Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 313
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Ако живеех сама никакъв проблем нямаше да имам със сладкото . Но децата си искат баница, кекс и т.н.,  хубавото е, че не ме тормозят често да им правя. В началото на режима не се изкушавах хич, но сега си хапвам по парче от каквото правя. В работата колеги също носят домашни сладкиши...
Боклуците от магазина отдавна не ме влекат, даже и черен шоколад не ям често. Вчера сложих от него за коледните меденки, стои от лятото в хладилника.  Ако прегрешавам с нещо, то е домашно направено.

# 556
Аз също понякога си опитвам по малко от каквото притогвя за детето. Не е супер решение, но поне е с добри съставки, и пак е по-добре от това да посягам към готови боклуци в магазина.

Иначе да ви кажа честно, да мина на режимно хранене и да подбирам внимателно каква храна консумирам е най-доброто нещо, което въобще някога съм правила за себе си. Да, понякога е трудно да не посегнеш към торта/ бонбони/ пържени картофи или каквото там е изкушението, обаче инвестицията в здравето си струва, особено в дългосрочен план. Преди все си повтарях „е, какво толкова, веднъж се живее, няма да живея все в ограничения“. А сега все повече се замислям за времето след 10-20-30 години и какво бих искала да правя тогава..... Ами за да правя каквото и да било трябва да съм здрава, а храната е ключът към доброто здраве. Предпочитам да съм здрава и енергична на мръвки и салати, отколкото болна и на тортички. Та в крайна сметка всичко е до нагласа.

# 557
Проблемът е, че нашето поколение не яде чат пат сладко и пакетирани боклуци, а редовно.
То е ясно, че всички избираме здравето пред моментното удоволствие от храната.
Но пък понякога по малко не е чак такъв проблем.
Аз имам чувството, че ние тука се лишаваме повече от диабетиците. 🙄

# 558
Ами те повечето диабетици дето познавам... да не знуча грубо ама вземат си хаповете/инсулина и ядат каквото им е на сърце. Не че са прокопсали от това, разбира се. Говоря за тип 2, тези с тип 1 обикновено са така от деца и са израснали съобразявайки се и ограничавайки се.
И аз не се втелясвам за нещо малко и от време на време, де, да не прозвуча сега сякаш се правя на светица че ще е смешно. Но си знам че не ми е за редовно ядене, това е разликата между мен и повечето хора наоколо.

# 559
О, за мен режимът си е почти като библия, много съм благодарна на обстоятелството, че както си пишех в СО, и бг мамма ми беше само за справочник и отмора, открих тази прекрасна тема. Още преди да разбера, че имам проблеми, си я четях любителската и виждах как с взаимопомощ и съпричастност, хора се подобряват.
Хич няма и да се връщам към стари навици, много съм си добре така.
Е, като тръгнахме на екскурзия, си бях взела ядки. Така, по малко, изкарах до вечерята в ресторанта. А всички екскурзианти мааха кексове и баници, понички, сладки, кой каквото направил. И аз бях правила кекс, де. Най- лошото е, че ми нападнаха и ядките 🤣. Ааааа, много ми досвидя, лоши хора - лакомници.
Та има известни селекции, но аз вече свикнах да си спазвам режима, където и да съм, и не се чувствам нито ограничена, нито дискриминирана.
Да ви се поФаля взех си двоен гофретник и ето първите ми режимни гофретки ❤.

Та нека ми е зле 🤪

# 560
За от време на време няма проблем според мен да си угаждаме. Моята ендокриноложка даже казва веднъж в седмицата може свински ден, после обаче задължително фаст. За мен по-скоро въпросът е в този свински ден дали ще се нагъват чипсове и вафли от магазина или домашен кекс примерно. И ще дам пример с баща ми (далеч не е пример за подражание) - той се храни основно с домашна храна, но си консумира въглехидрати на корем - сутрин филия с маслинова паста и салам, на обяд супа и после месо с картофи/ ориз с биричка и за вечеря салата и после основно пак месо с картофи/ ориз и вино със спрайт. След обяд и вечеря си хапва и десерт - 1-2 бисквити или 1-2 лъжици сладолед. В рамките на 4-5 месеца замени купешкия десерт с домашен, спрайта във виното вечер с газирана вода, спря бирата и захарта му падна с половин единица - от 6,60 на 6,1. Има още много работа, но дори само това е показателно, колко е важно качеството на храната.

