Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

  • 31 295
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 5 137
Аз правя заливка с 3 яйца, кисело мляко 2 % /цяла кофичка/ и само една лъжица сусамово брашно.

Относно ябълките, ок ли са за нас? Защото си позволявам по 1,но не всеки ден. Напоследък ми се ядат много.
Ок са, стига да не си на строго кето хранене. След хранене, изчакваш да мине час и хапваш ябълка.
Аз съм повече по крушите. Хапвам по 2 круши след ядене на вечеря. Забелязвам и че откакто вкарах плодове в храненето си, едно че не изпадам в хипогликемии, другото, което ме радва е че нямам проблем с WC-то. А преди това беше мъъъка. Колко зелени чайове изпих и елакса... ама то хич не е ок да пия тези неща постоянно.

# 586
  • Мнения: 17 268
Аз все още си позволявам само тиква, и то не сладка, а обожавам.
От вишни с йогурт от лидълския сутрин ми е висока кз, към 5,8, 5,9. Ама съм ламя, хората казват шепа, аз наливам количествено, направо от фризера, и после с голямата лъжица хрупам без мярка.
То си е казано за пристрастяванията, че без едно може, с едно не може.
Та си налягам парцалите.
Ще пробвам да направя гофрети с ябълка , канела и орехи. Трябва да си потърся орехово брашно, купувала съм от някоя верига, сега не помня от коя беше 😀.
Натииии, дай резултат , бре. Не вярвам да не стане.

# 587
  • Мнения: 24 624
А, нека се наканя първо... Кога ще е - божа работа, не ми е зор точно сладко, ще видим. Наближават и едни такива празници дето се готви и яде много, та може и това да не хване ред скоро. Ама идеята не ме напуска де, все някога ще пробвам и това, не съм се сещала. Хората с тиквички правят гофрети че аз с едни тикви ли няма да докарам нещо я?
За празниците съм при нашите, майка ми от сега мисли меню за Коледа, че и ме пита мен. Е какво ме питаш мен за такова веганско меню?? Grinning Тя си държи на традиционна вечеря на Бъдни вечер. То само гарнитури, на другия ден въртя едни кюфтета и ще се отикат с тях, ами по-малко готви поне. Там 9 ли колко неща да имало на масата, ужас. Казах да сложи вино и орехи и чесън и прочие и да ги брои и тях, щото аз толкова постни ястия не знам какво да ги правя Grinning

# 588
  • Мнения: 3 428
Никога не съм слагала брашно в заливката на мусака. Баба и мляко не слагаше, нареждаше нарязани на филийка домати и заливаше с разбити яйца. Моите профани вкъщи не обичат домати, затова кисело мляко 1 кофичка и 3 яйца слагам.

# 589
  • Мнения: 24 624
И аз с кисело мляко и яйца заливам само (когато правя де, хич не беше често и преди да спра да готвя картофи). Майка ми така я прави и аз така, покрай нея. Но много хора слагат брашно към това или правят някакво като бешамел направо, рецепти много.
Сега като не правя мусака, правя малки кюфтенца, нареждам в тавичка и запичам леко, после заливам с кисело мляко и яйца ама повечко че влиза и между тях и да се покрият и пак на горещо. В киселото мляко - чесън или пък джоджен съм слагала също, отива му. И е в графа бързи-смели-сръчни, и е режимно, абе хубава рецепта си е.

# 590
  • Мнения: 17 268
На Бъдни вечер ще идват синът, кандидат снахата  и евентуалният му тъст. Много се радвам и много се смях, когато се самопоканиха, пък аз не си отварям устата за такъв ден, че съм се наплашила от темата за свекървите 🤣. Но на сина аргументите бяха железни. Вика:  ми вие с баща ми сте разведени, на / момичето/ родителите разведени, имаме да обикаляме 4 семейства, плюс брат и на момичето, плюс майка ми / баба му/.  Жалва се : измъчихме се миналата година 😀. Сега, на този ден, ще отстреляме два заека с гостито у вас 🤣
Та сигурно пак се изявих, де, щото с момичето се разбираме кой какво да прави и аз и връчих приза за питката и пълнените чушки 🤣.
Аз ще правя тиквеник и сарми, че съседите ни дават зеле. Хич не съм майстор, все ми стават едни дебели и се разсъбличат. Но' кот какоа".
Ще ги пълня с боб, лук и моркови, снахата одобри. Ще правя и хумус, щото ми става / ше/ преди режима хубав. И заради себе си, ще правя една постна бърканица, дето става вкусна- задушавам праз, моркови и селъри, после добовям накисвана елда и подправям с копър, лимонов сок и чесън. Ще греша с боб и елда, нЕма начин съвсем без нищо🙃

