Как да постъпя? (Приятеля ми не казва на детето си, че сме заедно)

• 9 024
  • 138
  •   1
Отговори
# 60
На кого си представена като приятелката му? Ако на родители, бивша и роднини, значи всички потдържат някаква лъжа пред детето. С каква цел е това? Не ти ли се струва малко абсурдно много възрастни да лъжат едно дете(което 100% знае)? Дефицитите са по-скоро във възрастните. Аз моето дете не бих го лъгала.

# 61
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте,

На 25 години съм, а приятеля ми на 34…Заедно сме от три години, а живеем заедно от една. Живеем в чужбина, така и се запознахме и веднага пламна искра. Обичаме се много и се разбираме, с изключение, че неговия характер на моменти е доста доминантен, а и вероятно заради голямата разлика в годините ни, някак все се опитва да ме подчини на собствените си привички и в негова угода.
Обичам го много, но не знам дали тези отношения имат бъдеще, той има дъщеря на 8 години от бившата си приятелка. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против нея, дори я обичам и се разбирам с нея, но проблема е той…Малката не знае, че аз и баща и сме заедно, въпреки че я познавам от 3 години,на всеки празник сме заедно, а и вече от година живея с баща и. (Тя идва всеки уикенд, през седмицата е при майка си).
Някак си не намирам за нормално тя да не знае, да го крием от нея и да съм вечна тайна. При положение, че майка и открито си има сееиозен приятел и детето е ок с това.
    Не намирам за нормално като дойде от петък до неделя да спи на едно легло с баща си, а аз да съм изритана в хола. Говорила съм с приятеля си по темата, но той е категоричен, че това ще остане така, Малката е много ревнива към него и често казва, че не иска баща и да има жена.  На моменти ревнува и от мен, въпреки че по нккакъв начин не демонстрираме отношения както вече горе обясних. Всички ми казват, че този мъж не е за мен и заслужавам повече…Но въпреки всичко го обичам…Чувствам се изолирана, не достъчно важна, срамувам се и на моменти дори ревнувам.
Какво да правя? На някой случвало ли му се подобно нещо?
Първо изобщо не е свързано с годините, а с това, че тоя човек има дете, но ти би трябвало като си тръгвала с него да си била наясно с това, питай ако искаш тука всяка майка дето е с втори мъж, кой и е по-важен той или детето/децата и, при свестните мъже не е по-различно, като искаш да си на първо място и ревнуваш от детето просто си намери мъж без дете. Simple Smile
Всъщност имаше наскоро една дъълга дъълга тема, дето жената ревнуваше отново от доведена дъщеря мисля, че на същата възраст. И да, това, че една година не те е представил за официална приятелка смятам, че е проблем. За спането в леглото и аз не смятам, че е ок, но след като в прав текст ти е казал, че това няма да се промени, там сама ще трябва да си прецениш дали това те устройва. Simple Smile

# 62
  • София
Джеръми, Редит добре ще ти дойде.
Разбра ли питането изобщо?

# 63
  • Столичанин ама не в повече :D
Питането го разбрах, но теб за пореден път не, сега пък някакъв редит.

# 64
Абсолютно прав е - момата идва в някакво заварено положение и дъщерята е пред нея за мъжа (което само по себе си съвсем не е укорително). Вариантите са да остане или да си търси равностойна връзка, като тя сама трябва да прецени кое да бъде.

# 65
  • SF
Сега, на 25 е по-леко и лесно да си търси друг мъж, млад и без деца.
Да ползва връзката като натрупан опит и едно наум за бъдещи отношения с разведени, обвързани, с деца и т.н.
Не е лесно да влезеш там, където някой вече е бил.
Стари гаджета се разделят, забравят, но когато в ситуацията има и дете, даже може да чуе "тя е майка на детето ми. Винаги ще бъде важна за мен."

# 66
Не знам защо да лъжеш детето си се приема като постявяне на детето на първо място. Това просто е един родител, на който не му се занимава да овладява евентуална негативна реакция и удобно поставя детето в позиция да валидира или не решенията му. Предполагам, че ако детето поиска нещо да се купи или откаже примерно да си подреди нещата, тате не спори и уважава всеки каприз.
Да имаш партньор не е поставяне на детето на второ място. Едно е факт, това е заварено положение и ако не го приемаш, следва да потърсиш щастие с друг. Защото промяна едва ли ще има.

# 67
Случай на моя позната от съвсем скоро:

Заедно са от 7г. Той има дъщеря на 13, детето уикендите прекарва с тях. И двамата са интелигентни, с висок доход, разбират се, дори изглвжда , че тя е водещата във връзката.
Тя иска дете, но има някакъв здравословен проблем. Той също иска дете.
След години тя забременява и хоп докторчето  я гони. Не искал дете, той си имал, не му се разправяло с бебета вече.
Мислел, че е наистина ялова и давал вид, че иска дете.
Пълен идиот! Добре, че жената е с възможности и няма нужда да му се влачи по корем. Въпреки това е съсипана от този неочакван удар.

Та авторке, ти си млада, животът е пред теб! Не ти е изпотрябвало да се нагаждаш спрямо претенциите на някакъв чичко. Нямате общо бъдеще. Ще ограби най-хубавите ти години. Младостта минава много бързо.
Да си намери друга съквартирантка говедото нйедно!