# 561
Тайс, чЕрпи едно парче Yum

# 562
На теб с кеф ще ти изпратя, много беше грейнала от щастие на онази снимка с омегата 👍
Мм ги е излапал, както гледаше с недоверие уж палачинковото тесто. Оставил ми една маслина с 5 клечки 🤣.
Има още една гола за обработка, днес съм си у нас и само пращам на приятелки снимки да ги подмамвам.
На него му обещах истински гофрети, и той, като на Зухта баща и, е поограничил вредностите, макар и по съображения от мързел, а не по здравословни причини.

Е, много му се радвам на това уредче, ще пада печене 🥰 и творчество.

Я кажете кестените вместват ли се някъде в нашата програма. Взех от Билла някакви варени и вакуумирани.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 16:16 от tays

# 563
Удобен си е гофретникът за нас, забъркаш там нещо набързо, затвориш го и докато се обърнеш да си направиш салата то се и опекло. Че и нашите режимните неща са доста засищащи, от нормални гофрети мога много да изям ама режимни не мога и не ми отива много време Grinning
Подсетихте ме че не съм си правила скоро, а пък са си хубави.

# 564
И на мен за кестените ми е интересно

# 565
На теб с кеф ще ти изпратя, много беше грейнала от щастие на онази снимка с омегата 👍
Мм ги е излапал, както гледаше с недоверие уж палачинковото тесто. Оставил ми една маслина с 5 клечки 🤣.
Я кажете кестените вместват ли се някъде в нашата програма. Взех от Билла някакви варени и вакуумирани.
Purple Heart Purple Heart Purple Heart
За мъжО много се смях. Пък и клечки ти е оставил човека, да си почистиш зъбките Grin
Кестените не са ок, имат много въглехидрати, иначе аз ги обожавам.
Сега ако са 3-5 кестена след ядене, няма проблем, но аз така не се задоволявам. Искам една тава, ама нЕма.

# 566
Благодаря за отговорите. Вече чета по темата и докато ми дойде часа за прегледа ще намаля до минимум въглехидратите и изключа захарта. Започвам и ходене на бягъщата пътеката.
Дали кафето сутрин с лъжичка захар е приблем или и него трябва да се науча без захар да пия ?
Чета , че ИР е свързано и с тревожност и ПА , дали ако се овладее ИР ще намалее и тревожността ?
Да, трябва да разкараш захарта в кафето напълно.

teddybearm, това е доста неадекватен съвет да се храниш като преди.
Все пак точно предишното ядене те е довело до тук Grinning
Те това трябва да и кажеш.
Това го казах и на едната ми ендо преди време.
За просото може да не ти влияе на кз, но на инсулина влияе. Нали знаеш, че целта на инсулина е регулация на кз все пак.
Просто умерено го давай.

sladko, отдавна съм минала момента да се дразня когато майка ми вкъщи прави кекс или на работата се носи.
Ще взема ако съм в мц само. Иначе бая кексове на майка ми съм подминавала.
Случвало се е от лиготия да вземе пресен и топъл, че е много хубав тогава, но и това е рядко.

# 567
А, и аз подминавах всичко в началото, но откакто съм вкарала показателите в норма опитвам понякога Close / е не през ден/.
А точно кекс май не съм правила от година, но баница с тиква 2-3 пъти, опитвах. Торта, когато имаме РД.
Не знам дали се поФалих, последно холестерола ми беше драма
Скрит текст:

И вит.Д 52 при референтни 20.0-43.0
И пак трябва да се пие желязо…

# 568
МЦ не ме кара да искам сладко.
Ох, аз мисля за щрудел сега🤣 тиквеник не обичам, но щрудел 🙄🤣

# 569
Замислих се за царевицата, ако е варена или от консерва, дали е ок? И киноата нали не вдига кз, тя май е повече протеин?

Общи условия

Активация на акаунт