# 591
  • Мнения: X
Еее, и бобчето ли е въглехидратно... ми то ако решиш да станеш вегетарианец, си обречен... някак не ми се вярва всички вегани и вегетарианци да са дебели и случайно просто да са с добри гени... Всичко растително, въглехидрат... А вишни не обичам, но плодови млекца никога не бих си взела, то захар, оцветител и овкусител, къде по-добре истински плод...

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 18:46 от Анонимен

# 592
  • Мнения: 17 268
Този йогурт от лидъл е една кофа, кило, с чист състав, като квасено мляко, не ми бърника показателите. Но в комбинация с вишните, офффф.
Боб може един- два пъти месечно. А боб мунг може по всяко време.
Но ще е екзотично да набутам мунг, вместо зрял 🤣

# 593
  • Мнения: 24 624
Абе не го знам колко е чист, ама нишесте няма със сигурност, пробвах с йод да си начеша крастата преди време Grinning Не че няма и какви други глупости да сложат де.
А бобовите не са най-нисковъглехидратното наистина, ама им се носи слава на сравнително протеинови и хората се подвеждат. Също като с киноата или там за каквото беше питането тия дни.

Бивши вегетарианки имаме не една в темата... това като че ли казва достатъчно. В един момент си избираш дали повече обичаш животните или себе си. Грубо звучи, ама това е положението.

# 594
  • Мнения: 33 692
Като казвате боб, направих едно откритие.

https://bonduelle.bg/produkt/zryal-fasul

# 595
  • Мнения: X
Е, в темата... малка бройка е това. Аз всяко лято минавам на детокс режим, разтоварване от всякаква животинска храна, почти на 100%. Тогава бая вода изхвърлям и си отслабвам. Пролет-есен повечко вйца. Зимата ми се похапва по-плътно - пилета, млечни повечко... обаче с млечните май не се разбирам много и внимавам. Боб мунг бива ок, то и бял фасул колко често да се яде, не сме в Англия или Мексико за закуска да го ядем. И леща обичсм, супа, не яхния, с много чесън и оцет... Аз мислих, че драмата е с житни/глутен, картофи и ориз, а иначе протеини си има в бобовите, те затова толкова време на определена температура се варят, не като овесените ядки само ги залееш и глутена бухне набързо

# 596
  • Мнения: 918
Къде мога да намеря темата с рецептите? Може ли линк?

# 597
  • Мнения: 33 692
За констипация мога да напиша книга вече.
Не знам какво го закъсах в последно време.
Как се справяте с това?
Хем ензими ми изписа лекаря, хем ям супи и манджи основно и пак мине се не мине и камъни.
Легираха ми 2 хемороида вътрешни при колоноскопията миналия месец. Ако продължавам така, пак ще цъфна.
Днеска си купих магнезиев цитрат. Вие по колко пиете от него?

# 598
  • Мнения: 17 268
Като казвате боб, направих едно откритие.

https://bonduelle.bg/produkt/zryal-fasul
На тази марка всички продукти харесвам. И замразените им зеленчуци са много вкусни.

Магнезиев цитрат по 400 мг аз. Бях взела на Хаялабс на прах, там е половин мерителна лъжичка, но аз в началото пиех цяла. Та...за констипацията беше супер, да не кажа, че пейзяжът беше доста хлъзгав и бурен 😀.
Аз нямам проблеми, де. Пия много вода, сега и зелев сок, и той е супер за запек.

# 599
  • Мнения: X
Инулин ме спаси тази пролет от констипация вследствие на спиране на цигарите 😁 хем е фибри, хем действа бързо. Бутарен Ину ми изписа док

Общи условия

Активация на акаунт