Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 056
  • 799
  •   1
Отговори
# 75
Cplay, не си написала нито каква ти е терапията, нито какъв ти е кръвотока според АГ. Ако си на нмх, трябва да пуснеш и изследване на антиХа. За мен д-димер ти е в норма, макар и на горна граница. По едни изследвания не може да се прецени какво ти е състоянието, не се шашкай излишно. Консултирай се със следящия те АГ. Някой, който би се погрижил за теб при проблем, а не Сигридов.

Аз съм чела, че в трето тримесечие е нормално да е до 1.7. Само това знам. Моят се върти около 1, 1.1. До 32 г.с. бях на аспирин протект, от тогава съм на натаспин.
При това положение явно съм сгъстена...имам още 3 пълни седмици докато влезна в трети триместър...
На терапия 200мг през вечер съм, следя се при него от 1 година (започнато доста преди забременяване), така че в 6ти месец нямам намерение да спирам да му вярвам, някак си не върви. Очаквам да ми отговорят тези дни, не мисля, че чак хич не се грижи при проблем. Относно кръвотока- беше повече от перфектен последния път преди 2 седмици при него. В петък ще покажа изследванията и на АГ по ЗК. Благодаря за отговорите Simple Smile

# 76
Здравейте, искам да се включа и аз. Може би поста ми ще стане малко дълъг за което се извинявам.
При нас историята е следната: от две години се опитваме да си имаме бебче, съответно без успех. Миналият месец се решихме вече да търсим къде е проблема. Ходим при АГ в репрудуктивна клиника.
На прегледа физически всичко изглеждаше идеално. За това ни каза да си направим изследвания - за мен: ПКК + хормони а за него: разширена спермограма. Ще се опитам да прикача и снимки на резултатите.
При мен всичко е окей, при него на резултата излезе астенотератозооспермия, но доктора не го взе под внимания и каза, че не е толкова голям проблем. Каза ни да продължим с опитите и ако има цикъл да отида да си направя имунологични и днк изследвания. Съответно в понеделник ходих за изследванията, които излязоха в четвъртък и вчера бяхме при АГ-то. Резултата: хомозиготен носите 4G/4G, съм. Изписа ми НотроКлот 1х таблетка на ден. И тъй като се видя, че съм в ову каза да сме по активни два дни. Като ми каза след + тест да започна веднага с фраксипарин.
Да мина към същественото което искам да попитам:
Може ли това да е причината 4G/4G, за невъзможност за имплантиранте ?
Някой пил ли е НотроКлот? То с натрупване ли е, като цяло лекарствата за разреждане на кръвта с натрупване ли са?
Има ли реален шанс тъй като явно вчера и днес съм в ову, а от снощи започнах приема на НотроКлот да има ефект от 1-2 таблетки за успешно забременяване този месец?

П.С. Извинявам се още веднъж за дъъъългия пост.
Хубав и слънчев ден Nature Sunny

# 77
За медикамента не мога да кажа нищо, обикновено аспирина е с натрупване, а НМХ действа 24 часа.
Това, което Ви е назначил като хормони според мен е недостатъчно-не сте изследвали ЛХ, ФСХ , съответно след овулация се проверява и прогестерон.
Ако до момента не сте имали забременяване, след спермограма другата стъпка при Вас е цветна снимка.
Чрез нея се проверява формата на матката, проходимостта на тръбите, което си е от съществено значение и важност за имплантация.
Ако всичко е наред е редно да провеждате поне 3-4 месеца фоликулометрия, за да може да се проследи дали действително ще имате и сте имала овулация в съответния месец. Обикновено са 3-4 прегледа в месеца.
Мутацията, която имате 4G/4G, е свързана със съсирването, най-просто казано не може да се преобразува плазминогена в плазмин, ако не греша. Това е основен пакет, мисля че има други мутации, които са свързани с имплантация, но не съм компетентна кои са.
Доста често ниския прогестерон също е причина за невъзможността за зобременяване, но си има таблетки и инжекции.
Желая Ви успех от ❤️

# 78
  • София
В допълнение към гореописаното, с тази спермограма е добре мъжът да отиде на андролог. Да пусне допълнително изследвания, да пие добавки, да оправи хранене, да почне повече движение, спорт.

Тази диагноза (голям процент неподвижни и негодни сперматозоиди), може да е пречка за естествено забременяване, и ако не се промени от горните неща, ви води директно към инвитро.

Потърсете темата за мъжки фактор и прочетете тук
http://www.medik.bg/?page=cat&id=274

Иначе назначеното за тромбофилията е адекватно. Но тромбофилията не е причина за незабременяване.

# 79
  • Варна
"PAI-1 се покачва от много фактори като: затлъстяване, метаболитен синдром, инсулинова резистентност, диабет, стрес, възпаление, хиперхолестеролемия и др. Той има циркарден ритъм, с най-високи коцентрациии рано сутрин, и затова повечето тромбози възникват тогава. Доказано е, че приложението на разтворима НК ефективно намалява концентрацията на PAI-1 в ранните сутрешни часове и с това намалява тромбозния риск."
Това означава ли, че Натаспин се приема сутрин?