# 68
  • Агент под прикритие
Авторке, вашата т.нар. връзка е (ще го кажа по чуждестранному) friends with benefits. Това в случай, че не си разбрала. Сега, ако ти си cool с това и той (очевидно) е cool, cool! Ако не, знаеш какво трябва да направиш: hit the road, Jack.

# 69
  • Paris, France
Да, аз в момента съм студентка и не ми се иска на този етап да имам деца, не се чувствам готова, а и както е ясно изпитвам колебания към човекът с който съм.
Неговият план е да изчакаме докато дъщеря му се светне, че сме заедно(демек още 2-3 години по мои сметки). Иначе съм го питала дали иска деца и ми е казвал, че допреди не е можел да си го представи, но сега иска…Много е оплетена цялата ситуация, за мен е много наранен, има я и дозата манипулация, да зная…Но все си мисля, че не трябва да е толкова усложнено всичко, от месеци наред усещам, че е време да си тръгна…Мислех, че поне като заживеем заедно ще и каже и ще се променят нещата, но скоро става 1 година…

Той не е и могъл да си представи да има друго дете. За кво му е? Дете му идва на крака всеки уикенд и му се вре в леглото, трябва да го гледа, храни, извежда. Знаейки, че не се чувстваш готова за дете ти е казал, че иска. Ако ти искаше дете сега, веднага, щеше да ти каже, че не е готов, дъщеря му, ипотека, работата, извинения, колкото да не си тръгнеш. По принцип ти говори за деца, колкото да си мислиш за развитие, бели рокли и бебета.

Не, той не иска други деца. Може да стисне зъби ако случайно забременееш и не щеш да прекратиш бременността, ако е против аборти по принцип, но други деца той не иска. Бившата му, дъщеря му, приятелите му вероятно знаят този факт.

С такива колебания и криеници, а и финансово независима, аз не бих седяла. Всъщност аз не бих и живяла с такъв.

Млада си, но няма да е вечно така. Самотните родители и тези, чиито деца прекарват голяма част от времето при тях са трудна опция, за мене бита карта.

Намери си жилище с млади съквартиранти без деца и излизай с бездетни мъже! Сега, веднага, защото след 10 години ще е трудно и даже невъзможно.

Щастие и успех ти желая.

# 70
Авторката, не знам защо подскачаш на истини, които ти казаха съфорумките. Сигурна съм, ти си наясно, че е така, но казано от други хора боли. Бих прекратила такава връзка, един път може да спи с дъщеря си, на сутринта няма да съм там.

# 71
Пробвай с един финален разговор и ако не доведе до резултат, си събирай багажа. Цял живот ще се чувстваш изолирана, а ако ти направи едно бебе не ми се мисли. Повярвай ми, не си тайна за малката. Много добре знае, че сте заедно и усеща нещата, но не иска да се издава. Мъж, който няма топки да заяви отношенията си с теб, не става за нищо и не ти трябва.

# 72
Малката не знае, че аз и баща и сме заедно, въпреки че я познавам от 3 години,на всеки празник сме заедно, а и вече от година живея с баща и. (Тя идва всеки уикенд, през седмицата е при майка си).

Това чисто практически не мога да си го представя как става. Първо, съквартирантите си имат отделни стаи, не спят на дивана в хола, дрехите им не висят на закачалка в гардероба в спалнята на татко, не прекарват плътно един до друг уикендите си с него, не закусват и не вечерят заедно с него итн. Т.е. или в присъствие на детето всяка седмица изнасяш всичките си вещи от спалнята ви, пренареждаш шкафове и гардероби и си организираш сама заниманията за уикенда, а у дома стоиш като наказана встрани от тях, или детето отдавна се е досетило по всичко, че не става въпрос за просто съквартиранти. Децата са наблюдателни, съобразителни, и на тази възраст вече правят разлика какво виждат.

# 73
Децата на 8-9 години 100% вярват, че мъж и жена могат да са само добри приятели, ако това им се казва. Моите с години ми разказваха, че съм се объркала и баща им е само приятел с новата си жена Simple Smile Усетиха се на много по-сериозна възраст всъщност.

# 74
  • Paris, France
Децата на 8-9 години 100% вярват, че мъж и жена могат да са само добри приятели, ако това им се казва. Моите с години ми разказваха, че съм се объркала и баща им е само приятел с новата си жена Simple Smile Усетиха се на много по-сериозна възраст всъщност.

Да, вярно е. Освен това те нямат представа как живеят съквартиранти, нямат база за сравнение. И на мене така ми казваха и вярвах. Някои деца ревнуват ако се появи бебе, но май повече ревнуват майката, отколкото бащата. Поне при мене и моите познати беше така.

Аз не мисля, че детето ще се разстрои ако му се каже, че татко и съквартирантката са гаджета. Мисля, че бащата е пасивен, мекушав и не обича драма, а се страхува от реакцията на без това лепливото дете. Другото е да не се проектира с авторката, която сега учи и не иска деца, но като завърши, може да поиска и да предпочита да остане сам пред живот с нови бебета, разходи и битовизми.

Общи условия

Активация на акаунт