The Handmaid's Tale - Тема V - "Praise be!"

• 17 530
  • 309
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Как го репетират на живо?

Аз стигнах до 4ти сезон. Обачееее един голям въпрос имам - когато децата избягаха със самолета, нали те имаха по една Марта да ги заведе до мястото на срещата, после какво става с тези жени? Всички ли са убити след това? Това е голяма дупка в детайлите, все пак 80 деца, значи и толкова жени…

В Щатите хахах не виждате ли че го карат по сезон 1 по учебник, даже и Серина Джой я назначиха вече като head of Faith office...

Мисля че имаше доста марти спасени в самолета, не помня вече...

# 121
  • Berlin
Мислех, че темата е за сериала, както и да е.

Не, само 5-6 жени са в самолета.

# 122
  • София
За сериала си е темата, но имайте предвид както сериала така и книгата е базирана на истински истории, всяко едно нещо което виждате се е случвало някога, някъде по света, това че виждаме подобно развитие в момента точно където е базирана книгата и сериала трябва да ни сигнализира нещо, трябва да го приемаме не само като художествена измислица... Има много интересни препратки на Джун към това, много се обсъжда нейната реакция и реакцията на Мойра когато Гилеад бавно се сформира.

Хъм... наистина не помня какво се случи тогава с мартите...

# 123
  • Варна
Доста от тях не се качиха в самолета след децата, защитаваха и загинаха/ плениха ги.

# 124
  • Berlin
Всъщност не, не всички жени вървяха с децата към самолета, най-вероятно са екзекутирали повечето от тях след това. Явно и по-натам в сериала не става ясно.
Скрит текст:
"The show does not provide a detailed follow-up on all the Marthas involved, leaving much of their fate to speculation. Their sacrifices, however, were pivotal in ensuring the success of "Angel's Flight," which freed 86 children from Gilead"

# 125
  • София
Трейлър за новия сезон

https://youtu.be/hyVDq2bQlnU?si=AlYnOq1y6iUiECP8

# 126
  • Sofia
Жесток трейлър, нямам търпение

# 127
  • Вестерос
08.04 е датата Simple Smile

# 128
Нямам  търпение и аз вече. Защо според вас Джун е с униформа? Ретроспекция или?

# 129
Според мен не е ретроспекция, Джун се е върнала - доброволно или не, в Гилеад.

И аз нямам търпение за финалния сезон, надявам се на достоен и въздействащ завършек, който да е и логичен преход към "Заветите".

# 130
  • Berlin
Аз тъкмо стигнах до последния излязъл сезон. Ауч, не очаквах да убият Фред и Джун тотално да превърти, обаче от новия трейлър виждам, че има още накъде. Люк много подло я накара да се срещне с Ник, за да го моли да спасят Хана, плюс Никол за по-голям ефект. Тук той хииич не ми хареса, но на нея се отрази добре.
Мисля, че Джун се е върнала в Гилеад заради Емили (най-вероятно). Честно казано, в началото изобщо не харесвах актрисата, все едно и също играеше, сега пак е така, но по има смисъл, след всичко, което  преживя. Аз имам още да гледам, така че не знам какво още ще става, но през цялото време си мисля колко хора умряха около и заради нея и се надявам накрая да си е струвало всичко това и тя по някакъв начин да е причината за края на Гилеад.

# 131
  • София
Защо заради Емили да се връща? Нали напусна сериала актирсата, тя се връща заради Хана.

Не знам как що, но гледах едно видео в тикток, Елизабет Мос каза че се радва че финалния кадър е с червената униформа

# 132
  • Berlin
А, не знам. Сега в 5ти сезон, 1ви еп.,  казаха, че Емили се е върнала в Гилеад, та затова така мисля.😀 Но да, Хана, вярно. Заради нея са половината нелогични решения на Джун.

# 133
Нов трейлър за финалния сезон -

https://youtu.be/xBBRUdLBsFI?si=MpgsaA0a6b3MwgDv

# 134
  • София
Спойлер от Трейлъра, вижда се с кого се омъжва Серина

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт