Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 48 222
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Още за китайския сериал на Нетфликс, предвиден да тръгне догодина. Днес Яху ме е таргетирало да прочета коментар на Ед Пауър за The Telegraph - в който, само на база пуснатия тийзър, авторът се притеснява дали зрителите (особено нечелите книгите) ще разберат нещо от "сложната многопластова ... мултижанрова спекулативна фантастика".
Дали тази адаптация - пита се човекът - не е знак за паника в един бизнес, където отчаяно се гони следващия франчайз, готов за издояване. Дава пример със Secret Invasion на Disney+ (Marvel), получил противоречиви "средни" отзиви и критиката провидяла липсата на забавление при гледането. Коментира се, че Бениоф и Уайс, още преди да се захванат с "трите тела", са показали изчерпаност с последните сезони на "Троновете" - където малкото оправдание било, че самият Мартин не написал нищичко, за да им помогне. Но зрителите не се интересуват от такива подробности, а от онова, което гледат (за което плащат; не важи за нас, хаха).
Двамата (4 г. след Троновете) вече се издънили в Нетфликс с The Chair - който не бил подновен за 2-и сезон. Сега сделката е за над 200 млн., а базата е фантастика - която обаче запалените читатели едва ли биха преглътнали лесно, ако не отговаря на очакванията им.
Накрая Пауър се присмива, че поне има литературна канава за сценария (а в нея пък почти липсва секс) - тъй че, тандемът няма да се "чуди посред нощ как Джон Сноу да не стане крал на Вестерос", нито пък ще им се налага да търсят млади актриси, които "да излизат голи от ваната".
Но пък китайският сюжет не е мрачната кървава средновековна приказка на Мартин, а е близо до философските игри на светли умове като Азимов и Артър Кларк - а телевизиите били "харесвали точно това", твърди авторът, като предрича добре построена продукция, но не за всеки зрител. Понеже, това ще бъде "една бавно развиваща се одисея на Кубрик" и отегчението я дебне зад ъгъла. Допълнително се прибавя мнение на преводача на Лиу - че той се интересува повече от науката (в непосилно дълги текстови пасажи, пълни с физика), отколкото от характерите и цялото визуално изпитание за дуета от Троновете не е никак леко.

Респект, мистър Пауър, всичко това само след един трейлър/тийзър или каквото и да е. А може би, повече на базата на тоталното разочарование в последните 2 сезона на Троновете? Ще трябва да чакаме до януари догодина, пък ще видим тогава...

# 481
Няма с.кс в книгите. Втората е центрирана около любовна история и пак няма Simple Smile
Но аз си мисля, че тези режисьори ще намерят начин да вкарат. Особено в сцените в миналото, в които има насилие по време на Китайската революция - като нищо ще вкарат и сексуално насилие.

# 482
  • София
Хахаха секс, трансджендър герой и негър няма да ни се разминат Stuck Out Tongue Winking Eye

# 483
Мисля, че е донякъде грешка да рекламират,че Трите тела идва от създателите на Игри на тронове. Ако феновете очакват кръв, секс и насилие ще останат крайно разочаровани, защото ще получат физика и астрономия. Това ако следва сюжетна и няма допълнителни промени,а такива още от трейлъра има.
Очакванията ми към този сериал е като очакванията ми за адаптация на роман от Амазон,т.е. никакви.

Няма с.кс в книгите. Втората е центрирана около любовна история и пак няма Simple Smile
Но аз си мисля, че тези режисьори ще намерят начин да вкарат. Особено в сцените в миналото, в които има насилие по време на Китайската революция - като нищо ще вкарат и сексуално насилие.
100%.
На мен ми е интересно какво ще се опитат да покажат в тези 8 епизода.Няма начин да обхванат цялата първа книга.

# 484
  • София
Мисля, че е донякъде грешка да рекламират,че Трите тела идва от създателите на Игри на тронове. Ако феновете очакват кръв, секс и насилие ще останат крайно разочаровани, защото ще получат физика и астрономия.
Очакванията ми към този сериал е като очакванията ми за адаптация на роман от Амазон, т.е. никакви.
На мен ми е интересно какво ще се опитат да покажат в тези 8 епизода.Няма начин да обхванат цялата първа книга.

Ееее, Вие пък сега! Те - двамцата - цели 2-3-4 сезона направиха без книги, за какво им е да има следовност в наличните такива. Пък и може да са пораснали; докато учат в МТИ квантова физика и евристика, като хоби от фентъзи-детските си години, са направили едни Тронове и сега вече е дошъл моментът да спасяват Земята с наученото... Sweat Smile
Впрочем, лично мое мнение обаче - вземете Тъмната кула и Фондацията: с нетърпение (все пак) чакам С02 на Азимовата преработка, докато от Кулата изгледах не повече от 20 минути.

# 485
На тия двама идиоти не бих си причинила нищо повече.Иначе книгите може и да са хубави,но с политкоректността и не само ще съсипят всичко.
Аз си чакам май само Дюн.И Калмарите де.

# 486
От трейлъра на втори сезон на Фондация, аз останах с впечатление, че целият план на Хари Селдън е бил да разруши прогнилия строй на патриархалното общество и да издигне на негово място някакво либерално ново общество Rolling Eyes
Скрит текст:
Мен това послание не ме интересува - периодично се появяват някакви революционно настроени, но тъпи хора (в човешката история, не в сериалите), понякога дори се докопват до властта, след това закономерно се сриват и биват забравяни и така до следващите (подробностите нямат значение - все отговарят на две условия - първото е, че са сериозно заблудени и второто, че се имат за прави и нещо повече от всички останали).
Всъщност, Селдън иска да запази положението от златните години на Империята и създава Фондация като бекъп на цивилизацията. Да, има момент на Фондация срещу Империя, но това е след много много години, когато вече империята се е изродила (и няма нищо общо с Клеон).

# 487
Трейларът към сезон 2 на Squid Game.Показаха го преди дни по време на голямо фен събитие в Бразилия.
Четох,че ще го снимат това лято и се очаква 2024.

# 488
Не знам защо си бях внушила, че ще излезе тази година...
Май не разпознавам никого от новите актьори.

# 489
Еми то никой жив не остана,нормално 😁.Или ти имаш в предвид самите актьори?
Бях чела че ще е догодина уви.

# 490
Да, имам предвид новите 4-ма актьори, които представят в клипа.
Сега прегледах - единият е участвал в Алено сърце, който е излъчван по бг телевизия, но аз така и не го гледах.

# 491
  • Разпиляна във въображението
От старите май само трима са живи - главният и братята. От новите попълнения май и аз не съм гледала другаде. Последнитя ми се стори някак познат, но той е бил спорадична роля в два изгледани сериала.

# 492
Да, аз съм гледала Тримата мускетари, но не помня почти нищо от този сериал.

# 493
  • Berlin
Последният не е ли този от метрото, който даваше избора? Не си спомням как беше точно.

# 494
Не, той е звезда, не може да се сбърка. Simple Smile Съмнявам се да се появи в нещо повече от камео, иначе щеше да е новина.

Общи условия

Активация на акаунт