaf Clover

# 376
Момичета, имам нужда да споделя ново притеснение. Бях супер дзен последните дни, особено като съм 9ти месец (въпреки че бебка я измериха малко под 2500г, но знам, че е относително и ще си наддаде). Но днес на ехографа се видя, че се е омотала пъпната връв около вратоето (почти 2 пъти, тоест 1 пълен кръг и веднъж дополовина и пада нанякъде) и много се разтревожих. АГ каза, че се случва много често докато шават вътре и ако остане така може да е проблем за естествено раждане. Не ми е такъв проблем, че може да се наложи секцио, а просто се страхувам да не се влоши ситуацията докато бебка е още вътре. Каза, че за да съм спокойна, мога да ходя на тонове и през ден ако искам и сигурно така ще направя.
Някоя от вас има ли е опит или близки/познати с такова нещо и как са се развили нещата, защото колкото и да е “често” аз познавам само една мама с такава случка, но тя и без друго щеше да ражда секцио?

Не знам дали е подобно, но при нас още в 28г.с. беше с увита пъпна връв (1 пълен кръг) и тогава АГ-то ми каза, че не е проблем, защото много си се върти иначе и аз изперках за секунда-две. Просто каза - записвам си го и ще видим другият път, и честно казано много го мислих особено както следващият ми преглед беше почти в 32г.с. Още като я погледна каза, че вече не е с увита. Надявам се и при теб да се освободи пак с въртене Heart
И моята мома мноооого шава, направо понякога имам чувството, че настрани ще излезе, пробивайки кожата ми. След 2 дни съм на преглед и ще ви споделя и за моите тонове. Не съм била досега :/

# 377
Как Ви варират тоновете на бебоците? Днес отчетоха мойте към 160 и ме викат пак след 2 часа
Доколкото знам до 160 е нормално. На моето бебе понякога са и по- високи на моменти, когато се движи или когато моя пулс се ускори ( аз като лежа по гръб или ако нещо се притесня моя пулс се покачва и до 130 и е нормално според моето АГ  и на бебето да се повиши - на първия запис на тонове така се бях притеснила, че пулса ми се покачи на 140, а на бебето в този момент отчете 200, но после се нормализира). И сега на последните тонове в понеделник тоновете на бебето ми бяха именно в диапазона 140-160 и АГ каза че са ОК. Да не би при Вас да е имало периоди, в които да не е отчетен пулс на бебето - тогава знам че често повтарят тоновете малко по-късно.

# 378
Vesito0o спокойно всичко ще бъде наред. Това са хубави вълнения. Ще чакаме да ни държиш в течение 😊

# 379
Хилоу!
Минавам да кажа, че стискам палци на всички мами, които вече са или скоро ще постъпват в болница! Всичко ще е наред🍀🍀🍀!
чакам с нетърпение да започнат хвалбите 🤗🤗🤗

# 380
  • София
Веси, стискам палци и пращам пожелания да минат всички притеснения в момента, в който стъпиш в болницата (или преди това) 🍀

За пъпната връв: четох по други теми, че лекари казват, че е окей даже до ЧЕТИРИ пъти увита. Май голям процент от бебетата имат, а докато са вътре, във вода, 1-2 пъти завита, чета, не бил никакъв проблем.

За тоновете: моят фъстък спеше първоначално, като бях, и беше в диапазона 120-125 пулса му. После ме накараха да се размърдам и го потупах леко с възглавничките на пръстите, за да се събуди. Та, докато шаваше качваше до 145 пулс. Имам коментар, че са нормални тоновете, та явно варират между бебоците.

# 381
  • Варна
Относно пъпната връв. На мен преди няколко седмици доктора само ей така ми го спомена , че имало пъпна връв около вратлето. Не спирах да го мисля и постоянно предизвиквах бебето да се движи ,като си потупвах корема (ужасна майка ама паника...)
Но после бях на преглед при друг доктор, с който повече си говорим и тогава пъпната връв я нямаше около врата (нарочно я накарах да провери), НО изрично ми каза че докато има достатъчно течност няма опасност, защото не може да се стегне до такава степен ( течността пречи). Мисля, че и голям процент деца се раждат така, вече колко е опасно се преценява на момента. Но дотогава няма нужда да се притесняваш.
Vesito0o не се предавай на финала . Многото мина , малко остана. Със сигурност е притеснително, но все пак няма да го има момента на паника вкъщи, когато се чудиш да тръгвам ли към болницата и т.н.
Утре отивай с усмивка и им покажи колко силна е една мама на две деца 🙏

# 382
Явно първият път като сме събудили събудили госпожицата тоновете са били 170 180. След 3 часа ,храна ,сок тоновете варираха от 135-150 и като се размърда активно става 160 .казаха че е нормално всичко.

# 383
Ох, от омотаване на пъпната връв ме е много страх. А още повече ме е страх, да не го пропуснат при нормално раждане.
 Днес бях на тонове, направи ми впечатление, че са около 120. После се размърда и се вдигнаха. Когато споделих, че много се е размърдало бебето и апарата е сменил звука, тя ми каза, че точно такива трябва да са и са се подобрили. До раждането всяка седмица ще съм на тонове, а през седмица на преглед.
Веси, леко раждане ти желая и бързо възстановяване!

# 384
Благодаря ви за мненията! Определено се поуспокоих, явно наистина често се среща да се увие бебчето, така че просто ще ходя по-често на тонове и ще се моля да се размотае. Иначе АГ каза, че има достатъчно води и това е ок, както и че израждат деца по 3-4 пъти увити, но това ми звучи като прекален риск.

# 385
Как сте днес момичета

# 386
Добре🙏 Чудя се време ли е да започна да пера дрешките и да подреждам, или е рано още ….. 😆

# 387
Rodih 34+5
2.700 47sm

# 388
Аз започнах вече с прането. Те са толкова мънички и гладенето е толкова досадно 😆 та малко по-малко действам.
Кадерай, сега видях и се ъпдейтвам! Честита радост! Да сте здравички и много, много щастливи! 🤗

Добре🙏 Чудя се време ли е да започна да пера дрешките и да подреждам, или е рано още ….. 😆

# 389
  • Варна
Аз днес хвърча по ДКЦ-та за педиатър и отделно след 14 часа съм на АГ. Дано до края на деня да реша всички казуси  и бебо да е добре . 🤗
За дрешките май другата седмица се захващам и аз. Мисля в петък да вадя коледната украса. Рано е ,но държа да я има и искам докато съм добре да се занимавам .
В Рая тойс и Хиполенд тази седмица ще има отстъпки ако имате нужда от нещо може да проверите. Ние ще отидем да търсим някаква нощна лампа за спалнята.

Олеее Kaderay честито ♥️ Бъдете много здрави и все така силни и двете 🤗

Общи условия

Активация на акаунт