Как да постъпя? (Приятеля ми не казва на детето си, че сме заедно)

• 9 023
  • 138
  •   1
Отговори
# 45
  • SF
Като потърпевша Grinning смятам, че се съсредоточават толкова в децата си, защото първата жена ги е наранила. Моя приятел казва, че се страхува, че аз ще го оставя, но дъщеря му щяла да е вечно до него.

Преди малко точно това ти написах. Има някои страхове, съмнения, които го притесняват да те представи като жената до себе си.
Пред останалите членове на семейството му, пред бившата му жена като каква си представена?

# 46
Моите деца първите 5-6 години бяха убедени, че приятелката на баща им е само добра приятелка и двамата заедно пият чай Simple Smile Малкият ми син всъщност още вярва в това, след 11 години. Но той беше бебе, та му е простено. Бъди търпелива и след още няколко години може да излезеш на светло Simple Smile

# 47
  • Сф
Авторката, няма за какво да се сърдиш на форума, минах по диагонал мненията.
Първо, детето да спи при баща си в едно легло, на 8...ми идва в повече както е писала и Как'Сийка. Също имам дъщеря.
Второ, дете на 8 г хич не е малко да разбира какво се случва.
Трето, ако мъжът има сериозни намерения към теб, трябвало е да те представи вече на детето.
Като неговата приятелка. Дори и да не се задържите вбъдеще. Защото ,това показва намеренията му към теб! Моят точно така направи. Около година след познанството ни. Но нещата бяха вече сериозни и беше ясно. У нас не е идвало дори детето , защото навън им бяха срещите по уговорка с бившата. Баш пубертета почваше , те си говориха по мъжки също. Така че подходящ момент едва ли има . Просто възрастните затова са възрастни да взимат решения и да са подкрепа на децата . Нищо не се промени и всичко мина наред. Децата приемат всичко нормално обичайно. Тя и бившата беше с втори брак вече и то навън с новия. Бабата и дядото поемаха. Така искаха.
Не се е почувствало изоставено, предадено детето. Когато се разговаря нормално. Вече е на 25+.
Този твоя ..каквото и да те успива , не е ок. Ти си млада и се лъжеш по думите явно. Ако аз  гледах сериозно на мъжа ,нямаше да остана. Ако запълвам време докато уча например като теб ..може би.

# 48
Въпросът не е дали детето разбира, без да му е казано. Въпросът е именно, че не му е казано.
Разделен (даже не е и разведен) с 6годишно хваща 22годишна студентка. Трябва голяма доза позитивно мислене, за да се стигне изобщо до обмисляне на възможност за развитие.

# 49
Да, авторката се лъже по думите, а трябва действията да гледа.

Абе за педофилските наклоности и аз щях да пиша Grinning
Не е нормално.

# 50
Личното ми мнение:
Анелия, приятелят ти не те обича като съпруга, а като (поредната) приятелка.
На първо място не поставя дори детето си, а себе си. С детето само се оправдава, което е много грозно и долно, да използваш едно дете, за да държиш една жена като резерва.
Детето вече те е приело, още повече, че майка му също има сериозен приятел.
Ако останеш с този човек, ще направиш много компромиси. В резултат на това и ако той не срещне някоя, в която наистина да се влюби, ще си живеете заедно може и дълги години. Детето скоро няма да пречи, то расте и само ще прекрати това използване от страна на бащата като параван.
Само че, лично мое мнение, след 5, 10, 15 или 20 години, ще се обърнеш назад, ще си спомниш този момент и ще ти се иска да си прекратила тази връзка. Може и без нея да си по-зле, може да си сама на куче години наред, може да имаш моменти на съжаление, няма как да го знам. Обаче съм на 99,99% сигурна, че ако останеш с този човек, след години ще съжаляваш, че си стояла.
Липсата на обич винаги води до съжаение после.
Но всеки трябва да си извърви пътя.
Дано вземеш най-доброто за теб решение и то да те доведе до любов. Имаш ли любов, значи имаш всичко.

# 51
Проблемът е, че нямате никакви общи планове за бъдещето, това те тормози според мен.
Няма да престана да се чудя защо млади момичета се съгласяват да живеят с мъжа без да са наясно какво следва в бъдеще.

Тук не съм съвсем съгласна. В бизнеса, когато се заформя някоя голяма сделка, първо се започва с писмо за намерения, после се вършат разни проучвателни работи и след това се сключва договор. При връзките е много подобно, само дето годежът (в по-стари времена) и съвместният живот (днес) са нещо като писмото за намерения и след този етап се извършват окончателните проучвания, които определят дали от намеренията ще излезе нещо и ще има "договор", или няма да има.  Тоест преди да заживеят заедно може да има само добри желания и намерения, но плановете идват чак след като поживеят заедно и се види дали ще следва нещо или не. И тук се е случило много добре всъщност - заживели са заедно и подводните камъни пред връзката са се показали. И сега е време авторката да си реши ще има ли "договор" или проучванията са показали незадоволителни резултати.

# 52
Черна станция, не съм казала нещо различно. Те нямат визия за бъдещето. Сега дали ще се случи или не е друга тема. Те живеят заедно, а той я залъгва как може би след години, когато нещо си, евентуално....

# 53
И аз казвам, че добре е станало и всичко се е видяло навреме.

# 54
Това определено. Тя е и в по-изгодната позиция, само да осъзнае,  че времето бързо лети, а то е най-ценният й ресурс.

# 55
  • Great Britain
Авторке ,  звучиш като мазохист.Съжалявам.

# 56
За него си временно гадже и няма сериозни намерения спрямо теб. Оттук нататък ти си решаваш дали това те удовлетворява.

# 57
  • ЯМБОЛ
Финансово зависима ли си от него?

# 58
Три години връзка е предостатъчно време да бъдеш представена пред детето като гадже, дори първоначално да сте избрали версията със съквартирантка или друго. Според мен твърденията, че целия този цирк е заради детето са пълна глупост. Дете на 8 години не е никак наивно. Притеснително в цялата ситуация е, че този мъж приема за редно и нормално 3 години да си лъже детето, а теб авторке, да разиграва.
Бяга от истината и поемането на отговорност, което е доста показателно за характера му. Утре може да реши и теб да лъже за нещо важно, разбира се за твое добро. Родителите не лъжат децата си, защото ги е страх от евентуален проблем. Тези, които го правят, всъщност  създават доста поведенчески проблеми, без да го осъзнават. Интересно ако утре детето ср събуди в настроение, че вече не иска тате да е съквартирант с теб какво ще се случи?

# 59
Пред всички съм представена като негова приятелка, с изключение на детето…Имаше и въпрос дали съм зависима от него финансово, не не съм, не бих го позволила.
[/i]
Като потърпевша Grinning смятам, че се съсредоточават толкова в децата си, защото първата жена ги е наранила. Моя приятел казва, че се страхува, че аз ще го оставя, но дъщеря му щяла да е вечно до него.

Преди малко точно това ти написах. Има някои страхове, съмнения, които го притесняват да те представи като жената до себе си.
Пред останалите членове на семейството му, пред бившата му жена като каква си представена?

Общи условия

Активация на акаунт