# 80
"PAI-1 се покачва от много фактори като: затлъстяване, метаболитен синдром, инсулинова резистентност, диабет, стрес, възпаление, хиперхолестеролемия и др. Той има циркарден ритъм, с най-високи коцентрациии рано сутрин, и затова повечето тромбози възникват тогава. Доказано е, че приложението на разтворима НК ефективно намалява концентрацията на PAI-1 в ранните сутрешни часове и с това намалява тромбозния риск."
Това означава ли, че Натаспин се приема сутрин?
Времето на приема не е от значение, тъй като нивата, които се поддържат с регулярен прием (на всеки 24 часа), се поддържат равномерни - няма пикове и спадове когато го приемате регулярно.

# 81

Здравейте, може ли някой, който разбира.. Да ми поясни какво точно означават тези изследвания. С два спонтанни аборта съм.. И търсим причината. Ще ходя и при Хематолог, но чакам да излязат всички изследвания.

# 82
  • Вестерос
Имаш тромбофилия. Моите мутации са същите хетерозигот на FGB, INTGB3 като твоите, но аз имам и на ITGA2. За другите ти показатели не знам, тъй като при мен са ок.
Така като гледам май резултатите ти са от Лаборатория Лина. Моето АГ ми каза, че рядко се изследват FGB, INTGB3, ITGA2, но Лина ги има в разширения си пакет. Даже ходих на консултация и в генетичната лаборатория към Св. Марина Варна, където също казаха, че не ги изследвали...
Бях на терапия аспирин протект от като видях резултата до 32 г.с. после на натаспин. Като на всеки две седмици си пусках кръвни изследвания и си следях коагулационния статус и д-димера.

Мен ме караха да пусна допълнително в лаборатория Геника и за ACE I/D и TAFI. След тях даже се консултирах с доц. Конова, която приема в Бургас, Пловдив и Плевен, за да се потвърди и от нея терапията ми и да не минавам на инжекции.

# 83
Благодаря ти! Пуснах ги в Лаборекспрес. И аз съм от Варна. Моля те да ме насочиш към АГ специализиран в следенето на бременни с тромбофилии и с автоимунни заболявания. Също ще съм благодарна и на мнение за добър Хематолог във Варна. Освен тромбофилиите, какво друго си изследвала? Аз ще пускам НК, изследвания за уреяплазма и микоплазма, хламидия и ще проверя дали нямам някаква бактерия. И двата ми аборта бяха много ранни, в края на 5 седмица. Имам и високи ТАТ и МАТ.

# 84
  • Варна
Здравейте момичета,

От Варна съм и септември месец направих спонтанен аборт в 7 г.с.
Дежурният лекар в АГ д-р Барбаянев ми направи кюретаж и ме насочи да направя изследване за тромбофилия.
И ето ме тук със следните мутации:
PAI-1 4G/5G  - хомозиготен носител, генотим 4G/4G
ACE I/D - хомозиготен носител, генотип D/D
Factor XIII (p. Val34Leu) - хетерозиготен носител, Val/Leu
MTHFR ген (с. 677С>T) - хомозиготен носител, генотип T/T

д-р Бабаянев проследи възстановяването ми след кюретажа и в момента приемам Неофолик мета + Натаспин.
Посетих и д-р Миглена Стайкова/ хематолог/, за да потвърди лечението.
Имаме зелена светлина за нови опити.

Ако има и други момичета от Варна с подобен проблем, бих се радвала да споделите при кои лекари се следите.

# 85
  • Варна
При всички тези хомозиготни мутации само натаспин ли? Няма ли да има НМХ от + тест? Аз съм от Варна. При Анна Атанасова смятам да се следя.

# 86
ralica1289, аз съм с подобни на твоите

ACE I/D - хетерозиготен носител, генотип D/D
Factor XIII (p. Val34Leu) - хомозиготен носител, Val/Leu

също посетих д-р Стайкова. Би ли споделила какво ти назначи, дали ти включи НМХ? На мен тя ми препоръча д-р Горчевска за проследяване на бременност /не конкретно защото се занимава с тромбофилии, а защото според нея е много спокойна и би реагирала адекватно във всяка ситуация/.

# 87
  • София
При толкова много хомозиготни мутации и аборт преди това е добре да сте на терапия с НМХ.

При мутация по MTHFR, особено хомозигот, трябва да се проследяват витамините Б9 и Б12 и хомоцистеин, при ниски нива на витамините се повишава хомоцистеин, което е предпоставка за сърдечно съдови инциденти. При мутация в този ген се приемат само бионалични или метилирани форми на витамините, трябва да се следи двата витамина да са в равновесие и да са близо до горната граница преди забременяване.

# 88
  • Варна
ralica1289, аз съм с подобни на твоите

ACE I/D - хетерозиготен носител, генотип D/D
Factor XIII (p. Val34Leu) - хомозиготен носител, Val/Leu

също посетих д-р Стайкова. Би ли споделила какво ти назначи, дали ти включи НМХ? На мен тя ми препоръча д-р Горчевска за проследяване на бременност /не конкретно защото се занимава с тромбофилии, а защото според нея е много спокойна и би реагирала адекватно във всяка ситуация/.

Нивата ми на Б9 и Б12 са добри, с нисък феритин съм. За това ми предписа Сорбифер Дуралес 2х1 и каза да продължавам с Натаспин х 1 вечер.
След забременяване ми каза, че ще има терапия. За момента само това.

Ти записа ли час при др Горчевска, дали можеш да споделиш как ти се струва като отношение?
д-р Барбаянев е малко груб, а аз съм по-чувствителна и това доста затруднява комуникацията ни.

# 89
Още не съм, сигурно средата на декември ще отида, ако искаш ще напиша мнение след това Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт